Albertowych |
15.07.2009 14:41 |
Цитата:
Коментар від Yurez
(Коментар 29077)
Не для забезпечення більшої швидкості, а для забезпечення більшої стабільності лижі в довгих дугаг (я це мав на увазі) :pardon:
А ломам, мені здається, пофіг на яких лижах "максималку" розганяти :mosking:
|
+ за ломів і :No: за решту.
Стабільність в повороті забезпечує не довжина. тут багато факторів хто і як розуміє стабільність, наприклад сучасні винищувачі ДУЖЕ не стабільні, але дуже маневрені. Для того щоб в повороті не зносило, треба щоб канти були гостріщі, кут закантовки (від перпендикуляру) більший, при чому тут довжина і зріст?
Живий приклад Рижик, з вагою 70 і ростом 180 на А6-160 см, почуває себе невпевнено, і тільки одягнувши МФ10 такої же ростовки почала відчувати ЯК якісно і впевнено поводить себе лижка. В той же час Рейси (162см начебто, я вже не памятаю) вона не зрозуміла. Хоча її сестра з тим же зростом, але з 55кг вагою при наявності ДВОХ цегол в кішенях, за 6 днів каталки на А6 - 160см доволі чудово себе почуває, і одягнувши МФ10 матюгала мене потім три дні.
Вага лижника основний показник для підбору жорсткості лижі, стиль і стаж катання показник для підбору геометрії. Зріст лижника на мою особисту думку в цьому підборі значення не має.
Корочше кажучи, лижку треба пробувати майже так само як і черевики :D, і яка сподобалась тут і брати.
|