Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Наша жизнь вне Форума (https://extreme.com.ua/forum/7-nasha-zhizn-vne-foruma/)
-   -   Ковид 2022 (https://extreme.com.ua/forum/nasha-zhizn-vne-foruma/29387-kovid-2022-a.html)

Sheridan 15.09.2021 11:52

Ковид 2022
 
Всем привет. Как вы все тут? Кто бронит каталку в Европе, невзирая на потенциальные локдауны? Кто привился? Какие планы на сезон?

Зима будет )

P.S. Только написал пост и пришла срочная новость: Кабмин продлил срок действия COVID-сертификатов. Теперь они будут актуальны до 365 дней. Постановление вступает в силу с 20 сентября.

Сейчас разрабатываем вместе с МОЗ и НСЗУ две версии внутренних сертификатов — "желтую" и "зеленую". Это решение позволит не останавливать учебный процесс и работу бизнеса, если придется ввести жесткие ограничения.

"Желтый" сертификат действует 120 дней и генерируется после первой дозы вакцины. "Зеленый" можно получить после полного курса, срок его действия — 365 дней.

Ситуация со штаммом Дельта показывает, что в стране могут ввести ограничения намного раньше, чем ожидалось. Делаем все, чтобы помочь экономике страны устоять.

Gurzzuff 15.09.2021 14:15

Привет. Лично мои ожидания что Европу не откроют как и в прошлом году(не запустят подъемники в большинстве стран). Надежда на то что будет работать Драг и Пилипец\Подобовец.

yura.bogomol 15.09.2021 22:30

А де її бронювати, ту каталку? На GoPass вводив різні дати і курорти щоб промоніторити ціни: ''There are no products available bla...bla...бляяяяяя''
Але то фігня, появляться ціни, скіпаси, закрутяться підйомники. Гєйропа цього року лояльніша до туризму ніж рік тому. Це радує.
Друге питання. У свій час Польща пускала з нашими тестами. Тести почали продавати. Зараз вони визнають тільки свої тести. Наші сертифікати на даний момент визнають у ЄС (для прикладу, Йорданія, не визнає. Визнає країн ЄС, Росії, Бахрейну і т.д.). Сертифікати зараз продають на кожному повороті. Вже проскочило в новинах, що когось із наших не пустили через фальшивий сертифікат. Не хочу цього писати, але можливий варіант скручування в трубочку з метою подальшого ректального застосування нашого сертифіката...
Але то таке, лише мої фантазії...
Так де дивитись ціни і бронювати?

germanec666 16.09.2021 01:02

Привился Модерной, двумя дозами. В планах открыть для себя Тростян+ Подобовец к Антону. Если все будет хорошо Подобовец+ Ливинье в марте

Sashko 17.09.2021 11:28

Цитата:

Коментар від yura.bogomol (Коментар 414595)
Сертифікати зараз продають на кожному повороті. Вже проскочило в новинах, що когось із наших не пустили через фальшивий сертифікат.

як я розумію, це стосується паперових сертифікатів. електронний сертифікат в ДІЇ такі контори не зможуть підробити. тому, думаю, з ним проблем не буде.

я щепився та планую європу + україну +- грузія. якщо все буде погано - зимуватиму в карпатах.

п.с. якщо зима буде безсніжною - продам все, окрім черевиків та сфокусуюсь на мтб. цілий рік можна катати. без лавин, без ломів та без суперечок хх чи не хх ;)

yura.bogomol 17.09.2021 19:21

У темі 1 додатків
@sasha ,
Вкладення 45988
В тому і справа, що обіцяють ''буде в дії''. А якщо вони справді будуть в ''дії'' і це пронюхають прикордонні відомства сусідніх країн, то поставлять під сумнів усі видані сертифікати. Повторюсь, таке вже відбулось із нашими плр-тестами, які поляки в один чудовий момент перестали визнавати через їх масову видачу за гроші

Gagaryn 17.09.2021 20:59

Такие сертификаты и фальшивыми сложно назвать, в каком-то центре вакции дополняют списки виртуальными посетителями, вакцины в карман, а вы в Дии.

Добавлено через 11 минут

Чпокнулись Coronavac, в Дие появился сертификат, но срок действия пока не продлен - 6 мес. Планируем Бук зимой и Италию весной, но пока ничего не бронируем.

Sheridan 18.09.2021 19:57

@Gagaryn, с 20го числа обновится срок действия

Вет 20.09.2021 13:17

Схоже Європу трохи відкриють https://www.eurointegration.com.ua/n...09/20/7128007/

HappySkier 27.09.2021 18:45

Є неприємний нюанс поточних правил в'їзду та перебування у Австрії для тих, хто вакцинувався Coronovac-ом (Sinovac-ом).

З однієї сторони, на сайті посольства Австрії в Україні сказано тільки про правила в'їзду:
"1) В’їзд без реєстрації та без карантину з

підтвердженням (німецькою або англійською мовою – додаток A або B) про повну вакцинацію проти COVID-19 однією з наведених нижче вакцин (Додаток С), якщо остання вакцинація, необхідна для повної імунізації, була зроблена більше ніж за 14 днів до в’їзду та не більше ніж 360 днів тому.
Визнані вакцини Comirnaty (INN) від BioNtech/Pfizer; Vaxzevria COVID-19 Vaccine AstraZeneca / Covishield від Serum Institute of India; COVID-19 Vaccine Janssen від Johnson & Johnson; mRNA-1273 Covid-19 Vaccine від Moderna; Sinopharm / BIBP SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated, Sinovac."

Як прочитаєш, аж душа розм'якає: і майже всі вакцини, якими у нас вакцинували, і термін дії збільшили до 360 днів. :good:

Але з другої сторони, на сайті Holidays in Austria | Your Official Travel Guide вказано, що
"The following vaccines (including mix-and-match vaccines) are recognised: BioNtech/Pfizer, AstraZeneca (Vaxzevria and Covishield), Johnson & Johnson, Moderna, Sinovac, and Sinopharm. (Please be aware that this only applies to entering the country. Sinovac/Sinopharm are not valid for entering hotels, restaurants etc. within Austria.)" :(

Тобто заїхати можна, а далі вже нікуди не поткнешся, ні у готель не поселять, ні в жоден ресторан не пустять. Виходить, що єдиний вихід для таких туристів - це їхати на своїх кемперах.


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:43.