Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Après Ski (https://extreme.com.ua/forum/107-apr-s-ski/)
-   -   Биатлон (https://extreme.com.ua/forum/apr-s-ski/11930-biatlon.html)

wwa 13.03.2014 09:20

Предпоследний рывок в Кубке мира. Биатлон. Контиолахти / Новости / Новости биатлона онлайн. Кубок мира, расписание трансляций / Спорт-Эксп

Национальная команда Украины представлена следующим образом:
женщины - Мария Панфилова, Юлия Джима, Вита Семеренко, Ольга Абрамова, Наталья Бурдыга, Валя Семеренко;
мужчины - Дмитрий Пидручный, Сергей Семенов, Андрей Дериземля, Артем Прима, Сергей Седнев.

Jolie 19.03.2014 18:50

Завтра стартує останній етап Кубка світу з біатлону - він, як і минулого року, відбудеться у Холменколлені (Норвегія). Траса там цікава, пейзажі теж (особливо на фоні комплексу трамплінів, оскільки у Холменколлені знаходититься комплекс із зимових видів спорту, де тренується багато збірних із різних видів спорту :agree:).

Розклад трансляцій (за київським часом):

Спринт 7.5 км, Женщины 2014-03-20 13:30
Спринт 10 км, Мужчины 2014-03-20 16:30
Гонка преследования 10 км, Женщины 2014-03-22 14:00
Гонка преследования 12.5 км, Мужчины 2014-03-22 16:30
Масс-старт 12.5 км, Женщины 2014-03-23 14:00
Масс-старт 15 км, Мужчины 2014-03-23 16:30
Смешанный суперспринт 2014-03-23 11:30

Вперше в історії біатлону буде проводитись змішаний суперспринт (це інновація від АйБіЮ). Що воно таке, я ще й сама не уявляю, на сайті ФБУ писали правила, типу як змішана естафета, але порядок стрільби та бігу чоловіків і жінок не такий як у змішаній, протилежний.

Трансляція в прямому ефірі йтиме по каналу Х-Спорт (Перший національний теж буде показувати, проте треба звіряти програму передач та уточнювати).

Новини з цього етапу, як і на попередніх, щоденно оновлюватимуться на сайті ФБУ - Федерация биатлона Украины / официальный сайт.

А так за фактами - Великий Кришталевий глобус Кубка світу із біатлону у чоловіків (разом із Малими Кришталевими глобусами у окремих дисциплінах - спринті, масс-старті, гонці переслідування) вже достроково виграв француз Мартен Фуркад (наразі у нього 798 очок) - навіть якщо він неважно виступить у Норвегії, то найближчим суперникам-норвежцям Йоханнесу Тігнесу Бьо та Емілю Хеглє Свендсену буде нереально подолати повалля у 240 очок (у Бьо - 560, у Свендсена - 558 очок). А от у наступному році може дійсно бути боротьба - Йоханнес Тігнес Бьо нереально вистрілив у цьому році і буде феєрити, це точно, ну і Свендсен, розчарований провальним 2013/2014-тим сезоном, точно не буде сидіти склавши руки (до речі, Сведсен реально може взяти Малий Кришталевий глобус у індивідуалках, так як на даний момент очолює залік у цій дисципліні, головне не провалити домашній етап). А ще є Бьорндален, Ландернтінгер, росіяни!

У жінок інтрига "хто?" - фінка Кайса Макарайнен, яка очолює загальний залік, точно забере два Малих Кришталевих глобуса у спринті та гонці переслідування, а також цілком можливо виграє і Великий Кришталевий глобус Кубка світу - якщо виступить вдало та не випадатиме із першої п"ятірки спортсменок у всіх гонках (а ще краще виграватиме і матиме подіуми). Її головні конкуренти - це норвежка Тура Бергер, від якої відставання у 39 очок, та білоруска Дарья Домрачева із відставанням від лідера у 102 очка (які, швидше за все, відіграти не вдасться). Можна сказати, що найбільші шанси таки будуть у Кайси і Тури як у найбільш підготовлених на сьогодні, Домрачева може не потягнути всі гонки. Плюс до всього і Кайса, і Тура все ще на мотивації після Сочі, де Тура недобрала медалей, а Кайса взагалі не виграла нічого. А от Малий Кришталевий глобус у індивідуалці може отримати чешка Габріела Соукалова, у масс-стартах - та ж Домрачева. Словом, буде ще та заруба!

