Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Разговоры обо всём > Наша жизнь вне Форума > Физический вопрос
Наша жизнь вне Форума любые темы и идеи


Відповідь
 
Параметри теми Пошук у темі
Старий 09.11.2010, 20:57   #31 (посилання)
Ice
Ридонли
 
Аватар для Ice
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Chicago

Снаряга: прокатные :)
І так, а тепер правільно відповідь
Цитата:
Ненависть
”При свободном падении такая величина как вес никоим образом не влияет на скорость и время падения.”
Так, якби у землі була відсутня атмосфера
тобто у вакумі все так і буде

Цитата:
Osja
В случае если предметы имеют одинаковое поверхностное сопротивление воздуха но разную массу, время падения этих предметов будет идентично."
Ні, зовсім ні

пояснення
чому ж маса не впливає на прискорення падіння у вакумі ? чим більша маса тим більша гравітаційна взаємодія ?
просто всі забувають що маса це також міра інетрності, тобто чим більшу масу має тіло тим ваще його зрушити з місця. Теж відбувається в полі тяжіння, вроді тіло з більшою масою мало б швидше впасти на землю, але із за більшої масси його ваще розігнати
і все це ще давно давно відкрив для людства Нютон.
для розуміння цього потрібно всього дві його формули
Сила Гравітаційної взаємодії
F=G(m1*m2)/r^2
сила з якого притягаються два тіла масою m1,m2, на відстані r (відстань між їх центрами масс), G- гравітайна стала
і Перший Закон Нютона
a=F/m - a - прискорення з яким рухається тіло масою m, якщо на нього діє сила F (можливо ви його більше знаєте як F=a*m)

Тепер, тіло падає на землю в вакумі, на нього діє сила тяжіння, з тих двох формул можна дізнатимь прискорення
a*m=G(m*mEarth)/r^2=
вот так вот з цієї формули і випадає маса, яка просто скорочується
a=G(mEarth)/r^2 - це не що інше як g прискорення вільного падіння для землі

якщо ж появляється опір повітря то все міняється
тоді на тіло діє сила тяжіння в одному напрямку і опір повітря в іншому (Fair)(який залежить від форми тіла, площі, і швидкості)
G(m1*m2)/r^2-Fair=a*m

a=G(m1*m2)/r^2-Fair/m
a=g-Fair/m
і тут ми приходив до висновку що в середовищі з атмосферую, на прискорення тіла впливає його маса, що пояснює ситуацію з пером виготовленним з ріних матеріалів, так, час їх падіння буде різний

Цитата:
Osja
Все знают природу сил при механических нагрузках, при работе электрического тока, магнитных полей и т.д. Насколько я знаю, природы силы всемирного тяготения никто не знает...
вал ))) я незнаю що природу поля уже всі знають ))
м-дя... нажаль, саме природу поля ще ніхто незнає, і не тильки гравітаційного
люди вміють розраховувати його вплив, але чому поле діє на безмежну відстань, і його взаємодія передається з швидкістю світла остається загадка. Це так само як ми чуєм один одного, тому що повітря передає коливання, але уявіть якби ми могли спілкуватись без повітря, нас би це мало дивувати, так само і поля, звідки планета Земля знає, що їй треба притягуватись до Сонця, якщо між ними немає ніякої матерії яка б передала цей вплив. Для цього є багато цікавих теорій, деякі наприклад вважають що всесвіт заповнений невидимою матерією яка і передає взамодію поля.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Тролль? SergAnt + Sera
Старий 09.11.2010, 21:48   #32 (посилання)
Невидимка
 
Аватар для Apple
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Киев

Снаряга: LINE Blend 2011, Fischer Vision Inspire V9 2009, Seba FRM Freeride, Specialized Myka HT Sport Disc
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 09.11.2010, 21:50   #33 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Osja
 
Зараз: поза форумом
Звідки: .

Снаряга: .
Цитата:
Коментар від Ice Переглянути коментар
вал ))) я незнаю що природу поля уже всі знають ))
Найн... Не природу поля, природу сил... Про поле я не говорил... Передергиваете
К тезису о пере... Посмотрите на любую макро-фотографию пера и попробуйте подсчитать его площадь... В лучшем случае, рискуете получить несанкционированный подрыв мозга... Из золота такую конструкцию с аналогичной структурой, при нынешнем уровне развития технологий, повторить врядли удастся
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 10.11.2010, 00:05   #34 (посилання)
Ice
Ридонли
 
Аватар для Ice
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Chicago

Снаряга: прокатные :)
Цитата:
Коментар від Osja Переглянути коментар
Найн... Не природу поля, природу сил... Про поле я не говорил... Передергиваете


Сила - це міра механічної дії поля на тіло (у випадку гравітаціних і електромагнітних сил), Сила це просто кількісна оцінка дії поля.
я надіюсь, ви розуміте, що нема змісту говорити про природу сили.


