![]() |
Цитата:
|
Тссс...мне на весну-осень Крым/Карпаты. То, что может быть слишком жаркие на лето, это не волнует, пока летом хожу так, что или знаю, что плохая погода(значит беру боты), или знаю что жара и беру кроссовки походные.
|
Неончику
любий мій друже:beer: виноватий. не правильно написав, не для походу, а наприклад для сходження на Говерлу). ми в цему році були на говерлі. товариш піднімався в пластиках. Роман Михалюк(до речі класний фотограф.) він був в пластиках. ми стояли на 1860 в екологічному притулку мені в моїх Гронелах було холодно-а причина тому шо мембрана разом з вологою виводить і тепло, так шо в нього в пластиках ноги були в теплі, я не спорю що якшо йти довго по прямій то нозі будуть вбиті, а якшо тусити вверх то гуд, поправляй друже якщо щось не так написав. Добавлено через 3 минуты а краще мати 3 різних види взуття а то і 4) треки зима,весна- пластики ,кросівки і сандалі. |
чеснокажучи навіть для сходження на говерлу пластики це закруто. пластик і в африці пластик :) він важчий за шкіряний/мембранний бот ну і по зручності не самий хороший.
1) зимою 07-08 ми ходили в похід по карпатах, сніжний похід на 10 днів (гріська двійка) йшов в Lowa Mountain Expert GTX(теж з мембраною) + шкарпетки зимові від LaSportiva / Lopen. реально за 10 днів без снігу було максимум пів дня. ну і температури відповідно не літні, особливо вечорами коли зупинялись на нічліг. за цей весь час черевики не промокли і я ніразу не змерз в ноги. 2) декілька раз лазив на говерлу зимою і в цих льовах і в ляспортіві трековій. і ночували під говерлою. і ніколи не було холодно. зваюажючи на п1 і п2 я небачу потреби в використанні пластиків в українських карпатах. хіба так для понтів. просто тре нормально підбирати взуття і шкарпетки, щоб вони працювали разом як 1 і 2 слой. система з слоями розпоширюєтсья не тільки на одяг але й на взуття. якщо вдягнути мембранну куртку на голе тіло теж холодно буде :) |
)))
в ноги не холодно коли ти рухаєшся,мені вжитті в зимових походах не було холодно в ноги. а ти постій на вершині при мінус 8 ми ж про різні речі говоримио- ми тоді стояли в колибі(і чекали Нового року-що б вийти на вершину),в палатку не заходили по б повирубувало спати.по причині шо були змучені(важке було добирання-нічним Ковельским)+ підйом+поставили стінку-бо в колибу не влізли. А понти Друже) то кішки на Говерлу - як мій товариш каже не спорю-на петрос і на другі частини вони необхідня- а ті хто ходять по стандарту на Говерлу в кішках, от це понти. так шо пластик як ти кажеш і в африці пластик) А з приводу мембран, шкарпеток та слоїв, ми це все добре знаємо. не за то велося в пластику тепло не виходить-точніше волога-разом з теплом коли ти стоїш, а коли ти стоїш і не рухаєшся то з чого братися теплу. а поза минулого року ми на Говерлі стояли при мінус 18.а на вітрі цілих 25 було то просто стояти було нереально. в принципі висновок такий- Пластики в Карпати(ноги вбивати-але якщо десь тусити на верху дня чотири-як мій товариш то робив-фотограф-або наприклад, на Попі-то пластики кращі. звісно ходити по прямій в пластиках напряжно.. і з приводу ваги за останній час(пів року) перетримав в руках дуже багато всяких вібрамів є такі вібрами що і поважче пластиків важать. |
та про одні і тіж речі говримо... при зупинці в 4 годині вечора поки поставищ тапір, поки поставиш стінки навколо палаток, поки приготуєш вечерю. в результаті від 3 до 5 год стояння на місці і так щодня...
Цитата:
ps сорі за офтоп |
Ну в принципі, то не є офтоп)
моя думка та , за ті самі речі говоримо. я вже після того якти написав то побачив, так шо міг і не писати. Спору нема колись група альпіністів українціів на Петрос приїхала та не піднялася-бо Петрос сплошний каток був(а люди на еверест ходили- а на Петьку не зайшли, в мене колега є такий Юрко Мельник,маєш його знати, так ми з ним на говерлу о 2.00 ночі з кукла на говерлу піднімалися,якраз підйом по фірну. страшно так шо кішки треба,я мав на увазі те шо не обовязково в кішках підніматися коли це не потрібно) А з приводу літав, ти правий не літав, і ну його вбаню, там є де летіти, тьфу тьфу тьфу |
Всем привет! Почитал я вашу полемику по поводу ботинок и скажу свое мнение.Была у меня разная обувь : с мембранами, с тканевыми вставками и т. д. , но свои австрийские берцы не поменяю ни за что. Может быть они и тяжелые но ногу держат хорошо, подошва прекрасно держит. Им уже лет 7 или 8 и никакого ремонта я им не делал. В общем я доволен. И в горы в них хожу в любое время года. Главное пропитки правильные использовать :)
|
А как нужно подбирать размер ботинка?
Размер в размер или чуть больше? Сегодня мерял одни ботинки вроде держат хорошо, но пальцы до носка не достают где то полсантиметра. Это нормально? |
Rio: Нормально)
в мене в притик чуть фігово, але фігня, пару шкарпеток вдінеш- в ноги не буде холодно. egor: ну... не знаю) Берци берцами, але краще фірми яка виробляє взуття на протязі 4 десятиліть, нема нічого, Гронел наприклад. Взуття для фірм має бути відповідним. по причині того не відомо як поведуть ваші берци в екстремальних умовах. а це дуже важливо.! і пропитки це не саме головне. томущо в росу ранішню як кажуть.- ''Не промокает только листовое железо!'' Цитата классика |
Помогите найти обувь для работы (работа связана со стройками, хожу по песку, щебню гранитному и строительному мусору).
В день бывает, что наматываю до 25 км. Нужна неубиваемая подошва без пустот. Есть некоторые сложности, у меня плоскостопие и подошва стирается неравномерно. Обычная обувь умирает за один сезон (дерьмовую обувь не ношу, ноги дороже). Производители начали халтурить, подошва стирается, а внутри пустоты, ремонту не подлежит. Обратил внимание на трекинговую обувь. Подойдет ли она для таких условий? П.С. Сегодня смотрел обувь фирмы Lowa, на сколько у них долговечная подошва? |
Цитата:
Забыл подписаться.:) Капитан Очевидность |
я на роботі ношу альпіністську ЛяСпортіву, але це зумовлене тим що ми довго знаходимось на холоді і мало рухаємось, в вашому випадку потрібне дещо леге взуття 1) щоб ноги не втомлювались від їхньої ваги 2) щоб не було гаряче при активному русі.
принципі "ЛОША" робить хороше взуття, підошви виробництва Вібрам живуть довго, але теж вмирають, основний ворог дорожна сіль. Реально підошва в міських умовах вмирає за 2-3 сезони. |
Натовские ботинки не? Дешево и сердито вроде...
|
2 keks
Caterpillar Footwear - или CAT. Делает обувь для рабочих и не только. |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 00:39. |