Ще із позитивного. Міжнародний союз біатлону (АйБіЮ - IBU, організатор Кубка світу з біатлону) нещодавно зняв ролик із відеосерії "Декілька хвилин із...", де на цей раз героїнею було обрано нашу Юлю Джиму, яка стала відкриттям сезону 2013/2014.

«Несколько минут с… Юлией Джимой». Официальное видео Междурнародного союза биатлонистов | XSPORT.ua

https://www.youtube.com/watch?v=CFd29n7jlSM

P.S. Для тих, хто буде дивитись відео, дещо поясню - Юля має дефект мовлення з дитинства, який не вдалося виправити дотепер - вона заїкається. Особливо це видно, коли вона хвилюється. Так що не судіть строго.

wwa 19.03.2014 19:11

Очень позитивный, светлый человечек! Когда её слушаешь - заикание замечать перестаёшь.

Jolie 19.03.2014 19:31

Цитата:

Коментар від wwa (Коментар 249495)
Очень позитивный, светлый человечек! Когда её слушаешь - заикание замечать перестаёшь.

Я з Вами згодна, її взагалі люблять всі, і тренери, і дівчата з хлопцями по команді, і навіть коментатори, від наших до росіян Губернієва з Курдюковим, ну і німці завжди особливо тепло згадують у трансляціях про неї :). Понаблюдайте, коли будете дивитись трансляції із Кубка світу, як її люблять показувати оператори перед стартом :agree: - Юлі в кадрі завжди більше, ніж Валі, Віти і решта наших.

Із інших команд - в неї дружба з норвежками, особливо із однолітком Тіріл Екхоф, з якою вони познайомились ще у молодіжці; взагалі норвежки дуже тепло підтримували наших на Олімпіаді в Сочі (і Тура Бергер, і Анн-Крістін Флатланд, і Сюнневе Сулемдаль, і Тіріл Екхоф), вони якраз жили по сусідству, тож бачили, який настрій у наших і як їм тяжко зібратися на гонки.

Добавлено через 12 минут

Ще одна новина - відзнято другу серію жартівливого відео на тематику фільмів про Джеймса Бонда - "The spy who loved biathlon". Перша серія вийшла у минулому році і у ній знялися всі найвідоміші та найтоповіші біатлоністи планети - брати Фуркади, Дарья Домрачева, Кайса Макарайнен, Ольга Зайцева, Габріела Соукалова, Крістіна Палка та багато інших. Ось перша серія, дивіться і насолоджуйтеся:

https://www.youtube.com/watch?v=OuE7qAB_TrI

Саундтрек, до речі, оригінальний і авторський - пісню до фільму співає Габріела Соукалова, їй на гітарах акомпанують теж біатлоністи - американець Лоуел Бейлі та канадець Жан-Філліп Легеллє :agree:. Зрештою, вся публіка на фоні та другорядні герої - це теж спортсмени, є навіть російський коментатор Дмітрій Губернієв :mosking:.

В ролях:
Сімон Фуркад - Джеймс Бонд
Кайса Макарайнен - агент у ресторані та зв"язковий Бонда
Ольга Зайцева - Манні Пенні
Дарья Домрачева - дівчина Бонда
Мартен Фуркад - офіціант у ресторані
Крістіна Палка - медсестра у біатлонному центрі
Бйорн Феррі - чувак, що готує спецзасоби оборони для Бонда (йому асистує Яков Фак)
Дмітрій Губернієв - злодєй, "Доктор Зло" :crazy:
Міріам Гьосснер - сторож полонених Бонда і його дівчини.


