Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Другие архивы (https://extreme.com.ua/forum/88-drugie-arhivy/)
-   -   Колыба 2011 (https://extreme.com.ua/forum/drugie-arhivy/8843-kolyba-2011-a.html)

Lom 10.12.2011 22:27

Цитата:

Коментар від kvitkar (Коментар 143444)
Якщо є на форумі хто вцьому розбирається, прошу допомоги.

Вряд ли дождешся)) Профи в таком не работают, а не профи сами не особо разбираются... Я обычно рисую наружку в 3ds Max, если нужны растения и трава - поклеиваю через модуль к максу для Vue xStream. Если вопросы не по "Наш сад" а по сути проекта - - помогу в меру своих скромных познаний

Wilson Payne 11.12.2011 13:41

У тридцяті роки в Чернівцях жив старий кравець на ім’я Адольф Гітлер. Чернівчан безкінечно тішила та обставина, що Адольф був євреєм. Коли до нього приходили, щоб зшити новий піджак, то радісно реготали й доволі одноманітно жартували. Щось на кшталт: «Пане Адольфе, вчора взяв у книгарні Шаллі вашу книгу « Моя боротьба». Думав, що ви пишете, як вам важко шити піджаки, а там тільки про політику».

Адольфу радили обережно представлятися в офіційних установах, мовляв, так ви можете потрапити у психіатричну лікарню: «Не наполягайте, на тому, що ви Гітлер. Це можуть сприйняти по-різному». Лише через це, гадаю, можна було з’їхати з глузду. Старий сприйняв метаморфозу, що трапилася з його ім’ям, стійко, як ще один негаразд у своєму бідацькому житті. Йому співчували навіть газетярі й посадовці, від яких співчуття годі й дочекатися. Втім, що тут поробиш, ім’я є ім’я. Всюдисущі чернівецькі журналісти у 1933 році, коли Гітлер став канцлером, відшукали ще стару акушерку з Ботошан чеського походження, яка носила це прізвище. Але тут не вистачало ґрунту для хохм. А мати в місті цілого Адольфа Гітлера – ще одне підтвердження винятковості Чернівців. Будь-яку нову заяву Гітлера могли обігравати, як новий каприз кравця. І це був безпрограшний жарт. «Наш Гітлер шиє строї і піджаки, – між іншим зауважували чернівецькі дотепники, – а у них він піднявся до канцлера». Що, врешті, ще раз доводило перевагу старої Австрії (навіть якщо вона зникла) над занудними тупими німцями.

До речі, хоч у тридцяті в нашому толерантному місті досить часто виникали бійки на національному ґрунті і діставалося переважно євреям, Гітлер жодного разу не потрапив у пригоду. Можливо, не хотіли заголовків на кшталт «Вчора у Чернівцях здійснили напад на Адольфа Гітлера». Я б дорого дав, щоб відстежити його подальшу долю. Очевидно, у 1941-му, якщо він до нього дожив, це було смертоносне ім’я, і нічого доброго на Адольфа не чекало. Тому що навіть припустити, що можна було жити в гетто з таким прізвищем – є абсолютно фантастичним. Можливо, кравець Адольф лежить десь у спільній могилі, і нікого б вже не потішив інший заголовок: «Гітлера вбили в Чернівцях у 1941-му».

Втім, швидше за все, він помер ще раніше. З чернівецького Гітлера можна було жартувати. З німецького теж, але тільки здалеку, з-за кордону. Зауваження дрібне, проте суттєве. А взагалі-то в чернівецьких газетах тридцятих, звідки я дізнався про існування «двійника» Гітлера, майже усі перші шпальти присвячені саме берлінському Гітлеру. Гаряча любов усього німецького народу до цього Адольфа збирала півмільйонні майдани, сповнені надіями. А ще мільйони прилипали до радіоприймачів. І ця любов дивувала всіх навколо. Перечитав першотравневу промову Гітлера (у 1933 в Німеччині святкували Першотравень), подану у буковинському часописі «Дер Таг», і з подивом зрозумів, що нема жодних аргументів, щоб не проголосувати за Гітлера. Чудова програма: повернути гідність людині праці, німці мають відмовитися від ворожнечі, постійних саморуйнівних класових боїв і почати впізнавати одне одного; кожен підприємець має дбати про створення робочих місць, держава вводить суспільні роботи з ремонту доріг і будинків і тим надає сотні тисяч робочих місць.

Аби зараз прийшов український Гітлер, то, гадаю, за нього проголосували б із задоволенням. Авжеж, зараз ми всі знаємо про наслідки, але достеменно впізнати свого «вождя», впевнений, не зуміли б. Він, зрозуміло, буде без характерних вусиків і лискучого дебільного начосу. Він буде приємний(а). Адольф (їхній) любив дітей, почувався батьком знедолених, простий ветеран, що не пив і навіть не їв м’яса. А які видовища, феєрверки і святкування влаштовував цей милий чоловік. «Палаючі дерева, квіти, пальми, вогняні колеса, довгий хвіст комети, палаючі списи, повітряні медузи з яскравими щупальцями і під фінал – вогняна величезна свастика на тлі горизонту, що занурений у море квітів», – передає збуджений чернівецький кореспондент із Берліна. Отже, як відрізнити?

