Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Горнолыжные курорты Словакии (https://extreme.com.ua/forum/66-gornolyzhnye-kurorty-slovakii/)
-   -   Ясна, Низкие Татры (https://extreme.com.ua/forum/gornolyzhnye-kurorty-slovakii/5320-yasna-nizkie-tatry.html)

yura.bogomol 24.02.2020 14:59

В самих Татрах не був і на рахунок пива нічого не підкажу. Хотів зараз поїхати, але надірвав зв'язки на футболі і сижу з гіпсом. Якраз 8-го знімати. Ще маю надію на ''аукціон щедрості'' попасти. Це коли завдаток за сезонний абон даєш і їздиш поки є сніг.
А по дорогах прийшлось поїздити.
Словацький кордон за півгодини - це теж бонус, не кожен день таке буває. Тут можна виграти, а можна програти. Як-то кажуть ''фіфті-фіфті''. А от по дорожному покриттю через Польщу виграш стовідсотковий.

McBodik 24.02.2020 15:20

Цитата:

Коментар від yura.bogomol (Коментар 344617)
Хотів зараз поїхати, але надірвав зв'язки на футболі і сижу з гіпсом.

Співчуваю, бажаю ще встигнути ;)

@korefan, Дякую! чув, що хороший аквапарк :)

Baralgin 25.02.2020 12:44

У темі 2 додатків
Цитата:

Коментар від McBodik (Коментар 344610)
де пива попити, на що подивитись

Оооо, мсье, по поводу пива, вы обратились по адресу)))
Если эконом вариант, то едете в супермаркет (рекомендую ТЦ Stop Shop в центре Микулаша) и там таритесь баночным в потрясном ассортименте. Диапазон цен если по акции , то 0.5-0.7 ойро за банку) (фото прилагаю). Если душевно посидеть, то паб "Route 66" в 300 м от этого самого супермаркета. (фото прилагаю. Это я бухаю с местными метеорологами с Хопка и детским лыжным тренером) Кстати в этом ТЦ 3 спортивных магаза с очень приятными ценами на лыжный шмот)

Niroman 25.02.2020 14:17

Цитата:

Коментар від yura.bogomol (Коментар 344609)
Плюс економія на словацькій вінєтці. 15 ойро, якщо не помиляюсь - вже можна пива попити.

10 евро на 10 дней, по всей Словакии. Продают на всех заправках.

korefan 25.02.2020 16:32

Цитата:

Коментар від yura.bogomol (Коментар 344609)
Плюс економія на словацькій вінєтці

Тобто якщо їхати через Польшу, то не потрібно купляти словацьку він'єту? По мапі з цього сайту тиць ніби шмат дороги біля Ліптовського Мікулаша вважається платним.
Плануємо маршрут через Краків, а от дальше є варіанти...
1. Краків- Рабка-Здруй - Хохолув(кордон) - Зуберец- Мікулаш = 154км (2год36хв)
2. Краків- Рабка-Здруй - Хижне(кордон) - Зуберец- Мікулаш = 160км (2год35хв)
3. Краків- Рабка-Здруй - Хижне(кордон) - Ружомберок- Мікулаш = 179км (2год40хв)
Хто як їздив? Як краще?

Добавлено через 27 минут

Для тих, кому зручніше їхати через Ужгород.
Гугл каже, що він'єту можна купити тут.

Andryushyk 26.02.2020 14:19

Просто для информации... Есть у меня небольшое хобби - собираю нашивки с горнолыжных курортов и пришиваю на куртку. В этот раз в Ясна такой нашивки не оказалось, пришлось самому уже здесь заказывать/делать. Может будет кому-то интересно. Размеры 6*7 см Если кого то заинтересует -пишите.
http://i.piccy.info/i9/e77cef828d680...1c8e_V_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2020-02-26-12...81x500-r/i.gif

yura.bogomol 27.02.2020 21:59

Цитата:

Коментар від korefan (Коментар 344673)
Тобто якщо їхати через Польшу, то не потрібно купляти словацьку він'єту? По мапі з цього сайту тиць ніби шмат дороги біля Ліптовського Мікулаша вважається платним.

