Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Наша жизнь вне Форума (https://extreme.com.ua/forum/7-nasha-zhizn-vne-foruma/)
-   -   Filmmaking (https://extreme.com.ua/forum/nasha-zhizn-vne-foruma/13680-filmmaking.html)

Korben Dallas 29.03.2020 15:06

Пробую писати звук на зовнішній мікрофон - петличку. Доречі, вони бувають стерео? Студійні не влазять в шолом, так що не радьте навіть🤣Мото сезон 2020 відкрито ;) - YouTube

HappySkier 30.03.2020 08:57

Цитата:

Коментар від Korben Dallas (Коментар 345377)
Пробую писати звук на зовнішній мікрофон - петличку. Доречі, вони бувають стерео? Студійні не влазять в шолом, так що не радьте навіть🤣

Мені зовнішні мікрофони ще не були потрібні у моїх записах, але цим питанням трохи цікавився. Наприклад, мені сподобався ось цей огляд. Про петлички там також дещо є.
Микрофоны для Экшн Камер GoPro и Sony // Boya // Rode // Audio-Technica // Saramonic - YouTube

Korben Dallas 30.03.2020 10:07

@HappySkier ,дякую, гляну ;)

HappySkier 01.04.2020 18:47

Передісторію цього фільму читайте у темі «Австрия, Зельден (Sölden)», а тут розповім трохи власне про його монтаж.
На карантині все ж таки часу з’явилося трохи більше, хоча б тому, що не треба нікуди їздити, і я присвятив (нарешті!) цей час освоєнню нового для мене відео-редактора OpenShot.
Цей редактор open-source-ний і не дуже потужний, навіть, я б сказав, слабенький. Крім того, спроби зробити анімовані написи на титульних кадрах провалилися із-за глюків при їх вставці.
Але, як я писав раніше, я використовую тільки ліцензоване або open-source програмне забезпечення, а ліцензія цього редактора дозволяє робити на ньому фільми без будь-яких обмежень.
Зі світлої сторони, наближення зображення на титулі і переходи між фрагментами фільму зробити таки вдалося. Хоча, наприклад, моїй дружині такі переходи не сподобалися.
Ще одна явна перевага цього редактора перед стандартним редактором до камери – це більш просте і гнучке суміщення зображення з музичними файлами.
Ну от якось так.
S?lden Skifahren Skiing, Red37+Blue38, Tiefenbach, first tracks of a day, Narty, Зельден Зьольден - YouTube

Korben Dallas 01.04.2020 19:50

@HappySkier , навіщо ті переходи?🤔

HappySkier 02.04.2020 09:32

Цитата:

Коментар від Korben Dallas (Коментар 345404)
@HappySkier , навіщо ті переходи?🤔

Мені і самому вони якось не дуже. Але треба ж було хоч один раз спробувати, щоб побачити, як воно виглядає в реальності, а заодно і думки інших почути.
Раз і Вам не подобаються, то, мабуть, в наступних фільмах більше їх робити не буду, або хіба-що тільки при дуже різких змінах картинки.

Korben Dallas 17.04.2020 21:37

Поговоримо про дуже цікавий момент при монтажу відео 🎬 Як хто поєднує в одному проекті матеріали з різною частотою кадрів? Наприклад, екшн камера 25 fps та відео з мобільного 30 fps. Я роблю так: створюю секвенцію з тією частотою кадрів, відео з якими більше. В моєму випадку - це секвенція з частотою 25 к/с. Потім, на таймлінії міняю метод інтерполяції ( time interpolation) на frame blending саме тих частин матеріалу, де частота кадрів відрізняється. В налаштуваннях самого рендерінгу Time interpolation обираю frame sampling. А щоб не мудохатись, то завжди думайте перед зйомкою, з якою частотою будете працювати і при рендерінгу обирайте саме ту частоту кадрів, з якою знімали. А ви як робите? ;)

igrus 17.04.2020 22:04

@Korben Dallas ,ты псих)

Korben Dallas 17.04.2020 22:08

@igrus ,спасибо, я знаю🤣

HappySkier 20.04.2020 16:05

Цитата:

Коментар від Korben Dallas (Коментар 345484)
А щоб не мудохатись, то завжди думайте перед зйомкою, з якою частотою будете працювати і при рендерінгу обирайте саме ту частоту кадрів, з якою знімали. А ви як робите? ;)

@Korben Dallas, Саме так і роблю. ;) Інакше навіть і не пробував.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 00:34.