Що мало б налякати? Наміри? Вони завжди прекрасні. Особливо ті, які декларують. Цю політичну азбуку засвоїли в Європі, але не у нас. Налякати людей мав би політичний стиль, спосіб втілення, який ґрунтувався на залякуванні всіх, хто не з ним. Про те, що діяли саме в цей спосіб, безліч повідомлень у тодішній пресі. Насторожити мало те, що жарти стали небезпечними. І влада з розряду людського перейшла в огидний розряд вершителів доль, небожителів. Але благенький народ все виправдовував: «Ну, а як же ще з НИМИ?». Тобто, замість того, щоб налякатися, народ затягнуло у дивне жіноче захоплення силою. До речі, і в Україні цим залякуванням грішили останні вже сім років (з 2004-го) чи не всі провідні політичні сили. Тобто привабливими мають бути не обіцянки, а політично охайна хода, не сила, а людяність, не пафос, а простота. На жаль, українці в цілому не доросли до таких смаків і голосують переважно за пафос, силу і обіцянки. Тому що і в собі цінують саме це. Отже, повертаючись до скромного чернівецького кравця Адольфа, треба сказати, що тоді, у тридцяті, чернівчани могли б визначити шикарний критерій для обрання нормального лідера. Ним може бути той, з ким весело, а не страшно жартувати, до кого навіть вам приємно було б зайти, щоб замовити піджак. І він був би цілком безпечний, навіть якщо б його звали Адольф Гітлер.

НАШ ГІТЛЕР | Всі новини Буковини

Vredinka 12.12.2011 15:37

Гениальный и простой рецепт приготовления блинов домохозяйке на заметку.

Wilson Payne 12.12.2011 16:07

Окситоцин – гормон, который вырабатывается только у млекопитающих. У грызунов он отвечает за то, чтобы матери заботились о своем потомстве. Он выделяется во время секса и после родов.

Пол Зак провел очень интересное исследование о взаимосвязи моральности и выработки этого гормона. И получил очень интересные результаты!

Пол Зак: Доверие, мораль ... и окситоцин | Video on TED.com









nep4uk 13.12.2011 00:30

Класний тренажер:

http://www.youtube.com/watch?v=4nLJ_...eature=related

Rio 13.12.2011 10:14

Я плакал...из сообщений вконтакте:

Rio
В катании вообще новичек. Впервые стал на лыжи под конец прошлого сезона, и покатался недельку.
Сейчас дома нашел лыжи Fischer RC4 Competition SL 1990 года выпуска, производство Мукачево. Лыжи абсолютно новые, даже без дырок для креплений. 190см.
Нашел так же ботинки(ни фирмы, ничего не знаю, единственное что могу сказать, что есть 4 застежки).
Крепления тоже нашел, только вот ставить их у меня как то желания нет. Крепления советские автоматы "Беркут".
Так как я полный новичек, и ближайшие пару лет буду кататся на более менее легких склонах, то думаю лыжи и ботинки подойдут. А вот крепления наверное новые надо купить.
Кто то может что то сказать про эти лыжи?
Какие крепления посоветуете приобрести для них(учитывая, что наверно через пару лет соберусь покупать полностью новый инвентарь, тоесть желательно что то подешевле)?
4 янв 2010 в 18:15|Редактировать|Удалить

****** *******
Rio, Здравствуйте! А какой у вас рост? А, вообще, лыжи для новичка однозначно длинноваты. И крепления, как для начинающего, выбирайте попроще.
Я работаю инструктором по горным лыжам, если что - обращайтесь! )
13.12.2011 в 9:51|Это спам|Ответить


Те кто помнят как я пришел на форум - поймут :) .
Смотрим даты!

Виктор 13.12.2011 13:27

Цитата:

Коментар від nep4uk (Коментар 143898)

Все обсуждения " Горностая" закончились в прошлом году. Хотя к однозначному решению по этой теме форумчане так и не пришли.:friends: или :punish:

Sheridan 13.12.2011 13:30

Снег в горах! Какие тренажеры?

Salseros 13.12.2011 18:15

Я правильно понимаю, что разница между "+" и ":)" показывает количество практиков и скептиков по даннному вопросу соответственно?:wink:

Sheridan 13.12.2011 23:35

ААААААААА!!!!!!!!!! ВЗРЫВАЙ ФСЁЁЁЁЁЁЁЁЁ!!!!!!!!!! Old Spice | Devastating Explosions, at the Touch of a Button


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 15:43.