Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Après Ski (https://extreme.com.ua/forum/107-apr-s-ski/)
-   -   Биатлон (https://extreme.com.ua/forum/apr-s-ski/11930-biatlon.html)

Jolie 21.08.2014 20:40

ЛЧМ 2014. Стартовые составы юн.спринтов

Інфа від ФБУ: ЛЧМ 2014. Стартовые составы спринтов у юниоров

Завтра, 22 августа, в Россия Тюмени пройдут спринтерские гонки у юниоров в рамках чемпионата мира по летнему биатлону.

Юниорки (12:30)
12. Юлия Бригинец
21. Анастасия Меркушина
27. Юлия Журавок

Юниоры (15:00)
6. Максим Ивко
11. Александр Морьев
17. Артем Тищенко
33. Андрей Доценко

Текстовая трансляция - юниоры: Онлайн-трансляции
юниорки: Онлайн-трансляции

Jolie 27.08.2014 16:31

Отже, на Літньому Чемпіонаті світу із біатлону наша збірна здобула 3 "срібла" (у змішаній естафеті і особисті нагороди у Валі Семеренко та юніора Артема Тищенко) та 1-ну "бронзу" (у змішаній естафеті у юніорів) :friends:.

Ссилки по цій темі:
Валя Семеренко взяла "серебро" в гонке преследования | Биатлон | XSPORT.ua

Валя Семеренко: «Посвящаю свою медаль Украине» | Биатлон | XSPORT.ua

Перша особиста медаль у молодняка:
Украинец Тищенко берет «серебро» на ЧМ по летнему биатлону | Биатлон | XSPORT.ua

Прима: «Остались двоякие впечатления от результатов спринта» | Биатлон | XSPORT.ua

Росіяни знову паляться на допінзі:
Российский биатлонист отстранен от спорта на два года | Биатлон | XSPORT.ua

Ну і, власне, новина із ряду негативно-шокуючих:

У Мартена Фуркада обнаружен мононуклеоз - Биатлон - Sports.ru
Биатлонист Фуркад прервал тренировки на несколько недель из-за мононуклеоза
Биатлон. У Мартена Фуркада диагностировали мононуклеоз (Сильнейший биатлонист современности Мартен Фуркад рискует надолго выпасть из

Видать, у Фуркада із наступним сезоном все накривається - із таким діагнозом практично нереально витягнути повноцінно сезон. Наприклад, норвежка Сюнневе Сулемдаль через цю хворобу провалила ОІ в Сочі та достроково завершила сезон. У теннісі теж повно прикладів, коли спортсмени із цим діагнозом провалювали свої виступи і навіть завершували кар"єру. Даремно Фуркад перебрався у Норвегію - там ця хвороба дуже поширена серед спортсменів. Будемо надіятись, що Мартена витягнуть із лап цієї хвороби лікарі та інноваційні препарати, інакше подальша кар"єра цього спортсмена може опинитись під загрозою.

Стаття на цю тему:

Гретцки, Федерер и другие жертвы «поцелуйной болезни», сразившей Мартена Фуркада

wwa 16.09.2014 15:08

Абрамова и Семенов опять взяли «золото» летнего чемпионата Украины - SportNews

Во вторник в Тысовце на летнем чемпионате Украины по биатлону состоялись гонки преследования. Победы в них одержали на лыжероллерах те же спортсмены, которые накануне первенствовали в спринте и получили возможность стартовать, имея преимущество над остальными конкурентами.

Так, в мужской части соревнований первое место отстоял Сергей Семенов. Два других биатлониста, попавших в число призеров в спринте – Артем Прима и Русла Ткаленко – из-за большого количества промахов оказались вне пьедестала почета. Второе место на этот раз досталось Виталию Кильчицкому (5-й стартовый номер), третье – Дмитрию Русинову (4-й).

У женщин «золото» опять взяла Ольга Абрамова, которая в понедельник праздновала день рождения и таким образом сделала себе второй подарок подряд к своему 26-летию. Со второй на третью позицию переместилась Юлия Джима, третьей стала Яна Бондарь, которая в спринтерской гонке была пятой. При этом стоит отметить, что Валя Семеренко, которая в спринте не сумела стать победительницей и при «лишнем» промахе уступила одну секунду Абрамовой, в гонке преследования не стартовала из-за проблем со спиной.

wwa 29.09.2014 16:11

Українці тріумфували на відкритому чемпіонаті Білорусі з літнього біатлону!
У чоловічому спринті увесь подіум – український – перше місце у Віталія Кільчицького (1+0, 24:52), друге місце у Сергія Седнєва (0+0, 25:21), третє - у Володимира Семакова (0+1, 25:22).
Українка Алла Гиленко завоювала «бронзу» у спринті серед жінок.

