Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Наши Отчёты (https://extreme.com.ua/forum/115-nashi-otchyoty/)
-   -   Отчёт: Bukovel - 3/17-20/2010 (https://extreme.com.ua/forum/nashi-otchyoty/10702-bukovel-3-17-20-2010-a.html)

Kaya 23.03.2010 14:39

Bukovel - 3/17-20/2010
 
Ура - ми вибраолися на Бук! Погода обіцяє підпортити нам вихідні, але поки що середа і ми в захваті! :girl_dance:

І так, середа - день перший:

Нарешті, о нарешті мені уступиили, і я мало не вперше в житті виїхала на Бук о 4:30 ранку. Дорога сухенька і чистенька, а головне - учасників попутного руху помітно менше, аніж у вихідні.
Відразу відчула на собі наслідки вранішнього виїзду - спати хотілося всю дорогу. Накінець я розклала і відсунула так своє пасажирське крісло, що воно радше було схожим на гамак. Поспати не вдалося і я, позіхаючи, почала слідкувати за в"їздом у Яблоницю. :girl_haha:
Датчик темпратури в авто показав -14 і щастю моєму не було меж. Виявляється, сьогодні в програмі мороз, яскраве весняне сонечко, що вирішило тішити нас аж до 3-ьої і "сліпий" сніг у вигляді веселих сніжинок, поодино літаючих чи то вниз чи то вверх.
Краєвиди тішили красою і ми накінець підїжджали. :ok:

8 ранку ми поселилися в Поляниці. Себто приїхали поселятися. Закинули речі, домовилися про вечерю і з моїми вигуками "ну скоріше вже, я кататися хочу ! :evil:" ми вирушили. До нас під хатою, де ми зупинилися, попросилося троє інших жильців. Вони спішили взяти акційні абонементи, чи то продовжити прокат, але їх "таксист" запізнювався, і ми взяли їх із собою. По дорозі вони поділилися з намии цінами, статистикою про наплив людей станом на понеділоу і вівторок, і ще розповіли про погоду від початку тижня та стан трас. :)

І що ви думаєте? Ми попали в тянучку. Невеличку, але! У мене надулися щоки від зновуневезіння, але все виявилося добре. Парковка біля 5-рки була наполовину порожньою (це я оптимістично :wink:), ми без проблем викинули наших попутчиків біля кас, припаркувалися і я побігла в прокат по лижі. Тирчала там, аж переживала, чи встигну. Дуже все повільно хлопці роблять. Хоча .. кожному підбери, приміряй.

Отже взяла лижі (150 см) і палки. Обіцяла руці катати без палок, але потім згадала всякі горизонтальні переходи і подумала, що дві мої ніжки важливіші, ніж одна ручка, адже їм ще кататися потім 4 дні, і вмерти їм я не мала права дозволити.

Поїли і о 9-ій вибігли на підйомник.

Пішла на 17-ку повипробовувати лижі - все виявилося краще, ніж я думала. Далі рушили на 11, 15, 15, 14, 13d, 13с, 13b, 13d, 13d і пішло поїхало...
Перша година дня, ми вже пообідали в панорамі на горі 15-ки і в арсеналі 20 спусків. :good: Я щаслива безмежно, лижі слухаються, все получається.
Спустилася до низу 8 і 11, покрутилася і пооглядалася, але жодного іншого шукаючого погляду не зустріла то ж і поїхала на 8-ку. Працювала лише одна - B. А була облаштована для слалому, С просто чомусь закрита. І далі все як має бути - 8, 8, 8, 11, 11, 15, 15 ... :slalom:
Загалом 38 спусків до 4-ої. І ніякого вечірнього.

З погоди ще момент - був вітерець. Чим пізніше ставало - тим сильнішим ставав вітерець і о 4-ій вже було досить холодно підніматися на кріселках.

А тепер про траси:
17 - супер для навчання, цілий день в ідеальному стані, що й не дивно. Адже чайників в будні не було зовсім.
11 - теж супер. Я на неї сьогодні проміняла 13-ки.
15 - бомба - виявляється, що ця траса цілком мені під силу на довгих лижах, в час катання почала звикати до швидкості і контролю. Хоча я про основну трасу, її новоспечені відростки ще мені не під силу. Тобто я там катнула раз, другий, але негарно. Хоча траси були ідеальні. Після обіду трошки стесали низ 15-ки, але не так, як зазвичай на вихідні. Горба жодного, внизу 15-ки, без льоду, за цілий день, уявляєте? Там катати було просто супер.
16 - погана була. Вперше застала трасу в стані між відратраченим снігом і льодом. Тобто майже лід. Це в обід. І тут далося взнаки те, що канти в моїх прокатних лиж ... мм ... як би то сказати, щоб культурно...
Слава вихідним у бідні, льодом покрилися дуже мало участків дуже деяких трас за цілий день. І катати було де і без супер гострих кантів.
5 Н - одна з тих, яку стесали геть начисто, хоча я там з"явилася мало не підвечір.
5 А - бомба! Спершу трошки корявого спуску, лиш би спуску, а потім розгін і супер довгий участок, де я відвела душу разів 4.
8 - як завжди - нема до чого придертися.
12 - в кльовому стані, але чогось така нецікава мені видалася, що ніразу не вернуласч на неї.
13 - що тут казати. Все як завжди - "Хіт сезону" - тільки народу нема. Тобто є, але то не до порівняння.