А сьогодні Мартен Фуркад на своїй сторінці у Фейсбуку розповів, що на даний момент у міжсезоння між етапами Кубку світу віднято вже другу серію цього проекту і розмістив своє фото із Бьорндаленом:
https://www.facebook.com/16440344024...662445/?type=1

З нетерпінням чекаємо! :pleasantry:

Jolie 20.03.2014 12:56

Ну що, а тепер про негативне.
Сьогоднішня новина, аккурат у день старту останнього етапу:

Бринзак: Збірну з біатлону повністю припинили фінансувати | Чемпіон
БРЫНЗАК: «Федерацию биатлона перестали финансировать» / Президент ФБУ рассказал о проблемах с финансированием / Биатлон / www.sport.ua

Перший дзвіночок пролунав одразу після завершення ОІ - Федерація не змогла відправити на юніорський Чемпіонат світу нашу чоловічу та жіночу юнацьку збірну до США. Ситуація була наступною: Федерація забронювала квитки і проживання, не вистачало грошей тільки на викуп броні квитків (туди і назад). В результаті юнацька збірна залишилась в Україні.

Далі: на останній етап Кубку IBU в Італії, де виступає наш другий склад збірної, наші спортсмени теж не поїхали - банально не вистачило коштів. Тому всі ресурси були направлені на фінансування основи.

Питання про олімпійські призові вже навіть не піднімається.

Схоже на те, що, швидше за все, Бринзак ціною неймовірних зусиль щось таки й придумає. Не виключено, що самі вболівальники зможуть відкрити збір коштів для підтримки спортсменів - фан-клуб збірної доволі великий та дружній. Бо інакше ситуація з прицілом на наступний рік буде критичною: лідери, які планували піти у декрет (Підгрушна і сестри) будуть змушені піти на відпочинок на рік-два, а за які шиши підтягувати 20-22-річний молодняк незрозуміло. Тисовець і так на ладан дише, разом із базами у Тернополі, Чернігові та Сумах - готувати там конкурентоздатну збірну з прицілом на рівень Кубка світу - дуже тяжко, майже нереально. Схоже, повертаються 1990-ті роки...

Jolie 23.03.2014 15:17

Ну що, на "Х-спорті" вже зараз стартують останні 2 гонки в сезоні, жіночий і чоловічий масс-старти.

Головна інтрига - хто візьме Великий Кришталевий глобус сезону 2013/2014 у жінок - Кайса Макарайнен (Фінляндія) чи Тура Бергер (Норвегія)?

У чоловіків вже все відомо, незалежно від сьогоднішніх результатів - Мартен Фуркад (Франція) стає трьохкратним володарем Великого Кришталевого глобусу :good: (причому це 3-й завойований глобус підряд). Немає зараз рівних Мартену Фуркаду, просто немає.

Дивимося по ящику "Х-спорт" або в інтернеті:
Смотри Россия 2 онлайн. Прямая трансляция!

Жінки - о 14:00, чоловіки - о 16:30.

Добавлено через 22 минуты

У жінок така валідольна гонка, що просто капець!
Тура, маючи величезну перевагу в часі, завалила 3-тю стрільбу і зараз Макарайнен і Домрачева вище. Давай, Кайса, рви, тобі цей глобус ой як потрібен! Тура вже йде на пенсію, а Кайсі як кров з носа потрібен гандекап перед Домрачевою!

Добавлено через 50 минут

Ну що, володаркою Великого Кришталевого глобуса стає Кайса Макарайнен! :Yahoo!: Це другий Великий Кришталевий глобус у кар"єрі Кайси, Тура Бергер відбігала останній сезон, а Даші Домрачевій вже який рік підряд не вдається здобути головний найпрестижніший трофей у біатлоні.

Гонку виграла Анастасія Кузьміна (Словаччина), другою стала Тея Грегорін (Словенія), третьою - вагітна Марі Дорен Абер (Франція). Домрачева стала 4-ю, а Кайса загалом приїхала 7-ю, що дало їм можливість відіграти очки у Тури Бергер.

