Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Снаряжение и трёп (https://extreme.com.ua/forum/125-snaryazhenie-i-tryop/)
-   -   Ботинки для горного туризма (https://extreme.com.ua/forum/snaryazhenie-i-tryop/6429-botinki-dlya-gornogo-turizma.html)

Skyclub 03.02.2010 16:33

Я же писал про горный поход -имеется виду в первую очередь контакт с сыпухой -с острыми краями камней.
Карпаты - там топают в основном по траве, тропе или снегу. Понятно, что износ не так силен.

shopen 03.02.2010 16:35

Цитата:

Коментар від bramms (Коментар 56456)
Підошва Vibram річ хороша, але досить жорстка. І має один неприємний мінус: на мокрому камені вона НЕРЕАЛЬНО слизька. Якщо йти по річці скажем то можна вбитись. Наприклад саламонівська підошва contact grip менш слизька. Так що тут теж не треба гнатись за тим що не обов'язково.

Vibram випускає сотні різних видів підошов.
Слизькість підошви !дуже залежить від моделі і фірми взуття.
В мене був навпаки позитивний досвід з Vibram і негативний з contra-grip....
Тому однозначно судити не можна.

Jolie 03.02.2010 16:42

Цитата:

Коментар від Malaya (Коментар 56203)
я порівняно недавно почала юзати трекінгові Саломони з мембраною GoreTex..
реальної нагоди їх випробувати ще не було, окрім невеличких осінніх вилазок+одягала їх у місті на злі 20+градусні морози. а взагалі я їми дуже задоволена: легкі, зручні, не промокали і дуже теплі:good: але ще подивимось, як вони себе зарекомендують пілся травневого походу):

Якби їх можна було купити минулого року, то я б, безперечно, зупинилась на цій марці - у мене знайомі купили собі такі кілька років тому, пройшли в них не один похід і наразі залишились ними дуже задоволені. Не знаю, як у Києві, але у Львові такі купити вже нереально.

Malaya 03.02.2010 17:28

Цитата:

Коментар від Jolie (Коментар 56470)
Якби їх можна було купити минулого року, то я б, безперечно, зупинилась на цій марці - у мене знайомі купили собі такі кілька років тому, пройшли в них не один похід і наразі залишились ними дуже задоволені. Не знаю, як у Києві, але у Львові такі купити вже нереально.

я й сама чесно кажучи не в курсі про можливість та вибір їх придбання у нас, бо мені їх привезли з-за кордону (трапилась така нагода), а з того часу питання про купівлю нових бот не поставало:unknown:

YuraOd 25.02.2010 08:50

подскажите, неужели в теплую погоду не жарко ходить ботинках??? собираемся на майские в свой первый поход в карпатские горы, что посоветуете брать кроссовки или ботинки, а может сандали??

Rio 25.02.2010 09:16

Цитата:

Коментар від YuraOd (Коментар 62116)
подскажите, неужели в теплую погоду не жарко ходить ботинках??? собираемся на майские в свой первый поход в карпатские горы, что посоветуете брать кроссовки или ботинки, а может сандали??

Однозначно ботинки. Там еще снег будет. А если это ваш первый поход, то однозначно надо идти с кем то опытным.
Я может в горную двойку туда пойду примерно в это время.

YuraOd 25.02.2010 09:20

конечно будем идти с проводником, например с этим - , просто удивлен что нужно покупать ботинки а не кроссовки

Keks 25.02.2010 09:32

Цитата:

Коментар від YuraOd (Коментар 62124)
конечно будем идти с проводником, например с этим - , просто удивлен что нужно покупать ботинки а не кроссовки

Не заморачивайся, хорошие кроссовки с тракторной подошвой тоже подойдут. Я себе в стоковом Мегаспорте такого планя Адидасы взял.

YuraOd 25.02.2010 09:43

уже легче:)

_Atom_ 25.02.2010 09:54

Лично моё мнение - лучше боты. Почему? да потому, что в Карпатах на майские праздники порой снега ещё по колено на высоте. В Крым я всегда в кедах хожу за 30 гривен. На один поход хватает.
А насчёт того что они промокают под дождём - так вы ж знаете , что не промокает только листовое железо :D

YuraOd 25.02.2010 09:57

а как с температурой воздуха на майские в карпатах???

_Atom_ 25.02.2010 10:11

Это как повезёт, но обычно - холодновато. Снег на майские - обычное явление

Irish 25.02.2010 13:50

Цитата:

Коментар від YuraOd (Коментар 62116)

я би сказав, що к-сть сонячних і справді теплих днів в карпатах в меншості. Карпатський регіон славиться своїми дощами і вітрами. Само собою, що у липні-серпні варто брати легші шкари, але перевага повноцінних черевик - міцна підошва і краща фіксація стопи, коли йтимете по каменюках.
Щодо травня - безперечно черевики! Я на Боржаві у Червні місив сніг місцями. А у серпні 2005 - на Свидовці в північних кулуарах можна було на лижах спуститися :), є така підозра, що там сніг цілий рік пролежав :)

Salseros 25.02.2010 13:57

У темі 2 додатків
Первые ботинки после киевских вибрам были Salomon:good:(палец устал держать). Убивал я их резиновую подошву и нубуково-брезентовый верх лет 8.

Сейчас пятый год юзаю Colambia (фото).
Скажу так: кроме осенне-весенних походов и многочисленных выездов, хожу в них по городу почти по пол-года каждый сезон. Доволен как слон и считаю, что свои деньги они отбивают на все 200%.
Кстати, пора идти в магазины и на скидках покупать:agree:

Salseros 25.02.2010 14:00

Цитата:

Коментар від Irish (Коментар 62192)
перевага повноцінних черевик - міцна підошва і краща фіксація стопи, коли йтимете по каменюках.

Апиридил:)
YuraOd, и в открытой обуви не стоит ходить по пересечёнке даже летом:agree:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 14:55.