Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   FIS территория (https://extreme.com.ua/forum/113-fis-territoriya/)
-   -   Кубок світу WC 2022-2023 (https://extreme.com.ua/forum/fis-territoriya/29450-kubok-svitu-wc-2022-2023-a.html)

merry_candy 28.01.2023 19:15

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 417239)
просто там пологий схил, того і підібралась близько..
Але майстерність техніки ніколи не програє на пологому схилі.. якщо навіть і була помарка в другий спробі... Мікаєла досконала в технічному плані, того і перемогє.. ;)

Звісно Mікаела ніколи не програє. Навіть якщо програє, то не програє) Тому що у неї всі вчаться.

igrus 29.01.2023 02:23

@merry_candy , в мене великий телевізор в дома, я бачу як вона їде трасою дуже детально, вона радісна та щаслива, в неї напружуються тільки ти мязи, які потрібні для баласту та корекції положення шоб направляти зовнішни сили для своїх потреб бути першою..
навчитись такому неможливо, якщо цого не розумієш та не відчуваешь..
вона їде на ємоціях, на легкості.. їй не потрібен атлетізм та мощь, вона перемогає внутрішньою радістью та щасливими хвилинами життя.. 😍

HappySkier 29.01.2023 08:19

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 417244)
@merry_candy , в мене великий телевізор в дома, я бачу як вона їде трасою дуже детально, вона радісна та щаслива, в неї напружуються тільки ти мязи, які потрібні для баласту та корекції положення шоб направляти зовнішни сили для своїх потреб бути першою..
навчитись такому неможливо, якщо цого не розумієш та не відчуваешь..
вона їде на ємоціях, на легкості.. їй не потрібен атлетізм та мощь, вона перемогає внутрішньою радістью та щасливими хвилинами життя.. 😍

Так, зараз у Міки в житті все склалося чудово, і дійсно це видно по її настрою, коли вона весела навіть перед стартом, що, безперечно, призвело й до того суперового катання, яке вона зараз показує. :good:
Але, @igrus-е, Ви в цій темі зовсім недавно. Міка в такому настрої була далеко не завжди. Два роки у неї майже випали без настрою із-за причини, про яку вже не говорив тільки лінивий, але й раніше перед стартом я її веселою щось не пам’ятаю. Перед стартом, вона завжди була дуже зосереджена і досить таки напружена.
Це я до того, що якби вона завжди була в такому настрої, то мабуть ніхто б, крім неї, взагалі нічого не вигравав би, і ми б зараз дивилися не на перспективу 100 перемог, а на перспективу 200 перемог щонайменше.
Але думаю, всі щиро раді її нинішньому настрою та рекордним результатам! :Bravo: 😍

P.S.
Ну все, тепер ховайтеся. В цю тему прийшов @igrus з рентген-апаратом великим телевізором. Тепер почнеться просвічування всіх спортсменів та спортсменок і вимірювання у них розножки. ;):mosking:

igrus 29.01.2023 09:35

У темі 1 додатків
Цитата:

Коментар від HappySkier (Коментар 417246)
...... вимірювання у них розножки. ;):mosking:

Вкладення 46706

безкоштовні рекламні акции вже закінчились... 😇

igrus 29.01.2023 12:53

Кільде лошара!!)))
нехай візьмє пару уроків в Мікаєли.. :)))
Хто планував трасу, та чому він познущався над чоловічим SG сьогодні?))

HappySkier 29.01.2023 15:10

Ну що ж, сьогодні повторення рекорду не відбулося. :(
Схоже, Міка вирішила пройти другу спробу поакуратніше, без великого ризику, бо був непоганий запас після першої спроби і його вистачить. А його не вистачило. :pardon:
Мабуть таки, дійсно хотілося повторити сьогодні рекорд, а злетіти з траси у слаломі при спуску з ризиком можна дуже просто. Ну й результат вийшов відповідний: хто не ризикує, той не п’є шампанського. :pardon:
Але це нічого. Впевнений, на найближчих наступних етапах повторення рекорду відбудеться. Думаю, що не тільки повторення. І вона буде приймати заслужені поздоровлення. :agree:

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 417248)
Кільде лошара!!)))
нехай візьмє пару уроків в Мікаєли.. :)))
Хто планував трасу, та чому він познущався над чоловічим SG сьогодні?))