Jolie 29.09.2014 17:35

Цитата:

Коментар від wwa (Коментар 261055)
Українці тріумфували на відкритому чемпіонаті Білорусі з літнього біатлону!
У чоловічому спринті увесь подіум – український – перше місце у Віталія Кільчицького (1+0, 24:52), друге місце у Сергія Седнєва (0+0, 25:21), третє - у Володимира Семакова (0+1, 25:22).
Українка Алла Гиленко завоювала «бронзу» у спринті серед жінок.

Боже, невже Сєднєв оклємався і входить у форму? Три роки від його травм і фізичних зривів пройшло - фанати вже встигли його "списати". І екс-русскій Сємаков почав себе показувати - позитивно! А за Кільчицького, як за земляка, щиро рада! І Аллочка теж молодець, наші дівчата дуже сильні!

Jolie 08.10.2014 17:32

Новості із міра біатлона:

Французи отжигають - Мартен Фуркад тільки-но встиг оклєматись від мононуклеозу, а вже шпарить на лижероллерах, що сумашедший:

https://www.facebook.com/16440344024...type=1&theater

«Я не занимаюсь работой, я утоляю страсть». Колонка Мартена Фуркада в L’Equipe - Simply a sport lover - Блоги - Sports.ru

Схоже, що у Бьорндалена з"явився конкурент по самовиснажуванню - Марті такий же помішаний на тренуваннях, як і знаменитий норвежець. Видно, Фуркад таки має намір у новому сезоні здобути 4-й Великий Кришталевий глобус Кубку Світу :pleasantry:.

У французьких жінок лідер теж не відстає від свого партнера по команді. Приклад просто таки шаленої мотивації та цілеспрямованості у спорті – фактично пропустивши сезон через травму ноги та несподівану вагітність, француженка Марі Дорен Абер усі місяці в очікуванні дитини провела на лижах та лижероллерах та із гвинтівкою. До речі, дитині у колясочці на фото – менш, як 20 днів (вона народила приблизно тоді, що й я, а моєму сьогодні 21 день ;-).

Возвращение Мари - Мир Биатлона - Блоги - Sports.ru

У російській збірній втрати - одна із лідерок Ольга Вілухіна пропускає сезон, "всеросійська Зайка" вагається, чи йти на пенсію, чи продовжити виступати у КС, а решта команди, м"яко кажучи, не надто сильні:

Кто остался? Женская сборная России без Зайцевой и Вилухиной - Под прицелом - Блоги - Sports.ru

Легендарна німецька спортсменка Магдалена Нойнер - про сім"ю, дітей та плани на майбутнє:

«Я уже забыла боль во время родов. Теперь мы хотим двоих или троих детей». Чем живет Магдалена Нойнер - Блокнот - Блоги - Sports.ru

Із українських новин:
Андрій Дериземля збирається балотуватися на виборах до Верховної Ради:

Андрей Дериземля: Необходимо обновить власть. Этого требуют люди

Наша збірна доволі успішно виступила на Чемпіонаті Білорусі - маємо багато подіумів, та, ясна річ, і перемоги. Усі результати можна глянути на офіційному сайті:

Федерация биатлона Украины / официальный сайт

wwa 17.10.2014 10:32

Биатлонистка Семеренко о сборе команды в Тюмене - Новости других видов спорта - Телеграф

Мужская и женская сборные Украины по биатлону ближайший этап подготовки к зимнему сезону проведут в тюменском Центре зимних видов спорта.

"Жемчужина Сибири" - превосходное место для подготовки к грядущему сезону. Восхищаюсь инфраструктурой данного комплекса, - призналась Валентина корреспонденту АСН "Тюменская арена".

- Трассы расположены в шаговой доступности от гостиницы, благодаря этому мы можем тренироваться в любое время. Рада, что мы будем кататься на лыжне этого современного стадиона в Тюменской области.

