Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Стафф (https://extreme.com.ua/forum/101-staff/)
-   -   Как и зачем тупить канты (https://extreme.com.ua/forum/staff/8937-kak-i-zachem-tupit-kanty.html)

Sheridan 02.12.2021 18:35

Бульдозер сказал, что тупить носок и пятку на взрослых лыжах обязательно. Считает, что свой крест он порвал именно из-за того, что пренебрёг этими знаниями. Кирилл тоже советует.

И тут внезапно топовый станок, который именно так запрограмирован
La Ruade Sports Valloire Galibier - NOUVEAUT? ? la Ruade sport .Affuteuse de carres Wintersteiger trimjet r?glage des angles deverssage de 0.3? 1.6 degr?s affuteuse de 89 ? 86 degr?s le point d'excellence et finition avec disque de c?ram

Masik 02.12.2021 23:12

Все тече – все міняється. Але на лижах з 100% camber – ТУПИТИ, особливо якщо це GS. Для не спортсменів – тупити все і вся. Якби Ви знали скільки травм отримали люди саме через це. В мене особисто декілька моїх клієнтів більше не катають саме через це. Свідомо вимагали не тупити – вельми шкодують досі. І це люди які приймали участь в змаганнях. Просто не потрібно плутати змагання і звичайну каталку. На змаганнях ти контролюєш лижу від старту до фінішу, а хто при каталці вкінці схилу на викаті їде не на розслабоні? От тоді і попадаються. Я особисто більше нікого не слухаю, туплю всім по замовчуванню. А от сучасніші лижі ті котрі вже йдуть з рокером спереду, це вже питання для обговорення з профі, я б послухав може щось би й сам ляпнув. Тай, хто який зміст закладає в вислів « тупити»?

Sheridan 03.12.2021 01:09

@Masik , чудовий комент! Скільки см ти практикуєш тупити, і, головне, чим?

Masik 03.12.2021 10:15

Якщо беремо лижу з класичним 100% camber кладемо на стіл скользяком вниз (скістопи зажаті гумкою), то від точки контакту п’ятки і носка лижі з столом +/- 5 см по обидва боки від точки контакту. Я якщо по секрету то і борди теж підтуплюю. Під підтупленням розуміється зняття бритвеної гостроти канта, а не пиляння до круглого напилком. Роблю це гумовим абразивом. Ним же знімають кромку після заточки кантів, а ще офігенно знімає ржу це для тих хто забув мокру снарягу в чохлі.
Увага реклама і СЕО Полірувальні блоки | Snowmania
Ще є другий метод який працює з першим, це заточування канта з боку бази під різні кути. Якщо класично точать 0,5 градуса по всій довжині, то біля носка і п’ятки можна знімати 1 – 1,5 градуса.
Але це вже для тих хто розуміє що і навіщо робить і як хоче змінити характер лижі.
А от чи треба тупити носки там де рокер? От тут маю сумнєнія. Може хто що скаже з цього приводу?
P.S. Вибачайте що писав так докладно, але ж читають не тільки ті хто 100% в темі.

HappySkier 03.12.2021 10:51

@Masik, а який саме треба полірувальний блок, грубий, середній чи тонкий?

Masik 03.12.2021 11:30

Немає критичної різниці якщо вибираєте для індивідуального використання, хватить і найменшого medium. Це для майстерні де великий потік снаряги і різні типи робіт є значення.

Sashko 03.12.2021 23:51

Лыжи на которых не буду джиббить - туплю носок и пятку пару см.
Лыжи на которых иногда могу поджиббить - дополнительно туплю под ботинком.
Лыжи для парка - туплю по всей длине канта, а под ботинком вообще скругляю. Это только в мастерской, потому что самому долго.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:43.