Цитата:
Коментар від Osja Переглянути коментар
Посмотрите на любую макро-фотографию пера и попробуйте подсчитать его площадь... В лучшем случае, рискуете получить несанкционированный подрыв мозга... Из золота такую конструкцию с аналогичной структурой, при нынешнем уровне развития технологий, повторить врядли удастся
можете взяти дві картонні коробки 1x1 м, одну наповнити металічними пластинами, другу ватою. Гарантую що перша впаде швидше, звісно якщо не в вакумі.
Формула a=g-(F_air/m) (виведена вище) все пояснює
іншими словами, чим більша маса тіла тим менше на її прискорення впливає сила опору повітря.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
+ Sera
Старий 10.11.2010, 00:33   #35 (посилання)
Давно на форуме
 
Аватар для Khimik
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Kiev

Снаряга: K2 Apache Stryker (2006/2007)
Фізик прийшов Тут вже були правильні відповіді, але я узагальню
Щодо першого поста - Вільне падіння підрозуміває відсутність атмосфери і рух тіла з постійним прискоренням, так що постановка задачі не зовсім корректна. "Вага тіла" підрозуміває точку опори, тому не є чітко означеним поняттям у цьому випадку, тому замість "ваги", будемо використовувати поняття маси тіл, що притягуються. Розглянемо в наближенні Ньютона кілька варіантів цієї задачі.

1) Два тіла порівнянної маси (дві планети), сила опору відсутня (атмосфера, etc.)
Тоді прискорення тіла №1 пропорційно масі тіла №2, а прискорення тіла №2 пропорційно масі тіла №1 і час їх падіння один на одного залежить від їх мас. Проте Вага обох тіл, під час їх падіння буде дорівнювати нулю.

2) Одне тіло з набагато більшою масою ніж в іншого (падіння сірника на Місяць). Сила опору відсутня:
Тоді велике тіло майже нерухоме, прискорення малого пропорційне масі великого тіла і НЕ залежить від маси малого тіла, тобто тіла з різними масами падатимуть одинаково. Вага тіла дорівнює нулю.

3)Одне тіло з набагато більшою масою ніж в іншого, присутня сила опору. (Падіння парашутиста).
В аеродинаміці прийняте поняття ваги, яке означає силу, що протидіє підйомній силі. Тобто в найпростішому випадку, вага в атмосфері дорівнює силі тяжіння. Прискорення малого тіла буде a=(m*g-F(підйомна))/m, тобто буде залежати і від маси тіла та його ваги. Поняття "вільного падіння" тут вживати не можна. Проте, сила опору повітря наростає як квадрат швидкості тіла, тому в перші моменти падіння, коли швидкість (і сила опору) мала, "важкий" і "легкий" парашутист будуть падати одинаково, але зі збільшенням швидкості (часу в падінні) прискорення важкого (і швидкість) буде більшою ніж в легкого. Саме тому парашутисти (принаймі чайники) виходять з літака за масою тіла - важкі вперед, дівчата ззаді.

2 Osja. Природу сили тяжіння пояснює Загальна Теорія Відносності (ОТО), так що нічого загадкового там немає. Інша справа в тому, що силу тяжіння не може толково описати квантова механіка. Тому дотепер ідуть спроби поєднати квантову механіку з ОТО, але це не означає, що природа сили є незрозумілою. Просто її важко внести(неможливо?) в той математичний апарат, який використовує квантова механіка.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 10.11.2010, 01:27   #36 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Wilson Payne
 
Зараз: поза форумом
Звідки: .

Снаряга: .
знайшов кілька цікавих тематичних робіт

§ 68. Падение тел в воздухе.

"При падении в воздухе тело движется под действием двух сил: постоянной силы земного притяжения Р, направленной вертикально вниз, и силы сопротивления воздуха f, увеличивающейся по мере падения и направленной вертикально вверх. Равнодействующая силы тяжести и силы сопротивления воздуха равна их разности и в начале падения направлена вниз.

Пока скорость падающего тела еще мала, невелика и сила сопротивления воздуха; но по мере того, как возрастает скорость падения, эта сила быстро растет. При некоторой скорости f становится равным Р, и дальше тело падает равномерно. Скорость такого падения называют предельной скоростью падения. Предельная скорость тем больше, чем сильнее разрежен воздух. Поэтому тело, падающее с очень большой высоты, может в разреженных слоях атмосферы приобрести скорость, большую предельной скорости для нижних (плотных) слоев. Войдя в нижние слои атмосферы, тело снизит свою скорость до значения предельной скорости для нижних слоев."
...