- Вы уже не раз боролись за медали различных соревнований в "Жемчужины Сибири". Довольны питанием и проживанием?

- На соревнованиях меня всё устраивало. Думаю, во время сбора в "Жемчужине Сибири" не разочаруюсь.

- Совсем немного осталось времени до старта нового сезона. Какие задачи?

- Не желаю ставить высокие цели перед собой. Буду наслаждаться каждой гонкой! Хочется отдыхать, преодолевая снежные трассы с винтовкой за плечами.

- В Тюмени также будут тренироваться ведущие российские биатлонистки. Есть желание провести совместный контрольный старт по окончании сбора?

- Я читала в Интернете об обновлении сборной России. Средства массовой информации гласят о том, что в её составе появились молодые и перспективные девушки. Мне бы очень хотелось посмотреть на их скорость и качество стрельбы. Была бы не против посостязаться с россиянками в контрольном старте. Но даже если такой гонки не будет, то мы встретимся на других соревнованиях. Но чуть позже.

- Как украинская команда будет формировать свой состав на первый этап Кубка мира?

- Не вдавалась в нюансы этого вопроса. Сейчас тяжело об этом рассуждать. Ответ, скорее всего, даже тренерский штаб ещё не знает. Для начала нужно как следует провести сбор, хорошо "прокататься" и провести пару контрольных стартов.

Jolie 27.10.2014 16:33

З понеділком усіх - і чергова порція новин із біатлонного світу :)

Прочну, як завжди, із французів.

Марті Фуркад після реабілітації та серії тренувань нарешті приступив до змагань – і прогнозовано виграв обидві гонки на лижероллерах:
Летний биатлон. Summer Tour. Мартен Фуркад и Беско выиграли спринты - Биатлон - Sports.ru
Летний биатлон. Summer Tour. Мартен Фуркад и Беско выиграли гонки преследования - Биатлон - Sports.ru

Анаїс Беско, судячи за результатами, новий лідер жіночої збірної Франції. А Марі Дорен Абер, схоже, таки повернеться на траси Кубка світу не раніше січня 2015:
Мари Дорен Абер: «Хочу вернуться в биатлон в январе» - Биатлон - Sports.ru

Німецька біатлоністка Андреа Хенкель, яка цього року завершила кар’єру, вийшла заміж за свого багатолітнього бойфренда із США біатлоніста Тіма Бьорка:
Хенкель и Берк поженились - Биатлон - Sports.ru
Таки заарканила пацана, стара перделка….

Інтерв’ю із Сімоном Фуркадом, старшим братом Мартена:
Симон Фуркад: «Я люблю то, чем занимаюсь» - Don't speak - Блоги - Sports.ru

Надії норвежської жіночої збірної (нагадаю, цього сезону закінчили кар’єру дві провідні біатлоністки із норвежської команди):
Уле Столтенберг: «У норвежек мы увидим несколько принцесс вместо одной королевы» - Биатлон - Sports.ru

Наразі мені найбільше шкода, якщо кар’єру закінчить Еміль Хеглє Свендсен – дуже люблю цього спортсмена-балагура і розбишаку:
Эмиль Хегле Свенсен: «Нет сомнений, что конец карьеры приближается» - Блокнот - Блоги - Sports.ru
Без нього норвежці точно не будуть такою ударною командою, яка громитиме всіх і всюди.

Із штабу нашої збірної: наші зараз перебувають у Тюмені, тренуються перед початком нового сезону – фото із тренувань можна глянути ось тут:
Сбор национальной команды Украины. Тюмень. «Жемчужина Сибири»
А в Тюмені зараз мороз – 15С, тому не дивуйтесь, що носи і лиця біатлоністів заклеєні спеціальними пластирями (щоб не простудити носові пазухи).

Інтерв’ю із Валею та Вітою Семеренками:
Валентина Семеренко: «На тюменской лыжне постепенно набираем форму» (ФОТО)
Вита Семеренко: «Я всегда рвалась на лед» (фото)

Трошки фоток нашої Юлі Джими:
Украинское солнышко - Игра в классики - Блоги - Sports.ru

У руслі виборчих перегонів – Андрій Дериземля не пройшов по своєму округу:
http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/wp...01f01=910.html , так що маємо надію, що ще в цьому сезоні його можна буде побачити у гонках Кубку світу.

