Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Разговоры обо всём > Наша жизнь вне Форума > Почему бы и нет?
Наша жизнь вне Форума любые темы и идеи


Відповідь
 
Параметри теми Пошук у темі
Старий 16.07.2010, 14:27   #41 (посилання)
Больше не захожу сюда
 
Аватар для Afro Samurai
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Киев

Снаряга: PSP
А еще очень классно плавать в хлорке, не спорю, можно плавать и в речке, но я почти уверен, что нормальных тренировок в реке не будет.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 16.07.2010, 14:50   #42 (посилання)
Координатор Форума
 
Аватар для waterboy
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Kiev
Плавание, как средство согнать жирок и построить фигуру - фигня.
Знаю много людей разного возраста, которые плавают(али) в бассейне километрами как звери, и у многих разряды спортивные и всё как положено, но тем не менее, у многих из них(особенно у тех, кто дополнительно не занимался на тренажерах) наблюдался и жирок лишний и сутулость.

Да, плавание бережно по отношению к позвоночнику, но если ты здоров и тебе доступны другие виды спорта, то этот аргумент отпадает.
Да и часами впитывать в себя хлорку для здоровья тоже не айс.
А позвоночник гораздо эффективней лечить специальной гимнастикой и массажем, чем плаванием.

Очень гармонично развивают тело(и не только тело) такие виды: гимнастика, акробатика, единоборства, например, карате, капуэйра, джиу, ушу, но не бокс и не классическая борьба.
Хотя, как "интересный" способ похудеть, бокс очень даже рулит.
Эти виды отлично сочетают в себе как силовые нагрузки, так и "кардио", развивают координацию и волевые качества.
Согласен, они могут быть травматичными, но это во многом зависит от подхода, то есть, от самого человека.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
+ Afro Samurai, Jolie, jordik Не согласен igrus
Старий 16.07.2010, 14:53   #43 (посилання)
Make SkiTour Great Again!
 
Аватар для Nickel
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Kiev
Топик ушел в сторону технических споров.
"Казалось бы, ничего сложного. Сила воли + свободное время" на мой взгляд должен присутствовать еще один фактор - МОТИВАЦИЯ.
Как сказал один мой знакомый, наиболее сильная мотивация для мужчин это развод. Приходиться вливаться в ряды "рышущих" (от слова рыскать), а там с пузиком не проканает. Вот его фотографии "до и после" аналогичны с фото молодого человека с топика.
Он начал с еды и начал, надо сказать, кардинально - закодировался от алкоголя и нездоровой пищи (список указывать смысла нет). Дома повесил турник, рядом положил гантели. Место для турника выбрал наиболее проходимое, и проходя мимо подтягивался вначале 1-2 раза, затем больше ... Позже уже был зал. Результат, как я уже говорил, был поразительный.
Первоначально необходимо себя промотивировать, объяснить себе - ЗАЧЕМ, а решение вопроса (турник, зал, плаванье или липосакция - почему нет?) каждый найдет свое.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 16.07.2010, 15:25   #44 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Виктор
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Киев

Снаряга: Много много и все прокатные.
Цитата:
Коментар від Nickel Переглянути коментар
"Казалось бы, ничего сложного. Сила воли + свободное время" на мой взгляд должен присутствовать еще один фактор - МОТИВАЦИЯ.
ЗАЧЕМ, а решение вопроса (турник, зал, плаванье или липосакция - почему нет?) каждый найдет свое.
О мотивации стр. №1. И неужели все должно быть так плохо !? что-бы понять,
что красивым и для мужчин и для женщин , может быть только физически здоровый индивидум, и гармонично развитая личность.
РС. Начался снеготоксикоз. ХАЧУ СНЕГА
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 16.07.2010, 15:43   #45 (посилання)
Координатор Форума
 
Аватар для Jolie
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Lviv, Ukraine

Снаряга: Dynastar Sweet Trouble, Atomic Race SL 10, Fischer Competition RC 4, боти Tecnica Viva Inferno Crush
Цитата:
Коментар від Afro Samurai Переглянути коментар
У меня 2 друга профи плавцы, и оба сутулые. И оба с жирком. Хотя у каждого второй взрослый разряд и плавают они как бешеные.
Підтверджую, в мене один із близьких друзів майстер спорту із плавання, кремезний і з жирком, одне другому не заважає . А жирок ще й взимку гріє, принаймні при нульовій температурі те легкому мінусі він у футболці та у легкій куртці на лижах катається.


Тепер стосовно дієти, схуднення та фізичного навантаження.

