Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Горнолыжные курорты > Горнолыжные курорты Украины > Буковель > Буковель сезон 2010
Буковель отзывы, жильё, трансфер, цены


Зачинена тема
 
Параметри теми Пошук у темі
Старий 04.09.2009, 07:26   #1
Bob_Kneissl
Володар Грабовця
 
Аватар для Bob_Kneissl
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Львів

Снаряга: Atomic GS 10 166см 08р, Atomic Neox 310, Tecnica Diablo Flame HF, Elan RC 195см, Marker M4-15
Буковель сезон 2010

Буковель — горнолыжный курорт в Ивано-Франковской области (110 км от обл. центра). Находится вблизи села Паляница (Яремчанский горсовет, 30 км от Яремче). Находится на высоте 850-1372 метров над уровнем моря.

Буковель изначально был спроектирован как лыжный курорт (наличие ядра из одно-двухэтажных отелей, стоянок для авто, точек общественного питания). От этого ядра по склонам постоянно строятся новые подъёмники и трассы.

История: нажмите, чтобы прочитать

Как добраться: нажмите, чтобы прочитать

Карта склонов: нажмите, чтобы прочитать

Трансферы по всей Украине до Буковеля тут: Горнолыжный Форум - Трансферы и попутчики

Проживание в Буковеле и окрестностях тут:
http://extreme.com.ua/forum/bukovel-...ie-2010-a.html

Планы на начало сезона 2010: нажмите, чтобы прочитать
 
Старий 26.01.2010, 16:26   #411 (посилання)
ev
Старый лыжник ))
 
Аватар для ev
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Киев

Снаряга: Nordica Girish 185 10/11, Nordica Enforcer 185 08/09
В нескольких бочках мёда последнего выезда на Бук есть большая ложка дёгтя.
На некоторых трассах очень много камней! И обиднее всего, что это трассы просто созданные для скоростного катания длинными дугами. Например 22А или 16С. На большой скорости не всегда успеваешь уйти от камня. В результате двухдневного катания - сильно долбанул скользяк новых лыж и нужно править канты!
А в позапрошлом году ездил на лыжах работник Бука и в ведро собирал камни.
  Share with Facebook
Старий 26.01.2010, 16:38   #412 (посилання)
Володар Грабовця
 
Аватар для Bob_Kneissl
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Львів

Снаряга: Atomic GS 10 166см 08р, Atomic Neox 310, Tecnica Diablo Flame HF, Elan RC 195см, Marker M4-15
Цитата:
Коментар від Bola Переглянути коментар
Коли трабл накрив потік електрики до підйомників, знаходилися в Панорамі на Довгій. Теперь тільки розумію, як то повезло. З"їхали на верх 11го та 16го, катали на 16му весь час, не знаючи, що то вже глобальна криза косить підйомники один за одним. Думав, що тільки з 12кою проблеми.. коли і 11й перестав працювати. По гучномовцю через деякий час лунає, що не працюють всі підйомники, крім 16го.. Оце так, думаю, скільки людей зламали каталку замерзанням на підйомниках.. Продовжували катати на 16, допоки по гучномовцю не заявили, що 16й пропрацює ще хвилин 20 і закриється. Нащастя, в рамках 20 хвилин після цього оголошення запрацювали всі підйомники, і каталка продовжилася до вечора.

Що то була за причина такої значної аварії тоді - невідомо (
На дружньому форумі дає відповідь SIV, чому зупинялися витяги :wink:-SKIER - ресурс для лыжников и бордеров : FORUM : Новости с Буковеля ..!
  Share with Facebook
+ Bola
Старий 26.01.2010, 17:01   #413 (посилання)
Адепт Харбариума
 
Аватар для Sheridan
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Default City

Снаряга: Yamaha Tracer 9, Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188, Canyon Neuron 9 CF SL
Цитата:
Коментар від Bob_Kneissl Переглянути коментар
На дружньому форумі дає відповідь SIV, чому зупинялися витяги :wink:-SKIER - ресурс для лыжников и бордеров : FORUM : Новости с Буковеля ..!
Нам бы такого инсайдера, как SIV на Наш Форум...
  Share with Facebook
Старий 26.01.2010, 17:11   #414 (посилання)
The Last Boyscout
 
Аватар для Salseros
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Kharkov, UA

Снаряга: Elan Magfire 10 Fusion
"В общем, правая часть трассы никак не отмечена, не огорожена, нет никаких указателей или предупреждающих знаков о том, что сразу после черной начинаются эти рвы и бугры по правой стороне трассы, что приввело (и, к сожалению, наверняка еще приведет) к печальным последствиям." (c)Bola

