Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Горнолыжные курорты > Горнолыжные курорты мира > Горнолыжные курорты Австрии > Горные лыжи в Австрии


Відповідь
 
Параметри теми Пошук у темі
Старий 14.02.2020, 08:32   #141 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для HappySkier
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
Цитата:
Коментар від belka Переглянути коментар
в общем, шота штормит меня в этом году.. сидела себе работала, никого не трогала.

- you made my day (c) @Dobermann

Цитата:
Коментар від belka Переглянути коментар
Выхожу на обед, а там большие белые мухи летают и манят, манят... А тут еще куча авиакомпаний предлагают дешевые перелеты в Вену от лоукостеров до Австрийских.
...купила билеты в Вену на след выходные 22-24/02 на 3 полных дня (очень ранний прилет и поздний отлет) чтобы 3 полных дня покатать.


Але про Віденські курорти, на жаль, нічого сказати не можу.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 22.02.2020, 21:35   #142 (посилання)
Cумчатая белка летяга
 
Аватар для belka
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Kiev

Снаряга: Icelantic Nomad RKR
Stuhleck

Так так, продолжаю рубрику «на выходные в Европу». Сегодня я в Stuhleck. У на в ПДБ есть столик, а у австрияк - стульчик)))


Утро.. утро началось еще дома, но 2 неприехавших такси меня окончательно разбудило.. еще день такой 22.02.2020.. бабушка Ванга что-то там говорила про время когда будет пять двоек.. (ой.. это не тот чатик))). В общем. На самолет успела, 2 часа лета, 2 часа поезда и 10 мин автобус и вот.. я тут, в горах, где воды нельзя напиться, а воздухом надышаться.

Лирическое отступление: когда покупаете билеты за неделю, проверяйте таки цены на жилье, а то я вообще забрала последний номер рядом с горой за очень небюджетную цену, а выбора уже было...

Так вот.. последние дни прогноза вводили меня в шок, но все оказалось не так страшно. Свежего снега нет, а кататься в плюсе очень комфортно, трассы все равно готовят отлично. Радует, что даже частично настоящий снег уцелел


Еду наверх, думаю.. начать надо с синей и как то упорно их под креслом не вижу, хотя по карте почти все синие и пару красных. В общем, их типа синие-это наши очень красные, местами со льдом и буграми (эх, когда я могул освою?). А красные-ну это тоже самое, но без выполаживаний. На синих промежутки крутяков меньше))) Хотя на фото толком уклон не видно.. вот на фото...синяя присиняя))


Ооо и тут есть такая приколяха.. типа вип пропуска на буке, когда ты мимо очереди идешь.. тут тоже есть, но в нее пускают не по понтам и понятиям, а психов-одиночек)) очень удобная штука.. ведь всегда на 4-6 местных креслах есть пробелы. Вот она, истинная оптимизация на практике, респект австриякам!

Что вам еще бы рассказать на ночь?.. ночь.. кстати.. в сад писульки, утром каталка, чао
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 02.01.2022, 21:32   #143 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для HappySkier
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
Хоч це і не Тростянчик , але, сподіваюся, також багатьох порадує.
Приїхали вчора ввечері у Санкт-Антон-ам-Арльберг і встигли тільки заселитися. Доки не купили скі-паси, вчора писати не хотілося, щоб не зглазити. А сьогодні вже пройшли й останній етап на шляху до катання, тобто купили й активували скі-паси й почали кататися. Тому, знову ж було не до писання.
Погода сьогодні була сонячна , додаю декілька фотографій. Але натурального снігу зараз навіть тут не так вже й багато, на трасах основна частина настріляна. А враховуючи, що погода сьогодні була не тільки сонячна, а й тепла – плюсова навіть з самого ранку навіть на верхніх точках (+2), і до + 7-8 в обід, то сніг був якийсь дивний зранку, навіть свіжі добре наточені лижі тримали на вранішньому жорсткому насті якось не дуже. А потім траси почали розбиватися дуже швидко.
Але, якби там не було, після дворічної перерви, враження від катання просто супер!

Тепер про тернистий шлях, який треба пройти до спуску по схилах.

