Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Горнолыжные курорты > Горнолыжные курорты мира > Горнолыжные курорты Андорры > Андорра


Відповідь
 
Параметри теми Пошук у темі
Старий 04.01.2015, 12:59   #31 (посилання)
Давно на форуме
 
Аватар для NBSerG
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Киев

Снаряга: Salomon Short Kart Revel8 "Rockered" Condor
тут :-)
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 27.12.2016, 20:03   #32 (посилання)
Новичок
 
Аватар для GreenFairy
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Киев

Снаряга: прокатные :)
Поездка в Анлорру!!

Горит горнолыжный тур в Андорру из Киева на 4 января на 7 ночей для двоих взрослых и ребенка!! Цена тура (включает перелет, трансфер, проживание с питанием и страховку) – 1475 EUR. Нужен шенген. К сожалению, поехать не получается, а предложение очень выгодное.

Информация об отеле: Отель Magic Ski (Андорра Ла Массана) - Booking.com

Все остальные подробности в личные сообщения. Торг уместен
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 20.03.2019, 18:04   #33 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для sanyana
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Є!
В Андорру я, власно кажучи, не збирався… В ту «чорну п’ятницю» я сидів перед компом з проплаченою путівкою у Зьольден на 8 березня у кишені, дивився форекаст і мріяв… А куди це я гайну під прогноз цієї зими? Пилипець? Тростян? Драгобрат? Чи в зворотному порядку…?
Раптом задзвонив телефон і все пішло не так. Дзвонить друзяка – майже професійний подорожувальник і каже… Є дешеві квитки і ми з жінкою зібрались погуляти по Барселоні… Не хочеш гуляти? То там Андорра поруч! Та і я на пару днів вам компанію складу…
Звісно, то була пропозиція, від якої важко відмовитись… Трошки було лячно, що квитки назад були за день до виїзду до Зьольдена, але…
Стало питання трансферу від аеропорту до Андорри. Вирішили не купляти їх онлайн, а на місці розібратись. Це була помилка.
Стало питання проживання. Друзяка авторитетно заявив, що самі солодкі пропозиції з’являються за день-два до заїзду! Це була друга помилка. Я тихо заперечив, що бронювання готелю на гірськолижному курорті та бронювання готелю в місті то трохи різні речі… Зійшлися на тому, що бронюємо готель зараз. В якому не треба передплати за бронювання і як найближче до витягу. Навіть, якщо це буде на межі фінансових можливостей. Як буде краща пропозиція, то завжди можна відмовитись. Як ви розумієте, краща пропозиція так і не з’явилась…
От і все. Лишилось чекати і багато працювати…
Нарешті настав час Х. Київ проводжав нас мокрим снігом… Варшава зустріла вітром, а Барселона… Барселона нас не зустрічала. Ми просто впали з неба в літній вечір! +20, пальми та одягнені в пуховики люди з лижами… Шок!
Від термінала до зупинки бусів на Андорру 200 метрів. На зупинці з лижами двоє. Я та якийсь китаєць. Приїхав перший бус… І виявилось, що шофер квитки не продає! Тре купляти онлайн або їхати в офіс компанії в місті. А було вже по восьмій вечора. Стало трохи сумно… Приїхав другий бус. Тут нам поперло… Спробуйте не вимовляючи ні слова пояснити людям таке: Вам треба сісти зі мною в автобус, доїхати до автовокзалу в місті, сходити купити в касі квитки (я вас почекаю), і разом посунемо в Андорру. Він це зміг! Раніше, мені здавалось, що тільки я можу спілкуватись будь-якою мовою, якщо це буде «на мігах», але ні! Це було неперевершено! Тре було знімати на відео! Просто майстер пантоміми!
В касі вокзалу купили квитки. Туди й назад. Назад з відкритою датою та часом. Трохи менше ніж 60 евро на особу. 3,5 години й ми в Андоррі ла Веллі на вокзалі. Місто спало глибоким сном… Початок першої, а треба ще доїхати до готелю в Енкампі. Знову шофер буса нам допоміг. Хочу зауважити, що за весь час ми з ним вимовили тільки п’ять слів. «Бус, Каса, Андорра, Таксі, Енкамп». За десять хвилин примчало таксі. 17евро і ми в готелі. День закінчився.