Щодо Кілде. @igrus-е, я б дуже Вас попросив би не ображати найкращих спортсменів без причини. Називати Кілде лошарою є дуже м’яко кажучи зовсім некоректним, бо крім нього на тому самому місці злетіли з траси ще такі лижники із групи найсильніших, як Кассе, Сейєрстед, Кроуфорд, Мелляр, Рогентін, а всього на цій трасі злетів 21 лижник.
Крім того, Кілде є одним з двох лідерів у супергіганті, і вони з Одерматом суперничають в першу чергу між собою. І ця боротьба йде на такому високому рівні, що без ризику на трасі точно не виграєш. Перед ним пройшов Одермат без помилок і, щоб виграти у нього, іншого варіанту, ніж ризикувати, у Кілде не було.

До речі, ця траса була не найкаверзнішою з тих, що були раніше. Спортивні змагання, по суті, в тому й полягають, щоб проходити складні траси з хитрими нюансами краще за інших. І знущання тут, як на мене, не було ніякого - просто траса з хитрим складним віражем, де потрібно було або пригальмовувати, або ризикувати. Кожен спортсмен обирав свій варіант.

igrus 29.01.2023 17:28

@HappySkier ,так хто ставив трасу і чому це була пастка та для кого.. я так і не почув.. 🤔

HappySkier 29.01.2023 19:11

У темі 2 додатків
Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 417251)
@HappySkier ,так хто ставив трасу і чому це була пастка та для кого.. я так і не почув.. 🤔

1. Щодо того, хто ставив трасу.
Особисто я таку інформацію собі не фіксую і не запам’ятовую. :pardon:
Але коментатор обов’язково в кожному репортажі цю інформацію оголошує. Якщо Ви плануєте собі цю статистику записувати і дивитеся репортаж з самого початку, то Ви її точно дізнаєтеся.
Якщо ж Ви пропустили початок репортажу, цю інформацію можна дістати з офіційного сайту FIS, клацнувши на відповідному етапі Кубку світу. З правого краю відповідного рядочка є така “пташечка”, натиснувши на яку випадає меню з документами для завантаження (фото 1 з доданих).
Вам потрібен документ “Results, Analysis, Standings” (виділено червоним на фото 1).
В цьому документі аж на 6-й сторінці, є повна інформація про характеристики траси та тренера, який цю трасу ставив (фото 2 з доданих).
Це фото якраз показує характеристики сьогоднішньої траси супер-гіганта для чоловіків.

2. Щодо “чому це була пастка та для кого”.
Такого питання в попередньому Вашому повідомленні не було.
Було питання “чому він познущався над чоловічим SG сьогодні?”. На це питання я й розгорнуто відповів. Якщо коротко: “Знущання не було”.

Якщо ж відповідати на Ваше нове питання “чому це була пастка та для кого”, то я думаю, що не зможу відповісти на нього краще, ніж це робив під час репортажу коментатор Володимир Андрєєв, професійний гірськолижник, який знає всі ці особливості проходження трас з власного досвіду.
А він відзначав під час спуску кожного спортсмена і в чому складність проходження кожного віражу, і чому, де і яка помилка у спортсменів. Хто з них не влучив у траєкторію, яку виправити на дуже високій швидкості на довгих лижах дуже важко, хто з них яким способом трохи скидав швидкість, щоб таки влучити у ворота, і так далі.
Як я розумію, Ви ж дивилися цей репортаж, чи не дивилися?
Якщо не дивилися, то я звичайно перепрошую, але переповісти в деталях годинний телерепортаж по пам’яті якось важкувато.