Той шмат кілометрів 15. Паралельно йде безплатна дорога на пару км довше. Давати 10 є щоб 2 рази проїхатись по автобану по 15 км? Нє, ну кожному своє... Краще за ці гроші купіть і поповніть собі польський стартовий пакет T-mobile. Будете мати 2 гб інтернету по всій Європі, щоб гугл бачив пробки і радари.
Все що не через Ружомберок - то селами. Тут вибирайте самі.
Ой, зовсім забув: в Польщі потрібно реєструвати стартовий. Процедура на пару хвилин і треба дати паспорт касиру. На деяких заправках не можуть
чи не хочуть реєструвати, особливо вночі. Питайте чи зареєструють на іншій або в супермаркетах. Зразу беріть поповнення ("доладовання" по-польськи) на 25 або 30 злотих. Підключиться акція 10 гб по Польщі і 2 гб по Європі. По Європі буде значок роумінгу, але інтернет іде. При цьому поступово будуть з рахунку списуватись 4 зл за 1 гб, тому перевіряйте рахунок щоб там постійно було пару злотих.

korefan 28.02.2020 16:00

Цитата:

Коментар від yura.bogomol (Коментар 344729)
Ой, зовсім забув: в Польщі потрібно реєструвати стартовий. Процедура на пару хвилин і треба дати паспорт касиру. На деяких заправках не можуть
чи не хочуть реєструвати, особливо вночі. Питайте чи зареєструють на іншій або в супермаркетах. Зразу беріть поповнення ("доладовання" по-польськи) на 25 або 30 злотих. Підключиться акція (злоті залишаються на рахунку) 10 гб по Польщі і 2 гб по Європі. По Європі буде значок роумінгу, але інтернет іде. При цьому поступово будуть з рахунку списуватись 4 зл за 1 гб, тому перевіряйте рахунок щоб там постійно було пару злотих.

Дякую за дуже доречну інфу :beer: Якраз моніторив питання дешевого звязку для компанії)) Не дуже зрозумів про "2гб в європі" і "4зл за 1гб". На сайті т-моб теж не зрозуміло на скільки часу встановлюється цей ліміт даних (Masz 2,57 GB Limitu Danych w UE w cenie 3,9975 zł za 1GB. Po wykorzystaniu Limitu Danych w UE, cena wynosi 18,45 zł za 1 GB. Opłaty są rozliczane co 100kB) Попвнили на 25, з них за 2,57гб спишеться ~10зл, а решта 15? Буде списуватись по 18,45зл за 1гб?
Може ще підкажете де саме можна купити і відразу зареєструвати? Плануємо по А4 їхати.

yura.bogomol 28.02.2020 17:33

@korefan , ліміти даються на 30 днів. При користуванні інтернетом в інших країнах ЄС списуються кошти з рахунку. Але списуються не зразу за всі 2,57 гб, а поступово. Використали 100 мб - зняло 0,04 зл і т.д. Після використання 2,57 гб доступ надається за 18,45 зл за 1 гб. Але тут я вже не знаю чи зразу зніме, чи по мірі використання.
Де зареєструють не підкажу. Ставайте на заправках питайте. В мене взагалі склалось враження, що поляки просто ви..обуються і не хочуть це робити.
Я оце подумав... мабуть таки знімає тих 25 зл за акцію. Поповніть краще на 30, щоб був запас. Скачаєте додаток і зможете поповнювати з банківської картки при потребі

McBodik 28.02.2020 18:57

Цитата:

Коментар від korefan (Коментар 344752)
відразу зареєструвати?

Я реєстрував в магазинах T-Mobile i Play в торгових центрах.
В мене теж було враження, що вони були не в захваті (не знаю яка їм різниця), але зареєстрували...

Y.O.P. 29.02.2020 15:55

Я закордоном підключаю "Роумінг уікенд" від МТС і не парюся всякими додатковими іноземними операторами!

korefan 29.02.2020 17:54

Цитата:

Коментар від Y.O.P. (Коментар 344763)
Я закордоном підключаю "Роумінг уікенд" від МТС і не парюся всякими додатковими іноземними операторами!

100мб інтернету на 3дні?? Не цікаво.
І на контракт не підключається.

Y.O.P. 29.02.2020 18:39

Вацап і Вайбер мессижинг безкоштовно,а на решту й шарові ВайФаї знайти можна:D

yura.bogomol 29.02.2020 18:45

Цитата:

Коментар від korefan (Коментар 344764)
100мб інтернету на 3дні

за 80 грн)))
Або 200 грн за 2 гб, включаєте роздачу ві-фі і вся сім'я/компанія на зв'язку.
Варіантів багато, кожен вибирає сам

deema 12.03.2020 19:29

Jasn? live Словакия закрыла границы, сам курорт тоже закрыт

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 11:56.