![]() |
Напевно власникам підйомників на Драгобраті пора подумати про снігові пушки. Ще декілька років тому Драгобрат закривав сезон на початку травня, а вже другий рік підряд навіть в середині квітня з снігом напряг. А Буковель за рахунок пушок цей сезон непогано провів, адже природного снігу було дуже мало.
|
Да дело в том, что для пушек нужно много воды. А на Драге с водой небольшой напряг...
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
2Игорко.Подъемники сущий пустяк против системы оснежения. Даже у Господа с этим проблемы:D. |
Десь читав, що одна пушка коштує 7-10 тис. дол., на Стіг треба штук 10. Підйомник, думаю, не дешевший...
|
2 Igorco:
Цитата:
Пушки сами по себе не самая большая часть затрат. А вот бассейн, насосная станция, комутация... для того чтобы приличную площадь оснежить затраты будут более чем серьёзные. |
2Игорко.Грубо говоря как хорошая или плохая пип...ска не решает все вопросы по мочеиспусканию... Есть еще мочевой пузырь который служит резервуаром+дает давление (озера+насосные станции), есть еще уретра и прочие необходимые штуки...
Пушка это вершина айсберга, не более. Извините за параллель, но очень похоже. |
Я цілком згідний, що потрібні не тільки пушки, але і інфраструктура до них. Але на даний час в підйомники і котеджі на Драгобраті вкинуто багато грошей, а сезон триває 3, від сили 4 місяці. А з теперішніми змінами клімату за декілька років може бути ще менше. Я дуже люблю Драгобрат, катаюсь там уже 10 років, і мені не хочеться, щоб його чекала доля Яблуниці.
|
В районі Драгобрату відсутні достатньо стабільні повноводні річки. Ті що в долині, навіть не варто рахувати, оскільки транспортування води на такі відстані зробить воду золотою. Наразі на Драгобраті буває, що власникам готелів не вистачає води для технічних потреб, а ви кажете про пушки. Єдиний варіант забезпечення Драгобрату водою - будівництво в підходящій ущелині дамби, в якій вода накопичувалась би з весни по осінь.
Для будівництва самої системи засніження необхідні не сотні тисяч гривень а мільйони. Враховуючи особливості нашої ментальності, розраховувати на колективне інвестування власниками готелів - це утопія. Сподіваємось на природу. |
Сезон на Драгобраті уже закінчився(
|
Драгобрат сезон 2012
Ніби вже пора відкривати тему...:preved:
Може хтось знає як там ситуація з дорогою на Драг? Підлатали? Підрехтували? Чи може хайвей який забацали? Чи знову найімовірніше - в ср##і мали?:pleasantry: |
в серпні там були, хайвею нема, але дорога рівна, бачили двох вуйків з тачков і шутром :)
але то нічого не означає - якшо за сильних снігопадів не чистити ... то полюбе будуть колії |
Цитата:
|
Неплохая статейка с кучей фото о поездке мотобратии.
Закарпатье (август 2011) Особое место путешествия и много фото августовского Драгобрата http://itrash.ru/idb//1693/oka068.jpg |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 03:50. |