Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Кашпировские онлайн (https://extreme.com.ua/forum/34-kashpirovskie-onlain/)
-   -   К: Barkas (https://extreme.com.ua/forum/kashpirovskie-onlain/11401-barkas.html)

nep4uk 26.01.2022 20:36

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 416081)
до речі, треба зауважити, що це дуже погані короткі поворти, просто витискає пятки. Це дуже такий ущєрбний і тупіковий спосіб робити короткий поворот.

Я би не вживав слова ущєрбний і тупіковий спосіб. Імхо - найдієвіший на супер крутяках і мастхев в арсеналі фрірайдера.

Lyubomyr 27.01.2022 12:38

@Barkas, ще раз прошу вибачення за офтопік в темі, треба відповісти.

@nep4uk, я вже колись писав, що є біомеханічно коректний спосіб зробити короткий поворот, який працює всюди де треба. Цей же є ущербним бо він неправильний з точки зору фізики гірських лиж, витискати пятки не потрібно. При руху лижника вниз є маса енергії, яку треба просто перенаправити, не треба тиснути квадріцепсами пятки на лижі яка задизайнена зарізатися в схил і тримати кант. Це не ефективно, суперечить дизайну лиж і головне що є прекрасна альтернатива. Все має робитися лише закантовкою і розкантвкою. див. Brushed carve в Харба, або Steered Turn в Райлі на каналі, в Пола Лоренца теж такого повно на каналі. Тупіковий, бо він не має розвитку, практикуючи цю фігню не вийде кудась перенести цю техніку, він ортогональний до карвінового просто, він розвиває супер шкідливу звичку витискати пятки, яка дуже буде заважати в карвінгу. Brushed carve абсолютно сумісний з карвінговим поворотом, весь прогрес в ньому магічним чином переноситься на кірвінг.І у фрірайді це теж працює.

Чесно кажучи я не хочу про це дискутувати.

@Sheridan, перенеси будь ласка це кудась. я не маю прав створити нову тему в форумі.

mansrzv 27.01.2022 21:36

Любомир, ти шось перегнув з цим “ущербним і тупіковим”)
Це ніяк не суперечить дизайну лижі і не заважає карвінгу
Харб про таке не пише? Нічого страшного, можна щось і інше почитати)

Про цей“ущербний рух”

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 416081)
Це дуже такий ущєрбний і тупіковий спосіб робити короткий поворот.

Це не спосіб робити поворот. Поворот уже зроблений. Це спосіб його завершення - розкантовки.

Щоб відпустити канти і полегшити лижі можна: 1) встати; 2) піджати ноги під себе (розслабити зовнішню); 3) зробити цей рух

У спорті цей рух називається пампінг, таким чином вони прискорюються між поворотами
Це дуже подібне, як розганятись на веліку на памп треці - втискаєш заднє колесо в яму і піджимаєш ноги на горбі

Ефект цього руху можна добре відчути на пологому схилі, на малій швидкості. Завдання: дуже часті різані повороти. З виштовхуванням ніг в кінці повороту перекантовка буде набагато легшою і швидшою, поворотів вийде суттєво більше

На відео Гросс це робить в кінці ролика на пологому

Stefano GROSS - YouTube

Barkas 27.01.2022 22:06

Пишите здесь вы мне не мешаете )

Korben Dallas 27.01.2022 23:00

Цитата:

Коментар від Barkas (Коментар 416121)
Пишите здесь вы мне не мешаете )

Яка чудова зараз погодка в Буковелі🤗 Морозець, легка хурделиця... краса таки ❤️👍❄️🌨️🤗

Barkas 27.01.2022 23:20

Цитата:

Коментар від Korben Dallas (Коментар 416125)
Яка чудова зараз погодка в Буковелі🤗 Морозець, легка хурделиця... краса таки ❤️👍❄️🌨️🤗

заманиваешь? )

Korben Dallas 28.01.2022 00:02

@Barkas ,хвастаюсь))

