Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Мастерская (https://extreme.com.ua/forum/48-masterskaya/)
-   -   Уход за горными лыжами и их обслуживание (https://extreme.com.ua/forum/masterskaya/30-uhod-za-gornymi-lyzhami-i-ih-obsluzhivanie.html)

Tolla 25.01.2021 23:33

Твины с талией 100, мягкие носок и пятка, очень жесткий центр. Отдавал на сервис, там боковой угол сделали 88⁰, шлифонули скользяк и забыли завалить по базе. В итоге на них катать было настолько дискомфортно (цеплялись за все что угодно, полностью были непредсказуемы), что возникало желание продать лыжки.
Сточили с базы 1⁰ и... о чудо! Это же любимые лыжи))

Судя по фоткам, там нужно просто шлифонуть базу и завалить кант на 0,5 - 1,5⁰. Если в Киеве, то тогда путь лежит к Kirillу.

mopo3 26.01.2021 12:01

Цитата:

Коментар від Tolla (Коментар 349885)
...тогда путь лежит к Kirillу.

Именно к Kirillу или просто в Спортзону?
К Kirillу я уже несколько дней, как обратился с вопросом. Тут, на форуме. Но что-то в ответ - тишина.

Tolla 26.01.2021 12:28

@mopo3 , Мне сервис делал другой специалист - МС в горных лыжах. Он вроде сейчас не занимается сервисом. У Кирилла номер телефона есть в профиле.

HappySkier 13.09.2021 11:03

Цитата:

Коментар від Masik (Коментар 348302)
Рідкий парафін юзаю цей просто беру в літровій банці.
https://www.snowmania.com.ua/wp-cont...UICK-BOOST.png

@Masik, у мене до Вас є кілька питань по рідких парафінах, бо сезон наближається і сподіваємося, що Європа нас до себе пустить.

1. Ви писали, що рекомендуєте універсальний рідкий парафін VOLA такий, як на фото. Я подивився у нього дійсно універсальний температурний діапазон від -8 до +15 градусів.
Крім того, на сайті є ще й спортивна категорія парафінів з різними більш вузькими діапазонами температур.
Але для Зьольдена, куди я знову сподіваюся потрапити в цьому сезоні, найбільш характерним температурним діапазоном на висоті катання у січні-лютому є діапазон від -15 десь до -3, а на льодовиках зранку і до 11-12 години й взагалі нерідко буває від -25 до -12.
Як Ви вважаєте, може мені варто взяти два спортивних парафіни VOLA з діапазонами -25…-10 та -12…-4 ?

2. Чи не буде погано лижам, якщо один день їх мастити рідким парафіном одного температурного діапазону, а на другий день – іншого температурного діапазону без попередньої шліфовки, якщо погода потеплішає чи похолоднішає?

3. Якщо брати парафін спортивної категорії, то який краще, без фтору, з низьким вмістом фтору, чи з високим вмістом фтору?

4. Чи сильно відрізняються за властивостями рідкі парафіни VOLA, яким користуєтеся Ви, та STAR SKI WAX, бо у STAR SKI WAX є один парафін якраз з найбільш характерним діапазоном для Зьольдена від -20 до -5 ?

Masik 13.09.2021 14:04

Ого. Це мені знову реферат писати :cry:
1. Так рекомендував і рекомендую саме той що на фото. Тому як основна маса лижників старається кататись саме в таких температурних умовах.
Про спортивні парафіни забудьте, якщо Ви не плануєте приймати участь в перегонах. Адже крім температури там важливу роль грає вологість снігу та дисципліна в якій ви приймаєте участь. У спорті рідко використовують один парафін там готують торт «наполеон» . Рідкі парафіни в спорті це скоріше палка-виручалка яка дозволяє швидко перелаштуватись під різку, раптову зміну погоди.
Усім звичайним снігозалежним з головою вистачить універсальних та звичайних вуглецевих парафінів (їх ще називають тренувальними ).
2. Ні не буде погано – тільки дякую скажуть. :agree: Вони для того й задумані щоб швидко підлаштовуватись на відповідну температуру.
3. Фторовані парафіни думаю Вам не варто використовувати. Якщо коротко то LF – це для волого снігу, HF для мокрого. Або так, якщо ви ліпити сніжку і вона не ліпиться, а розсипається тоді беремо звичайний парафін, якщо ліпиться але поганенько то - LF, якщо сніжка ліпиться гарно міцно тоді – HF. Максимум щоб я радив не спортсменам це LF. Фтор впливає тільки на швидкість відведення води, але є недружнім до самої ковзаючої поверхні.
4. Суттєвої різниці між універсальним VOLA і STAR WAX ні я ні мої друзі не зауважили. Працюють всі, як і інших виробників. Я використовую як і STAR SKI WAX так і VOLA у відповідності до погодних і температурних умов. Просто VOLA універсальніша для наших останніх зим.
Але перед використанням рідких парафінів, ще раз уважно почитайте як їх правильно наносити . І не забудьте перед поїздкою відвідати правильний Ski-Service і нанести твердий парафін праскою, ( хоча маю надію що Ви це зробили ще весною і зараз потрібно тільки розконсервувати снарягу).

P.S. Ну і гарного Всім снігозалежним прийдешнього сезону. Най щастить.

HappySkier 13.09.2021 16:03

Щиро дякую за ґрунтовний і корисний «реферат»! :good:

Щодо фторованих парафінів тепер все зрозуміло, вони мені точно не потрібні.

Оскільки у Зьольдені на висотах від 2500 до 3200 зранку доводиться кататися, зазвичай, при температурах нижче -10, то думаю, все ж таки, окрім універсального, взяти ще й STAR SKI WAX на діапазон -20…-5. Поекспериментую.

Ну а лижі, само собою, лежать напарафінені твердим парафіном правильними хлопцями у правильному сервісі «7 вершин – Skirental». :good: :)
Щоправда лежать вони вже майже півтора роки, бо в минулому сезоні я не катався зовсім. :cry:

MiroBachi3 07.02.2022 09:47

Забрав лижі з скі – сервіса! (заточка кантів, скользняк). Попробував катнути. Просто ж..па. Лижі почали жити своїм життям! Їздити не реально. Лижі не керовані, рискають не тримають траєкторію. Що з цим можна зробити? Заміна ніг не варіант:).

Kirill 07.02.2022 09:57

@MiroBachi3 , Де робили сервіс?

MiroBachi3 07.02.2022 10:52

В Ужгороді. Поки що не хочу конкретики, подивлюсь на поведінку "майстра". Можливо випадково так сталось. Там зроблені ще одні лижі, але вони ще не катані.


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 18:16.