Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Наша жизнь вне Форума (https://extreme.com.ua/forum/7-nasha-zhizn-vne-foruma/)
-   -   Покупка ЖД билетов онлайн (https://extreme.com.ua/forum/nasha-zhizn-vne-foruma/10143-pokupka-zhd-biletov-onlain.html)

ag74 06.12.2018 11:49

Когда уже система онлайн продаж отвиснет? :evil:

Прямо на злобу дня в наушниках звучит трек "Карпаты" от PATSYKI Z FRANEKA :dance4:

Karpaty (OFFICIAL AUDIO) [Theme from "Let's Get It Started" by Black Eyed Peas] by PATSYKI Z FRANEKA | Free Listening on SoundCloud

ag74 10.04.2019 11:18

В канун майских выходных и планируемых поездках с снаряжением рекомендую обратить внимание - изменились правила перевозки пассажиров, багажа, грузобагажа и почты железнодорожным транспортом Украины !!! :shock:

Источник

Наказ за N 243/33214 от 12 березня 2019 р
"Про затвердження Змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України"

цитирую

"11. У розділі 15:

1) пункт 15.2 доповнити новими абзацами такого змісту:

"Ручна поклажа розміщується:

у пасажирських купейних, плацкартних та спальних вагонах:

пасажирів, які займають нижні місця, - в рундуках купе;

пасажирів, які займають верхні місця, - на третіх полицях плацкартних вагонів, у нішах купейних вагонів, на верхніх спеціальних полицях спальних вагонів;

у пасажирських загальних вагонах:

пасажирів, які займають непарні місця, - в рундуках під сидіннями;

пасажирів, які займають парні місця та місця з літерою "а", - на третіх полицях купе;

у поїздах категорій "Регіональний поїзд", "Регіональний експрес", "Інтерсіті" та "Інтерсіті+":

під сидіннями та на боковій верхній полиці вагона;

на спеціально обладнаних місцях для ручної поклажі.

Забороняється розміщення ручної поклажі в тамбурах вагона, коридорі салону та проходах купе.";

2) пункти 15.4, 15.5 викласти в такій редакції:

"15.4. Пасажир має право перевозити ручну поклажу в усіх категоріях вагонів та поїздів загальною вагою до 50 кг. Ручна поклажа до 36 кг включно перевозиться безплатно, перевищення до 14 кг оплачується за тарифом перевезення багажу.

Ручна поклажа, загальна вага якої перевищує 50 кг, до перевезення у пасажирських вагонах не допускається.

15.5. Кожний пасажир має право безоплатно перевозити при собі понад установлену норму ручної поклажі портфель, дамську сумку, лижі та палиці до них, сноуборд, вудлища, фотоапарат, відеокамеру та інші дрібні речі, які за своїми розмірами можуть бути розташовані у вагоні на місцях, призначених для ручної поклажі.

Дозволяється перевозити при собі за рахунок норми ручної поклажі пасажира дитячі коляски (при проїзді дитини), велосипеди в розібраному та впакованому стані (не більше одного).

Перевезення велосипедів у купейних та плацкартних вагонах нічних швидких та пасажирських поїздів здійснюється у розібраному та впакованому стані за умови, що вони можуть вільно розміщуватись на місцях, передбачених для перевезення ручної поклажі.

У вагонах регіональних поїздів на місцях, спеціально обладнаних для розміщення велосипедів, перевезення велосипедів здійснюється з обов'язковою оплатою як за 20 кг багажу, що оформлюється квитанцією за формою ЛУ-12а чи перевізним документом, оформленим електронним способом.

Пасажир забезпечує збереження велосипедів під час перевезення.

У поїздах категорій "Інтерсіті" та "Інтерсіті+" перевезення велосипедів не дозволяється за відсутності технічних умов (місць) для їх розташування у вагоні.";

З.Ы.

Теперь заброска на сплав с каркасными байдарками или катамаранами может стать тем еще "удовольствием" :(

germanec666 10.04.2019 11:53

@ag74, спасибо интересно. в феврале 2018 года ездил 17 поездом Харьков-Ужгород, в Подобовец. был только сумка с горнолыжными ботами и маленький рюкзак. то, что сидячие места и 15 часов езды , я молчу, но в вагоне были полки над сидениями, как в интерсити, можно спокойно положить вещи, лыжи и т.д. в феврале 2019 тоже ехал в Подобовец тем же поездом, но с лыжами своими и таких полок не было. Проводник сказал, что это такой вагон, он ничего сделать не может. в итоге сумки под ногами, с лыжами в обнимку. и за что я еще этим тварям с укрзализныци должен платить? ручная кладь у нас с сестрой была меньше 36 кг, и как они собираются это все проверять, весы ставить передд входом и не пускать, если не оплатишь?


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:41.