![]() |
Достойная еда: наш выбор
Делимся своими любимыми рецептами. Семейные секретные рецепты приветствуются.
Особенно жду рецепт бограча от Юрабайка =) . |
Нетка готовит вкуснейшую окрошку и журек :agree:
(я хвастаюсь просто, рецепта не знаю) |
О...уже плюс от темы. Впервые слышу о журеке :) . Зови Нетку!
|
Опа, так Белая и пушистая в ЖЖ - это вы :preved:
|
Белорусы! Дайте рецепт холодника!!!
|
Рио, ну ты загнул - это же широчайшая тема!
Может давай на первых порах, сузим до походных рецептов? Ведь эта тема более специфичная, и нам более присуща. Вот что ты этакого готовишь в своих садистических маршбросках, чтобы люди не подохли и могли передвигаться на следующий день еще по 50 км. в горах? :crazy: |
Цитата:
Но мы давно так облегчили себе снарягу и привыкли носить много, что теперь можем таскать сковородку, только чтоб поджарить колбаски на второй день 6ти дневного похода :) . |
А я цього сезону консерватор.
Минулого року мама законсервувала декілька банок томатів по новому пробному рецепту. Мені дуууже сподобалось, тож цього року зайнявся закруткою я. Отож, рецепт: 1. Помити томати в холодній воді. 2. Закип'ятити воду в окремій посудині. Поки вона кипить, закидати туди томати порціями, тримати в кип'ячій воді 10-30 секунд залежно від "зрілості" плоду. "Ошпарені" томати відставити в окрему посудину. 3. Зняти шкірку з ошпарених томатів. 4. Кожен "оголений" томат порізати на кружечки (як ковбасу, наприклад). 5. Кружечки закинути в чисті літрові банки. 6. В кожну літрову банку з заготовленими порізаними томатами додати: а) 4 чайні ложки цукру; б) 1 чайну ложку солі. 7. Кожну літрову банку із всім вмістимим із пунктів 5 і 6 *стерилізувати 20-25 хв. *стерилізувати - в окрему бажано велику кастрюлю ставляться банки із їхнім вмістом, заливається холодна(!) вода так, щоб рівень води у кастрюлі доставав приюлизно до верху вмістимого в банках. На час стерилізації банки прикриваються зверху стерилізованими закруточними кришками. 8. Закрутити кришки на простерилізованих банках. 9. Перевернути банку догори дном і поставити на щось тепле (ковдра, рушник тощо). В такій позиції має знаходитись до того часу, поки не остигне. 10. Далі можна перевертати і ставити в якісь підвали/кладовки в нормальному положенні. Побавитись трохи треба, але кінцевий продукт мені дуууже подобається! |
я всегда готовлю по простому рецепту, "Simplicity is the ultimate Sophistication"
Просто кусок жареного мяса\рыбы \ творог\ макароны \ овощи \ яблоки или поход в кафе где сложно. В походах \ вылазках\ и томуподобным мероприятиях - то что меньше весит и максимально просто готовить в любых условиях Гречка можно просто настоять на воде, если попал в шторм и нет огня (3-часа и каша готова) Сушеное мясо\овощи Если по БЖУ не вписываемся + сухофрукты орехи прочая ересь Подножный корм Гтовить и Кушать Люблю. |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 06:16. |