![]() |
Малкович редактор. Перекладав ГарріПоттеріану Віктор Морозов. Але він фантастику чи фентезі не перекладав.
Тільки Коельйо та дитячу літературу. |
Цитата:
|
"Нелегкий день" Марк Оуэн, Кевин Морер
http://img1.labirint.ru/books/373902/big.jpg История о ликвидации Усамы бен Ладена от непосредственного участника, бойца спецподразделения "морских котиков". Это не мировой шедевр литературы, но живой язык, масса подробностей и описание внутреннего мира спецназа делают чтение интересным. |
Прочел в поезде неплохой роман Роковое число (Си) Александра Егорова. Небольшой психологический детектив сильно мне напомнивший 10 негритят. Только здесь сюжетная линия о 13 туристах которые собрались идти в горы таким несчастливым числом.
http://testlib.meta.ua/image/252/251888/cover_thumb.jpg |
В одном недавнем интервью А.Макаревич рассказал, что читает Водолазкина "Авиатор", очень любит автора. Скачал и слушаю сейчас ее. Очень интересная книга, необычный сюжет. Ее полезно бы прочесть любителям сссра и сталина.
|
Бажаю вільно розмовляти українською мовою, та поповнити словарний запас.
Надоїла мова окупантів. Порадьте будь-ласка щось з сучасної прози українських письменників або іноземних з хорошим перекладом. Прочитала декілька творів Максима Кедрука, сподобалось не все, але мова в нього чудова. Хотілось би щось подібне, не гірше. Малкович, крім Гаррі Потера ще когось перекладав/редагував? |
@ex_edc, можете щось порадити, див. попередній мій пост.
|
@VeraM , для словникового запасу академічної української мови нічого кращого за Котлярквського (Енеїда) нема.
Окремо письменники "розстріляного відродження" - Тичина, Хвильовий, Зеров. Також можу порадити - Багряний. Із сучасних - Нестайко, Ліна Костенко, Матіос. Це письменники які використовують гарний словниковий запас. |
@ex_edc, Щиро дякую) але не тільки хочу покращити словниковий запас, сподобалось просто читати хорошою українською.
Що порадите цікавого прочитати з сучасної українсьеої прози( кріи названих), або з хорошим перекладом? Забужко? Хочу чередувати твори класиків та сучасних письменників. |
Із сучасних ще пораджу Дереша, Люко Дашвар, Жадан, Андрухович.
Публіцистів вже писав - Жежера, Бондар, Бойко. |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 03:43. |