Якщо відповідати на останню частину питання “для кого”, то тут відповідь очевидна — для всіх учасників змагань.
Щодо пастки, то я не назвав би це пасткою, а просто складним відрізком траси, які є, більш чи менш складні, на кожній змагальній трасі.

igrus 30.01.2023 14:52

Цитата:

Коментар від HappySkier (Коментар 417250)
Щодо Кілде. @igrus-е, я б дуже Вас попросив би не ображати найкращих спортсменів без причини. Називати Кілде лошарою є дуже м’яко кажучи зовсім некоректним, бо крім нього на тому самому місці злетіли з траси ще такі лижники із групи найсильніших, як Кассе, Сейєрстед, Кроуфорд, Мелляр, Рогентін, а всього на цій трасі злетів 21 лижник.
Крім того, Кілде є одним з двох лідерів у супергіганті, і вони з Одерматом суперничають в першу чергу між собою. І ця боротьба йде на такому високому рівні, що без ризику на трасі точно не виграєш. Перед ним пройшов Одермат без помилок і, щоб виграти у нього, іншого варіанту, ніж ризикувати, у Кілде не було.

теперь послушай меня , дружище..
не надо меня ни о чем просить не этим форуме, я контролирую свои высказывания и реплики.. они были напрвлены не на учасников форума и не на уважаемую администрацию этго форума, даже не на политиков нынешних и прошлых.. они были направлены на несомненно звезду Кубка Мира какая не достаточно уделяет времени в тренировках именно технике, какя предусматривает прохождение углов в 90 градусов трасс на масимально большой скорости при этом искючает педение и получение травмы ..
трассу ставил штаб швейцарской тренерской команды.
швейцария является лидером в европе по внедрению прогресивных взглядов в горнолыжном будующем европы :)
не зря все демонстраторы (даже Австралии и Н. Зеланлии, Японии), тренера, инструктора учатся именно в швейцарии, они не зависимы видомо от навала австрийской индустрии травм и денег .. :)
этого ни какой телевизор не скажет, и почитать это можно не в большенстве прессы...
да и вообще это мое мнение и я его высказываю на украинском форуме на русском языке, для того, чтобы делиться с русскопонимающим лыжным населением нашей Планеты, какому будет интересно, надеюсь, здесь чтото прочитать, а в будующем может и поделится какойто полезной мне информацией :)

igrus 30.01.2023 15:51

У темі 3 додатків
ну и анализ..

Вкладення 46709
здесь как будто заходит гуд, никаких перекосов на внутреннюю нет..

Вкладення 46710
а здесь атака внутренней ногой, перекос корпуса, желание корпусом довернуть силы в нужное навравление.. невозможность этого сделать на внешнем, слабом канте внутренней ноги, сильный кант внешней ноги глубоко потерян и плетется сзади... *всо пропало Щеф* :)))

Вкладення 46711
ну и финал..
лошара под 13 номером (даже маску не снял) :))

итог - недостатки тренеровок, миги из прошлого от памяти старых техник атаки, в таких участках, с внутренней ноги 🙄

igrus 30.01.2023 15:57

ну и главный итог - швейцарцы молодцы! показали кто есть кто.. и есть ситуации, в каких риск должен быть правильным...
не можешь- пройди пешком :)
или бери у них уроки ..:dance4:

Джигит 04.02.2023 18:16

Сьогоднi чоловiчий Сл був :crazy:
Маст бiт вочет!!!
Ну якщо швиденько то :secret:
Zenhaeusern ends drought with a brilliant victory | Chamonix | FIS Alpine - YouTube
2га постановка люта ;)

mansrzv 04.02.2023 18:57

Грек-американець супер крутий!:good::Yahoo!:

HappySkier 22.02.2023 15:47

Випадково натрапив на відео юних Ліндсі Кілдоу (Вонн) та Лари Гут. :)
Мікаели на цьому каналі не було. :(

Вперед Ліндсі ! 2007 Lindsey Vonn - YouTube

Зірка майбутнього 2008 Lara Gut - YouTube

Barkas 23.02.2023 07:16

У Мікаели є свій канал
Moving Right Along, Episode 1 | The Beginning - YouTube

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 13:34.