Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Снегозависимость > Украинские горнолыжные школы > Гірськолижна школа Буковелю
Украинские горнолыжные школы отзывы, анонсы и обсуждение горнолыжных школ


Відповідь
 
Параметри теми Пошук у темі
Старий 02.02.2012, 15:19   #471 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Инструктор
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Тель-Авив, Киев.

Снаряга: Разная, но хорошая.
Цитата:
Коментар від ks Переглянути коментар
Травматизм на горе напрямую связан с школой которая учит лидей на данном склоне, поэтому и попросил прокоментировать школу буковеля на тему статьи линк на которую поставил выше.
Травматизм связан с перегруженностью курорта, и нежеланием обучаться у инструкторов. Даже не нежеланием, а из за дороговизны обучения на Буковеле.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 02.02.2012, 20:53   #472 (посилання)
ks
Ридонли
 
Аватар для ks
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Луганск

Снаряга: Кайты Ocean Rodeo, Airush, Slingshot, Naish, Cabrinha, F-One и С-тип. Сноуборд Lamar. Лыжи- любые.
Может стоит снизить цену на обучение?
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 02.02.2012, 21:02   #473 (посилання)
ks
Ридонли
 
Аватар для ks
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Луганск

Снаряга: Кайты Ocean Rodeo, Airush, Slingshot, Naish, Cabrinha, F-One и С-тип. Сноуборд Lamar. Лыжи- любые.
яж не про акции а про то чтобы прокоментировали смерти и травмы на буке, и просил коменты от тех кто работает в школе. смешные вы.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 02.02.2012, 21:10   #474 (посилання)
ks
Ридонли
 
Аватар для ks
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Луганск

Снаряга: Кайты Ocean Rodeo, Airush, Slingshot, Naish, Cabrinha, F-One и С-тип. Сноуборд Lamar. Лыжи- любые.
Жаль что школа так и не прокоментировала мой вопрос
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 02.02.2012, 21:22   #475 (посилання)
Райдер-Байкер
 
Аватар для jurabike
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Ивано-Франковск

Снаряга: ARMADA JJ + Full Tilt StMr.
Цитата:
Коментар від ks Переглянути коментар
Травматизм на горе напрямую связан с школой которая учит лидей на данном склоне, поэтому и попросил прокоментировать школу буковеля на тему статьи линк на которую поставил выше.
Багато початківців вважають що інструктор їм не потрібний . Типу , плавати я сам навчився і тово теж зможу.
Сам колись таким був.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 02.02.2012, 21:54   #476 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Czeslaw
 
Зараз: поза форумом
Звідки: www.skionline.com.ua

Снаряга: Конурентные:P
KS! Вот чего Вам неимется? Почитайте развернутое сообщение администрации Бука
на другом ресурсе...
Шановні друзі,

Пропонуємо вашій увазі розгорнуту статистику травматизму на ТК «Буковель» починаючи з сезону 2006-2007.
В сезоні 2006/2007 – статистика по травмпункту не збереглася, а от смертельний випадок, на жаль, був зафіксований на трасі 22А. Чоловік на величезній швидкості на повороті не впорався з керуванням лижами, пролетів в повітрі більше двадцяти метрів забравши з собою огороджувальну сітку і вже в лісі приземлився на спину. Помер в лікарні через тиждень. Причина трагедії – перевищення швидкості, неконтрольований рух по трасі, порушення правил поводження на схилі.

В сезоні 2007/2008 немає точної статистики по травмпункту, смертельний випадок стався з чоловіком 67 років. Після перенесеної операції на серці (шунтування) відчув себе краще, почав кататись на лижах, але серце не витримало навантажень і він помер уже знаходячись на нижній станції витягу №14. Даний смертельний випадок має опосередковане відношення до катання, так як йому могло стати зле в будь якому іншому місці від інших фізичних навантажень, як то фізкультура, сауна та багато іншого

В сезоні 2008/2009 було три смертельних випадки, два з них на схилах. Молодий хлопець на швидкості, не справився з керуванням на трасі 5В, впав і вдарившись головою, отримав перелом шиї. Від отриманої травми чоловік помер одразу на місці. Другий випадок стався на трасі 8С, розігнавшись зверху, не молодий мужчина (близько 60 років), не вписався в поворот, вилетів за межі лижної траси і приземлився на спину, при цьому отримав важку травму - розрив нирки. Потерпілий був евакуйований в лікарню де помер під час операції. Ще один випадок стався під час катання. Людині стало погано, чоловіка доставили з сердечною недостатністю в лікарню, де він помер в реанімації (тромбоемболія легеневої артерії ТЕЛА). Причина трагедій: у двох вищеназваних випадках очевидні, порушення поведінки на схилах, перевищення швидкості , не контрольований рух по схилу. В третьому випадку причиною трагедії стало слабке здоров’я потерпілого.