Щось про себе - рука моя образилася. Еластичний бинт не справився з задачею. Думаю, він все ж допоміг, але задача, як така, не для бинта.

Ну ось і все на сьогодні. З нетерпінням чекаю завтра. Лижі забрала з собою, завтра продовжуватиму, ібо ніякого борду чи блейдів. Обійдуться, почекатуть, бо тут таке діло... :slalom:


П"ятниця - день третій:

Ой, а де четвер, спитаєте ви. :pardon: Але я провтикала написати звіт за четвер, а в п"ятницю сталося стільки всього, що я вже забула про четвер. Ну ... в четвер траси були дуже хороші. 13-тки я вже не промінювала ні на що, і нарешті у мене стало щось получатися. Фото нема, бо ми вдруге забули фотік дома. Щодо погоди, то сонечка власне не було, був вітерець. І ніби все на разі. Катала далі на лижах, тупі канти дістали. Всумі 34 спуски, до третьої ми уже втекли зі схилів. В прокаті попросила щось погостріше і отримала обіцянку, що канти на тих же лижах будуть загострені до завтра. :nea:

Так ось п"ятниця почалася з того, що лижі мені дали більші, тобто довші. "Зате щойно з сервісу", - сказали. Ну .. я зітхнула, сама ж просила гострі канти, і поїхала кататися. Все знову ж таки виявилося не плачевним, але гіршим. Лижі зле гнулися і задоволення було менше. Але то таке. Зрештою десь о 2-ій я їх здала і перевзулася в блейди, ой, але то інша історія. :secret:

Так ось зранку біля нашого поселення було -8. Я втішилася. Через півгодини там уже показувало -2. І сонце вгатило, як невгамовне. Поки ми приїхали до витягів, стало зрозуміло, що ось він - кінець зимі. Я хутко зняла фліс і побігла ловити останній сніг.
Катати в термушці і курточці було досі жарко, що я відчула через 15 перших хвилин, тому всяка можлива вентиляція була відкрита відразу.
Сніг просто танув під ногами... Доїждаючи до 13 D загрузити носки - означало моментальну зупинку. Спуск по 13 D був просто нудним через втрату швидкості. Зрештою це сталтся трошки ближче до 12-ої, а до того часу я відкатала 20 прекрасних спусків. Позакріплювала свої здобутки, чого знову ж таки не підтвердять ані фото, ані відео, бо фотік ми взяли, а батарейки провтикали. Лошаріки. :ROFL:

Так ось ніжки мої вже знудилися, від 12-ої до 1-ої ще 5 спусків. Пішла на обід до авто, там же і перевзулася в блейди. "Нарешті за три дні мої милі блейди", - подумала я і почала свій агресивний спуск. І "о мракі"! Жах! :shock: Вони мене не слухаються, розлітаються в різні боки, я підлітю на кожному горбику і за 5 хв у мене вже нестерпно втомлюються ніжки. Я прийшла в шок. :shock: Це виявляється я на цих неповноцінках катала "все життя"! Враз переосмислила всі погляди і тепер користуватиму ними лише за необхідності. Від того кайфу, що я ловила 2,5 дні вони і рядом не стояли. :shock:
Але нічого не залишалося, відкатала ще 10 спусків по десь між трасами, ялинками, по горбиках, попригала. Між іншим на лижах пригати легше, щоправда летиш мабуть нижче. :girl_haha:
Коротше зі всякими чаями, кавами, балачками і валяння в мокрій каші, інакше не назвеш, я витримала до 4-ої і ми сматалися додому.

Залишаючи схили, багато з яких показали свою земляну основу місцями, ми спостерігали, як вся ота каша просто сповзає і плавиться, але настрою нам не поменшало. Адже завтра, звідки не візьмися, приїхати подиитися на це чудо вирішили наші друзі. І всі разом ми перебиратимемося на Драг лише у неділю (ми тоді так думали :secret:). Ну, так вже вийшло. Лиж в прокаті не братиму, бо снігу реально вже нема. Просто вирішили потусуватися на схилах. Маю ще дві картки на 18 і 28 спусків приблизно. Ось і все.
Якщо чесно - то я так і сприймаю цю п"ятницю, як закриття Буковелівського сезону. Але дуже тішуся всьому, що я встигла знайти за цей коротенький час.


День четвертий - субота

to be continued ...


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:38.