![]() |
"Дзвонили від Порошенка, цікавилися номером Валі Семеренко" | Новини на Gazeta.ua
http://static.gazeta.ua/img/cache/ga...68_1_w_300.jpg — Перепрошую, давайте перенесемо нашу зустріч на півгодини. Подзвонили від Авакова, не встигну, — телефонує 59-річний Володимир Бринзак, президент федерації біатлону України. З'являється у своєму офісі у призначений час. 3 березня у норвезькому Хол*менколлені стартує чемпіонат світу. Назвіть три головні проб*леми нашої збірної. — Глобальних турбот немає. Хочеться вдало й без пригод добратися і щоби при цьому ніхто із спортсменів не захворів. Загалом Холменколлен — щасливе для України місто. Тут перемагали й ставали призерами Олена Зубрилова, Олена Петрова й Андрій Дериземля. Дівчата й хлопці добре знають трасу та її особливості. Які завдання стоять перед командою? — Ніколи їх не ставимо. Головне — якісно підготувати *команду й кожного спортсмена. Як він себе проявить — інше питання. Головна надія у нас — на жіночу естафету. Якщо залишимося там без медалі — це стане провалом? — Трагедії не робитимемо. Всі — живі люди. Та ж Юлія Джима мала хворобу легенів. Летіли з Канади на початку лютого, а в неї знову піднялася температура. Вимагати за таких обставин золоту медаль — неправильно. Проблема з легенями у Джими була давно, а виявили її лише цього сезону. Чому так? — У нашій країні немає спеціалізованих лікувальних установ для спортсменів. У Словенії, куди тренер жіночої збірної Урош Велепець возив Юлю, є. У Німеччині їх багато. А в нас — катма. Лікуються спортсменки власним коштом. Наприкінці лютого в російській Тюмені проходив чемпіонат Європи. Чому збірна України не брала участі у змаганнях? — А чого туди їхати за п'ять днів до початку чемпіонату світу — головних змагань року? Валентина Семеренко торік виграла чемпіонат світу. У цьому сезоні спортсменка жодного разу не була серед призерів індивідуальних гонок. Як це можна пояснити? — Останній рік Валя фактично самотужки тягнула нашу жіночу збірну. Є суто психологічні моменти. Організм не може перебувати в постійній напрузі. Вона втратила мотивацію. Це було помітно ще влітку під час передсезонних зборів. Валентина не наважилася пропустити сезон, як зробила білоруска Домрачева, і не тренувалася з усією віддачею. Коли повернеться до змагань її сестра — Віта? — Вона активно тренується з грудня. Має пройти повноцінну передсезонну підготовку і лише тоді заявлятися на серйозні старти. Цієї весни почне займатися на повну силу. Як сталося, що номер один у жінок нині — Олена Підгрушна, а не Валентина Семе*ренко? — Я Валі казав, що в біатлоні немає постійних величин. Усе швидко змінюється. Саме ім'я на трасі не працюватиме. Валя пропустила перший передсезонний збір, бо її мама захворіла. Згодом, коли команда поїхала в гори, вона залишилася працювати індивідуально зі своїм тренером. Натомість Олена дуже мотивована — таку я її ще ніколи не бачив. Підгрушна рік попрацювала на чиновницькій роботі. Це виявилося найкращим стимулом для повернення в спорт. Минулої весни, ще коли всі відпочивали, вона просто гарувала. Найняла тренера з фізичної підготовки. Коли вся команда зібралася на перший збір у червні, Олена була готова найкраще. В США під час естафети відіграла в німкені Каролін Хорхлер 30 секунд. Після року без тренувань — це велике досягнення. Усі пам'ятають торішню історію із призначенням головного тренера жіночої збірної. Спочатку оголосили, що команду очолить німець Ріко Гросс. Зрештою став працювати словенець Урош Велепець. Як розвивалися події? — Якби одразу знали, що Урош звільниться — не кликали б Гросса. Ми знали, що Ріко шукає роботу. Зустрілися під час чемпіонату Європи в Естонії, все обговорили. Німця влаштували наші умови. Але потім росіяни запропонували йому більші гроші. Натомість Велепець 13 років пропрацював у збірній Словенії. Мав певні проблеми у стосунках із лідером — Яковом Факом. Урошу треба було змінити обстановку, і він пристав на нашу пропозицію. У Велепця більша зарплатня, ніж була в одного з його попередників — білоруса Володимира Королькевича? — Так. Бо вважаю, що він входить до п'ятірки найкращих біатлонних тренерів світу. За менші гроші Урош не погодився б працювати. Повірте, була не та ситуація, щоб економити. Якби проґавили час, Велепця запросив би хтось із конкурентів. Він виправдовує сподівання? — На цей час — так. Зауважте, ми не дивимося на кількість перемог чи призових місць. Головне — здатність до прогресу кожної спортсменки. Переконуюся, що обраний нами тренер — найкращий варіант. До кожної біатлоністки він знаходить індивідуальний підхід. У чоловічій команді немає явного претендента на лідерство. На початку сезону покладали надії на Сергія Семенова. Згодом у німецькому Рупольдингу, на етапі Кубка світу, ледве не став призером Дмитро Підручний. На останніх турнірах стабільно потрапляв у десятку Артем Прима. Хто може поборотися за медаль? — Я хотів би, щоб за медаль боровся кожен. Як у жінок. Свого часу в Ханти-Мансійську ми вибороли бронзу чемпіонату світу. У чоловіків маємо шанси в естафеті. Наприклад, Сергій Семенов вважає, що мало тренується й залишається працювати після завершення тренування. Інколи це створює серйозні проблеми — Сергій заганяє себе. Втрачається швидкість і сила. Під час чемпіонату світу плануємо поговорити з хлопцями. Зараз із ними працює Надія Бєлова. Думаємо в наступному сезоні запросити нового тренера. На цьому чемпіонаті світу в жіночій збірній не буде жодної натуралізованої спортсменки, зокрема уродженок Росії. Чи означає це, що вперше можемо обійтися власними *силами? — А ми нікого до себе не тягли. Навпаки, це до нас підходять спортсмени й просяться. Нічого поганого в цьому не бачу. Колишні росіянки створюють конкуренцію нашим спортсменам. Президент Порошенко цікавиться біатлоном? — Торік після перемоги Валі Семеренко на чемпіонаті світу в Контіолахті Петро Порошенко вітав її особисто. До мене дзвонили з Адміністрації, запитували номер. Біатлон. Чемпіонат світу‑2016. Холменколлен, Норвегія. Розклад змагань 3 березня, четвер 16:30, тут і далі час — київський. Змішана естафета 2х6 км, 2х7,5 км 5 березня, субота 12:30 Чоловіки. Спринт 10 км 15:30 Жінки. Спринт 7,5 км 6 березня, неділя 14:30 Чоловіки. Гонка переслідування на 12,5 км 16:45 Жінки. Гонка переслідування 10 км 9 березня, середа 16:30 Жінки. Індивідуальна гонка 15 км 10 березня, четвер 16:30 Чоловіки. Індивідуальна гонка на 20 км 11 березня, п'ятниця 16:30 Жінки. Естафета 4х6 км 12 березня, субота 16:30 Чоловіки. Естафета 4х7,5 км 13 березня, неділя 14.00 Жінки. Мас-старт 12,5 км 17.00 Чоловіки. Мас-старт 15 км Телевізійні трансляції всіх стартів чемпіонату світу — на Першому національному. Текстові найцікавіших перегонів проведе gazeta.ua |
Холменколлен-2016. Стартовые составы смешанной эстафеты
Завтра, 3 марта в Холменколлене стартует самое ожидаемое событие биатлонного сезона 2015/16 - чемпионат мира! Первым видом соревнеовательной программы уже традиционно стала смешанная эстафета. Украинская команда обошлась без экспериментов, выставив на стартовую гонку чемпионата своих сильнейших спортсменов. https://scontent.xx.fbcdn.net/hphoto...65&oe=576C4071 Отметим, что основные претенденты на награды также не стали приносить гонку в жертву последующим личным стартам, поэтому уже завтра нас ждет острое соперничество сильнейших биатлонистов мира! |
Вже сьогодні ввечері починається офіційне відкриття Чемпіонату світу у Холменколлені, а завтра одна із головних заруб - змішанка. У цій естафеті у нас майже завжди не дуже получається, так як мужики традиційно завалюють другу частину гонки :evil:. А у завтрашній змішанці виступають усі найсильніші спортсмени Кубку світу, навіть Мартен Фуркад у французів біжить на останньому етапі, а у норвежців - брати Бьо. Що світить нашим, наразі важко сказати - якщо мужики не заваляться, то у топ-6 мали б бути залізно. У наших навіть колись "бронза" була на Кубку світу у цій дисципліні, вище ми ніколи не піднімались. Головне це нормальні очки у Кубок націй принести, на медалі я не розраховую.
