Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Горнолыжные курорты > Горнолыжные курорты Украины > Буковель > Відкритий лист
Буковель отзывы, жильё, трансфер, цены


Відповідь
 
Параметри теми Пошук у темі
Старий 25.03.2009, 21:17   #41 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Albertowych
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Львів

Снаряга: ......
Цитата:
Коментар від Sheridan Переглянути коментар
......... Мы - сторонники повышения культуры на склонах, а не мер наказания и пресечения. И нам кажется, что наш метод будет эффективнее. .......
А можна подробніше про метод, я також хочу прийняти участь.

Крім того, я за цей лист з тої причини, що треба хоч ЩОСЬ робити, а не обговорювати ЩО робити.

Цитата:
Коментар від UncleStas Переглянути коментар
..........
Я, например, зная имя виновника и имея свидетеля в виде партуля, не обращался из-за непонятности процедуры.
Якби почали то потім нам розказали про процедуру, і ми би вже з цього користали.:wink:

Цитата:
Коментар від UncleStas Переглянути коментар
Но судя по тому, что виновник - милицейский чин областного масштаба - был на все согласен, я понимаю, что дело бы выиграл наверняка. Но не было напора это все в одиночку с судами подымать.
Звернулись би до нашої спільноти, домогли би, і не було би на одинці з чином високим.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 25.03.2009, 22:33   #42 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для dudunyk
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Каменец-Подольский

Снаряга: Зима: waveflex 78 TI Лето: Specialized HR Sport
Перечитал внимательнее "ПРАВИЛА будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки". Вот выдержки для тех кто много букав не асилит:

1.2. Дія цих Правил поширюється на суб'єктів господарювання, які здійснюють виготовлення, монтаж, ремонт, реконструкцію, налагодження і забезпечення безпечної експлуатації стаціонарних, пересувних і мобільних атракціонів таких типів:
катальні механізовані та немеханізовані, у тому числі каруселі, гойдалки, качалки, катальні гори, гірки, колеса огляду, вежі, дороги, автодроми, катапульти тощо;
...
2. Визначення термінів
...
2.1.1. Атракціон - пристрій або комбінація пристроїв, які пересувають або спрямовують відвідувача (відвідувачів) заданою траєкторією або в певній зоні з метою розваги, або інші пристрої, використовувані в місцях дозвілля населення для розваги й активного відпочинку.
...
2.1.6. Атракціон немеханізований - атракціон, у якому відвідувачі пересуваються тільки завдяки енергії людини (людей) і (або) сили тяжіння.
...
2.1.10. Атракціон спортивний - атракціон, призначений для розвитку рухових навичок, фізичної підготовки.
...
2.1.39. Гірка на схилі - гірка, поверхня ковзання якої йде за контуром землі на схилі пагорба, насипу, високого берега тощо.
Доступ до стартової ділянки гірки здійснюється безпосередньо з пагорба, насипу або за допомогою сходів чи драбин.
2.1.40. Гірки, що прибудовуються, - гірки, доступ до стартової ділянки яких здійснюється через інше обладнання або частини обладнання дитячого ігрового майданчика.
Доступ до стартової ділянки такої гірки може здійснюватися за допомогою канатного підйомника, містка, платформи, похилого трапа, сходів та інших елементів обладнання.
...
3. Небезпека, пов'язана з експлуатацією атракціонів
...
3.1.1. Основні фактори, ситуації та події, що становлять небезпеку для відвідувачів атракціонів і обслуговувального персоналу:
...
унаслідок легковажної поведінки відвідувачів або внаслідок перебування в стані сп'яніння (алкогольного, наркотичного тощо);
...
порушення швидкісного режиму;
...
зіткнення відвідувачів з елементами конструкції та між собою;
...
3.1.2. Ризики відвідувачів і обслуговувального персоналу від впливу вищенаведених небезпек повинні бути унеможливлені або зведені до мінімуму за рахунок виконання запобіжних заходів, спрямованих на унеможливлення прогнозованих ризиків та забезпечення безпеки під час виготовлення, монтажу й експлуатації атракціонної техніки, наведених у цих Правилах.
...
3.1.3. Залежно від видів небезпек, що виникають під час користування, експлуатації та обслуговування, наведені атракціони належать до обладнання підвищеної небезпеки для життя відвідувачів і обслуговувального персоналу, а саме:
атракціони з механізованим приводом з підійманням посадкових місць (відвідувачів) від рівня посадкової площадки на висоту: більше 2 метрів - для дитячих атракціонів і 3 метрів - для дорослих незалежно від швидкості обертання;
...
3.2. Порядок забезпечення безпеки
...
3.2.2. Заходи щодо зменшення ризику виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій роздільно або в різних комбінаціях повинні містити:
...
правильний вибір захисних, запобіжних пристроїв і огороджень;
виключення наявності гострих крайок, кутів, частин, що виступають, тощо;
...
забезпечення інформацією та інструкціями відвідувачів, обслуговувального персоналу та контроль виконання вимог інструкцій.
...
На атракціонах, де відвідувачам потрібні певні фізичні дані, необхідно біля входу розміщувати добре помітні написи типу: "Цим атракціоном можуть користуватися тільки люди в гарній фізичній формі, з відповідною спортивною підготовкою".
...
10.4. Організація безпечної експлуатації та обслуговування атракціонів
...
Суб'єкт господарювання:
...
забезпечує умови для виконання відповідальними працівниками, обслуговувальним персоналом своїх обов'язків;
...
10.4.12. Увесь персонал, який за своїми службовими обов'язками пов'язаний з експлуатацією атракціонів, повинен проходити навчання відповідно до Положення про навчання та уміти надавати першу долікарняну допомогу потерпілим.
...
10.5. Вимоги до обслуговувального персоналу
10.5.1. Оператор атракціону повинен:
...
здійснювати заходи для того, щоб змусити відвідувачів дотримуватися правил, установлених суб'єктом господарювання, наприклад стосовно обмежень щодо користування атракціоном...Якщо оператор прийшов до висновку, що відвідувач не може безпечно користуватися атракціоном, наприклад за станом свого здоров'я або поведінки, оператор не повинен дозволяти відвідувачу користуватися атракціоном;
...
10.5.3. Помічник оператора атракціону повинен:
...
приймати всі належні заходи для унеможливлення користування атракціоном тих відвідувачів, чия поведінка викликає сумнів, що вони не зможуть безпечно ним користуватися;
...
10.6. Вимоги до безпечної експлуатації атракціонів
...
10.6.5. Відвідувачів необхідно чітко і ясно проінструктувати щодо необхідності дотримання правил поводження під час поїздки.
...
10.6.7. Суб'єкт господарювання повинен періодично аналізувати ефективність і адекватність заходів забезпечення безпеки з урахуванням наявного досвіду та обставин, що змінюються, і, якщо буде потреба, змінювати або поліпшувати застосовувані заходи.
...
10.6.9. Частина території атракціону або біля нього, де відвідувачам перебувати небезпечно, повинна бути або обгороджена, або її межі мають бути чітко відзначені так, щоб унеможливити проникнення відвідувачів у небезпечну зону.
...
10.6.14. Істотною умовою безпечного користування атракціоном є належним чином здійснене спостереження за обстановкою. Спостереження може бути доповнено дистанційними засобами, наприклад телевізійними камерами, дисплеями або дзеркалами. Необхідно розташувати точки спостереження так, щоб забезпечити повний контроль усього, що відбувається на атракціоні чи в приміщенні.
10.6.15. Необхідно приймати всі розумні заходи, включаючи зупинку атракціону, для припинення неприпустимих дій відвідувачів відносно обладнання, призначеного для забезпечення їх безпеки, а також безрозсудної поведінки та (або) невиконання чітких і обґрунтованих інструкцій.
...
10.6.20. Інформація для відвідувачів повинна бути представлена у вигляді правил поведінки і користування даним видом атракціону або інших табличок, які варто викладати в ясній і зрозумілій формі, що унеможливлює різне тлумачення.
...
12. Порядок розслідування аварій і нещасних випадків
Розслідування аварій та нещасних випадків, що мали місце під час експлуатації, ремонту, налагодження чи обслуговування атракціонів, здійснюється відповідно до вимог Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 N 1112 ( 1112-2004-п ) "Деякі питання розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві".
13. Відповідальні за порушення правил
Відповідальними за порушення вимог цих Правил, за безпечність конструкції, правильність вибору матеріалів, якість виготовлення, установлення, налагодження, реконструкції, ремонту, обслуговування, технічного огляду, експертного обстеження та експлуатації є підприємство, установа, організація (незалежно від форми власності та відомчої належності), що виконали відповідні роботи.

