Я тут вирішила кілька рядків написати з огляду на дану тему, але наперед кажу - якщо що, палками не бийте, я маленький заварочний чайник

.
Згідна з попереднім користувачем frolka. "Узкое ведение" (чи пак українською - вузьке ведення - правильно переклала чи ні?) дійсно є необхідною умовою у могулі та у фрірайді (де без класичних основ їзди аж ніяк не обійтися).
Свого часу мене намагалися навчити вузькому веденні лиж; скажу чесно - нічого у них не вийшло

. "Сброс пяток" нінавіжу с дєтства

. Однак, як на мене, у цій техніці є корисні елементи: зрештою, у нас в Карпатах є купа трас, на яких карвінг особо не покатаєш, так що вузьке ведення лиж може знадобитися. Та й "начінающім" фрірайдистам теж ці основи аж ніяк не будуть зайвими. Так що я вважаю, що гірськолижним інструкторам все-таки треба ознайомити лижників-новачків з основами цієї техніки (можливо просто дійсно ознайомити, а не конкретно вчити).
P.S. Я от пригадала, що десь рік тому вичитала на одному з дружніх форумів одну тезу того ж Чеслава: він писав, що будучи кілька років тому у США (здається, у Солт Лейк Сіті), був дуже здивований, коли побачив у тамтешніх лижних магазинах лінійки тільки фрірайдових лиж - ніяких тобі рейсових, універсальних і т.п. Виходить, ніби американці катають тільки фрірайд

; це було тоді масовим захопленням, а карвінг вважався вчорашнім днем.