2009/2010 р. за допомогою в медичний пункт звернулося – 876 чол. з різними скаргами на здоров’я, більшість з них, скарги на різні шлункові розлади, простудні захворювання. Травмованих на схилах було зафіксовано 307 чол., які були госпіталізовані до лікарні з різними видами травм. Смертельних випадків сталося – 3. один стався на повороті траси 13С з 13А, мужчина середніх років на величезній швидкості не втримався в межах траси, вилетів в ліс, вдарившись головою об дерево. Від отриманої черепно-мозкової травми чоловік помер на місці. Очевидно, що захисний шолом міг спасти людині життя. Аналогічний випадок стався ще з одним потерпілим на іншій трасі. Третій випадок – мужчина з компанією друзів катався на восьмих трасах, відчувши себе погано спустився з ними до кафе на нижній станції, сів на лавочку відпочити де йому стало остаточно зле і від сердечного приступу він помер. В перших двох випадках причиною трагедій стало порушення правил поведінки на схилах – не контрольовані рух та швидкість. В третьому випадку причиною смерті був загальний стан здоров’я потерпілого.

В сезоні 2010/2011 р. в медичний пункт звернулося – 1166 чол., з них, травмованих на схилах було – 563 чол., смертельних випадків – 4. З цих чотирьох випадків тільки один пов’язаний з катанням на гірськолижних схилах. В наслідок падіння на трасі, потерпілий отримав розрив селезінки. Потрібно відзначити, що травмований страждав вродженим патологічним захворюванням (тромбоцитопінічна пурпура – відсутність тромбоцитів в крові), займатись активними видами спорту йому було категорично протипоказано, якщо б не це захворювання, після отримання такої травми він би залишився живий. Інші три випадки: два випадки інфаркту у людей з хронічними захворюваннями серця, та один випадок тромбоемболії легеневої артерії (ТЕЛА). Дані випадки опосередковано пов'язані з катанням на схилах і спричинені головним чином незадовільним станом їхнього здоров’я та хронічними захворюваннями.
В новому сезоні 2011 – 2012 р. починаючи з листопада, на схилах травмувалося 313 людей. Один випадок став летальним. Ситуація вже детально була описана. Дівчина не справилась з керуванням, та на великій швидкості вдарилась в перила мосту, перелетіла через них, після чого отримала травми не сумісні з життям.
В зв’язку з цим випадком перероблено заїзд на міст. Здійснено заходи для забезпечення повільнішого руху. На перилах мосту з лівого боку встановлена додаткова сітка висотою 1м.
Але головне, що би хотілось відзначити, це те, що скільки би сітки, чи матів не стояло на схилах, в першу чергу безпека кожного лижника чи сноубордиста залежить від його культури поведінки на схилі, та його слідування правилам поведінки. Звинувачувати курорт в тому, що люди перевищують швидкість мабуть все одно що звинувачувати автовиробників в тому що їхні автомобілі розвивають надто високу швидкість і через те гинуть люди, які не винуваті в тому що тиснули на газ.
Надаючи туристичні послуги, адміністрація курорту намагається усіма дозволеними чинним законодавством способами сприяти зменшенню травматизму. Ми надаємо всю необхідну допомогу, як інформаційну так і медичну. Впроваджуються нові правила та заходи безпеки, які ставлять на меті не ліквідування наслідків а профілактику причин та убезпечення від можливих випадків травматизму. До прикладу, задля зменшення кількості черепно-мозкових травм було впроваджено обов’язкове катання в захисних шоломах, після чого кількість ЧМТ знизилась на 69,1%, а кількість ЧМТ з важкими наслідками на 100%. Звичайно, багато наших клієнтів сприйняло це правило «в штики», однак позитивний результат досягнуто і це ніхто не зможе заперечити. Це тільки один з прикладів. Активна робота лижного патруля, нове правило для сноубордистів та інше, викликані не примхами адміністрації, а насамперед бажанням попередити та знизити травматизм на схилах.
Дані заходи широко рекламуються та доносяться до громадськості як на курорті (розміщення інформаційних щитів, оголошення по радіо і т.д), так і шляхом їх анонсування в мережі Інтернет та соціальних мережах.

На Буковелі працює штат із тридцяти шести професійних рятувальників, які можуть забезпечити швидку допомогу тим хто постраждав, та надати перші медичні послуги одразу на схилі. Також з кожним роком напрацьовується досвід стосовно забезпечення безпеки на схилах, встановлюються нові додаткові огородження та вловлюючі сітки. На схилі 14А для початківців зроблено новий безпечний серпантин, після чого травматизм на тій ділянці знизився до нуля. На сьомому підйомнику до початку сезону ширина зони для катання була збільшена вдвічі.
На наступний сезон планується переробити переїзд К – зменшити кут ухилу для більш плавного з’їзду на міст. Також у планах зробити синій переїзд з траси 14А на нижню частину траси 15D, щоб початківці мали змогу безпечно переїжджати на п’яті траси.
Крім того в недалекому майбутньому також для початківців запланувати синю довгу трасу 22 підйомника, щоб максимально розгрузити заповнені сьому та чотирнадцяту. На першому підйомнику планується допрацювати трасу 1С щоб зробити мінімальний ухил для комфортного катання початківців.
Також планується розширити зону викату на п’ятому підйомнику.
В плані підвищення безпеки також будуть встановлюватись додаткові вловлюючі та огороджувальні сітки в найбільш травмонебезпечних місцях.

