Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Разное (https://extreme.com.ua/forum/42-raznoe/)
-   -   Виміри відстаней та швидкості в горах (https://extreme.com.ua/forum/raznoe/29391-vimiri-vidstanei-ta-shvidkosti-v-gorah.html)

HappySkier 10.10.2021 08:48

Виміри відстаней та швидкості в горах
 
Сьогодні натрапив на чудове, як на мій погляд, відео для початку нової теми.

Как горнолыжные курорты ОБМАНЫВАЮТ ТЕБЯ! - YouTube

Це питання мене також почало хвилювати як почав знімати власні лижні відео і побачив невідповідності між інформацією курортів та тим, що отримав за допомогою GPS на камері. Звичайно GPS - це не найточніший інструмент вимірів у горах, але різниця була занадто вже великою.
Як буде час, напишу деякі міркування з цього приводу на основі власного досвіду.
Думаю, багатьом буде цікаво, якщо інші також поділяться своїми спостереженнями та тим, які інструменти виміру (апаратні та програмні) використовували.
До речі, у мене екшн-камера Sony FDR-X3000.

Sheridan 11.10.2021 09:21

@HappySkier, ну выводы у него верные. Общая длина трасс - не самый главный критерий выбора курорта. Так а шо по Буку? )))

HappySkier 11.10.2021 15:38

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 414656)
@HappySkier, ну выводы у него верные. Общая длина трасс - не самый главный критерий выбора курорта.

Саме так, загальна катальна площа важливіша, ніж довжина трас-доріг, для отримання задоволення від катання.
Я вже писав у темі Зьольдена, що за що я люблю Зьольден, так це за його "траси", які на Гіггійоху та на льодовику Тіфенбах, по факту є відмінно відратраченими (звичайно зранку :) ) площинами шириною з кілометр, де є неміряна кількість трас, бо як хочеш так і їдеш. Кожен спуск можна зробити як по новій трасі. Крім того, й багато інших трас - це також зовсім не "дороги". Наприклад, на льодовику Реттенбах ширина траси Кубку світу, думаю, десь метрів до 100 буде, сині 32 та 34 також ще ширші.
Після Зьольдена кататися на курортах, де є, нехай і багато, але тільки траси-дороги, якось вже не дуже цікаво. Крім того, там й розминутися важко, тому просто стоїш і їдеш по прямій. Не цікаво.:nea:


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 22:43.