Зранку пішли купляти скіпаси і харчі. Скіпас на 4 дні коштує 180 евро. Харчі… як харчі. Щось дорожче, щось дешевше, ніж у нас. Вразило тільки, що апельсини по 3+ евро…
Поснідали, зібрались і ми вже на фунікампі (так називається канатка). Найдовша в Андоррі. 6+ км довжина та 1,5 км перепад висот. Їхати 25 хвилин.
На горах сніг нібито є, але відчувається певний дискомфорт. Зранку та в вечорі то майже лід, а вдень така собі кашка. По за трасами бетон цілий день. Але настрій від того не псувався бо всі дні було сонячно і яскраво. А контраст між низом і верхом був настільки разючим, і все навкруги було настільки незвичним, що… Відпочинок вдався!
Деякі спостереження.
Сам курорт Грандваліра, як мені здалось, це пречудове місце для відпочинку всією родиною. Тихо, затишно і безпечно. Чорних трас нема (по австрійським міркам), а всі інші доглянуті та широкі. Про «тихо» я, мабуть, загнув, бо каталонці досить галасливі, як, мабуть, і всі південні люди, але з іншого боку у них нема такої патологічної тяги до порядку в усьому, як у німців чи австріяків. Де ви побачите в Альпах велику родину з дітьми, які на гірськолижному курорті накрили поляну просто на снігу чи на сходах до витяга і весело відпочивають і закусюють? Правда, і у нас можна таке побачити, з тією лише різницею, що у них після «гулянки» на цьому місці буде чистіше, ніж до.
Всю Грандваліру, від Енкампа до Пас де ла Каса (кордон з Францією), можна проїхати за півтори години не поспішаючи. До речі, схили, що спускаються до Пас де ла Каса нам вдались найбільше.
В міському транспорті (автобус) можна їхати зі снарягою, але не в лижних ботах. Квиток з Енкампа до столиці коштує трохи більш як два евро. Скібуси (не плутати з місцевими) ходять дуже щільно, зупиняються часто й об'їжджають, як мені здалось, всі куточки в кожному містечку. Тому, де жити в Андоррі – то питання другорядне. Правда, я зацінив проживання біля самого витягу. Ти вже дома, помитий, поївший, стоїш й дивися у вікно, як люди сідають в скібуси…
Чув тільки чотири мови. Іспанську, Каталонську, Французьку, Російську. Росіян настільки багато, відпочиваючих, працюючих там, що питання розмовляти українською стало принциповим. Деякі, побачивши червоно-чорний шеврон з золотим тризубом на куртофані починали «шушукатись» і підштовхувати один одного, але думки свої вголос не висловлювали на нашу і на свою користь. Кумедно виглядало попередження на вході ресторану біля витягу на горі. Дослівний переклад, мабуть, ніяких змін до свідомості не вніс. Довелося продублювати з яскравим малюнком.
Чотири дні пролетіли занадто швидко. На момент від’їзду ми вже вільно спілкувались каталонською «на мігах» і тому їхали в Барселону особливо не переймаючись, що чогось десь не знайдемо…
Місцевий бус домчав нас до Андори ла Веллі. На автовокзалі зареєстрували наші квитки, поклали речі в камеру схову… До речі, величенька така, висока, спеціально для лиж пристосована. 5 евро за добу. І пішли гуляти величезною зоною дюті фрі з виглядом людей у яких є все…
Далі все по сценарію. Чемодан-Вокзал-Барселона-Варшава-Київ.
Це була перша в житті подорож за кордон, організована самотужки! Тепер вже багато чого зрозуміло і вже не так лячно. Навіть якщо ти знаєш місцеву мову тільки з Гугл-перекладачем.
Кому цікаво, то бюджет на двох вийшов приблизно такий:
Авіа квитки (по акції) - 200
Спорт. Спорядження – 120
Трансфер (Аеропорт – Андорра - Аеропорт) – 120
Таксі (Андорра ла Велля – Енкамп) - 17
Готель 5 днів – тут я промовчу… Але, якби бронювали в день покупки авіаквитків, то вийшло б до 200 евро.
Скіпас – 360
Хавчик – 60
Місцевий транспорт – 5
Камера схову – 5.
От і все. Рахуйте.
З.І. За всю подорож був тільки один негативний момент. Жодного разу ми не чули української…
Мініатюри додатків
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  DSC_3143.JPG
Переглядів: 160
Розмір:  432,5 КБ
ID:	26265  
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 23.03.2019, 18:56   #34 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Fazer Alex
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Желтые Воды