|
Норвежская газета временно сменила название в честь Бьорндалена - Биатлон - Sports.ru
http://www.cdn.tv2.no/images?imageId...334&height=497 Прогрессируют ли наши биатлонисты? Инфографика Tribuna.com - Сніжний блог - Блоги - ua.tribuna.com Осло-2016. Украинские медали и другие цифры и факты | Биатлон | XSPORT.ua Нагадую, сьогодні перша гонка ЧС у Холменколлені - змішана естафета почнеться за годину, у 16-тій годині, показуватиме "Євроспорт" і УТ-1: Eurovision Sports Live Eurosport (Евроспорт) онлайн - JAMPO Первый национальный УТ1 онлайн - JAMPO |
ЧМ 2016. Результаты смешанной эстафеты:agree:
1. Франция Франция (0+8) 1:14:01.1 2. Германия Германия (0+7) +4.3 3. Норвегия Норвегия (0+10) +14.4 4. Украина Украина (0+9) +29.8 5. Австрия Австрия (0+3) +1:07.1 6. Чехия Чехия (0+5) +1:23.3 7. Россия Россия (1+8) +1:32.9 8. Италия Италия (0+15) +1:55.4 |
Класна була змішанка! :girl_dance: Я навіть не очікувала, що на 3-му та 4-му етапах побачу наших Семенова та Підручного на трасі разом із зубрами світового біатлону - Фуркадом, братами Бьо, Шемпом та Пайфером! Це щось надреальне - наші мужики так бігають та стріляють!:shock: Коли востаннє таке було, рік тому? Семенов із Валею нарешті ожили та побігли, як у минулому сезоні! :dance4: Підручний повернув форму! Олені - підтягнути стрільбу :acute:.
Чесно кажучи, якщо наші спортсмени втримають таку форму до кінця чемпіонату світу, то це буде вже неймовірне досягнення! Тренерам та спортсменам низький уклін! По інших: Чехи - мертві, хоча лідери (Соукалова та Шлезінгр) виступають достойно. Моравєц захворів і навряд чи буде конкурентом лідерам. Норвежці готові, особливо моцно виступили сьогодні дівчата (Марта Олсбю і Тіріл Екхофф). Брати Бьо не вразили, вони можуть набагато краще. Підозрюю, що у спринті, як і на ОІ в Сочі, жару дасть дід Бьорндален. Важко сказати, що покаже колишній найбільший конкурент та друг Мартена Фуркада - Еміль Свендсен. Інші - запасні, їх не беру до уваги. Французи - готові та озброєні до зубів! Навіть молодий Квентін Філлон-Майє, який після Нового року пішки ходив по трасі, ожив та сьогодні разом із нашим Семеновим пройшов свій етап. Жан-Гійом Беатрі захворів, однак до естафети він відійде, тому у естафеті французи традиційно будуть у топ-5. Жінки аналогічно - Марі Дорен Абер, навіть впавши, показала всім "кузькіну мать", а нестабільна в естафетах Бескон врятувалась від кола штрафу. Німці, як показує гонка, готові, хоча сьогодні зірок з неба не хапали. Однак за лише одною гонкою я б німців не оцінювала, вони ще заставлять похвилюватись всіх за свої місця та медалі. Італійці теж не дуже вразили, особливо італійки. Дай бог, щоб це обернулось шансом для наших у особистих гонках, особливо для наших дівчат. Про росіян краще помовчу, так як вони наші найближчі конкуренти у жіночому Кубку націй, курчат по осені рахують. |
Жаль конечно, что остались без медалей! Но.... мне безумно понравилось такое начало ЧМ!
