Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Буковель (https://extreme.com.ua/forum/36-bukovel/)
-   -   Буковель сезон 2009 (https://extreme.com.ua/forum/bukovel/1056-bukovel-sezon-2009-a.html)

Sheridan 26.11.2008 12:26

1. З 28.11.08 абонементи на 1 підйом коштуватимуть:
з понеділка по четвер - 18 грн.
з п'ятниці по неділю - 22 грн.
в "Святковий" період з 29.12 по 12.01 - 25 грн.

2. Абонементи по акціїї "Все й одразу" 28.12 будуть діяти, в п'ятницю, суботу, неділю вони також діють. Діють квитки до повного використання, не обов'язково підряд (тобто на слідуючий сезон, через сезон діяти будуть.

3. Заміну пошкодженного абонемента можна здійснити в будь-який касі по продажу абонементів ТК "Буковель". Заміну загубленного абонемента можна здійснити при наявності касового чека каси ТК "Буковель" (на чеку є номер абонемента).

Якщо абонемент було придбано не на "Буковелі" - на підставі заяви про втрату абонемента, з підтвердженням продавця даного абонемента.

Jolie 27.11.2008 19:42

Робота витягів з 28 по 30 листопада - взято з буковелівського сайту:

П’ятниця – витяги №2, 2R, та можливо №5 (під питанням).

Субота - витяги №2, 2R, №5, №8,№14, №15. Вечірнє катання.

Неділя - витяги №2, 2R, №5, №8,№14, №15. Вечірнє катання.

Roman111 30.11.2008 20:35

Самокомпіляція з буковського сайту.

Був на Буці 29-30.
Так, були неприємні моменти щодо паркування та стану трас (ну щодо трас то більше питань до кількості снігу та лижників, які понаприїжджали покататись на шарових абонементах та ще й незадоволені . Ну й найголовніше - погода)
Але в цілому сезон відкритий успішно.

29-го приїхав о 8.10 ще встиг поставити машину перед в'їздом на стоянку біля 2-ки біля трансформатора.
А трохи пізніше вже ставили на терасах навпроти бугеля.

Стан трас зранку:
2-A зі сторони підйомника - відмінно, з іншого боку трохи чорнувато (але навіть ввечері можна було так-сяк проїхати).
2-B (переїзд на 5) - на мій погляд нормально.
5-G,H - розчарувала підготовка, як для початку сезону, коли техніка ще шкутильгає - посередині відратрачена з глибами льоду де-не-де, збоку цілина.
Чайник штрассе - супер.
12 - нормально.
8 - A,B закриті, але деякі несвідомі їздили, там же була принаймі одна травма. Спробував по разу обидві, правильно, що закриті.
8- C непогано, там і катався. Щоправда трохи камінчиків в деяких місцях і особливо на викаті, але терпимо.
15-й підйомник працював для переходу на 14-ту, траса була закрита.

Після обіду, траси порозкатували, нормальними залишилаь 2А (але черга до 15 хв.) та Чайник штрассе.
Народу купа (але в неділю було набагато більше).

30-го вже прорвався на стоянку під другим підйомником.

Катався до обіду.

2А - зранку супер, знов таки зі сторони підйомнику.
5-ий підйомник закрили десь з 9.20 до 11.00 на незрозуміло що. Найбільш настирливі, що пройшли турнікет та не ломанули одраз пішки на 2-ку таки вмовили персонал підйомнику підняти їх на останок.

Мені також пощастило бути в цьому числі. Тому 12-траса з ранку й до 11-30 - просто казка. 15 чоловік на підйомник, підготовлена супер, більше нічого сказати.

з 12-ої години
8-С - повний фініш, білого снігу майже нема, тільки чорний.
14-та доволі пристойно але мокрий сніг.
15-та найкраща з цієї групи, але треба дружити з технікою.

Людей було море. (На Новий рік ні разу не був, порівняти немає з чим)

Думаю, що 2-ку ще пару днів можна було б експлуатувати.

Всіх вітаю з відкриттям сезону!

І чекаємо на погоду і сніг.

Jolie 01.12.2008 11:59

Буковель 29.11.2008
 
Сталося – новий гірськолижний сезон відкрито! Загалом я збиралася відкривати сезон трохи пізніше, однак, як то кажуть, допоміг випадок, і у суботу, 29 листопада, вночі ми покидали Львів з твердою надією на хорошу погоду, хорошу каталку та позитивні емоції.