Снаряга: Salomon X-Kart 2012, Nordica NRGY H3, Babolat XS 105, Ardis Best, Garry Fisher Tarpon
Цитата:
Коментар від sanyana Переглянути коментар
На горах сніг нібито є, але відчувається певний дискомфорт. Зранку та в вечорі то майже лід, а вдень така собі кашка.
Ану, ще раз, і повільно: У березні ані природнього, ані штучного снігу вже немає? Не стріляють? Ратракери фрезу не використовують, і замість профільованої крихти бетон? Траси усі такі вузенькі, як на відео?

Востаннє редагував Fazer Alex: 24.03.2019 о 19:00.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 24.03.2019, 20:47   #35 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для sanyana
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Є!
@Fazer Alex, привіт друже!
Мабуть, я не зовсім розумію природи питань... Сніг є. Природній, який впав так давно, що забули коли. І, звісно, штучний теж є, бо настріляли багацько коли морози були. Не стріляють. Бо вночі в горах коло нуля чи невеличкий мінус.
Цитата:
Коментар від Fazer Alex Переглянути коментар
Ратракери фрезу не використовують, і замість профільованої крихти бетон?
Це дуже складне питання, як для мене... Скажу так, зранку на всіх трасах пречудовий білий вельвет. Під ним майже прозорий лід. Я думаю, це від того, що вдень дуже спекотно. І вода просочується в товщу шару штучного снігу і там замерзає. Траси, в більшості своїй, такі як на відео та фото. Вузенькі? Сорян... я, мабуть, не знаю, що таке широкі... Якось так...
З.І. Ну? Не дуже швидко?
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 25.03.2019, 18:31   #36 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Fazer Alex
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Желтые Воды

Снаряга: Salomon X-Kart 2012, Nordica NRGY H3, Babolat XS 105, Ardis Best, Garry Fisher Tarpon
@sanyana, то я подивляюся у бік Андорри. Хочеться знати більше і розуміти - чи варто, і коли
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 25.03.2019, 21:26   #37 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для sanyana
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Є!
@Fazer Alex, варто! Хоч би для того, щоб потім сказати "Ой! Та був я в вашій Андоррі!!!". Я не збирався, але поїхав і ані трохи не жалкую. Хоч світ побачив...)
А от коли..? Найсонячніший лижний регіон в Європі. Коли там той сніг паде? Дідько знає! Лотерея чистої води... А де не лотерея скажи мені? От ми у Зьольден поїхали... Так 5 з 6 днів було похмуро, низька хмарність та сніжок налітав аж до заметілі... А шо робити? На жаль, я не можу собі дозволити їздити за кордон під прогноз. Так шо все у твоїх руках!
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 13.09.2019, 20:33   #38 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Fazer Alex
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Желтые Воды

Снаряга: Salomon X-Kart 2012, Nordica NRGY H3, Babolat XS 105, Ardis Best, Garry Fisher Tarpon
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 16.09.2019, 09:34   #39 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Fazer Alex
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Желтые Воды

Снаряга: Salomon X-Kart 2012, Nordica NRGY H3, Babolat XS 105, Ardis Best, Garry Fisher Tarpon
Коллеги, никто хочет в начале января в Андорру? Если номер на двоих - дешевле получается на 100 Евро. И цены очень демократичные
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 10.01.2020, 18:33   #40 (посилання)
Новичок
 
Аватар для maksm9696
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Kiev

Снаряга: прокатные :)
Всем Привет. Как я слышал: самая высокая точка Андорры - Кома Педроса, официальная высота которой составляет 2942 м (9 653 фута). Подскажите на ней происходят какие-то спуски на лыжах или ещё какой-то вид отдыха?
Спасибо
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Відповідь Є непрочитані сторінки Головна Новi 

« - | - »



Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
 
Параметри теми Пошук у темі
Пошук у темі:

Розширений пошук

Ваші права у розділі

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today000082 (79%)17 (16%)5 (5%)
Yesterday0412265677 (63%)36 (30%)9 (7%)
Month94784630258072823 (61%)1634 (35%)172 (4%)