Перша десятка масс-старту:
1 Анастасия Кузьмина 7 1+2+1+0 4 39:44.88 0.0
2 Тея Грегорин 15 0+0+1+1 2 39:48.61 +3.8
3 Мари Дорэн Абер 29 1+2+0+0 3 39:53.16 +8.3
4 Дарья Домрачева 3 2+0+1+1 4 39:54.43 +9.6
5 Ольга Зайцева 12 0+1+2+0 3 39:58.77 +13.9
6 Лаура Далмайер 16 0+0+1+1 2 40:08.26 +23.4
7 Кайса Макаряйнен 1 2+0+1+1 4 40:10.23 +25.4
8 Розанна Кроуфорд 26 1+0+0+0 1 40:21.19 +36.3
9 Ольга Вилухина 5 0+0+1+0 1 40:22.44 +37.6
10 Анаис Бескон 20 2+0+0+1 3 40:23.40 +38.6

Загальний залік Кубку світу 2013/2014:
1 Кайса Макаряйнен 878
2 Тура Бергер 859
3 Дарья Домрачева 793
4 Габриэла Соукалова 613
5 Ольга Вилухина 612
6 Анастасия Кузьмина 606
7 Тирил Экхоф 566
8 Валя Семеренко 553
9 Вероника Виткова 551
10 Андреа Хенкель 545

Далі по програмі мужчини, а більш детальну розкладку по виграним глобусам у жінок і чоловіків я, певне, напишу вже завтра :wink:.

Jolie 24.03.2014 15:23

Результати сезону 2013/2014
 
Вчора закінчився Кубок світу з біатлону 2013/2014 р. Сезон був дуже цікавий та напружений, на п’ятдестали цього сезону піднімалась рекордна кількість спортсменок та спортсменів, вистрілило багато новачків (серед яких і наша Юля Джима). Ну а Кубок світу в чоловіків логічно дістався французу Мартену Фуркаду, який виграв все, що тільки можна в цьому році, натомість у жінок все було неоднозначно аж до самого завершення вчорашнього масс-старту. Тим не менше, володаркою Кубка світу вже вдруге стала фінка Кайса Макарайнен, їй цей глобус це своєрідний реванш від долі за цьогорічні Олімпійські ігри (де їй хронічно не везло та в результаті так і не вдалося нічого виграти – кадри, на яких Кайса ридає після гонок прямо на стадіоні «Лаура», облетіли всі спортивні таблоїди світу).

Отже, глобуси, великі за сезон та малі за окремі дисципліни.

Великий Кришталевий глобус Кубка світу сезону 2013/2014 у чоловіків третій рік поспіль дістається Мартену Фуркаду (Франція). Однозначно, спортсмен року із зимових видів - двохкратний олімпійський чемпіон Сочі 2014, разом з тим срібний призер Сочі 2014 у масс-старті (всього олімпійських медалей за кар’єру - 4), трьохкратний володар Кубку світу (2011/12, 2012/13 и 2013/14 рр.), п’ятикратний чемпіон світу. І це в 25 років! Фантастика! (а ще вони з братом Сімоном фітнес-моделі світових брендів одягу та парфум). Ну і Мартен крім того просто хароший і кросівий парніша, який завжди всім допомагає на трасі та із альтруїзмом дивиться на світ ;-). А ще він роботяга і на тренуваннях викладається по повній, як ніхто. І тому на сьогодні у Фуркада (увага!) – 31 особиста перемога у Кубку світу! (За цим показником він вже доганяє свого друга Свендсена, в того їх 35, однак до Бьорндалена, який в сумі виграв «золото» 94 рази, йому ще далеко).

http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../179304622.jpg

Великий Кришталевий глобус Кубка світу сезону 2013/2014 у жінок завойовує Кайса Макарайнен (Фінляндія). Це вже другий ВКГ у її кар’єрі, перший вона добула у сезоні 2011/2012 в нелегкій боротьбі із самою королевою біатлону Магдаленою Нойнер.