Чё-та я слабо себе представляю неожиданный "вылет" с чёрной трассы на пересечённую буграми(рвами) местность Это можно считать просто продолжением трассы.
Вот если бы наоборот - с подготовленного влететь в...тогда действительно

В любом случае спасибо. Поставил на карте склонов очередную заметку. Посмотрим
  Share with Facebook
Старий 26.01.2010, 18:36   #415 (посилання)
Давно на форуме
 
Аватар для bog74
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Киев

Снаряга: elan speedwave 14 07-08
Цитата:
Коментар від Bola Переглянути коментар
Вообще-то, к сожалению, бугры (и не только) там действительно есть. Возможно, эти бугры и отгорожены в верхней части, я точно не скажу, там были какие-то оградки на 1А. А вот то, что я хотел рассказать, это скорее касается стыка между черной 1B и началом 1А. Господа, это не бугры, а настоящее убийство.
М-да. Я с ними в воскресенье - 24.01 тоже познакомился.
Катали с Ад Ремом м Джованни. Они левее, а меня, я все таки крепкий семьянин, понесло в право. По стечению обстоятельств, время было после обеда, на единице уже тень, очки с темным фильтром и скорость такая чтобы обогнать Ад Рема . В общем проехал я эти траншеи как их Бола назвал, но впечатлений еще минут на 30 было. Все ехал и восхищался собой . Больше я в право ни-ни. Слева, по снежочку, небольшими дугами, иногда сбрасывая пяточки. Кстати выкат на единице тоже не лучший. Но то уже другая история.
  Share with Facebook
Старий 26.01.2010, 18:42   #416 (посилання)
Посол Тростянкома, Бордер
 
Аватар для Sera
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Lviv

Снаряга: Elan Race SL Waveflex 160 - 2009г; Сноуборд Flow Solitude WX 164 - 2008г;
Цитата:
Коментар від Vyacheslav Переглянути коментар
Сегодня рядом с Бёрнпарком смонтировали интересную штучку:
Надо-же какие они быстрые. В воскресенье только видели приготовленное место для подушки и не верилось что её установят...
А есть информация как на неё будут пускать? Там нужны будут дополнительные билеты?
  Share with Facebook
Старий 26.01.2010, 18:52   #417 (посилання)
Одесса-мама
 
Аватар для A888
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Odessa

Снаряга: Völkl Racetiger Speedwall Uvo SL 16/17, Völkl Code Speedwall 12/13
Цитата:
Коментар від Bola Переглянути коментар

"На первом подъемнике после выката с черного участка трассы справа прямо на трассе оказались неразратраченные 2-3 траншеи..... сначала горбы, но то такое... а за ними - реальные траншеи метров по 20 в длину, две-три траншеи с валами снега!!!! я не заметил их сверху, шел большими дугами на выкате черной - ну скорость соответственно, около 45 км/ч, думаю.. была ночная каталка... зашел на правую часть... сначала горбы, потом траншеи!!! Не успел вытормозить.. расколбас... удар.... аж противно вспомнить... лыжи в стороны, пыль, мощнейшим ударом в лицо и грудь меня встретил оченедной вал траншей... маской и лбом (шлемом) прямо в следующий вал .... хорошо, именно в тот спуск руки не вдевал в темляки... палки улетели сразую.. руки оказались в момент падения на уровне груди, солнечное сплетение... фак... лежу, пол-секунды-секунду собираю себя в психологическое целое... осознаю, что воздух весь в момент удара выдохнул.. и понимаю, что вдохнуть не могу.. сбил дыхание.. 5 сек... воздуха не хватает.. зарождается паника, которую быстро пресекаю.. 10 сек... 15 сек... потом мелкими вдохами по чуть-чуть восстановился...
Эти траншеи, естественный недостаток искусственного снегонапыления. Крутяк первой открыли совсем недавно, а с правой стороны снега надуть забыли, вот все и влетают в снежный пирог синей трассы. Мне тоже чудом посчастливилось устоять на кантах. Спасибо наверно лыжкам. Левая сторона, хоть и по круче, но рулит.
  Share with Facebook
Старий 27.01.2010, 00:17   #418 (посилання)
Координатор Форума
 
Аватар для Jolie
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Lviv, Ukraine

Снаряга: Dynastar Sweet Trouble, Atomic Race SL 10, Fischer Competition RC 4, боти Tecnica Viva Inferno Crush
«Буковель – город контрастов» (с)

Минулі вихідні на Буковелі були ну дуже контрастними – і холодно, і дуже морозно, і сонячно, і жорстко на трасах, і місцями м’яко. Нелегкі погодні умови сприяли, знов ж таки, незвичайними умовам відпочинку, які виражалися то у тривалій зупинці витягів та зависанні людей на 30 хв, то у чергах біля фаст-фудів під час цих же зупинок, то у частих падіннях людей на особливо жорстких трасах. Однак, незважаючи на усі перепони, відпочинок у нас вдався та запам’ятався особливо теплими зустрічами із різними людьми.