1. Що треба?
Так, як і писали, повна вакцинація визнаною у Австрії вакциною плюс ПЛР-тест, зроблений не пізніше 72 годин до перетину кордону.
ДІЛА забезпечує чудовий сервіс по ПЛР-тестах. 31.12 о 8:20 зробили терміновий тест з максимальним часом результату у 8 годин. Але насправді, результати були вже готові о 14-й годині і ми отримали електронний результат тесту, але ми сходили ще раз, і надрукували також паперовий варіант. О пів на третю у нас вже були всі необхідні документи. Крім того, сказали , що цей ПЛР-сертифікат можна підтягнути в Дію. Ми спробували відразу зробити це о пів на третю, коли прийшли додому, але він підтягатися відразу не захотів. Повторили спробу десь під вечір і він з’явився у Дії.
Таким чином у нас були всі необхідні документи як у паперовому вигляді, так і в Дії.
Від австрійських авіаліній ще 29.12 прийшло нагадування про можливість онлайн-реєстрації та пропозиція надати ковід-документи онлайн, щоб пришвидшити процес перевірок при реєстрації. Після отримання результатів ПЛР-тестів ми пройшли таку реєстрацію за посиланням із листа. За декілька хвилин прийшов лист, що все успішно перевірено.

2. Посадка на літак.
Летіли до Інсбрука через Відень.
У Борисполі, оскільки у нас був негабаритний багаж, то тільки онлайн-реєстрацією не обійдешся і треба було однаково йти до реєстраційної стійки. Дівчина не захотіла дивитися на наші талони онлайн-реєстрації і на те, що наші ж документи ніби успішно перевірили, і стала перевіряти все сама. Так-що, користі від усіх онлайн процедур було тільки те, що ми вибрали собі місця у літаку.
Ми вирішили протестувати всі варіанти перевірки документів: дружина усюди показувала паперові документи, а я усюди показував документи з Дії.
У Борисполі все пройшло і в тому, і в другому вигляді. У Дії дівчина тільки швиденько прогортала записи про вакцинацію та про тест, не сильно то й вчитуючись, і зареєструвала нас ще раз.

3. Паспортний контроль у Відні.
На цьому контролі Ковід-19 сертифікати пройшли і той, і другий, без проблем. Паперовий сертифікат ПЛР-тесту пройшов також без проблем, а мій сертифікат з Дії дядько гортав туди-сюди, сюди-туди, читав уважно і так, і сяк, а потім питає мене, а де тут видно, що це PCR test? Я вже не став тримати чергу, швиденько дістав свій паперовий варіант, і після цього він нас пропустив. Але мені стало цікаво. Коли чекали на наступного літака, я відкрив цей сертифікат, почав сам шукати запис про PCR test і не знайшов! Там у графі «тип тесту» написана якась довга медична фраза. Можливо, з медичної точки зору, це більш точне визначення того, що робить PCR test, але митнику потрібна не ця розумна інформація, а два слова PCR test. Причому у паперовому варіанті написано саме PCR test. Хто в Дії додумався писати таку назву тесту???

4. Посадка і переліт до Інсбрука.
Паспортний контроль вже пройдений, жодних проблем і перевірок немає.

5. Трансфер.
Не перевіряли нічого.

6. Поселення.
За поріг хазяйка пустила, але відразу захотіла Green certificate. Відсканувала наші штрих-коди з Дії і на цьому все закінчилося. У пансіоні треба ходити у FFP2 масці, хазяйка також так ходить.

7. Купівля скі-пасів.
При купівлі скі-пасу касир відразу сканує QR-код сертифікату, якщо він розпізнається, то ви отримуєте активований скі-пас на всі дні.
Дружині набридло витягати паперовий сертифікат і ми показували QR-код з телефонів.
Все, дорога на схили відкрита!

8. Ну а далі почалося просто

Як і пишуть на сайтах австрійських курортів, у гондолах треба знаходитися у FFP2 масці. Перед входом на кріселки всі також вдягають маски, але коли вже поїхали, то при незакритому ковпаку майже всі опускають маски на підборіддя. Але є такі, що весь час їдуть у масках.
9. Обідали, як завжди у ресторані самообслуговування на горі. Сьогодні це було на горі Galzig. QR-код сканують один раз при вході і все. Доки вибираєш їжу і розплачуєшся, треба бути у FFP2 масці, а коли сідаєш їсти, то маску знімаєш.