http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../179304641.jpg

І цього разу їй за труд та участь у всіх 10-ти етапах Кубка світу воздалося – Кайса, хоч і за рік виграла достатньо (4 «золоті» медалі, 4 «срібні» та 1 «бронзову»), це дало їй можливість набрати достатню кількість очок, щоб відірватись від своєї головної конкурентки по швидкості та стрільбі – білоруски Дар’ї Домрачевої, яка, готуючись до ОІ в Сочі, пропустила 2 етапи Кубка світу. А от ще в одної конкурентки Кайси, норвежки Тури Бергер, сезон цього року не склався – після блискучого минулого сезону, де Тура виграла все, що тільки можна, цього року не заладилися ні стрільба, ні біг; правда, Тура має в активі ще 2 медалі за ОІ («золото» в змішаній естафеті та особисте «срібло» в гонці переслідування, так що її амбіції хоч частково задоволені. А взагалі це останній сезон для 33-річної Бергер, Тура залишає спорт і буде присвячувати себе сім’ї та майбутнім дітям.

Малі Кришталеві глобуси (МКГ):

Чоловіки:
МКГ у спринті, гонці переслідування та масс-старті здобуває…..Мартен Фуркад! Так-так, Фуркад обклався глобусами по самі вуха )))). Три малих і один великий – це потужно!

МКГ у індивідуальній гонці здобуває друга Фуркада та найближчий суперник по загальному заліку котрий вже рік – Еміль Хеглє Свендсен (Норвегія). У Свендсена, як і в колеги по команді Тури Бергер, сезон не вийшов.
http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../179304626.gif

Жінки:
МКГ у спринті та гонці переслідування здобула та ж 31-річна фінка Кайса Макарайнен.

МКГ у індивідуальній гонці дістається спортсменці із Чехії та за сумісництвом співачці Габріелі Соукаловій. Габі у Кубку світу виступає всього 4-тий сезон, однак елітою світового біатлону вона стала лише цього року, хоча перші перемоги прийшли до неї у попередньому сезоні. На сьогодні Габі, не побоюсь сказати, третя спортсменка у світі за швидкістю та стрільбою. І дуже тяжко вірити, що ця тендітна дівчина у міжсезоння тренується із чоловічою збірною. І у наступному сезоні, безперечно, вона буде однією із фавориток.

http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../179304645.jpg

МКГ у масс-старті цілком заслужено отримує Дар’я Домрачева (Білорусь). Фортуна цього річ була прихильною до Даші – нарешті вона вийшла із тіні «вічно другої після Нойнер», налагодилась стрільба та натренувалась просто таки блискавична швидкість (на сьогодні за швидкістю у неї немає рівних, крім Макарайнен), стала трьохразовою чемпіонкою ОІ (це рекорд у жіночому біатлоні), має в сумі 4 олімпійські медалі (як і Фуркад). Домрачева на сьогодні є найвисокоплачуванішою біатлоністкою світу – за цей сезон вона за всі свої спортивні нагороди разом із рекламними контрактами отримала (увага!) – майже 800 тис. доларів США! Це просто нереальна сума для такого виду спорту (звичайно, тут зіграли роль призові Лукашенка та рекламні контракти).

http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../179304646.jpg

Однак, незважаючи на цьогорічні приголомшливі успіхи (шалені призові, зірка «Героя Білорусі» і т.п.), Даші за свою кар’єру вже втрете не вдається здобути найголовніший трофей у біатлоні – ВКГ; то Магдалена Нойнер обійде Дашу на кільканадцять очок у останніх гонках, то Кайса Макарайнен вистрілить на останніх етапах. Однак, знаючи, що ні Даша, ні Кайса у наступні роки не збираються завершувати кар’єру, то у наступних роках протистояння цих двох великих спортсменок ми ще побачимо. А там і Габріела Соукалова із Тіріл Екхофф підтягнуться, та й Кузьміну не варто списувати із поточних лідерів.

