![]() |
Цитата:
|
Цитата:
На мій погляд, питання в тому, наскільки щільно ми будемо цей самий мат вживати на форумі? Чи є якась межа і де вона проходить? Наскільки "це" доречно? Чому дорослі люди поводять себе, як підлітки, яким батьки вчора перестали давати по жопі за матюки?:punish: Тут, в першу чергу, адмінам тре визначитись! І, якщо, доведеться визнати, що мат - це кульно і норма... Я хочу це бачити!:crazy: |
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
нужно просто внимательнее посмотреть на строку оценок : Оскорбление murrena : ) Sheridan, Deimos, Ненависть, ag74, Валерій Трегуб, Lexa + Rossteg : ( Amphibia |
@983, ага залайкали прожженые циники и матерщинники :mosking:
|
Ненормати́вна ле́ксика (також матюки[1], нецензурна лексика, обсценна лексика, лихослі́в'я) — табуйована (неприпустима) лексика, яку мовці сприймають як відразливу, непристойну. У це визначення входять такі поняття, як блюзнірство, прокльони і лайка. Така мова перебуває поза нормальним стилем спілкування. Склад ненормативної лексики визначається набором соціолектів (сленг, жаргон, арго, просторіччя) та стилістично зниженої лексики (вульгаризми, лайлива, обсценна лексика, мат, дисфемізми, суржик, евфемізми).[2]
Ненормативна лексика є сегментом лайливої лексики різних мов, що включає неввічливі, непристойні, вульгарні та лайливі вислови. Використання ненормативної лексики має чіткі національні, культурні, та соціальні ознаки й суттєво відрізняється в різних культурах та соціальних групах. Кожне суспільство визначає окремо, що належить до ненормативної лексики або лайки, і формулює своє ставлення до неї. В багатьох країнах світу існують закони, що обмежують використання такої лексики у публічному житті, у ЗМІ тощо. |
@murrena, может давайте еще Леся Поддеревянского запретим или предадим цензуре? :)
|
Цитата:
Мат - мусор и язык оскорблений. И все, кто его использует для связки слов или "говорит" на мате - оскорбляют при этом окружающих и снижают общую культуру населения. Если слово предназначено для использования в крайних и исключительных случаях для оскорбления или служит междометием во время непроизвольной реакции, вызванной какими-то супертрудными обстоятельствами, то его употребление в этих случаях уместно. А если такие слова используются просто потому, что у человека слабый словарный запас, или лень подбирать другое слово, или работа мозга настолько замедлена, то это вызывает раздражение и негативную реакцию, ассоциации с агрессией у культурных окружающих. |
меня всегда удивляли активные воины против *нужное подчеркнуть* курения, мата, алкоголя, за єдину українську мову и тд... Лично меня выбешивает суржик, безграмотная речь, импортные слова типа клининг мэнеджэр. Но я хотя бы отдаю себе отчет что это исключительно мое мнение и моя проблема, и нефига навязывать свое мировозрение окружающим и давать советы о которых тебя не просили ;)
Доречі, слова типу пеніс та вагіна також образливі? А олігофренія? А древньословьянский (запозичений у татарів) уд? Де та межа шо робить з зав.кафедри лінгвістики водія фури? |
Матом прошу всех: идите в "Колыбу"! ;)
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:14. |