Дорога
Загалом стан дорожнього полотна зі Львова до Івано-Франківської області мало чим змінився за останні півроку – все ті ж ями, нерівності; однак, надзвичайно порадувала траса від Яремче до самого Буковелю – дорога ніби стіл, рівнесенька. Зазначу один момент. Проїджаючи Микуличином біля пансіонату «Зорі Карпат», ми раптом помітили, що дорога….закінчилась! Як виявилося, міст через Прут, що з’єднував обидва боки села, під час повені просто впав і зараз там зробили трохи крутий об’їзд, якого спочатку не видно з траси. Ділянка дороги від роздоріжжя Яблуниця- Поляниця до самих витягів відновлена повністю – про ті ями, які були минулого року, можна просто забути; тепер головне, щоб такий стан дороги протримався до кінця сезону.

Стан інфраструктури
Вже при в’ізді до самого Буковеля стало помітно зміни, які відбулися з попереднього сезону. Біля підйомника 1R розчищено величезну ділянку під якесь будівництво (яке саме – невідомо, я чула кілька версій – будуть багарівневий критий паркінг, готель тощо), піцерію «Фелічіта» розібрано і кудись перенесено. Постає питання: звідки тепер стартують маршрутки на Яремче та Івано-Франківськ? При виїзді з Буковелю ліворуч помічаємо скупчення людей біля готелю «Ра» та кілька мінібусів. :unknown:

Посередині житлового комплексу, там де розташовані найстаріші котеджі на Буковелі, дійсно відкрито новий ресторанчик (за інформацією буковелівського сайту, це напевно або «Курінь», або «Lucky Bull»).

На верхній станції 5 підйомника будуть колибу, наразі вона не закінчена.
http://data6.gallery.ru/albums/galle...697254-200.jpg

Така сам колиба стоїть і на нижній станції підйомника № 12.
http://data6.gallery.ru/albums/galle...697260-200.jpg
Знов ж таки, якщо звести до купи інформацію з сайту та побачене, робимо висновок, що це майбутні зали ресторану «Фільварок».

Нотатка для лижників: бар «Піраміда», що знаходиться на верхній станціях витягів № 14, 15 і 22, закритий на ремонт! Тож якщо ви маєте намір туди завітати на чай або відвідати туалет, оберіть іншу точку.

Незрозуміло, чому був закритий паркінг на 2-йці. Вранці при в’ізді на територію Буковелю охоронці відправляли всі машини праворуч, на так званий паркінг біля витяга 7, бугеля, «чайник штрассе». Акуратно насипаний гравій у три яруси наштовхує на думку, що цілком можливо, цього сезону все паркувальні місця, які планувались заповнюватись автівками на 2-йці, можуть перенести на оцей на скору руку створений «паркінг» біля бугеля. Якщо моя думка підтвердиться, то цього року прийдеться щоразу місити болото зі снігом, поставивши машину на тих кам’янистих ярусах та спускаючись по вузьких прокладених дошках, ризикуючи кожного разу спіткнутися у важких черевиках та гепнутися з лижами у суміш глини, землі, снігу і льоду. Якщо все буде добре, то за 2-3 тижні я буду там, постараюсь вияснити це питання.

Паркінг біля 5 підйомника не працював, паркінг біля 14 – працював.

Загалом зараз у мене Буковель як ніколи асоціюється з твердженнями «Большая стройка», «стройка века».

Траси та витяги
Найбільш завантаженими підйомниками, як завжди, були 2R та 5; з «двійки» всі стартували нагору, а 5-й є вузловим відносно усіх інших трас. На «двійці» катались зранку, поки не було великої кількості людей, на 5-му теж можна було возитися лише зранку, бо після 11-ї траси були здерті до землі.

Багато людей було і на верхній та нижній станціях 12-тки – найвища точка Буковелю приваблювала лижників великими «партіями».
http://data6.gallery.ru/albums/galle...697270-200.jpg

Як на мене, найкраще цього дня було на трасах 8-го підйомника – черг взагалі немає, людей набагато менше, траси засніжені; навіть наприкінці дня не спостерігалось лисих ділянок. Після обіду ми навіть спробували прохатись по закритих того дня трасах (8А і 8В).
http://data6.gallery.ru/albums/galle...697505-200.jpg

Трасу 15С швидко здерли вже на викаті до моста – якщо нагорі сніговий покрив був у хорошу стані, то внизу картина була трохи гіршою.
http://data6.gallery.ru/albums/galle...697497-200.jpg

Були і неприємні моменти – протягом дня на трасах 8-го витяга покалічилося двоє людей; один зламав ногу (відкритий перелом), а другий руку.