Розуміючи, що основним фактором безпеки на схилі є культура катання ми всіляко заохочуємо початківців користуватися послугами інструкторів. Вже в цьому сезоні буде введено в дію декілька акцій, які дадуть можливість всім бажаючим скористатись послугами інструкторів за низькими цінами. Вже розроблена та впроваджується в життя програма безкоштовного навчання початківців. Тому слідкуйте за інформацією на нашому сайті.
Адміністрація курорту бажає Вам приємного та безпечного катання. Відпочивайте в горах, дихайте чистим гірським повітрям, милуйтесь неповторною красою наших Карпат, повертайтесь додому з масою позитивних вражень і ніколи ніде не травмуйтесь.
І ще трохи статистики для любителів цифр. Минулого сезону, турнікети курорту пропустили через себе більше 11 5 000 000 чоловік. Тому говорити про масовість травмувань якось трошки перебільшено. Все в межах статистичної похибки, з поправкою на словянську ментальність та загальну культуру катання.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 02.02.2012, 21:57   #477 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Czeslaw
 
Зараз: поза форумом
Звідки: www.skionline.com.ua

Снаряга: Конурентные:P
И поверьте, что при том потоке людей который у них сейчас в сезон, общаться на форуме с Вами у них нет времени
А пиарить походы и погду ПП и прочих охотничьих угодий во ВСЕХ ветках форума просто некорректно... Чего Вы на другом ресурсе не пишите?
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 02.02.2012, 21:58   #478 (посилання)
Давно на форуме
 
Аватар для AndriyP
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Івано-Франківськ

Снаряга: Rossignol Bandit B2
ks, Вы случайно не работаете Буковель? вроде пол-форума купили Армады и перешли во фрирайд, на Буковеле редко кого знакомого теперь встретишь. только Вы поддерживаете буко-тему, пока все остальные экстримовцы обсуждают Пилипец-Подобовец и СноуФест.

Цитата:
Коментар від ks Переглянути коментар
Жаль что школа так и не прокоментировала мой вопрос
а кто именно может ответить на єтот вопрос? нанятый человек, который спамил на экстрим.коме наивные ютубовские ролики (причем последний пост датируется 26.09.2011).
с таким же успехом я могу выйти на центральную площадь Ивано-Франковска, три раза крикнуть "Витя, выходи, подлый трус!", а потом написать "Жаль, что Янукович так и не принял мой вызов поиграть в шахматы".

катались на выходных с Олавином, обсуждали пересечение потоков на Буковеле. Олег высказал мнение, что так и просится новый мост от елочек на 15А к нижней станции 11-го. Олег написал об этом на Фэйсбуке, директор Буковеля Шевченко ответил на его предложение: http://www.facebook.com/bukovel/posts/145618882222174
думаю, если бы Олег написал свою идею в этой ветке на экстрим.коме, ему тоже никто бы не ответил.

Цитата:
Коментар від ks Переглянути коментар
Может стоит снизить цену на обучение?
возможно.
подруга погибшей девочки писала на буко-форуме (потом ее посты потерли), что считает себя довольно опытной лыжницей, и ей инструктор не нужен. правда, при этом не знала, что нужно опускать запорную планку, поднимаясь в кресле...
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 02.02.2012, 22:00   #479 (посилання)
Парапланерюга
 
Аватар для Skyclub
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Киев

Снаряга: ATOMIC SL 12 2008 спортцех
В сезоне 2009-2010-в больнице в Яремче врач, хвамилии не знаю, в конце марта сказал мне про 48 трупов за сезон, а в марте 2010-2011 там же другой врач сказал про 52 трупа за сезон, прошедших с Бука через из больницу.
Судя по отчету Бука, получается , врачи яремчанской больницы немножко преувеличили...хорошо, если так...
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 02.02.2012, 22:12   #480 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для Czeslaw
 
Зараз: поза форумом
Звідки: www.skionline.com.ua

Снаряга: Конурентные:P
Цитата:
Сообщение от ks Посмотреть сообщение
Может стоит снизить цену на обучение?
В Вашей Школе же обучение стоит дороже? Не так ли?
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Відповідь Є непрочитані сторінки Головна Новi 




Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
 

Ваші права у розділі

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній коментар
б\у Гірськолижна маска Marker COSMIC imported_Onil Архив Биржи 0 25.01.2019 01:03
Гірськолижна куртка Salomon Cadabra Insulated Uzhgorodec Одежда, термобельё и перчатки 0 08.02.2015 18:42

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today00545 (63%)3 (38%)6 (5%)
Yesterday1313946583 (60%)47 (34%)9 (6%)
Month104774585257172801 (61%)1611 (35%)178 (4%)