Фантастическая эстафета в исполнении каждого в отдельности и команды в целом! Вот было-бы здорово, если-бы Дима на стойке отстрелялся из 5-ти, а не из 7-ми!!! В общем порадовали! |
Цитата:
Давайте змиримось, що у цьому сезоні наші ще не можуть достойно конкурувати із лідерами світового біатлону - французами, німцями, норвежцями. От у наступному сезоні буде новий тренер, тоді побачимо, як можна ще із наших мужиків ліпити світових зірок :mosking:. Бринзак казав, що зараз йдуть переговори із кимось із європейських тренерів, ім"я оголосить у квітні-травні після підписання контракту. А наразі - "ну нєт у вас методов протів Колі Саприкіна!" (с) |
@Jolie, та Дмитро на рівних боровся з усіма трьома! Він, на мою думку, просто диво створив!
|
Слава, треба взяти до уваги, що у Діми в Антхольці були проблеми зі спиною - він на уколах бігав і може навіть бігає до сих пір. Не від добра він пропустив два етапи Кубка світу у США та Канаді. У останньому інтерв"ю він говорив, що у квітні їде лікуватись у Словенію разом із Підгрушною та Джимою. Тому коли я бачила його перекошене лице на останніх підйомах, у мене взагалі серце зжималось.
У якийсь момент мені здалось, що Діма цілком адекватно оцінив відставання від Таріка Бьо, а Бьо, у свою чергу, визнав, що лідируючу парочку Фуркад-Шеммп йому не по зубам дістати. От і бігли вони кожен у своєму темпі. Ну а вже потім ми довідались, що у хвилині від Підручного позаду фінішував австріяк Ланді, який у свою чергу обігнав недосвідченого чеха Міхала Крчмара, який і мав бути 5-м. Лижі, між іншим, сьогодні наші сервісмени підготували на ура - вигравали на спусках та їхали чи не найкраще, ніж у всіх суперників! :good: Все таки у європейських умовах, коли відлиги та нема морозів, наші виступають найкраще. До речі, всю гонку вже виклали у ютуб: https://www.youtube.com/watch?v=E3z_6eJZicw |
Юля, я не знаю які проблеми зі спиною у Дмитра, але він провів чудовий етап! Боєць!:Bravo:
Ось і Підгрушна так вважає!:) https://youtu.be/f65_2TpVcFs Добавлено через 39 минут Доречі :) http://i.imgur.com/YR6vcZW.png |
121 очко в запасі від Росії (якщо заберуть 230 в разі дискваліфікацій Абрамової, а їх таки заберуть, адміни вже вроді підтвердили). ;) Тому запас є, а у інших гонках побачимо, ще поборемось! Головне багато відіграти на цьому ЧС до останнього етапу у Хантах, де росіяни виставлять 7 чоловік поверх квоти у 5 чоловік на правах господарів приймаючого етапу.