Два дні тому я дивилася одну передачу по телеку, у якій різні науковці пояснювали феномен старіння організму та причини виникнення поширених хвороб. Виявляється, багато чого залежить від нашого способу життя - коли ми лягаємо спати, коли встаємо і у які частини доби їмо. Світовий день для того і призначений, щоб протягом нього ми функціонували як частинка Всесвіту - рухались, працювали, їли. Як тільки закінчується світовий день, організму необхідно відпочити, тобто заснути. Постійні порушення сну (недосипання, спання менше, ніж 8 годин, пізнє засиджування перед комп"ютером чи телевізором, робота на дому) призводять до зрушень у організмі, і, зрештою, можуть пізніше слугувати причинами різного роду відхилень у організмі, стресів тощо. Тобто ніщо не може урегулювати години активності вашого організму як повноцінний сон у визначені години.

Те саме стосується і харчування. Не дурні люди визначити години якнайкращого сприйняття їжі організмом. Не варто їсти жирну їжу на вечерю, тим більше якщо за годину чи дві після неї ви збираєтеся спати. Ідея про "не їсти після 18:00/19:00" не належить до вигадок дієтологів для того щоб мучити прекрасну частину людства голодом заради надії про скинення зайвих кілограмів. Не вартує пити на ніч багато рідини, особливо це стосується слабоалкогольних напоїв як то пива - це призводить до перевантаження нашого організму зайвою рідиною, може слугувати також причиною набряків під очима, у ногах і т.п.

Для прикладу мені спав на думку такий випадок. Ось уже два роки підряд (цей рік, напевне, стане винятком) тиждень із своєї відпустки я проводжу разом із чоловіком та знайомим подружжям у одному із глухих сіл Сколівського району (поблизу Славського), випробовуючи на собі усі прєлєсті та переваги сільського зеленого туризму та агротуризму. У цього знайомого подружжя є маленька дитина, до якої великою мірою є пристосований побут, яким ми живемо увесь тиждень (режим харчування, режим спання, режим ігор тощо). Так от, чи не найспокійнішим та найбільш виваженим у році тижнем я вважаю той тиждень, коли я живу разом з цією дитиною та її батьками у гірському селі, коли ми вчасно встаємо, снідаємо, ходимо на річку або робимо спроби підкорити яку гору, обідаємо, рибалимо, збираємо ягоди і т.п. Тобто живучи отаким неспішним, але врегульованим режимом, ти сам починаєш розуміти, що твоєму організмові так легше сприймати і їжу, і сон, і відпочинок.


Повертаючись до їжі. Постараюсь перерахувати найбільш прості правила та підходів до вживання їжі, яка має допомогти стати нам здоровим:

- викинути із свого раціону та раціону своїх близьких всю "хімію", яка оточує нас на кожному кроці: чіпси, сухарики, солодощі неприродніх кольорів, слабоалкогольні напої (бренді-коли, джин-тоніки, шейки і т.п.), солодкі газовані води, дешеві ковбаси, вуличну їжу (чебуреки, беляші), продукцію ТМ "Макдональдс" (гамбургери, картоплю фрі тощо), лососеву стружку для канапок чи салатів, заморожені піцци, кетчупи, майонези. Список можна продовжувати до кінця сторінки, думаю, ідея зрозуміла.

- якщо деякі продукти надто сильно увійшли у ваше життя, спробуйте замінити їх альтернативними, або, як кажуть економісти, "продуктами-замінниками". Наприклад, моя сім"я любить картоплю фрі і чіпси, саме для цього у нас вже не перший рік є фритюрниця, у якій ми самі смажимо що чіпси, що фрі, добираючи для цього що олію, що картоплю. Таким чином за якість свого продукту я відповідаю сама, адже я сама його приготувала. Крім того, натуральний продукт не викликає звикання при вживанні - тобто посмаживши такої картоплі фрі один раз, наступний раз може бути за півроку, так як їжа доволі специфічна і її хочеться не кожного дня. Те саме стосується і курки з грилю, і ще ряду печених/смажених страв.

Для прикладу, майже не користуюся кетчупами - замість них купую кухарські соуси або ж готую їх сама. Майонез вибираю у магазині із найменшим терміном придатності, те саме стосується і сметани та молока.

- для покращення травлення та попередження застоїв у організмі введіть у свій раціон обов"язкове вживання каш (гречневої, вівсяної, манної). Каші - це наше все, пам"ятайте. Крім того, особливості їх приготування дають господині можливість фантазувати. Приклад. Ми з чоловіком любимо їсти на сніданок вівсяну кашу. Для цього ми купуємо звичайний "Геркулес" і запарюємо його разом із горішками, родзинками, чорносливом та курагою, які напередодні купуємо на вагу у "Сільпо", "Ашані" чи якихось інших супермаркетах. Кашу запарюємо або кип"ятком, або молоком. Для підсилення смаку можна додати ложечку меду. Таким чином, із ненависного нами з дитинства "Геркулесу" виходить смачна, поживна, натуральна і недорога каша. Усякі хімічні пластівці для схуднення просто відпочивають, повірте!