Коротко постараюсь викласти основні моменти відпочинку.

Траси. На мою думку, траси були підготовлені на тверду «п’ятірку» і це не вина буковельщиків, що з другої половини дня більшість з них були на 50% зчесані людьми. Однак, безумовно, кататись було комфортніше на тих трасах, які максимально освітлювались сонячним промінням; найхолодніше було на 16-тих та на деяких 11-тих.

І у суботу, і у неділю найпустішими були 13-ті траси, багато людей спостерігалося на 14-тому витягу та трасах 15-го витяга. Початок 15А мені здався з підйомника хорошим, однак саме на цій трасі (на першій її частині) я поцарапала лижі.

Порадували траси 11-тки – фактично більшу половину часу ми провели на ній в обидва дні, маршрут від 12А і на 11-ті та 16-ті траси був найпопулярнішим.

Ось декілька фото 11-тих трас:







Дуже жорсткими були чорні 16С і 11В, траси хороші, але при такій морозній погоді спускатись по них було важко. До речі, хочу ще зазначити один момент – дуже чаcто я чую від знайомих і незнайомих людей на різних форумах фразу «точіть канти». Мій скромний досвід дозволяє стверджувати, що істинне значення цієї фрази не має нічого спільного із суттю цього простого речення: якщо ви не маєте базових навиків катання, ніякі наточені канти не зможуть допомогти вам втриматися на трасі. Протягом цих двох днів мені доводилося неодноразово чути фрази на зразок «у мене гострі канти, спеціально точив в майстерні, але падаю, як і раніше, йомайо, шо дєлать і т.п.». Повторюю, це не канти не тримають, це 90% людей не так їдуть ;-); окрім того, при такій температурі і при такому снігу втримати на трасі інколи буває дуже важко.

Температура протягом обидвох днів коливалась від – 25 С -17С вранці до -12 С-9С вдень, ввечері як тільки сонце ховалось за гори, температура повітря вмить падала на 5-7 С.

Перед обідом центр Буковеля «двійка» була вже зтесана (особисто мені було не в задоволення нею спускатись), однак в обидва дні у хорошому стані була «одиничка» - і людей мало, і траси хороші, і стан їхній повністю задовільний.

Форс-мажор стався в суботу близько 12-ї години дня, коли більшість підйомників просто зупинилось – сталися проблеми з електрикою. Кілька моїх знайомих застрягли на 12-тому, хтось висів на 8-му, я з 3-ма друзями зависли на 15-му, однак у нас була одна перевага – через 10 хв після зупинки витягів 15-тий таки поїхав, але з такою «космічною» швидкістю, що ми ще довго мерзли, поки злізли з витяга. Передзвонивши знайомим, ми, щоб не стояти спустилися до нижньої станції 14-го витяга, вешталися біля нашої машини та чекали відновлення роботи витягів.

Харчування. Тенденції зростання вартості харчування давно нікого не радують – для прикладу, наведу вам ціни у фаст-фуді «Tood-Food»:
- хот-дог -15 грн
- млинець із маслом та сметаною – 6 грн
- млинець із шинкою та сиром – 15 грн
- млинець із творогом – 10 грн
- кетчуп/майонез/гірчиця у стіках – 2 грн
- джем/мед/вершки у стіках – 3 грн
- Burn (250 g) – 20 грн
- Холодний чай Nestea (500 g) – 20 грн
- Coca Cola, Fanta, Sprite – 15 грн
- Bon Aqua – 9 грн
- Сік – 7 грн
- Гарячий шоколад – 10 грн
- «Shwepps» - 14 грн
- «МсСoffee» - 7 грн
- Кава «Jacobs» розчинна - 7 грн
- Чай «Greenfield/ Lipton» - 5 грн

Як на мене, дорого навіть за середньольвівськими цінами. Брали з чоловіком 2 хот-доги – не скажу, що погані, за смаковими якостями хот-доги були непоганими, але 15 грн за штуку вони не вартували ні при якій ціновій політиці.

Стосовно харчування у Микуличині, де, власне і жили – вибору немає зовсім; або комплекс «Зорі Карпат», або сумнівні кабачки і місцеві барчики. Нормально поїсти можна тільки у Яремне, Делятині або вже за Івано-Франківськом (якщо їхати дорогою на Львів).