Харчування
Ціни цього сезону трохи зросли. Не було часу та можливості дослідити всі ціни у всіх фаст-фудах, тому нижче подаю ціни з фаст-фудів «Обжора»:

Ковбаски гриль 100 г – 25 грн
Ковбаски гриль шашличні 200 г – 12 грн
Бульйон курячий 200 г – 8 грн
Сендвіч з куркою 250 г – 30 грн
Сендвіч з шинкою 175 г – 15 грн
Соуси (кетчуп, майонез, гірчиця) 14 г – 1 грн
Квашені огірки 100 г – 15 грн
Квашена капуста 100 г – 15 грн
Гарячий бутерброд з м’ясом – 18 грн
Олів’є 130 г – 12 грн
Оселедець під шубою 130 г – 12 грн
Овочеве асорті 100 г – 10 грн
Комплексний обід – 30-35 грн
Баточник «Снікерс» - 10 грн
Круасан 1 шт – 10 грн
Жуйка 1 пачка – 5 грн
Чіпси 25 г – 7 грн
Енергетичний напій «Burn» 0,25 л- 20 грн
«Кока-кола», «Фанта», «Спрайт» 0,5 л – 12 грн
«Бонаква» 0,5 л – 9 грн
Сік 0,2 л – 9 грн
Чай - 7 грн
Кава – 9 грн

Люди :friends:
Загалом їду цього разу на Буковель, я передбачала, що буде багато знайомого народу, однак чогось цього разу хотілося більше кататися, ніж сидіти по барах. Тому свідомо не поїхала на зустріч форумчан зі Скієра та буковелівського форуму у бар «Панорама» на верхній станції підйомника 2 і 2R, а залишалась на 8-му кататися з еланівцями і рештою народу зі extreme.com.ua. Приємним моментом було знайомство з Sheridan, Junior, Альбертовичем і Roman 111, і наскільки я здогадалася, Іgrus'ом. З рештою народу побачитися не вдалося, оскільки ми зависали у протилежній від «двійки» частині курорту.

Фото людей тут: Jolie - Альбом "Bukovel: open season! (29.11.2008)" на Gallery.ru

Погода, до речі, була дуже навіть сприятлива для катання, не було дуже холодно; близько 16-ї години, правда, почав падати легенький мокрий сніг з дощем, однак практично вже за півгодини він припинився.

Під вечір після 17-ї години ми переїхали на «двійку», де ввімкнули прожектори; народ випробовував вечірнє катання. Мені щось не дуже сподобалось: очевидно, не полагодили один прожектор, який мав освічувати викат, тому унизу було доволі темно. Так й загалом прожектори на «двійці» щось слабенько світили; біля шостої вечора ввімкнули прожектори на «одиничці» (правда, не знаю для чого, оскільки 1R так і не працювала) – як на мене, там освітлення було набагато потужніше.


Висновки:
1. Незважаючи на «європейськість» Буковелю, все-таки промахи у організації початку сезону відчуваються сильно: відсутність нормально облаштованих паркінгів, туалетів (де саме встановили нові, я так і не з’ясувала), недобудованих та закритих на ремонт барів і кафе. Люди приїжджають і бачать реально велику «стройку». Можливо це буде характерно для Буковеля лише на початок сезону – принаймні, дуже б хотілося, щоб цей безлад якомога швидше припинився. Хоча, зважаючи на наш менталітет і специфіку організації праці…дурень думкою багатіє.
2. Обкатала новий шолом Scott Helmet Shadow II та нові палки Fischer Vision – нічо так, прікольно; принаймні у шоломі дійсно зручніше, ніж у шапочці, капюшон при вітрі та опадах одягати не треба. Правда, маска не дуже плотно лягає на обличчя при шоломі, однак думаю, що до кінця сезону таки її поміняю - треба шукати маску Scott з оранжевим фільтром (іншого я не хочу). І обов'язково треба придбати підшоломник :wink:.
3. Ну і нові люди – приємно зустрічатися з однодумцями на схилі! Сезон відкрито, вітаю всіх з початком календарної зими! :friends:

jurabike 01.12.2008 17:34

Пятницю та суботу відкатав на букі, в пятницю було прохолодно та працював тільки 2 витяг. Не біда , для розкатки підійшло.
В суботу було вже тепліше та ЗНАЧНо більше людей. Правда, добавилось і відкритих схилів. З появленням людей зявилися черги на 5 витягу. Відразу поятгло ностальджі - "очікувальники" в накопичувачі перед самою посадкою, масса бажаючих покурити та поматюкатися на весь Буковель.
Була прикольна ситуація- сімейна пара, всі такі в GOLDWINi з голови до ніг щоб пролізти без черги, пройшлися по лижах моєї дочки акі по траві, типу її нема взагалі. На моє запитання :"Шановні , а що ви робите?" так спокійненько відповіли :"А що такого ? Всі по лижих ходять". Су...а, всє як і раніше, гроші є, ума не треба...