Командна першість:


МКГ у жіночій естафеті дістається збірній Німеччині.
На фото зліва направо: Лаура Дальмаєр, Франциска Хільдебранд, Андреа Хенкель, Франциска Пройс.
http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../179304743.jpg

Дуже шкода, що не обнулили результати росіянок у Ансі, де наші були 4-тими – з огляду на це, цей глобус міг би бути нашим (там відставання всього 11 очок). Чорна несправедливість. В тій естафеті, де українки взяли 4-е місце була під допінгом Захенбахер-Штеле (Німеччина взяла 2-е місце) і тоді ж під допінгом була Старих, тому Україна мала би взяти срібло. Тому наші мали б взяти кубок естафет. А так, наші золоті дівчата 2-гі.

МКГ у чоловічій естафеті дістається теж збірній Німеччині.
На фото зліва направо: Сімон Шемпп, Андреас Бірнбахер, Арнд Пайффер, Ерік Лессер.
http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../179304759.jpg

Парадокс, але це так – збірна Швеції має таку ж кількість очок, як і німці, а глобус віддали їм. Ще одна чорна несправедливість. Наші мужчини – 10-ті.

МКГ у змішаній естафеті отримує збірна Чехії.
На фото зліва направо: Онджей Моравєц, Вероніка Віткова, Габріела Соукалова, Ярослав Соукуп.
http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../179304674.jpg

А тепер найголовніше – Кубок націй. Тобто хто у світі найсильніший командно.
Жінки – Норвегія.
На фото зліва направо: Тіріл Екхофф, Тура Бергер, Анн-Крістін Флатланд, Сюнневе Сулемдаль.
http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../179304693.jpg

У жінок ми 4-ті, що дозволяє нам (як і норвежцям, росіянам і німцям) мати найбільшу квоту спортсменок у Кубку світу – по 6 чоловік.

Чоловіки – Норвегія.
На фото зліва направо: Уле-Айнер Бьорндален, Еміль Хеглє Свендсен, Хенрік Лабе-Лунд, Тарьей Бьо.
http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../179304704.jpg

У чоловіків ми 8-мі, що дозволяє нам мати квоту по 5 чоловік, як і було цього та попереднього року.

По глобусам все, далі ще буде інфа про тих спортсменів, для яких цей сезон став останнім (наразі ще не вистачає повної інформації). Соррі за многабукофф.

Jolie 25.03.2014 19:22

Ну що, після вчорашнього опусу про глобуси, продовжу тему.

Ссилка на інфу про тих спортсменів, які завершують кар"єру у цьому сезоні:
Биатлонисты, которые завершают карьеру в 2014 году


Із новин Федерації біатлону України:

Владимир БРЫНЗАК: «Два россиянина могут выступить за нас» / Президент ФБУ пообещал обновленную мужскую команду в следующем сезоне / Биатлон / www.sport.ua

Схоже, що Бринзак задумав якусь нову стратегію, зробивши таку заяву. В принципі, у збірній Росії такий величезний конвеєр молодих і перспективних юнаків, що там дійсно величезна проблема пробитися у першу збірну. І щось мені підказує, що не лише збірна України цьогоріч поповниться російськими легіонерами - цією стежкою може піти і Білорусь, і інші країни колишнього Союзу. Залишається лише питання: а чому не робиться ставка на рідних та корінних Кільчицького та Тищенка? А чим трохи слабший Ткаленко не догодив? Чи їх треба буде до 30-тки маринувати на КІБУ, поки легіонери бігатимуть за основу? Якесь неоднозначне рішення, я реально не розумію таких кадрових рішень. В нас з мужчинами дійсно ситуація важка і парадоксальна - другий склад збірної нічим не гірший за перший склад, це вже показав етап Кубка світу в Антхольці; невже проблема робити постійні ротації та підтягувати до основи кращих на поточний період. Тим більше, у збірній вже є один колишній росіянин Русинов, який ледве ногами перебирає на трасі вже другий рік і все без толку. І ще є наш рідний ветеран Олександр Біланенко, що за швидкістю та стрільбою дорівнює сьогоднішньому Дериземлі, однак поки що ні той, ні інший йти на пенсію не поспішають.