Ну на перший день, мабуть вже все.
Мініатюри додатків
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2022-01-02_21-17-46.jpg
Переглядів: 48
Розмір:  657,0 КБ
ID:	46263  Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2022-01-02_21-20-03.jpg
Переглядів: 43
Розмір:  747,2 КБ
ID:	46264  Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2022-01-02_21-20-08.jpg
Переглядів: 47
Розмір:  752,4 КБ
ID:	46265  Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2022-01-02_21-20-11.jpg
Переглядів: 41
Розмір:  587,7 КБ
ID:	46266  Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2022-01-02_21-20-25.jpg
Переглядів: 41
Розмір:  779,8 КБ
ID:	46267  Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2022-01-02_21-20-29.jpg
Переглядів: 44
Розмір:  788,3 КБ
ID:	46268  
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 03.01.2022, 21:21   #144 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для HappySkier
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
Сьогодні стан снігу був такий самий. Тобто вчора вдень його розтопило та розковбасило, а вночі все це змерзлося і відратрачилося. Сьогодні зранку було трохи хмарно, трохи сонця, але температура також була плюсовою, хоч і не настільки як вчора. Тому, зранку знову шурхав по зпресованому льодянистому розковбасу. На верхніх трасах, де все ж таки натуральний сніг і настріляний може десь 50/50, кататися, звичайно набагато краще. А навколо нижніх трас в багатьох місцях проглядує пожовкла трава.
Але пізніше небо затягли хмари і пішов легкий сніжок. Може завтра трохи краще буде...
Мініатюри додатків
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2022-01-03_20-32-34.jpg
Переглядів: 25
Розмір:  236,4 КБ
ID:	46269  Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2022-01-03_20-32-56.jpg
Переглядів: 24
Розмір:  527,6 КБ
ID:	46270  Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2022-01-03_20-33-02.jpg
Переглядів: 27
Розмір:  476,2 КБ
ID:	46271  Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2022-01-03_20-33-07.jpg
Переглядів: 26
Розмір:  194,1 КБ
ID:	46272  Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2022-01-03_20-33-11.jpg
Переглядів: 26
Розмір:  316,6 КБ
ID:	46273  Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2022-01-03_20-33-16.jpg
Переглядів: 26
Розмір:  121,2 КБ
ID:	46274  
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 03.01.2022, 22:08   #145 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для HappySkier
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
Мої сторінки у Facebook та Instagram

Перед новим лижним сезоном, на початку грудня вирішив зареєструватися у Фейсбуку та Інстаграмі, бо сподівався, що до Альп все ж таки доїхати в цьому році вийде і щоб більш оперативно викладати свої враження під час поїздок.

Ось мої адреси
Happy Skier Facebook
Happy Skier Instagram


Але часу розібратися що і як треба писати у фейсбук раніше не було.
Тільки от зараз, коли з’явилося, що писати, створив на фейсбуку перший допис з вчорашньою інформацією. Не впевнений, що все гарно вийшло, тому є прохання до досвідчених фейсбукчиків подивитися, чи все нормально там виглядає з інших акаунтів.
Мій Instagram наразі ще пустий.

Раніше у цих соціальних мережах не «сидів» та їх не дуже й читав і, оскільки часу на соцмережі у мене мало, то поки ще не встиг розібратися, що і як тут робиться, як шукати друзів тощо.
Я відкритий до всіх членів та читачів extreme.com.ua.
Тому, якщо у Вас є бажання приєднатися до мене в друзі та вже давно «сидите» в цих соціальних мережах і орієнтуєтеся що і як робиться, то надсилайте мені запити. Буду щиро радий Вас бачити у своїх контактах.
Оскільки у фейсбуку Ви можете бути зовсім під іншими іменами, то пароль на приєднання: «extreme.com.ua»

Буду також щиро вдячний за зауваження, якщо мої дописи будуть виглядати зі сторони не в найкращому вигляді. Буду вчитися користуватися цими мережами.
Але про extreme.com.ua забувати також, звичайно, не збираюся. 😊
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 03.01.2022, 23:02   #146 (посилання)
Володар Грабовця
 
Аватар для Bob_Kneissl
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Львів

Снаряга: Atomic GS 10 166см 08р, Atomic Neox 310, Tecnica Diablo Flame HF, Elan RC 195см, Marker M4-15
@HappySkier, Запит подав, але на аватарку поставте своє любе фото, тому що, без фото багато ботів, а це на обкладинку.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 04.01.2022, 08:22   #147 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для HappySkier
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
Цитата:
Коментар від Bob_Kneissl Переглянути коментар
@HappySkier, Запит подав, але на аватарку поставте своє любе фото, тому що, без фото багато ботів, а це на обкладинку.
Дякую! Запит прийняв.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 04.01.2022, 13:37   #148 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Witness
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Киев