"Различие в предельной скорости разных тел одинаковой формы, но разных размеров объясняется зависимостью сопротивления среды от размеров тела. Оказывается, что сопротивление приблизительно пропорционально поперечным размерам тела. При одной и той же форме тела из данного материала площадь его поперечного сечения, а значит и сила сопротивления воздуха, растет с увеличением размеров медленнее, чем сила тяжести: площадь поперечного сечения растет как квадрат размера, а сила тяжести — как куб размера тела. Например, чем больше авиационная бомба, тем больше ее предельная скорость и с тем большей скоростью она достигает земли.

Наконец, сопротивление воздуха сильно зависит и от формы тел (рис. 94) (см. § 190). Авиационным бомбам придают специальную обтекаемую форму, при которой сопротивление воздуха мало; делается это с той целью, чтобы бомба достигала земли с возможно большей скоростью и лучше пробивала препятствия (блиндаж, палубу корабля и т. д.). Наоборот, парашютист должен достигать земли с небольшой скоростью. Поэтому парашюту придают такую форму, при которой сопротивление воздуха его движению было бы возможно больше. Предельная скорость падения человека с раскрытым парашютом составляет 5—7 м/сек."


Значение слова "Падение тела" в Большой Советской Энциклопедии

і ще одна робота
http://www.physics.spbstu.ru/forstud..._1_16_Phys.pdf розділ 2 еквівалентність мас


з усього вищезгаданого можна зробити висновок:
- якщо тіла мають однакову форму але різні розміри, швидше падає більше за розміром тіло
- якщо розміри однакові але форма різна, швидше падає тіло з більш обтічною формою
- якщо форма і розміри однакові, тіла падатимуть з однаковою швидкістю. екстремали, які складають у повітрі різні фігури зі своїх тіл, мають далеко не однакову масу, але летять до землі з однаковою швидкістю :-,
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 10.11.2010, 02:15   #37 (посилання)
Ice
Ридонли
 
Аватар для Ice
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Chicago

Снаряга: прокатные :)
2 Khimik
я в шоці
Цитата:
"Вага тіла" підрозуміває точку опори, тому не є чітко означеним поняттям у цьому випадку,
Вага і Масса це повінстю визначенні поняття
на відміну від фундаментальної величини масси, вагу люди просто придумали для зручності, оскільки всі ми живем в полі тяжіння землі, і всі тіла з массою притягуються землею. І для того щоб відміряти собі порцію(масу) яблук, напростіше визначити з якою силою(в гравітаційному полі землі) вони тиснусть на опору(або вагу).
Вага P=mg. Це сила з якою тіло діє на опору в полі тяжіння землі.


Цитата:
1) Два тіла порівнянної маси (дві планети), сила опору відсутня (атмосфера, etc.)
Тоді прискорення тіла №1 пропорційно масі тіла №2, а прискорення тіла №2 пропорційно масі тіла №1 і час їх падіння один на одного залежить від їх мас.

2) Одне тіло з набагато більшою масою ніж в іншого (падіння сірника на Місяць). Сила опору відсутня:
Тоді велике тіло майже нерухоме, прискорення малого пропорційне масі великого тіла і НЕ залежить від маси малого тіла, тобто тіла з різними масами падатимуть одинаково. Вага тіла дорівнює нулю.
я далі шокований. з чого зрблений такий висновок ?
для чого було розділяти це на два пункти
є одна формула гравітційної взаємодії F=G(m1*m2)/r^2
і прискорення першого тіла - a1=G*m2/r^2
а прискорення другого a2=G*m1/r^2
Земля також падає на парашутиста, але з таким прискоренням що ним просто можна нехутвати.

Цитата:
3)Одне тіло з набагато більшою масою ніж в іншого, присутня сила опору. (Падіння парашутиста).
В аеродинаміці прийняте поняття ваги, яке означає силу, що протидіє підйомній силі. Тобто в найпростішому випадку, вага в атмосфері дорівнює силі тяжіння.
знову нерозуміння поняття ваги, якщо тіло в атомсфері , чи в вакумі, неважно вага його буде дорівнювати m*g якщо воно не падає а стоїть на опорі.
Хіба що автор мав на думці вага під дією сили опору повіртя, тоді вона рівна силі опору повітря.
все решта вірно


2 Wilson Payne
Цитата:
з усього вищезгаданого можна зробити висновок:
- якщо тіла мають однакову форму але різні розміри, швидше падає більше за розміром тіло
з чого можна зробити такий висновок ?
вище описані роботи описують тильки як міняється сила опору повітря, але назабуваєте що є сила гравіційної взаємодії яка також міняється в залежності від маси.