Вот эти правила нужно и дорабатывать и выполнять пока такими как есть сейчас. Заниматься доработкой должно МНС, как автор этих правил, а не заниматься отписками. Оно же должно заниматься контролем их выполнения.

Из этих правил получается, что за то, что кто-то вылетел с трассы неогороженной правильно, или врезался в незакрытую матами снежную пушку или просто в кого-то врезался несет ответственность администрация.
Кстати очень подробно в них описаны правила эксплуатации водных горок, а
до снежных горок руки пока не дошли наверное.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 26.03.2009, 00:52   #43 (посилання)
Клепатура
 
Аватар для Natusik
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Город у моря

Снаряга: Armada TST 2015/16. Inline skating: Radius, оранжевые такие. Specialized MYKA HT'
Цитата:
Коментар від bog74 Переглянути коментар
.............. Выше я обрисовал ситуацию когда оба человека получили травмы. Кто из них прав, кто виноват? На основании чего суду принимать решение о том что прав N который был снизу а не NN который сверху? Или еще интересней травму получил тот что был сверху (и тот кто по нашему не прав) и при наличии свидетелей предявляет претензии к тому что был снизу. Как не виновному защищаться?..............
что касается всевозможных случаев , не дай Бог несчастных, то для этого есть !!!Горнолыжная страховка!!!!!, ситуации на склонах, как и в жизни, бывают настолько разными, что выяснение кто виновать может дойти до абсурда (а если еще принять во внимание менталитет страны и повсеместное хамство), можно обрисовывать разные ситуации , но всегда есть вероятность проишествия из ряда "нарошно не придумаешь".
На многие курорты требуется такая страховка и является обязательной!!!, а вот у нас почему-то это не принято,... в феврале поехали в Славское, мама одной из участниц компании работает в сфере туризма, так она нас просто заставила сделать такую страховку, и стоит это совсем не дорго. Советую всем не забывать про такое страхование.
И еще.... я все таки считаю что бОльший упор надо делать на отвественность курорта , а не на правила поведения, правила поведения - это из разряда культуры и наличия мозгов в каждом теле лыжника. Когда над курортом "висит" угроза санкций со стороны государства, тогда и появится патруль в количестве, достаточном для вылавливания ломов , и вправления мозгов и элементарной помощи начинающим, а случаи столкновений, наездов, и т.д. по несчастливой случайности были, есть и будут и никто от этого не застахован да и суд не всегда поможет. и может случится так, что будучи абсолютно не виновным, ситуация обернется против вас.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 26.03.2009, 01:10   #44 (посилання)
Клепатура
 
Аватар для Natusik
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Город у моря

Снаряга: Armada TST 2015/16. Inline skating: Radius, оранжевые такие. Specialized MYKA HT'
Цитата:
Коментар від bog74 Переглянути коментар
Порушення лижниками правил, що спричинило тілесні ушкодження різного ступеня (про гірше не кажу) або пошкодження майна.
... Вы в данном случае говорите о следствии , а говорила о причине.
переформулирую вопрос, на вопрос от обратного, какие правила (я имела ввиду формулировку правил ) необходимо нарушить, что бы причинить телесные повреждения разной степени или порчи имущества.

..... мне почему-то кажется что такое следствие может быть определено большим множеством причин и все эти причины можно уложить в правила на уровне закона (что наверняка очень будет сложно сделать) и тогда отдых перестанет быть отдыхом , а появятся сплошные правила, извините, я утрирую конечно, но все же . Я не против ответственности, я за порядок и культуру!!!!!!!! в мозгах отдыхающих.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 26.03.2009, 09:55   #45 (посилання)
Давно на форуме
 
Аватар для bog74
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Киев

Снаряга: elan speedwave 14 07-08
Цитата:
Коментар від dudunyk Переглянути коментар
Перечитал внимательнее "ПРАВИЛА будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки". Вот выдержки для тех кто много букав не асилит:

1.2. Дія цих Правил поширюється на суб'єктів господарювання, які здійснюють виготовлення, монтаж, ремонт, реконструкцію, налагодження і забезпечення безпечної експлуатації стаціонарних, пересувних і мобільних атракціонів таких типів:
катальні механізовані та немеханізовані, у тому числі каруселі, гойдалки, качалки, катальні гори, гірки, колеса огляду, вежі, дороги, автодроми, катапульти тощо;
...
Вот что мне прислал SIV когда я попросил его прокомментировать:

"Информация касательно "Правил будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки", на которые ссылались в обсуждении. Если честно, меня аж передернуло, когда это увидел.
Дело в том, что, после инцидента в Изках, МЧС издало циркуляр о проверке пассажирских подвесных канатных дорог, возложив сию обязанность на своих инспекторов-пожарников, в канатных дорогах имеющих весьма зеленое понятие. Этим же циркуляром предписывалось при проведении проверок руководствоваться "Правилами будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки". Непродуманный приказ и неквалифицированные исполнители образовали, в итоге, гремучую смесь.
Обьясню: Пассажирские подвесные канатные дороги и бугельные подъемники аттракционами НЕ ЯВЛЯЮТСЯ. Они относятся к грузоподъемным сооружениям и требования к их устройству, изготовлению и эксплуатации изложены в:
- для ППКД – НПАОП 60.22-1.01-74 «Правила устройства и безопасной експлуатации пассажирских подвесных канатных дорог»;
- для бугелей - НПАОП 92.0-1-01-06 «Правила будови і безпечної експлуатації витягів буксирних канатних для гірськолижників» (которые были отменены в 2007г. при деятельном «участии» того же МЧС (информация к размышлению)).
А тут получилось следующее – приезжают проверяющие с «чужими» правилами на руках и обнаруживают, что канатные дороги не соответствуют ни одному из пунктов этих правил (что вполне естественно, ведь эти правила создавались для техники совершенно другого назначения), и, не вникая в суть проблемы, начинают писать предписания, запрещать эксплуатацию канаток и штрафовать людей. Владельцы обратились ко мне с просьбой разрулить ситуацию, но я даже представить себе не мог, что прийдется с пеной у рта доказывать очевидные вещи и, оббивая пороги киевских кабинетов, раз за разом натыкаться на непробиваемую логику людей в погонах – «старшина сказал «люминий» - значит «люминий», а кто не хочет грузить легкий «люминий» - будет грузить тяжелый «чугуний»»! Вот так получалось. Путем министерской переписки, всяческих запросов и тому подобного бумаготворчества, ситуацию все же удалось урегулировать и стабилизировать. По этому очень прошу не поднимать вопросы с аттракционами снова. И так несколько курортов чуть не приостановили зазря. Лучше со мной перед отправкой писем проконсультируйтесь – что-то посоветую. Потом ошибки «воителей правил» чрезвычайно трудно исправлять ибо признавать свою неправоту на высшем уровне никто не хочет.
Официальное письмо Комитета с разъяснениями по этому поводу у меня на руках."
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
+ Keks
Старий 26.03.2009, 10:40   #46 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для dudunyk
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Каменец-Подольский

Снаряга: Зима: waveflex 78 TI Лето: Specialized HR Sport
Нельзя рассматривать подъемники отдельно от всего комплекса.
Весь ГК в комплексе - аттракцион однозначно. Пока не определили ему другое название.

Не вижу в обсуждаемых правилах ничего неподъемного для Буковеля.
Остальным будет несколько сложнее привести спуски в соответствие.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 26.03.2009, 10:57   #47 (посилання)
Клепатура
 
Аватар для Natusik
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Город у моря

Снаряга: Armada TST 2015/16. Inline skating: Radius, оранжевые такие. Specialized MYKA HT'
АТТРАКЦИОН | Толковый словарь Ожегова

, -а, м. 1. Эффектный цирковой или эстрадный номер. 2. Устройство для развлечений в местах общественного отдыха, напр. карусель, тир, качели. Аттракционы в луна-парке. || прил. аттракционный, -ая,-ое.