ПРО парковки... в цьому році з ними напряг, багатоярусні криті будуються та ще не готові а старі позабирали під будівництво та будматеріали. В нормальний сезон багатоярусна парковка не є проблемою, став на лижі та зїхав собі до 2 чи втік через 7 наверх...
в суботу це таки було неприємно - лізти по багні в лижних черевиках та з спорядженням. Переді мною йшов бордер увесь в білому , точніше вже в біло-коричневому від болота - боти, штани , куртка...

Сніготоксикоз збив, зустрів баагто старих друзів, покатався.
Сезон відкрито ! УРА!!!

пятниця, 11.15 ранку
2 схил
http://photofile.com.ua/photo/jurabi.../138710705.jpg

Albertowych 01.12.2008 17:46

А я зрозумів ЯК треба не стояти в черзі :) Коли на двійці була вже дуже велика черга, пішли чутки ЗАПРАЦЮВАВ пятий, швиденько туда домчався без черги (ну не було її) вскочив в крісло і Кайф на пустому схилі вниз ( то з крісла наліво) поки зіхав вже черга. І от тут ВАЖЛИВО!!! по секрету для наших фрорумчан.
Основна масса людей стоїть з лівої сторони (якщо стояти лицем до посадки) в крайному правому турнікєті черга на 3 людини :).
Але піднявшись ще раз подумав що на 12 черги не буде, та де там, через два спуски, черга перекривала проїзд на чайник штрассе. Спустившись вниз я побачив практично майже порожній схил, відсутність черги і з задоволенням спустився без черг ще декілька разів. На мій погляд, як для відкриття сезону і зняття "сніготоксткозу" на схилах було все нормально зі снігом, тут вже Адміністрація зробила все можливе для каталки.

Sera 01.12.2008 23:48

В воскресенье 11 подъёмник запустили (он кстате самый быстрый на Буковеле) но трассы были закрыты, поэтому на них лежала гдето 40-сантиметровая не тронутая целина, которую я успешно разглаживал :) Правда под целиной была куча крупных камней (или даже не знаю что там за мусор), поэтому скользить нужно было на большой скорости без закантовок (лёгкими зигзагами) по верху пухляка, чтоб не проваливаться и не цеплять камни. Первый спуск на 11С я таки нарвался на что-то крупное прям по центру трассы и серьёзно дряпанул скользяк. Поэтому потом катал по бокам трассы. Ну и выкат к подъёмнику был весь в камнях и грязи, там либо снимать снарягу и топать по трассе метров 100-150, либо максимально близко к подъёмнику, слева можно было перелетать через камни и трубу и по снегу слетать без камешков прям к подъёмнику... Вобщем мелких царапин я избежал, получив одну мегабольшую...

Sheridan 05.12.2008 15:43

В Ивано-Франковской области сгорел горнолыжный курорт
05 декабря 2008 | 14:50

Сегодня ночью сгорел административный корпус популярного горнолыжного курорта "Буковель", сообщили в пресс-службе МЧС Ивано-Франковской области.

В этом помещении находились кассы и прокат лыж. Как рассказал один из туристов, находящихся сейчас на курорте, киевлянин Евгений, утром из здания еще шел дым. На месте дежурили пожарные и скорая помощь.

Из-за пожара в административном корпусе сняли турникет, через который люди заходят на подъемник. Подъемники не работают до сих пор. Утром один из них пытались запустить, но лыжникам все равно не разрешали кататься из-за сильного ветра. Ночью здесь была буря, после которой осталось много поломанных деревьев.

Причины пожара в "Буковеле" еще неизвестны. По словам Евгения, вчера туристы слышали громкий хлопок, похожий на взрыв бытового газа, но откуда он прозвучал – непонятно, огня никто не видел.

Несмотря на ЧП, курорт продолжает принимать туристов. Как заявили в отеле "Буковель", они готовы разместить гостей.

По материалам: Сегодня

kolka 05.12.2008 16:53

Помогите опознать ;о)
 
Всем привет.
Вот от друзей получил информацию, что сгорел Буковель.
Вот даже видео прислали.
results may vary - Судячи по всьому...

Но так темно на видео, что не могу опознать что это за строения. Похоже на админ. здание...

jurabike 05.12.2008 18:30

згоріло приміщення біля 2 підйомника
ПРОКАТ, частково лижна школа, там лежали і лижі багатьох наших знайомих.
Загорілося десь вночі, вже в другій ночі нам позвонили друзі , повідомили. Зранку їх сайт ще робив а потім відключився...
та кажуть що НІХТО не постраждав, тільки приміщення та лижі.


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 12:56.