Снаряга: есть 2 пары лыж и пару бордов )
Подскажите ( кто бывал там ) - имеет смысл из Капруна проехаться один день до Заальбах - Хинтерглемм ? Интересные ли там трассы ? Как долго добираться ( бусом ) ? Как часто он ходит ? Какой именно ? ( я так читал что от ж/д вокзала Цель Ам Зи ) ? Ски бус там местный с Капруна останавливается возле ж/д вокзала Цель ам Зи ? ... ну и сколько стоит билет ? и когда последний бус из Заальбах обратно в Цель ам Зи / Капрун ? ... или такси тоже НЕ дорого ?
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 04.01.2022, 18:16   #149 (посилання)
Лётчик-космонавт)
 
Аватар для Gagaryn
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Киев

Снаряга: Nordica Speedmachine 14.2 Nordica Dobermann 130 EDT
5 Буковелей, конечно стоит, но по погоде. Там своя кругосветка skicircus, переезды завязяны на верхних очередях, без них только верх-низ. Нам не повезло, был ветер, делали пару спусков и переезжали на скибусе дальше. Насколько помню прямого сообщения с Капрун нет, только через с Цель-ам-Зи, мы на такси ездили, цен не помню.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 04.01.2022, 19:35   #150 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для HappySkier
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
Цитата:
Коментар від Witness Переглянути коментар
Подскажите ( кто бывал там ) - имеет смысл из Капруна проехаться один день до Заальбах - Хинтерглемм ? Интересные ли там трассы ? Как долго добираться ( бусом ) ? Как часто он ходит ? Какой именно ? ( я так читал что от ж/д вокзала Цель Ам Зи ) ? Ски бус там местный с Капруна останавливается возле ж/д вокзала Цель ам Зи ? ... ну и сколько стоит билет ? и когда последний бус из Заальбах обратно в Цель ам Зи / Капрун ? ... или такси тоже НЕ дорого ?
Якщо Капрун за 4-5 днів набридне, то має сенс. Цікавих трас там багато, набагато більше, ніж на льодовику Кіцштайнхорн у Капруні. Але треба враховувати погоду, бо Кіцштайнхорн - це десь 3200 м, а весь катальний регіон Заальбах-Хінтерглем-Леоганг-(а тепер ще й) Фіненбрюн - це трохи вище 2000 м. При теплій та малосніжній ситуації з точки зору катання може бути гірше, ніж в Капруні. Але якщо враховувати ще й пейзажний аспект, щоб помилуватися краєвидами та пофоткати їх, то на один день точно з'їздити варто.
Чи зупиняється автобус із Цель-ам-Зее до Заальбаха/Хінтерглема біля залізничної станції, точно не пам'ятаю, можливо зупиняється. Але набагато краще і зручніше їхати від автостанції, яка знаходиться на PostPlatz (на карті позначив червоним прямокутником). Безкоштовний скі-бас із Капруна також має кінцеву зупинку саме тут. Тому буде досить зручно. Приїжджаєте на скі-басі на Постплац, купуєте квиток (чотири роки назад коштував 18.80 євро на двох туди й назад) і їдете у Заальбах хвилин 40, якщо до Хінтерглема, то може буде до 50 хв.
Щодо розкладу треба гуглити.

До речі, якщо набридне Капрун, то замість Заальбаха є безкоштовна альтернатива на один день - гора Шміттен власне у Цель-ам-Зее. Скі-бас сюди з Капруна безкоштовний хвилин 20-25, скі-пас є спільним на Капрун і Цель-ам-Зее, а різнобарв'я трас на Шміттені на один день вистачить точно.
Мініатюри додатків
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  Zell-am-See__Bus_station.jpg
Переглядів: 24
Розмір:  406,2 КБ
ID:	46275  

Востаннє редагував HappySkier: 04.01.2022 о 22:25.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Відповідь Є непрочитані сторінки Головна Новi 




Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
 
Параметри теми Пошук у темі
Пошук у темі:

Розширений пошук

Ваші права у розділі

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній коментар
Горные лыжи в Австрии (Капрун) Funcarver Горнолыжные курорты Австрии 17 03.02.2022 19:20
Горные лыжи в Греции Sheridan Горнолыжные курорты Греции 6 16.10.2021 17:35
Горные лыжи в Австрии (Тироль) Softranger Горнолыжные курорты Австрии 79 16.12.2014 21:10
Горные лыжи в Австрии (Штулек) Softranger Горнолыжные курорты Австрии 3 15.01.2009 01:49
Горные лыжи в Австрии (Хиршенкугель) Softranger Горнолыжные курорты Австрии 0 12.01.2009 21:31

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today110263525 (71%)10 (29%)1 (1%)
Yesterday00143376102 (71%)39 (27%)2 (1%)
Month52755403216753030 (55%)2241 (41%)202 (4%)