Нові витяги. Витяг № 17 виринає одразу за побудованим у минулому році «Фільварком» - трохи незвична картина, не знаю, як позначається діє цього витяга відвідувачам цього ресторану, але як на мене, шуму там тільки додалося.

Додаткові послуги. Безумовно, порадувало збільшення туалетів на верхніх станціях 14-го, 15-го та 22-го витягів – це те, що там бракувало вже не один рік поспіль. Безумовно, кількість фаст-фудів на верхніх станціях витягів № 11, 16 теж порадувала – там в основному збирається чимала кількість лижників перед обідом, тож пункти харчування там просто необхідні.

Маркування дороги при в’їзді - теж респект, одна не завадило б розробити великі внутрішні знаки курорту – «де паркуватися – поворот на той/інший витяг», «є вільні місця», «стоп» і т.п. – щоб ці ознакування кидалися в очі водіям, які вперше на Буковелі і щоб ці водії не шукали, куди їм звернути на потрібний витяг. Очевидно, треба розробити ще свою систему ознакування інфраструктури курорту. До чого я це кажу – в’їжджаючи на курорту своїм авто і знаючи наперед дорогу, я почала губитися вже на першому «перехресті» - да, я блондинко, але й блондинкам треба інколи роз’яснювати ситуацію! Вказівники мусять бути у будь-якій курортній зоні, це безперечно.

Люди. Безумовно, без зустрічей та без позитивних емоцій у моєму випадку не обходиться ні одна повноцінна каталка. Я не буду в черговий раз повторюватись, наскільки я вдячна всім тим людям, які мали можливість зі мною відпочивати цих вихідних у Буковелі – ви бачили мої очі і мій захват ;-). Єдине що, хочу відзначити кількох людей із дружнього форуму, які нещодавно з’явилися на Екстрімі та які безумовно заслуговують на повагу та увагу:
- Naticks – за позитив, материнський інстинкт та любов до товариства
- Osja’s wife – за терпіння та віру у свою сім’ю та своїх друхів та близьких;
- Goofy – за те, що ніхто крім нього, не здатен на такі подвиги, підтримку та любов до оточуючого світу, людину з великим серцем;
- Volchіca – за безпосередність, за щирість, за любов до всіх та за ті всі риси, які є спільними у нас з тобою ;-).
- Rina – просто мегапозитив, тут нічого додати ;-).

Ну і не можу не згадати наших:
- Sheridan/Ден, Жека/Admin, Ev, Yurez, Mudrik, Bog74, Deep, Kajya/Таня, Bob_Kneissl/Богдан, Sanches, Kosmos, A 888 & Romashka, Vredinka, Funcarver - соррі, може когось забула, але не ображайтесь, всіх вас пам’ятаю!

Чекатиму на нові зустрічі – і не важливо, де саме вона відбудеться ;-). Дякую за позитив!
  Share with Facebook
Старий 27.01.2010, 07:07   #419 (посилання)
Райдер-Байкер
 
Аватар для jurabike
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Ивано-Франковск

Снаряга: ARMADA JJ + Full Tilt StMr.
Цитата:
Коментар від Sheridan Переглянути коментар
Нам бы такого инсайдера, как SIV на Наш Форум...
якось з ним пересікався на Довгій. Він працює в фірмі по обслуговуванню підйомників і постійно в курсі справи як там їх залізо.
  Share with Facebook
Старий 27.01.2010, 09:13   #420 (посилання)
Новичок
 
Аватар для rezvov
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Днепропетровск

Снаряга: salomon crossmax 66 2004
А можна питання стосовно погоди в цілому.
Планую їхати в Буковель на тиждень.
Стоїть питання, їхати зараз, чи почикати ще тиждень-два.
На таки думки наводить інформація про кількість роботаючих трас,
на офіційному сайті. з 52 працює 30, (якщо я правильно порахував).
Це трохи більше ніж половина, колиж вони запустять інщі також?
І чи взагалі хоч колись працювали всі траси одразу.

Питання може й дурні, але їду туди вперше, тому і питаю,

Знайомі налякали кількістю людей на трасах, так от я і гадаю, що раз працює лише половина трас, то людей на них вдвічі більше, ніж коли працюють всі траси.
  Share with Facebook
Зачинена тема Є непрочитані сторінки Головна Новi 




Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
 

Ваші права у розділі

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній коментар
Красия сезон 2010 Sheridan Красия 562 31.05.2010 20:06
Буковель скипассы 2010 dudunyk Буковель 180 04.03.2010 18:27

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today019359636 (78%)9 (20%)1 (2%)
Yesterday31011259581 (72%)30 (27%)1 (1%)
Month125294252249452682 (62%)1429 (33%)191 (4%)