Семеренко, Бурдыга и Пидгрушная пропустят следующий сезон / Валентина и Вита решили завершить сезон выступлением в России / Биатлон / www.sport.ua

У жіночій збірній ситуація ще патовіша: обоє Семеренок, швидше за все, підуть на кількарічний відпочинок, Підгрушна вже вроді би в офіційному декреті, Бурдига вийшла заміж та теж, можливо, піде в декрет. Із основи залишається одна Юля Джима та колишня легіонерка Марія Панфілова, у якої не заладився сезон після двох операцій. Так що, швидше за все, восени ми побачимо довгоочікуваних дівчат із другого складу - Ірину Варвінець, колишню лижницю Яну Бондарь та колишню легіонерку Ольгу Абрамову. Шкода, що Анастасія Меркушина віком до першої збірної не дотягує, а то це вже потенційна спортсменка вищого ешелону.

Отакі пироги :pardon:.

Добавлено через 1 час 58 минут

Із російськими легіонерами потроху прояснюється ситуація:
Владимир Брынзак: «В мужской украинской команде будет усиление – приедет чемпион России» - Биатлон - Sports.ru

Семаков и Жирный хотят получить украинское гражданство - Биатлон - Sports.ru

Владимир Брынзак: «Российские биатлонисты обратились к нам. Это не моя инициатива» - Биатлон - Sports.ru

Інтрига залишається, гм, що ж, цікаво :pleasantry:.

wwa 26.03.2014 13:36

Пидгрушная назначена замом к Булатову!

Добавлено через 29 минут

Биатлонистка Елена Пидгрушная назначена замминистра молодежи и спорта

Jolie 14.04.2014 19:03

Трошки оновлю тему:
Юля Джима: Девушка с винтовкой - iSport.ua
Елена ПИДГРУШНАЯ: «Я не политический человек» / Олимпийская чемпионка с энтузиазмом принялась за работу в Министерстве молодежи и спорта / Биатлон / www.sport.ua
Свенсен и братья Бо спустили шины автомобиля Бьорндалена на этапе Кубка мира в Поклюке - Биатлон - Sports.ru
Слово секси пора писать в другом месте. Как сходят с ума норвежские биатлонисты - Под прицелом - Блоги - Sports.ru
БИАТЛОН• Дарья ДОМРАЧЕВА: “ПЕРВАЯ ЗОЛОТАЯ МЕДАЛЬ СТАЛА ДЛЯ МЕНЯ ВЫЗОВОМ”. СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета / SPORT-EXPRESS: Daily sport newspaper. Чемпионаты мира и Европы по футболу, хоккею, баскетболу. Биатлон, теннис, зимние виды спор

wwa 19.05.2014 16:55

Российский биатлонист хочет самореализоваться в сборной Украины | Биатлон | XSPORT.ua

http://xsport.ua/upload/news-photos/...n/IMAG0584.jpg

Экс-россиянин Владимир Семаков, который со следующего сезона будет выступать за сборную Украины по биатлону, рассказал XSPORT, что он уже готов приступить к тренировкам в новой команде:

«Хочется, чтобы побыстрее началась работа, увидеть, как новый тренер будет действовать. Надеюсь найти с ним контакт».

По словам Семакова, переход в сборную Украины для него не был спонтанным:

«Я решил достаточно давно. Об этом и разговоры давно шли. Все шло нормально, хотя разговоры разные были (об Украине – XSPORT). Но я принял для себя решение.

Смысл перехода – не ради денег. Заработать можно было и в России, где все стабильно. Вариант был в том, чтобы самореализоваться, выйти на определенный уровень и тренироваться в классной команде. Потому что завязывать мне пока не хочется», - подчеркнул биатлонист.

