![]() |
Дуже цікава тема. Про зменшення ваги речей замислююсь постійно, а от про зменшення ваги спорядження щось не думав.Також всьо УНІВЄРСАЛЬНОє... а даремно. З легким рюкзаком куди приємніше ходити.
В кожний похід беру менше речей ніж в попередній--- і все одно залишаються невикористанні речі:) |
Идите работать инструктором:agree: это самое лучшее средство для похудания:good:. В начале сезона весил 94кг, сейчас 78:agree:
|
Цитата:
|
Цитата:
А шоколадка к чаю? А на чём готовить (хотя бы кофе варить)?:shock: А баночку пива, в конце концов, с орешками, которую открыть в конце подъёма - просто улёт!:dance4: А вечерком посидеть:beer:... :wink: |
Цитата:
Ранішній раціон треба підібрати таким чином, щоб він швидко і легко засвоювався, так як часто основні навантаження відбуваються в першій половині дня. Ідеальний варіант - каша. Обід. Якщо є час, то можна зварити суп на сушених овочах, з додаванням ковбаси (ідеально - сиров'ялена). Якщо нема то обмежитись сухим пайком. Хліб з паштетом. Бажано брати якісний паштет, а не трешовий невідомого походження з запахом печінки. Класно зарекомендувала себе печінка тріски. Можна затоптати рибну консерву. Не скупіться купити якусь смачну рибку, вона не сильно дорожча від класичної сардини. І не купуйте кільку в томаті :) Можна засмажити сало з цибулею і сушеними овочами. Дуже класно це робити на примусі на вершині, сховавшись від вітру за каменюками :) На вечерю також ідеально підходить каша. Калорійна, жирна, з м'ясом. На відміну від сніданку, можна без проблем їсти продукти які довше засвоюються. Солодкий чай + печиво до чаю. Дуже добре з собою мати енергетичну суміш. Справа в тому що жири і вуглеводи у звичайній їжі засвоюються довго 2-4 години. А прості вуглеводи, які знаходяться, наприклад, в цукрі дають миттєвий приріст енергії вже за 15 хвилин. Тому готуємо енергетичну суміш: горіхи, шоколад, ізюм, курага. Можна їсти також лимони в цукрі. Курага дуже важлива для нормальної роботи серця, тому у кого є мінімальні проблеми з серцем - їсти обов'язково. Сушені овочі можна приготувати навіть не маючи сушилки. Морква, цибуля, капуста, буряк ріжуться маленькими кусками (1-2см), рівномірно тонким шаром розстилають на чистій рівній поверхні і ставлять в тепле та СУХЕ місце, бажано на сонце. За декілька днів овочі готові. Любителям випити алкоголю рекомендую брати з собою якісний спирт. Розводимо його по правильній технології та вживаємо увечері в помірних дозах :) Добавлено через 15 минут Цитата:
Вага намету ще далеко не показник його стійкості. Часто виробник просто використовує звичайні матеріали та конструкцію, і не ставить собі на меті зменшити вагу. Моя думка щодо намету - треба мати дві штуки. Зимовий + для екстремальних умов, та звичайний легенький. Крім того, ми не розглядаємо тут, як мені здається, важкі зимові походи, важкі категорійні, технічний альпінізм, високогірні походи 4000+, т.д.? Так як, по-перше, більшість людей у цьому участі не приймають, а по-друге, якщо приймають то вже цю тему, яку ми обговорюємо, для себе пройшли. |
Цитата:
Доречі, нічого не маю проти такого. Інколи ходим матрасити - доходим в перший день в красиве місце (де є чорниця, малина і т д, можливо і гриби...) і сидимо там дні 1-3, і назад. Там можна вже все брати що хочеш, головне розрахувати щоб назад не нести їжу чи викидати.... |
Цитата:
Цитата:
И что же это получается: если на один и тот же маршрут я беру на 2-3 дня салатик с пивом, а вы - нет, то у меня это - матрас, а у вас - крутой поход?!:mosking: |
Цитата:
Не правильно зрозуміли. Це я до того що в походи не беру зайвих салатіків з пивом а беру їх тільки на матрас :agree: Діло кожного що брати і скільки. Для мене є свої формати походів, для Вас - інші :) |
"А теперь серьёзно"(с)
На самом деле всё очень просто. Есть обязательное общественное снаряжение(в т.ч. продукти) - вес у всех одинаковый. И есть личное. А вот тут каждый считает, что для своего комфорта и удовольствия готов в него включить (читай- "сколько кг") - мы и получим ответ на вопрос "навіщо нам зайві кг":) Пример. Кроме всего прочего, я два дня пёр на перевал Хамбал в Крыму две бутылки (в стекле!) пива, потому как в пластике его не выпускают. Все были в отпаде, любимая - на седьмом небе от счастья (и мне перепало:oops:). И скажите после этого, что "це були зайві кг":wink: А главное, был создан прецендент, после которого народ понял, что в поход можно брать не только водку и спирт, но и другие любимые напитки:) |
Salseros,
Все правильно:) Просто тут мова йде про снарягу а хавчик рахувався щоб визначити приблизну масу рюкзака. А якщо ще конкретніше то нарешті приїхав мій Deuter ACT Zero 60+10. Моя вага каже 1,5кг (дойтер намахав на 100грам, хехе). Попередній Deuter Aircontact продав, він важив 3кг. От і "похудав" снарягою на 1,5кг на рівному місці :) Переважив деякі речі:) Набір посуду. Кружка металева + миска металева з ручкою + ложка = 300гр. 2 пари шкарпеток + нижня білизна = 200гр. Легкий тонкий фліс полартек = 300гр. Штани полартек = 260гр. Штурмові штани мембранні = 460гр. Штурмова куртка мембранна = 660гр. Запасна синтетична футболка = 200гр. Флісова шапка = 50гр. Флісові рукавиці windblock = 60гр. Фліс полартек товстий (200 чи 300 не пам'ятаю) 480гр. Фонарик налобний з батарейками = 140гр. Тобто максимальна маса одягу 2,7кг, але це вже на всі випадки життя, шапка, рукавиці, 2 фліса, запасні штурмові штани і футбока, теплі штани. На практиці маса одягу буде думаю не більше 2кг. Виходить 9-10кг без палатки з усім необхідним, їжею і 1,5л водою. Додамо ще уявний 1кг на палатку і отримуємо фінальну цифру = 10-11кг. :good: Планую того літа походити з такою вагою і поділитись враженнями :) |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 21:59. |