Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Горные лыжи Elan 08/09 (https://extreme.com.ua/forum/55-gornye-lyzhi-elan-08-09/)
-   -   Общие вопросы по коллекции Elan 2009 (https://extreme.com.ua/forum/gornye-lyzhi-elan-08-09/57-obshie-voprosy-po-kollekcii-elan-2009-a.html)

Keks 14.07.2009 20:31

Цитата:

Коментар від A888 (Коментар 29036)
От длинны немного:aha: зависит и скорость:aha:. Никто и не говорил, что 160, это хорошо, для 180. На коньках конечно краще:D.
Думаю Виталику надо ориентироватся на 176 см, не менее. И в школу, к Чеславу:good:

Взвесив все за и против, решил взять 176 см, думаю до 182 см еще не созрел.

igrus 14.07.2009 20:54

да пан Albertowych лукавит по поводу размера :acute:
помница мне,как он тихо по-пискивал :mosking: от моего 170-го Торнадо :Yahoo!:

igrus 14.07.2009 21:00

Цитата:

Коментар від Keks (Коментар 29038)
Взвесив все за и против, решил взять 176 см, думаю до 182 см еще не созрел.

учти,после около 30 дней пробега (с Зеленой Ко ) захочется длиннее :good:
тем более сезоны беснежья закончены!!!

griig 14.07.2009 21:11

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 29017)
А ти на коротших лижках пробував, 170 наприклад :wink:

Пробовал все. Начинал с 185, 195 потом 183 (старенькие Эланчики, первые модели полукарв).
Сезона 2 назад попробовал Эланчики А2 - 152 см. Лижки приятные. Но при разгоне на приличные скости начинает водить (вибоировать) по курсу. Неприятные ощущения. Кажется, что лыжка подвернется и полетишь через голову кувыркаясь. В данной ситуации рост не соответствует длине лыжки.

2Keks:
При таких ТТХ - 176 см - это нижний предел. Если уверен в свох силах и способностях, то можно подумать и о чем-нибудь подлиннее. Из собственного опыта.

Albertowych 14.07.2009 21:32

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 29040)
да пан Albertowych лукавит по поводу размера :acute:
помница мне,как он тихо по-пискивал :mosking: от моего 170-го Торнадо :Yahoo!:

Ти ета, ти таво, маніпуліруєш правдою :punish:
Сказав що твоя торнада пристойна лижка, та і намазана вона була ТОБОЮ якісно. А ти що сказав на 160 - також нормально тіко не намазана. :friends:

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 29041)
учти,после около 30 дней пробега (с Зеленой Ко ) захочется длиннее :good:
тем более сезоны беснежья закончены!!!

Ти впевнений що безсніжним зимам в перспективі глобального ... хана?

Цитата:

Коментар від griig (Коментар 29042)
Пробовал все. Начинал с 185, 195 потом 183 (старенькие Эланчики, первые модели полукарв).
Сезона 2 назад попробовал Эланчики А2 - 152 см. Лижки приятные. Но при разгоне на приличные скости начинает водить (вибоировать) по курсу. Неприятные ощущения. Кажется, что лыжка подвернется и полетишь через голову кувыркаясь. В данной ситуации рост не соответствует длине лыжки.

2Keks:
При таких ТТХ - 176 см - это нижний предел. Если уверен в свох силах и способностях, то можно подумать и о чем-нибудь подлиннее. Из собственного опыта.

Ну А2 в любій ростовці так би себе поводили, не призначені вони для високих швидкостей, Віталік ВЖЕ визначився, значить все ГУД :good: Головне щоб до лижки душа лежала, а на них і по бугорках поскакати можна, я свого часу на 210 польспортах успишно бугри на тростяні .....