З нетерпінням чекаємо початку Кубку світу з біатлону, який розпочнеться вже за місяць :Yahoo!:.

Jolie 04.11.2014 17:40

Новий тиждень - і нові біатлонні новини :pleasantry:. А до відкриття нового біатлонного сезону залишилось менше місяця! :dance4:

На цей раз почну з українських новин.

У Чернігові відкрилась лижеролерська траса із штучним освітленням:
http://www.biathlon.com.ua/comments.php?id=6133

Інтерв’ю Юлі Джими:
Юлия Джима: «Будем рады возвращению Елены Пидгрушной»

Вісті із французького табору:
Сборная Франции будет использовать вакс-грузовик в Эстерсунде - Биатлон - Sports.ru
Мартен Фуркад посетил фабрику Rossignol в Сен-Жан-де-Муаране - Биатлон - Sports.ru
Мартен Фуркад не выступит в лыжных гонках в сезоне-2014/15 - Биатлон - Sports.ru
Жан-Гийом Беатрикс: «Хотел бы войти в десятку общего зачета Кубка мира» - Биатлон - Sports.ru
Мари Дорен Абер: «Я потеряла большое количество мышечной массы» - Биатлон - Sports.ru
Французский винегрет на тренировке! - Штурмующие Олимп - Блоги - Sports.ru

Володарка жіночого Великого Кришталевого глобусу Кайса Макаряйнен – про плани на підготовку до сезону:
Кайса Мякяряйнен: «В межсезонье сделала упор на то, чтобы на ЧМ-2015 остались силы» - Биатлон - Sports.ru

Одна із найгарніших біатлоністок чешка Габріела Соукалова світу знялась у новому рекламному ролику:
Соукалова снялась в рекламе косметики - Биатлон - Sports.ru

Dermacol - Gabriela Soukalov? a Judit B?rdos p?ed objektivem Ji??ho Turka - YouTube

Невгамовний Уле Ейнар Бьорндален збирається невтомно прогресувати у тренуваннях, очікуючи відкриття сезону:
Уле Эйнар Бьорндален: «Мне нужно поднять точность стрельбы до 90 процентов» - Биатлон - Sports.ru
Уле Эйнар Бьорндален: «Никто не пробежал больше штрафных кругов, чем я» - Блокнот - Блоги - Sports.ru

Кулінарне відкриття нового біатлонного сезону:
В Эстерсунде представят книгу кулинарных рецептов от звезд мирового биатлона

Найкраще із біатлонних блогів цього тижня:
Аналіз найсильніших біатлоністів світу, діючих та «на пенсії»:
Бьорндален, Пуаре, Форсберг и другие биатлонисты, у которых больше 30 подиумов в карьере - Кто на свете всех сильнее? - Блоги - Sports.ru
Кто из звезд еще может вернуться в биатлон? - Под прицелом - Блоги - Sports.ru

Усі сезони білоруської ракети Дар’ї Домрачевої:
8 сезонов Домрачевой: статистика и графики - Даша - девушка мечты - Блоги - Sports.ru

І знову прекрасна Габріела:
Девушка с винтовкой. Габриэла Соукалова - Девушка дня - Блоги - Sports.ru

Дуже цікава та пізнавальна аналітика – кращі юніори «нульових», які на сьогодні стали біатлонними зірками:
Лучшие юниоры 2003-2006 годов - Лыжи и биатлон - Блоги - Sports.ru
Лучшие юниоры 2007-2010 годов - Лыжи и биатлон - Блоги - Sports.ru

Ну і нарешті нові комбінезони сезону 2014/2015 у збірної Італії та збірної Білорусі:
В новом сезоне сборная Италии будет выступать в красной форме - Биатлон - Sports.ru
С «лягушек» в «мухи».Новый комбинезон сборной Беларуси. - Биатлон Белой Руси - Блоги - Sports.ru
Фины сделали для белорусской сборной по биатлону новую форму

Судячи із першого етапу Кубку світу із гірських лиж, не тільки лижники та біатлоністи, а й уся зимова збірна Італії цього року переходить на яскраві червоні комбінезони.

Стосовно форми збірної Білорусі, то вона не мінялась уже кілька сезонів підряд, і, як на мене, попри чудову видимість і впізнаваність на трасі, була найбільш «совковою» та найменш сучасною. І от цього року такі барви та стайл )))). Ну що ж, у білорусів чудове фінансування, набагато краще, аніж у нас і вони можуть собі дозволити запросити іноземних тренерів на кілька сезонів роботи та міняти форму чи не щосезону.