|
https://scontent.xx.fbcdn.net/hphoto...a1&oe=5765B0CE
Дмитро Підручний "Честно кажучи, відчуття мого бігу мені не дуже сподобалося. Але старався, боровся, нібито працював на максимумі. На стійці міг працювати з п’яти, але мандражнув. Перед стійкою я міг би і протриматися з лідерами, але це могло погано вплинути на стрільбу. Отже, я працював в своєму режимі. До останнього я працював і сподівався, що можна буде поборотися з Бьо, але побачив, що його не наздогнати вже. Тим не менше, результат вважаю непоганим. І особисто я реабілітувався за останню провальну естафету. Щодо травми, яка в мене була, зараз спина мене не турбує, все нормально. Але через травму я пропустив не лише етапи в Америці та Канаді, але ще й кілька гонок в Антхольці. Потім вдома пройшов курс лікування... Індивідуалу поки що не планую бігти, але побачимо, як для мене складуться спринт і переслідування, після чого прийму остаточне рішення щодо індивідуальної гонки." Добавлено через 8 минут https://scontent.xx.fbcdn.net/hphoto...89&oe=575B58EB Володимир Бринзак "До гонки я хотів, щоб ми були у першій шістці. Знаючи склади, я розумів, що це буде непросто зробити. Тим більше, позаду заокеанські етапи, хвороби спортсменів. Але гонка склалася добре, і зараз я вже незадоволений четвертим місцем, ми реально могли поборотися за медалі, якби Дмитро стріляв з п’яти, або менше промахів зробила Лєна Підгрушна. Радий, що наша праця не пропадає даром. І вболівальникам цікаво дивитися такі гонки. Але біатлон починається на останньому колі. Я задоволений роботою змащувальників, лижі працювали добре. Зі спортсменів мені поки вдалося поспілкуватися з Підручним. Він сказав, що трохи мандражнув на стійці. Він сьогодні у такому стані, що міг боротися з цими спортсменами. На гонці переслідування в Рупольдингу він обходив німців, показував свій «хребет». З Тарьєєм Бьо можна було боротися. А Семенов повинен бути таким в усіх естафетах. Я був дуже здивований, коли він іноді провалював естафети останнім часом, адже в нього вже такий досвід і вік, що вже треба стабільно показувати високі результати." Добавлено через 1 час 47 минут https://scontent.xx.fbcdn.net/hphoto...a1&oe=576B5C99 Урош Велепец: В спринте будут стартовать Лена, Валя, Ира и Юля Главный тренер сборной Украины словенец УкраинаСловения Урош Велепец поделился своими мыслями о смешанной эстафете, и рассказал о том, кто и в какой гонке будет стартовать в дальнейшем. Первый старт на чемпионате всегда очень важен, он придает уверенности дальше, показывает, все ли правильно было сделано при подготовке. Я спокоен, потому что вижу, как Валя хорошо подготовила себя. И у нее еще есть резерв. Думаю, она может еще лучше пробежать в следующих гонках. Самое важное, что она почувствовала, как может выступать. Работа, проделанная при подготовке к чемпионату, переросла в качество. Лена тоже доказала, что находится в хорошей форме. По стрельбе у нее немного не получилось, пришлось использовать запасные патроны. А ходом она всего две секунды проиграла Экхофф, которая самая сильная в лыжах. Это тоже хороший показатель. По мужчинам лучше Надежда (Белова – прим. автора интервью) расскажет, но могу сказать, что Семенов отработал просто фантастически - две точные стрельбы, плюс он делал это быстро. Пидручному было нереально в такой конкуренции надеяться на медаль. Никто не завалил стрельбу из фаворитов… В смешанной эстафете команда никогда выше 6-го места не поднималась, так что это ее самый лучший старт. До последнего рубежа наша команда держалась в лидерах! В спринте будут стартовать Лена, Валя, Ира и Юля. Кто в какой группе, решим позже, в зависимости от погоды. Яна у нас запасная на спринты, Настя – на индивидуальную гонку и эстафету. |
Оцініть фотосесію польських біатлоністок - на першому фото Крістіна Палка-Гузик :good:
Mistrzostwa ?wiata w biathlonie - Oslo 2016: sesja Eurosportu - Sport Наші - за наших ;-). Осло-2016. За Украину на трибунах болела Олимпийская чемпионка по фехтованию | Биатлон | XSPORT.ua |
Старт-лист на чоловічу спринтерську гонку:
3. Олександр Жирний; 27. Дмитро Підручний; 69. Сергій Семенов; 93. Артем Прима. Старт-лист на жіночу спринтерську гонку: 12. Валя Семеренко; 62. Олена Підгрушна; 59. Юлія Джима; 71. Ірина Варвинець. |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:54. |