Lyubomyr 28.01.2022 16:22

Цитата:

Коментар від mansrzv (Коментар 416119)
Любомир, ти шось перегнув з цим “ущербним і тупіковим”)
Це ніяк не суперечить дизайну лижі і не заважає карвінгу
Харб про таке не пише? Нічого страшного, можна щось і інше почитати)

Я б почитав, але де? Я не казав що цей рух ущербний, я казав що короткі повороти витисканням пяток ушербні. Про рух я казав що якщо він застосовний до цього повороту то хай буде :-)
Я насправді допускаю, що це може бути щось змістовне десь за якихось умов, але це точно не то що треба робити щоб зарелізити лижу.

Про пампінг в спортсменів не чув, бачив таку характерну розкачку на плоскачах перед фінішом в слаломі, але там суть наче була саме в тому щоб дати всьому тілу разом від розгинання лижі імпульс. Ще так руками помахують.

Lyubomyr 30.01.2022 15:35

До мене сьогодні дойшло, про який рух виштовхування ніг вперед Сергій говорить.
Мова йде про то, що коліна мають пройти вперед, перед тілом.

Коли я починав вчитися, в мене часто спроби зробити flex-to-release закінчувалися тим, що коліна якби йшли "в тіло" знизу, від того тулуб нахилявся вперед а зад припіднімався. Правильно коліна мають проходити і вилізти перед тулубом. Для мене візуальна підказка була шо я маб бачити свої коліна.

Лише от я не роблю це якимось активним рухом, а просто ніби направляю коліна туда вперед, спрямовую, але не виштовхую. Лижі самі туда приїжджають якщо відпустити кант, виштовхувати не потрібно.

Деколи можна таки додати їм імпульсу але не виштовхуванням а тянучи (pull not push!) вверх і вперед. Таким чином можна гарно так катапультуватись і використати всю енергію яка була в лижі, ти просто летиш ногами вперед. В Харба це називається float. Я це роблю заради фану, особливо кайфово на білтших уклонах. Це дає відчуття невагомості. Ще я так інтуітивно їздив гігант перший раз в житті, бо не встигав зарелізити лижу і просто висмикував коли носки показували приблизно на наступні ворота. Мені на це казали щоб я не перекидував ноги а "відпрацював". В Харба в тілертурі це називається retraction. По моїх спестереженнях в спорті так рідко роблять, переважно всі стараються проїхати з зовнішньої ноги на зовнішню ногу в манері super-phantom (в термінології PMTS). Для того навпаки енергію зовнішньої лижі стримують (привіт Power Release) і дають лижі проиїхати до тебе перед початком нового повороту. На свому відео How To Carve, Paul Lorenz спеціально наголошує, що він свідомо не робить ніяких активних retraction movements, подивіться і зверніть увагу.

Sheridan 30.01.2022 23:57

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 416162)
super-phantom (в термінології PMTS)

Перший раз чую. Думав, вже все перечитав передивився. Іду в гугл (на форум pmts)

Lyubomyr 31.01.2022 11:00

@Sheridan, це той самий Phantom але з правильним transition. Ми акцентовано вживаєм Super Phantom (SP) коли хочем наголосити на one-footed-release / переході з ноги на ногу / перенесення ваги і ковзання на канті мізинця.

PMTS.org • View topic - Check point 2, Super Phantom to LTE transfer
PMTS.org • View topic - Phantom, Super Phantom and Weighted Release

Barkas 03.02.2023 19:06

лютий прошлого року
Бук 5С крут участок - YouTube

Добавлено через 1 минуту

Бук 2022 - YouTube

Sheridan 03.02.2023 19:07

@Barkas , тре перезняти. Їдемо?

Barkas 03.02.2023 19:39

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 417425)
@Barkas , тре перезняти. Їдемо?

багато факторів впливає

Mik 03.02.2023 23:05

@Barkas,
Привіт!
Шкода, що немає можливості катнути разом. В мене є, що сказати по першому відео. Але писанина не мій козирь.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 01:52.