- в залежності від пори року необхідно і споживати овочі та фрукти. Скажімо, огірки та помідори найкраще споживати влітку, коли вони дозрівають (менше пестицидів та різної хімії), апельсини - взимку і т.п.

Не слід купувати у супермаркетах надто блискучі фрукти - їх для блиску натирають спеціальною емульсією.

Те саме стосується і м"яса - влітку у спеку не варто вживати жирної їжі, салатів із важки продуктів, заправлених майонезом (організм важко їх перетравлює).

- овочі та фрукти слід споживати відповідно до місцевості, у якій ви проживаєте. Тобто їсти те, до чого наш організм звик з дитинства, не експериментуючи із заморськими та екзотичними продуктами.

- алкоголь найкраще засвоюється наприкінці дня, а не в обід чи вранці. Для прикладу, пиво найкраще засвоюється з 18:00 до 20:00 години. Загалом із найбільш сприятливого для організму алкоголю я б назвала сухе червоне вино. 50 або 100 грам такого вина за обідом чи вечерею організму не пошкодить.


Тепер стосовно фізичних навантажень. Необхідно взяти до уваги те, чим ви займались у дитинстві, юності та більш зрілому віці. Якщо чимось займались це добре, якщо ні - трохи гірше, однак і це можна виправити.

Одразу важу, що займатись самому не надто цікаво - що жінки, що чоловіки воліють ходити у спортзал у компанії друга чи подруги (і веселіше, і цікавіше). Займатись самим - важко, оскільки вас:

1) ніхто не контролює, тож невідомо, скільки вистачить вашої сили волі, щоб досягти бодай якогось результату; людина, як відомо, створіння стадне і йому необхідна компанія та підтримка. Тим більше, що відсоток тих, хто кидає спорт після першого-другого заняття є доволі високим.

2) ніхто не попередить чи виправить у разі неправильного виконання вправ. Ви можете місяцями неправильно працювати над своєю фігурою і це може замість користі принести вам шкоду.

Тож я однозначно за заняття у спортзалі під керівництвом тренера. І живого тренера, а не тьоті чи дяді із телевізора, який висить на пів стіни у якомусь задрипаному фітнес-клубі.

Якщо вам важко почати тренуватись, спробуйте для початку походити на одноразові заняття з плавання, це додасть вам витривалості і вже точно не пошкодить!


А вправи, рівні тренувань (кардіо-тренування, силові вправи), на мою думку - це вже тема окремого посту, а може навіть і цілої гілки :ok:.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 16.07.2010, 19:25   #46 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для igrus
 
Зараз: поза форумом
Звідки: хмельницкий

Снаряга: salomon: Roker2 11-12 \K2 obSETHed 11-12/Volkl Recetiger Speedwal Uvo SL 15-16\Stumpjumper FSR/Cube
чет не нравится мне это слово- "кардио-тренировка" от вредных кардиотренажеров прилипло
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 16.07.2010, 22:33   #47 (посилання)
Я не мальчик!!!
 
Аватар для jordik
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Івано-Франківськ

Снаряга: Elan Mag Spice
2 Joliе: ух, видно, педагогічний процес на літо таки призупинився, бо ти нам цілу лекцію з цієї теми підготувала
Тепер питання аудиторії і коментарі опонентів:

Цитата:
Коментар від Jolie Переглянути коментар
Постійні порушення сну (недосипання, спання менше, ніж 8 годин, пізнє засиджування перед комп"ютером чи телевізором, робота на дому) призводять до зрушень у організмі, і, зрештою, можуть пізніше слугувати причинами різного роду відхилень у організмі, стресів тощо. Тобто ніщо не може урегулювати години активності вашого організму як повноцінний сон у визначені години.
ОТАК. А коли ж на форумі сидіти? Тут, виходить, півфоруму з відхиленнями вже або в перспективі


Цитата:
Коментар від Jolie Переглянути коментар
У цього знайомого подружжя є маленька дитина, до якої великою мірою є пристосований побут, яким ми живемо увесь тиждень (режим харчування, режим спання, режим ігор тощо). Так от, чи не найспокійнішим та найбільш виваженим у році тижнем я вважаю той тиждень, коли я живу разом з цією дитиною та її батьками у гірському селі, коли ми вчасно встаємо, снідаємо, ходимо на річку або робимо спроби підкорити яку гору, обідаємо, рибалимо, збираємо ягоди і т.п. Тобто живучи отаким неспішним, але врегульованим режимом, ти сам починаєш розуміти, що твоєму організмові так легше сприймати і їжу, і сон, і відпочинок.
Невже є такі сім"ї з режимом? А-А-А-А!
Насправді дотримання режиму-дуже індивідуальна штука. Напириклад, коли я дотримуюсь режиму, обідаю в один і той же час тощо - одразу поправляюсь. Вже не кажучи про те, що режим для мене - це підгрунтя для протесту.