Цитата:
- якщо розміри однакові але форма різна, швидше падає тіло з більш обтічною формою
якщо мають однакову масу

Цитата:
- якщо форма і розміри однакові, тіла падатимуть з однаковою швидкістю. екстремали, які складають у повітрі різні фігури зі своїх тіл, мають далеко не однакову масу, але летять до землі з однаковою швидкістю :-,
зовсім ні. свою думку я обгрунтував фізичними формулами, а ви ?
а парашутисти можуть скласти однакову фігуру тильки тому що в польоті положенням свого тіла (рук, ніг) мінять силу опору повітря
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 10.11.2010, 03:29   #38 (посилання)
Давно на форуме
 
Аватар для Khimik
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Kiev

Снаряга: K2 Apache Stryker (2006/2007)
2 Ice
Давайте розберемось з поняттям ваги
Хоч Вага тіла дійсно придумана для зручності, проте не треба її путати з силою тяжіння зі знаком мінус. За визначенням Вага - сила, з якою тіло діє на горизонтальну Опору в гравітаційному полі. Тобто, для означення ваги тіла, в якомусь конкретному випадку потрібно вибрати, де ця опора буде знаходитись і як рухатись. Переважно, опору вибирають нерухомою відносно самого об'єкту (для якого визначається вага). Коли ми зважуємо яблука, то опора нерухома відносно яблук. Якщо яблука відносно опори будуть рухатись (наприклад, зважуємо кота), то вага буде мінятись (можете перевірити на собі).
У випадку вільного падіння (або, те ж саме, невагомості), якщо ми зафіксуємо точку опори нерухомою відносно об'єкта, який падає, то вага такого об'єкта буде дорівнювати нулю. Саме тому космонавти на орбіті мають можливість їсти з тюбіків і літати по кабінах своїх пепелаців, хоча сила тяжіння на космонавтів діє. В аеродинаміці визначене трохи інше поняття ваги (тут я не спеціаліст), яке я привів вище. Вага в аеродинаміці також не дорівнює силі тяжіння. Наприклад, коли літак летить з прискоренням вверх, то його вага є іншою ніж коли він летить з прискоренням вниз. Тому вага P=mg є дуже частковим випадком, коли тіло нерухоме, або рухається рівномірно відносно Землі.

Цитата:
чому поле діє на безмежну відстань, і його взаємодія передається з швидкістю світла остається загадка.
Для гравітаційного це випливає з загальної теорії відносності, для електромагнітного - за визначенням, бо швидкість світла - це швидкість поширення електромагнітної хвилі (поля, фотона), для інших двох треба читати квантову теорію поля

Востаннє редагував Khimik: 10.11.2010 о 08:19.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 10.11.2010, 09:47   #39 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Wilson Payne
 
Зараз: поза форумом
Звідки: .

Снаряга: .
Ice, спеціально для вас я привів посилання на першоджерела. в них описаний процес падіння тіл на землю в атмосфері. прочитайте останнє посилання (посібник для проведення лабораторних робіт), розділ 2 "еквівалентність мас".
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 10.11.2010, 10:30   #40 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для SergAnt
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Vilnius

Снаряга: Nordica Enforcer 110, Volkl SL Uvo
Раз уж обновили тему, может кто-то знает определение термина "поверхностное сопротивление воздуха". Заинтересовало в прошлый раз. Даже специально поискал, нигде не нашел.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Відповідь Є непрочитані сторінки Головна Новi 




Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
 
Параметри теми Пошук у темі
Пошук у темі:

Розширений пошук

Ваші права у розділі

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній коментар
Ясна, Низкие Татры Sheridan Горнолыжные курорты Словакии 1470 25.01.2022 19:30
Цветы жизни :) KIra Наша жизнь вне Форума 394 03.03.2020 09:10
Слэклайн: How to Set up a slackline Rio Слэклайн 71 27.11.2012 19:24
SNB: вопрос о ботах rossignol excite Prankster cat Снаряга 0 13.07.2011 07:59
Физический вопрос 2.0 daniel_drud Наша жизнь вне Форума 4 04.04.2011 14:56

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today044114748 (81%)9 (15%)2 (3%)
Yesterday11014551185 (59%)60 (41%)2 (1%)
Month52745321214432998 (56%)2195 (41%)188 (3%)