![]() |
Если бы проезд был снят сбоку, была бы видна величина разножки. Вот с не и нужно бороться.
И в повороте не сгибать колени, а выпрямлять внешнюю ногу. |
mansrzv
Ок, врахую цей нюанс, Можливо я трохи не так висловився - я запитував чи варто зігнути коліна і таким чином сильніше надавити на лижу в повороті, щоб лижі прогнулись і "вистрелили". І чи обов'язково старатись щоб лижі "вистрелювали" ? P.S. Соррі за якість відео |
не знаю чи і тепер правильно зрозумів, але попробую)
Гнути коліна (типу нижче сідати в повороті) щоб прогнути лижу не потрібно. Якщо зовнішня нога буде сильно зігнута в коліні Вам буде важче продавити лижу, має бути жорстка конструкція Наприклад, 1. починаєм поворот, їдем прямо, дві ноги трохи зігнуті 2. починаєм зміщувати корпус вперед всередину поворота - зовнішня випрямляється, внутрішня по мірі зміщення згинається сильніше. середню фазу поворота проходимо: зовнішня пряма (майже), внутрішня зігнута, як писав @Prokurat, 3. в кінці повороту - розгрузка:а) або 2 ноги випрямляємо; б) 2 ноги згинаємо 4. все спочатку - зміщуєм корпус в другий поворот Коротко виглядає так: 1. дві довгі (ноги) - довга/ коротка - дві довгі або 2. дві короткі - довга/ коротка - дві короткі На рахунок пострілу - різні лижі вистрілюють по різному, з жорстою пяткою сильніше Для цього в кінці повороту треба задавити пятки і на початку другого різко перенести вагу тіла на носки, перекантовка може відбуватись в повітрі Надіюсь не запутав:) |
@Rostik, чем ближе к апексу, тем прямее нагруженная нога. У спортсменов это называется "идти на скелете", так меньше нагрузка на мышцы. Но до упора выпрямлять ногу нельзя, колено должно быть "включено". Иначе не будет запаса для амортизации неровностей рельефа, и меньше опасность травмы при винтовой нагрузке.
Нет, "стрелять" лыжам не обязательно, иногда даже вредно)) Потеря контакта со снегом - потеря контроля над лыжей. Но это опять же способ разгрузить мышцы ног за счет упругости матчасти. |
Делай, как на фото и будет "дупа до долу"
Внешняя нога практически прямая http://cdnimg.rg.ru/img/content/120/...er_default.jpg |
Дякую всім за роз'яснення та поради. Отримав багато корисної для себе інформації
Буду пробувати... |
там, на 5в, чувак тебя обогнал, в желтых штанах, так ты с него пример не бери ;)
Добавлено через 18 минут Цитата:
Цитата:
ему надо бы часов 50-70 покатать с десяток базовых упражнений начиная от стойки, до регулировки разножки ;) да и дней 100 у него правильного наката для выполнения таких поворотов ;) |
Цитата:
всем же так хочется попой по снегу, как на картинках. а для этого присаживаться оказывается не нужно |
извиняюсь за оффтоп
Цитата:
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:04. |