Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Кашпировские онлайн (https://extreme.com.ua/forum/34-kashpirovskie-onlain/)
-   -   К: Igrus (https://extreme.com.ua/forum/kashpirovskie-onlain/1223-igrus.html)

Sheridan 21.03.2023 12:21

@Mik, о, ти шариш? Реально лижа безпечніша стає? А чому?

Mik 21.03.2023 12:27

@Sheridan, думаю, спортсмени можуть трохи "тупити" носи і хвости на змаганнях бо перед кожною спробою вони їх точать. Для таких як я це не проблема, бо за декілька спусків вони самі тупіють і сюрпризи зникають.
Лижа чіпляється на стільки швидко за жорсткий схил, що ти цього не очікуєш. Або точити кожен другий з'їзд (про себе) або не паритись.

Skyclub 21.03.2023 12:41

В мене дочка зараз у Монреалі працює у гігантському прокаті, влітку починала , як сервіс вумен, зараз вже трохи начальнік.
Затупити канти на 5 см зверху, та 3 см прямого хвоста-стандартна процедура при сервісі, якщо по простому

Lyubomyr 21.03.2023 12:49

В мене GS лижі з українського спортсмена. Затуплені на носку і на п‘ятці сииильно,мабуть вже і не заточити назад. Зроблено щоб не було дир-дир-дир ) не всі так роблять. Дехто затуплює таким гумовим зеленим «камнем», але це зовсім інше затуплення.

Sheridan 21.03.2023 12:56

Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 418421)
вопрос про канты был проигнорирован. совершенно невинный вопрос по сути

Зараз нагадаю
Цитата:

Коментар від 3dss (Коментар 418333)
это прямое действие каким происходит давление в лыжу..
не понимая этого, невозможно понять кто катает на Спортцехе и почему кому-то это тяжело, а кому-то легко...
почему пан Чеслав советовал мне тупить канты на цеховвх лыжах?
это тоже к закону ньютона
пропустили уроки, учите сейчас.. тогда поймёте многое в своём катании

Так що робити з кантами, Ігрус? Після всіх цих коментів... Вірніше, не так. Як катати, щоб не треба було тупити канти і щоб тобі заздрили всі з Кубку Світу?

A888 21.03.2023 13:04

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 418298)
@A888, я теж так раніше думав. Тому і взяв верхню каталожну слаломку, а не спортцех. Тепер жалкую. Чи ні... )

Вибач, що російською, це копірайт из Основ « Что такое спортивные лыжи

Спортивные лыжи сделаны для того, чтобы на них соревноваться. И как любой другой соревновательный инвентарь, хоть обувь, хоть автомобиль, не только узкоспециализированы, но ещё и конструктивно ограничены действующими правилами соревнований.
Часто называемые «цеховыми», эти лыжи рассчитаны на жёсткие подготовленные склоны и борьбу за доли секунды. Для каждой из горнолыжных дисциплин свои модели в строгом соответствии с текущими правилами FIS (Международная федерация лыжного спорта).
Принципиальное отличие любых спортивных лыж от экспертных в том, что ими нужно постоянно управлять, загружать, контролировать и работать в каждом повороте. Любая экспертная лыжа из каталога, даже та, что в спортивном дизайне, может поворачивать сама и подразумевает катание целый день. Спортивная же сама не повернёт, тренировка и соревнование. Пара часов с полной отдачей — и отдыхать/восстанавливаться.»

Sheridan 21.03.2023 13:15

@A888, ну Енді ))) Ти знаєш, яке в мене найбільше розчарування в житті? Це те, що я рахував, що дорослі всі розумні і знають, про що говорять. Цей текст - це теж уява звичайної людини. Не Енштейна чи Хокінга.

Я був на 3 заводах. Спортцех відрізняється конкретно. Окрема деревина, товстіший тітанал, сама швидка база. Але це ті самі лижи. Єдине, чим вони можуть кардінально відрізнятись від каталожних, це продольною жорсткістю. Особливо в R&D, а не просто спортцех. Під кожного з кубку роблять щось те, шо йому підходить.

Ну і щоб два рази не вставати. Зазвичай канти на спортцеху тонкіші. Знаєте, чому? Я офігів, коли це прочитав ) Хоча може це теж уява якогось дорослого, який не шарить про шо пише, але це був реальний фізик )

Mik 21.03.2023 13:32

@Sheridan, чув багато разів, що канта менше. Чому менше не знаю.

Sheridan 21.03.2023 13:37

@Mik, я тримав їх в руках вони на відсотків 25-30 тонкіши. Знав, що це для регулювання продольної жорсткості, але прочитав, що, як з'ясуваалося!!!, що канти набагато гірше скользять по снігу, ніж база! Оце фізики заморочились. Ну ми в курсі, що ми насправді їдемо по воді, а не по снігу. Сніг тане під навантаженням і замерзає одразу після. Тут треба порівняти площину тиску канта і леза ковзанів, наприклад.

В общєм, тупо залізна лижа нікуди не поїде, якщо на схилі холодно. Примерзне одразу до весни. Тому кант зробили тонкішим, щоб кант не гальмував ідеально підготовлену всілякими прискорювачами базу

Чудєса )

Mik 21.03.2023 13:42

@Sheridan, не повіриш, але скользяк при мінусах від 15 і нижче без парафіну також примерзає і лижі не їдуть.

Sheridan 21.03.2023 13:44

@Mik, тому що тиску недостатньо, щоб зробити воду. Ковзанам пофіг )))

І тут я зрозумів, що не знаю, як фізично працює парафін. Блін )

@Kirill розкажеш?

Mik 21.03.2023 13:48

Ото автор теми буде радий нашим тут дописам.

Sheridan 21.03.2023 13:48

@Mik, я все поношу кудись пізніше. таке треба чистити, коли всі вже все сказали )

A888 21.03.2023 14:49

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 418442)
@A888, ну Енді ))) Ти знаєш, яке в мене найбільше розчарування в житті? Це те, що я рахував, що дорослі всі розумні і знають, про що говорять. Цей текст - це теж уява звичайної людини. Не Енштейна чи Хокінга.

Я був на 3 заводах. Спортцех відрізняється конкретно. Окрема деревина, товстіший тітанал, сама швидка база. Але це ті самі лижи. Єдине, чим вони можуть кардінально відрізнятись від каталожних, це продольною жорсткістю. Особливо в R&D, а не просто спортцех. Під кожного з кубку роблять щось те, шо йому підходить.

Ну і щоб два рази не вставати. Зазвичай канти на спортцеху тонкіші. Знаєте, чому? Я офігів, коли це прочитав ) Хоча може це теж уява якогось дорослого, який не шарить про шо пише, але це був реальний фізик )

Ти забуваєш про прокладку між сидінням і кермом, між лижею та кріпленням. У ній і закладена вся жерсть. Канти тонші тому, в тому числі), що треба компенсувати вагу.

mansrzv 21.03.2023 15:07

Коли я писав, що спортцех нормально продавлюється, я мав на увазі СЛ лижі
ГС звісно тяжче прогнути, потрібна більша швидкість, ну і техніка краща
Даунхільні просто прямо будуть їхати, поки до 90 км не розженешся)

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:02.