Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Снаряжение для фрирайда и бэккантри (https://extreme.com.ua/forum/98-snaryazhenie-dlya-friraida-i-bekkantri/)
-   -   Ботинки для фрирайда и бэккантри (https://extreme.com.ua/forum/snaryazhenie-dlya-friraida-i-bekkantri/5901-botinki-dlya-friraida-i-bekkantri.html)

jurabike 23.02.2010 12:11

2 slown

ти написав "легко ходить ". Це типу від машини до підйомника чи може від Заросляка до Говерли ?

питаю бо думаю над полегшенням рюкзака для беккантрі

slown 23.02.2010 12:27

Цитата:

Коментар від jurabike (Коментар 61559)
2 slown

ти написав "легко ходить ". Це типу від машини до підйомника чи може від Заросляка до Говерли ?

питаю бо думаю над полегшенням рюкзака для беккантрі

на Говерлі ще небув, а на ВВ і Гимбу лазив

"від машини до підйомника" - так не оцінюю

jurabike 20.03.2010 11:26

ак як Бука вже приїлась то все частіше подивляюсь в сторону Говерли, Брескула , Близниці і т.д. Підйомники туди ще ен протягли і ходим пішки. Чекаю на пораду від спеців, хочу купити нові боти бо Атоміки 70 під моїми 90 кг гнуться що гумаки.

Наскільки я розумію, на сьогодні є два варанта :

№1. Купити просто нові ботинки .

- велика вага на плечах
- важко і холодно перевзуватись на Говерлі (одного разу при -22 це було МЕГА)
- неодхідно великий (важкий ) рюкзак
- везем вниз треки (інколи вони теж не дуже легкі)

+ поки не бачу, хіба то що можна вкластись в невелий бюджет

№2. Боти типу Скарпа ( і їдем і ходим)

+ легкий рюкзак
+ не треба перевзуватись на горі
+ не везем вниз треки

- не знаю чи зручно йти догори

ну от хочу тут поговорити про варіанти, кажу ть що Сало в цьому році матиме такий ботинок.
і взагалі хто що юзає ?

vadimgapko 20.03.2010 11:53

ни один из вариантов не подходит. вариант первый даже нет смысла рассматривать... вариант второй - это ботинки для скитура. скитур это не фрирайд - бэккантри. сильно зависит от того, какие ты преследуешь цели, больше кататься, либо ходить. :)я хожу и катаюсь во фрирайдном ботинке жесткостью 130. причем хожу в них как пешком, так и в скитурном креплении. я рекомендовал бы тебе фрирайдные ботинки жесткостью не менее 100. выбор таких ботинок достаточно большой... еще необходимо учесть на каких лыжах ты собираешься катать.:agree:

jurabike 20.03.2010 12:28

тобто краще взяти ФР ботинок і просто мучитись по дорозі на гору ?

Sheridan 20.03.2010 13:10

Цитата:

Коментар від jurabike (Коментар 66752)
тобто краще взяти ФР ботинок і просто мучитись по дорозі на гору ?

Ходил не много, но всегда в расстёгнутом горнолыжном ботинке. Абсолютно не напрягает.

ev 20.03.2010 13:20

Сильно напрягает износ подошвы ботинка если на тропе встречаются участки без снега. За сезон можно подошву укокать.
Хотя некоторые модели ФР ботинок имеют резиновые вставки на подошве.

Moric 20.03.2010 20:40

Полностью согласен с VadimGapko.

У меня (на аватаре) Salomon поколения Course с индексом жесткости 120. Ходить не напрягает, Sheridan правду пишет - попускай или ваще расстёгивай.

Кстати, с бегом/прыгом в них, проблем нет. Недавно протопал около 10 км - :good:

Powder 20.03.2010 20:46

Я тоже пользуюсь ботами для freeride, с индексом 135. никаких проблем. Расстегнул клипсы и вперед (просто пешком или ски тур). Так что Юра покупай нормальные freeride боты и вперед на покорение вершин! :beer:

SergAnt 20.03.2010 21:01

Цитата:

Коментар від ev (Коментар 66764)
Сильно напрягает износ подошвы ботинка если на тропе встречаются участки без снега. За сезон можно подошву укокать.
Хотя некоторые модели ФР ботинок имеют резиновые вставки на подошве.

Я сам "не в теме", но знакомые используют обрезанные галоши :)

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 03:09.