Цитата:
Коментар від Jolie Переглянути коментар
Тепер стосовно фізичних навантажень. Необхідно взяти до уваги те, чим ви займались у дитинстві, юності та більш зрілому віці. Якщо чимось займались це добре, якщо ні - трохи гірше, однак і це можна виправити.
ага, насправді під словом "чимось" ти мала на увазі Сєкас. чудово спалює калорії, позбавляє стресу і регулює обмін речовин на гормональному рівні,теж впливаючи на вагу і фігуру, по віку - "любві фсє возрасти пакорни", а як хтось не вміє- можна навчитись. :wink: Закономірно - із зниженням статевої активності зростає вага.


а лекція так нічого вийшла - на доцента потягнеш )))
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 16.07.2010, 23:37   #48 (посилання)
Make SkiTour Great Again!
 
Аватар для Nickel
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Kiev
Ушел с семьей на пляж, а тут тема две страницы набрала.

Виктор, на 1 странице о мотивации нашел:
Врединка: "Реально захотел быть красавчиком"
Salseros: "...это как раз определение мотивации"
И Вы: "Найти хорошую мотивацию !!!"

Как то размыто. Я как раз и привел пример из реальной жизни, о том какая бывает мотивация, и не только у мужчин. Это не плохой пример ( в смысле - как все плохо, чувак развелся), это просто пример моего знакомого. И кстати, о том что написала Врединка - парень сбросил лишний вес, привел в порядок фигуру, подправил татухи и удалил волосы на торсе - он захотел быть КРАСАВЧЕКОМ. Вот и мотивация - быть КРАСАВЧЕГОМ, зачем?, каг бы, любой мужчина знает.
У меня лично сработал другой мотиватор, IGRUS упоминал, я к своему стыду, не влез в джинсы, того размера и того производителя, которые носил последние 4-5 лет.
А вообсче да - зимы, снега хочетса - я уже последние две - три недели на компе фильмы про каталку смотрю. Токсикоз однако.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 17.07.2010, 02:17   #49 (посилання)
Больше не захожу сюда
 
Аватар для Afro Samurai
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Киев

Снаряга: PSP
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 17.07.2010, 21:49   #50 (посилання)
Координатор Форума
 
Аватар для Jolie
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Lviv, Ukraine

Снаряга: Dynastar Sweet Trouble, Atomic Race SL 10, Fischer Competition RC 4, боти Tecnica Viva Inferno Crush
Цитата:
Коментар від igrus Переглянути коментар
чет не нравится мне это слово- "кардио-тренировка" от вредных кардиотренажеров прилипло
Мені теж не подобається , трохи страшно звучить . Хоча це не так страшно, як здається - "не такий страшний чорт, як його малюють".

Насправді кожне заняття у спорт- або фітнес-залі складається із кількох рівнів. Наприклад, у шейпінзі, бодішейпі це: кардіотренування (стрибки, присідання, тобто вправи на виносливість, які змушують ваше серце активно працювати, розганяючи кров по судинах), силові вправи (з гантелями, з метою накачати різні м"язи тіла) та вправи на розтяжку. У такому різновиді занять як пілатес, скажімо, таких рівнів ще більше (ми зазвичай проходили 6 рівнів протягом 1 години занять).

Тобто кожне тренування є комплексним і вправи комбінуються таким чином, щоб по черзі працювало все тіло і організм не так швидко втомлювався .
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Відповідь Є непрочитані сторінки Головна Новi 




Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
 

Ваші права у розділі

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній коментар
Выбор Горнолыжных Ботинок kaha Выбор горнолыжных ботинок 3567 05.02.2024 22:16
Как мы падаем? mopo3 Карвинг: техника катания 453 27.01.2021 08:00
RB: Почему агрессивщики не одевают шлем? Ненависть Роллер территория 32 04.08.2012 23:44
Почему хрустят новые лыжи? Olegoleg Мастерская 16 16.12.2010 17:39
Почему freeride лыжи продают без крепов? Levod Снаряжение для фрирайда и бэккантри 21 06.03.2010 17:02

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today000036 (73%)11 (22%)2 (4%)
Yesterday0212927680 (62%)37 (29%)12 (9%)
Month104564478247032749 (61%)1549 (35%)182 (4%)