Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Другие архивы (https://extreme.com.ua/forum/88-drugie-arhivy/)
-   -   Праздники 2012 (https://extreme.com.ua/forum/drugie-arhivy/10240-prazdniki-2012-a.html)

Bob_Kneissl 11.12.2012 10:17

Да здравствует МегаДень - День Гор!

Всех любителей гор и всех друзей - с Праздником!
Поздравляю всех с Международным днем гор!:good:
Согласно решению 57-й Генеральной Ассамблеи ООН (январь 2003 года), 11 декабря отмечается как Международный день гор (International Mountain Day):agree:.


http://smotri.te.ua/images/2012-12/i...55213752.b.jpg

Bob_Kneissl 13.12.2012 12:03

Сьогодні вшановують святого Апостола Андрія Первозванного!!!:good:
Пам'ять брата апостола Петра — Андрія Первозваного — вшановують 13 грудня християни, що живуть за Юліанським календарем. Апостола Андрія українці вшановують по-особливому, оскільки саме його вважають тим, хто приніс християнство на «київські гори».
Згідно з переказами, вважається, що Андрій Первозваний проповідував у Причорноморських містах-колоніях, руїни яких і досі існують на Півдні України, зокрема в Херсонесі. Говорячи про проповідь апостола на «київських горах», посилаються на Нестора-літописця, який у «Повісті временних літ» наче процитував слова апостола Андрія до своїх учнів після того, як апостол заночував з ними на березі Дніпра під горами: “Чи бачите гори ці? На цих горах засяє благодать Божа, тут буде місто велике, і Бог збудує багато церков”. І благословивши ці гори, як сказано далі, він піднявся на них і поставив хрест.
За словами літописця, це відбулося саме там, де сьогодні побудований Київ. А місце, де стоїть Андріївська церква —начебто саме та гора, на якій апостол Андрій поставив свого хреста. Тому церква була збудована саме там, незважаючи на досить складний ландшафт.
Щодо цих переказів, то їх не можна назвати доведеним історичним фактом, багато хто з дослідників, погоджуючись з тим, що апостол таки проповідував на Півдні України, відкидає, як недостовірну, інформацію про його проповідь «на київських горах». Проте вшанування апостола Андрія як першого, хто приніс християнство на територію Київської Русі, стало уже традиційним.
Що ж до історії самого апостола, то святий Андрій Первозванний походив з міста Витсаїди і займався рибальством разом із братом Петром. Був учнем св. Івана Хрестителя. Після першої зустрічі з Ісусом він одразу ж привів до Спасителя свого брата Петра. У Євангелії сказано, що Ісус "побачив двох братів і мовив до них: "Ідіть за Мною, Я вас зроблю рибалками людей!". І ті негайно кинули сіті й пішли за Ним" (Мт 4, 18-20).
Про те, де проповідував апостол Андрій після зіслання Святого Духа, не маємо історичних даних. Однак, як уже було сказано, з різних оповідань відомо, що він проповідував Христову віру людям, які жили над Чорним морем.
Свою апостольську працю апостол закінчив мученицькою смертю в місті Патраї на Кавказі, поблизу Тмутороканя. Помер апостол Андрій на скісному хресті, на якому висів прив'язаний два дні, поки віддав Богові свого духа. Цей хрест, який двома поперечинами впирався в землю, називають "андріївським".

Всіх сьогоднішніх іменинників з св"том:agree::beer::beer::beer:

Bob_Kneissl 19.12.2012 10:40

Православні та греко-католики святкують празник Св. Миколая

Серед празників на честь святих на особливу увагу заслуговує вшанування св. Миколая – опікуна воїнів, подорожуючих, студентів, моряків та лучників. В Україні цей святий вважається покровителем та заступником дітей. За традицією, у ніч з 18 на 19 грудня діти очікують на подарунки від св. Миколай, які вони зранку знаходять під подушками, нечемні ж отримують різки.
У світі святий Миколай відомий під різними іменами: Міклаш, Йолопукі, Сейнт Ніколаус, Сантаклос, Фадер Крісмас, Пер Ноель, Сінтер Клаас.
Cвятий Миколай – єпископ Міри у Лікії, також відомий як Миколай Чудотворець за численні чуда, здійснені за його посередництвом. Народився Миколай у Малій Азії в місті Патарі наприкінці ІІІ століття у сім’ї багатих та віруючих християн. Миколая охрестили невдовзі після народження, що було непритаманне тодішнім часам. З дитинства Миколай відзначався побожністю та співчуттям до знедолених та бідняків. Будучи юнаком, Миколай переселяється до Міри, де єпископ висвячує його на священика.
Після смерті батьків Миколай отримує спадок, який роздає впродовж тривалого часу бідним. Усе життя Миколай присвятив справі милосердя для душі і тіла. Тому, як пише у книзі «Пізнай свій обряд» о. Ю. Катрій, ще за життя його називали «батьком сиріт, вдів і бідних».
Миколаю приписують руйнування язичницьких храмів, зокрема храму Артеміди. Також вважається, що Миколай брав участь у Першому Вселенському Соборі у Нікеї 325 року.
Упокоївся святий Миколай 6 грудня 345 року.
22 (9) травня святкується перенесення мощів святого Миколая з Міри до міста Барі (Італія). На честь святителя Миколая там побудували храм, який освятив Папа Урбан ІІ. На освяченні гробниці святого Миколая були присутні члени делегації Київської православної митрополії з благословення Митрополита Київського і Всієї Руси Івана ІІІ.
На українські землі культ святого Миколая приходить разом з християнством. У дев’ятому правилі Уставу київського митрополита Георгія (1072) згадується, що у день пам’яті св. Миколая відбувалося причастя. На українських землях зведено багато храмів на честь св. Миколая. Відомі чудотворні ікони з ликом святого Миколая. Розвинувся культ почитання святого Миколая у празничних піснеспівах та гимнографії.
В давнину на празник святого Миколая варили пиво, пекли печиво, скликали друзів, музик, читали молитви. На всій територій України влаштовували обіди на честь Миколая угодника з приготуванням пива й меду. На Поділлі господар мав пройти через подвір’я та дати худобі їсти, вважалося, якщо після цього першим до господи завітає чоловік, протягом року родину супроводжуватиме щастя й добробут. А от на Харківщині вшановували Миколая впродовж трьох днів, щоб забезпечити врожай на наступний рік тут варили кутю й узвар.
У сучасній Україні це свято найбільше чекають діти. На Західній Україні встановилася традиція написання дітьми листа, де перечислюються бажані подарунки. Свято містить у собі й виховну функцію, адже для того, щоб отримати бажані подарунки, дитина впродовж року повинна бути слухняною.

Всіх іменників з св"ятом, нехай вам всім святий Миколай принесе класні подарунки:agree:

ejen 22.12.2012 10:43

Поздравляю всех, чей профессиональный праздник - День энергетика!

Энергетик! Ты, зараза,
отключал меня три раза,
И вчера в моей квартире,
было страшно и темно
Говоришь сгорела фаза?
Ну какое ж ты говно!

Ну и где твоя "надежность"
о которой ты твердил?
Где твоя бесперебойность
электрический дебил?

Холодильник разморозил
все продукты загубил
Попадись ты мне намедни
Так тебя бы и убил!

А сегодня, если встречу
Не набью тебе мурло
Не побью, не изувечу
В честь успехов ГОЭЛРО.

vovan 23.12.2012 11:18

А сегодня день сноубордиста!!! Всех знакомых и незнакомых людей с привязанными ногами к доске с этим днем!!!!!!!!!!! будьте, друзья!!:beer::beer::beer:

admin 03.01.2013 12:44

Продолжаем тут: http://extreme.com.ua/forum/pogovori...tml#post190465


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 06:40.