Bob_Kneissl 20.05.2014 07:28

Президент ФБУ Володимир Бринзак представив новачків української збірної.:agree:
Збірна України з біатлону посилилася двома спортсменами з Росії.
Про це повідомляє sport.ua.
За нашу команду з нового сезону буде виступати чемпіон Росії з Іжевська 29-річний Володимир Семаков та уродженець Башкіртостана, 27-річний призер чемпіонату Росії Олександр Жирний.
Про це на спеціально скликаній прес -конференції розповів президент ФБУ Володимир Бринзак, правда, з оригінальною формулюванням: «Наші спортсмени в Сочі завоювали п'ять медалей. Ми теж маємо право показати, що у нас йде робота. Люди хочуть тренуватися на вищому рівні, допомагати створювати конкуренцію, щоб боротися за високі місця в найближчі чотири роки. Я думаю, ці хлопцям нам дуже допоможуть створити таку чоловічу збірну, яка б виступала на такому ж рівні, що і наші дівчатка».

Jolie 21.05.2014 12:10

Цитата:

Коментар від Bob_Kneissl (Коментар 253816)
Президент ФБУ Володимир Бринзак представив новачків української збірної.:agree:
Збірна України з біатлону посилилася двома спортсменами з Росії.

Я розумію Бринзака, який переобрався на пост Президента ФБУ і якому лаври "золотої жіночої четвірки", що розквітла за період його керування Федерацією, не дають зупинятись на досягнутому. Я дуже добре розумію, яка сильна підготовка у чоловічого резерву збірної Росії, на відміну від нашої, яка, крім Дериземлі (що зараз перебуває у передпенсійному віці і якому от-от стукне 37 років), за весь період незалежності бодай рівня чемпіона чи призера Чемпіонату світу так нікого і не виховала. Але я не розумію одного: доколє у запасі будуть маринувати нашого львів"янина Віталія Кільчицького, який у цьому році лише на одному етапі Кубку світу показав вищі результати, ніж деякі спортсмени першого складу збірної? Крім того, Кільчицький на XXVI зимовій Всесвітній Універсіаді в Трентіно в грудні 2013 року Кільчицький став дворазовий cрібним призером в спринті та змішаній естафеті, після чого був відзначений нагородою як кращий спортсмен місяця на Львівщині. По жінках те саме питання: чому Ірина Варвінець не у першому складі збірної, якщо Олена Підгрушна не збирається принаймні рік виступати? Чому реактивна лижниця Яна Бондар не у першому складі? Ось їх результати на Універсіаді: Біатлон на зимовій Універсіаді 2013 — Вікіпедія

Легіонери-легіонерами, але я вважаю, що чемпіонів насамперед треба виховувати із своїх спортсменів - це показала наша жіноча збірна минулого року на Чемпіонаті світу Чехії і цього року на ОІ в Сочі. Ну ж витягнули Дмитра Підручного, який лише другий рік у збірній, а результати вже є, так чому не можна підтягувати до основи Кільчицького, Артема Тищенка, Руслана Ткаленка? Хлопці ж перспективні, у них нема досвіду виступів у вищій лізі, а без цього який сенс їх маринувати у другій команді і катати на Кубку АйБіЮ? Неможливо зробити швидкісного спортсмена з того, хто постійно бігає поруч із тихоходами із другої ліги.

Добавлено через 10 минут

До речі, кому усі новини із збірної, тут є звіт із прес-конференції ФБУ:
Результаты сегодняшней пресс-конференции

Jolie 22.05.2014 15:45

У темі 1 додатків
Із фейсбучних новин зарубіжних збірних - Уле Айнер Бьорндален написав на своїй сторінці про другий тренувальний збір усієї команди на Мальорці:

Seasonpreperations at Mallorca, the whole team together!
It is very nice that everyone is present at the training camp. The first camp I skipped myself because of holidays. Now it's working well and we have been cycling, roller skiing and so far had great days and weather at Mallorca. The guys at the team seems to be in good shape, and I share room with Henrik as usual.

https://www.facebook.com/photo.php?f...9064802&type=1

І вся команда у зборі:

Jolie 26.05.2014 20:28

Ну нарешті з"явились позитивні новини із штабу нашої біатлонної збірної:

Бондаренко подарил квартиры биатлонисткам и многодетным матерям | КиевВласть

Женская сборная Украины по биатлону свой первый летний сбор проведет на Сумщине | Сумська обласна організація Федерації біатлону Украї

Мужская сборная тренируется в Чернигове


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 19:25.