Кєкс - вирішив бери і нікого не слухай, потім все одно рейси захочеш :D :friends:

Keks 14.07.2009 21:43

Кєкс - вирішив бери і нікого не слухай, потім все одно рейси захочеш :D :friends:[/QUOTE]

Осталась мелочь, найти нужный плинтус, с нужной суммой.

griig 15.07.2009 07:48

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 29043)
Ну А2 в любій ростовці так би себе поводили, не призначені вони для високих швидкостей,

Не уверен.
Да, лыжка для опледеленного уровня и класса катающихся. Но в данном случае ростовка лыжки и рост лыжника не соизмеримы (152х189).

Albertowych 15.07.2009 09:56

Цитата:

Коментар від griig (Коментар 29057)
Не уверен.
Да, лыжка для опледеленного уровня и класса катающихся. Но в данном случае ростовка лыжки и рост лыжника не соизмеримы (152х189).

Я вже наводив приклад залежності довжини лижки і щвидкості.
Повторюсь.
На мій погляд основним крітерієм набору швидкості є масса лижника.
Чим довше лижка тим вона мякша, чим мякше лижка, тим гірше вона відпрацьовує раскалбас, при низький торсіонній (на скручування) жорсткості, лижка має властивість зриватися в повороті, не тримати на жорсткому покритті (лід). Ну і звісно чим довше лижка тим тяжче виробнику забезпечити необхідну (заявлену) жорсткість на скручуванні. І тому коротка і жорстка лижка значно надійніша за довшу тої само моделі.

Згадаймо, яку максимальну ростовку для слалому радить ФІС? :wink:

Едина безумовна перевага довшої лижки, це каталка в пухляку. Мене МФ 10 (160) не може підняти з глибокого по ..... (дівчаткам по пояс) пухляка, а відповідно комфортної і впевненої каталки у вищезазначеному покритті я не можу досягнути.
Висновок:
1. для комфортного катання на підготовлених трасах (аля Буковель)- Рейси по рекомендації ФІС
2. для комфортного катання по пухляку (типу Стіг, Говерла і т.д.) Довгі фрірайди.
3. для комфортного катання Тростян, Гемба (ну там де бугорки і пухлячок) унівкрсал ростовки більше від 170, причому ростовка залежить не від висоти лижника а від його масси. При зрости 199см можна важити 80кг, і лижка 160см (широка) повинна винести наверх пухляка.

А тепер запитання. Яка висота від схилу центру ваги лижника в момент проходження повороту при зрості 176 і при 189см? Нагадаю що основне правило нормального лижника ЗАВЖДИ тримати лижку на кантах, тобто завжди в повороті.
Відповідь: Я не міряв, але думаю що однакова.

І тепер як висновок запитання: Яку роль в тому всьому відіграє висота тіла прикрученого до снаряду (лижкі тобто)?

Yurez 15.07.2009 10:15

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 29062)

для сллому 165, але в же для гіганту мінімальна ростовка 167, а максимум 191.

З вище наведеного напрошується висновок, що більш коротка лижа краще поводить себе в коротких поворотах, а більш довга є більш стабільною в довгих. Хоча не можна не враховувати і різні технології які використовуються при виготовленні лиж для слалому та гіганту.
Мова, безперечно, тільки про підготовлені склони.

griig 15.07.2009 10:21

Вить, я не теоретик, ты, в курсе. Я опираюсь, только на свой личный приобретенный опыт. Иногда, может не совсем правильны. Времени не всегда хватает.

Цитата:

Я вже наводив приклад залежності довжини лижки і щвидкості.
Повторюсь.
На мій погляд основним крітерієм набору швидкості є масса лижника.
Чим довше лижка тим вона мякша, чим мякше лижка, тим гірше вона відпрацьовує раскалбас,

888 приростоке 186 - БОМБА для меня. Очень тяжелы расколбас даже не замечал (как по подготовленной трассе) При тех же параметрах другой лыжки и лыжника вставлял метров на 400. Опыт и ТТХ почти одинаковые.

Цитата:

НЕЗНАЮ. Честно. :oops:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 18:00.