АТТРАКЦИОН | Большой Энциклопедический словарь (БЭС)

-(франц. attraction - букв. - притяжение),..1) эффектный цирковой или эстрадный номер...2) Устройство для развлечения в местах общественных гуляний (карусель, колесо обозрения и т. п.).

мне кажется , что ГК не совсем арртракцион.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 26.03.2009, 11:43   #48 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для dudunyk
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Каменец-Подольский

Снаряга: Зима: waveflex 78 TI Лето: Specialized HR Sport
Атракціон
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Атракціон — розважальний об'єкт, буквально в перекладі з французького означає «такий, що приваблює». Спочатку атракціонами називали найбільш видовищні циркові номери. Проте потім, з появою розвиненої індустрії розваг, атракціонами стали називати різні об'єкти в парках розваг.

Найзвичніші, такі, що давно існують, і проте, що не втратили популярності, атракціони — гойдалки і каруселі. Вони породили як традиційні, так і нові їх модифікації.

Прикладами сучасних атракціонів можуть служити «Дитяча залізниця», «Оглядове колесо», «Американські гірки» і ін.

Парк розваг — збірний термін, що описує певні атракціони і інших види розваг на одній території. Парк розваг відрізняється від звичайних парків тим, що призначений саме для розваги людей, в основному дорослих, підлітків і дітей. Інколи зустрічаються тематичні парки, тобто парки розваг, атракціони, навколишнє оточення, обслуговуючий персонал яких стилізовані під певну тематику, наприклад, Дикий Захід або острів піратів.

Більшість парків атракціонів, на відміну від ярмарків і карнавалів, мають постійне місцерозташування.

Часто парки розваг мають окремі секції, присвячені певній тематиці.

Вполне подходит для ГК.
В вышеприведенных Правилах найдите почему ГК нельзя отнести к атракциону или парку атракционов.
Мое мнение - именно эти правила нужно доводить до кондиции, может даже название поменять если режет слух слово "аттракцион".
"ПРАВИЛА будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки та гірськолижних комплексів" -как вариант.
Очень уж там многое подходит для ГК.
Просто там нужно больше уделить внимание ГК, как уделено внимание водным атракционам.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 26.03.2009, 12:35   #49 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Albertowych
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Львів

Снаряга: ......
Роблячи висновок з полєміки остатніх днів, можна зробити наступний висновок. В цьому і в наступному сезоні нічого не змінится в кращу сторону .
Лишаєтся один з дієвих методів запропонований ДядечкомСтасом, а саме, подача судового позову по одній зі статей кримінального кодексу, нанесення ушкоджень з загрозою життю, здоров'ю і пошкодження особистого майна. Треба заручитися підтримкою грамотного юриста, щоб довести справу до логічного завершення, і роздути цю справу у ЗМІ. В судовому засіданні повинна бути визначена провина кожної зі сторін, в тому числі і адміністрації ГК.
Нажаль чи на щастя мені та моїм близьким такої шкоди не завдали, і тому виступати стороною з позовом я не можу. АЛЕ недавній випадок з загибеллю хлопчини з Києва, можна застосувати до цієї ситуації. Тел. сестри є десь на форумах, підтримати її в судовому позові не тільки матеріально, але й юридично. Я готовий внести невеличку сумму в фонд юридичної допомоги в цій справі, якщо хоча би 300-500 людей внесуть якісь невеличкі кошти можна назбирати суму для НОРМАЛЬНОГО провадження цієї справи
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 26.03.2009, 13:34   #50 (посилання)
Давно на форуме
 
Аватар для bog74
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Киев

Снаряга: elan speedwave 14 07-08
Розяснения переданные SIVом
Мініатюри додатків
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  амв.jpg
Переглядів: 266
Розмір:  215,1 КБ
ID:	1125  Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  амв1.jpg
Переглядів: 199
Розмір:  215,8 КБ
ID:	1126  
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Відповідь Є непрочитані сторінки Головна Новi 




Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
 
Параметри теми Пошук у темі
Пошук у темі:

Розширений пошук

Ваші права у розділі

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній коментар
Смешинки 2011 sitkar Другие архивы 1606 31.12.2011 23:03

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today00263525 (71%)10 (29%)1 (1%)
Yesterday00143376102 (71%)39 (27%)2 (1%)
Month42655403216753030 (55%)2241 (41%)202 (4%)