На фото нижче італійська біатлоністка Доротея Вірер у новій формі та зразки нової форми білоруської збірної:

http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../180299289.jpg

http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../180299296.jpg

Jolie 05.11.2014 17:14

Тільки вчора писала про нову форму італійців і білорусів, і от сьогодні виплила інформація про нову форму збірної Чехії.
Cборная Чехии будет выступaть в новой форме - Биатлон - Sports.ru

На фото нижче – збірна Чехії у новій формі (дехто із них ще у старій, чорно-кольоровій):
http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../180301729.jpg

Габріела Соукалова, срібний призер ОІ у Сочі в масс-старті:
http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../180301730.jpg

Ярослав Соукуп, бронзовий призер ОІ у Сочі в спринті:
http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../180301731.jpg

Вероніка Віткова, срібний призер ОІ у Сочі в змішаній естафеті:
http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../180301732.jpg

Jolie 11.11.2014 14:21

Надзвичайно приємна новина – Валя і Юля показали себе найсильнішими у змаганнях із російською збірною на спільних зборах у Тюмені:
Валентина Семеренко выиграла контрольную гонку сборной Украины без огневых рубежей - Биатлон - Sports.ru

Наші у сусідньому польському таборі:
Женскую сборную Польши будет тренировать украинец Паниткин - Биатлон - Sports.ru

Із блогів:

Дар’я Домрачева у рекламі ODLO i Exel:
Дарья Домрачева в рекламе Odlo и Exel - Даша - девушка мечты - Блоги - Sports.ru
http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../180320295.jpg

Сімейний тандем норвежців Бьо:
«Соперники» Бё - biathl?n?mania - Блоги - Sports.ru

Повернення російської біатлоністки Світлани Слєпцової – непростий камбек непростої дівчини:
Светлана Слепцова пытается начать карьеру заново. - Мир Биатлона - Блоги - Sports.ru

Ще один довгожданний камбек – бельгійський німець Міхаель Реш знову у строю:
Михаэль Реш: «Тот, кого однажды назвали мертвым, живет долго» - Штрафной круг - Блоги - Sports.ru

Фотопорівняння – топові спортсмени сучасності у дитинстві та зараз (дивитись обов’язково):
Ох, уж эти детки! - Штрафной круг - Блоги - Sports.ru

Тренування та змагання української та російської збірних у Тюмені:
Женские сборные России и Украины на сборе в Тюмени - Мир Биатлона - Блоги - Sports.ru

Юля Джима у олімпійській формі (праворуч) передає естафету Валі Семеренко, яка у нашій кубковій формі з полосками; нижче – Наталія Бурдига.
http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../180320296.jpg

http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../180320297.jpg
Росіянки VS наші:
http://photo.qip.ru/photo/joliem.pho.../180320298.jpg

wwa 11.11.2014 14:52

Красотища:good: ну люблю я биатлон
БИАТЛОН Гонка Чемпионов 2014 ПРЕСТРЕЛКА (жен) - YouTube

Jolie 11.11.2014 17:42

Цитата:

Коментар від wwa (Коментар 265085)
Красотища:good: ну люблю я биатлон

Мда, Вілки росіянам буде дуже не вистачати (((. Вона, хоч і хвороблива, але таки дуже сильна біатлоністка. А загалом у росіян цього сезону печаль - крім Зайцевої, шанси на подіуми може мати хіба Віролайнен, решта - молодь, яка по суті у Кубку світу і не бігала.

Валя красава :Bravo:. Віта теж непогано, може повільніша, зате у гонках вона стабільніша. А велика Домрачева завжди із стрільбою партачила, це не новина. Та сама Кайса Макаряйнен теж, як і Домра, брала лижнею та надвисокою швидкістю. Решта - прогнозовано, Гаспарін не повезло, як і Дорен-Абер.

Там всі "звьозди", що тут сказати.

wwa 12.11.2014 13:09

Валя Семеренко: «Украина – сильная страна, как и украинцы» | Биатлон | XSPORT.ua

Лидер сборной дала интервью официальному сайту IBU.

Будет ли тяжело заменить Елену Пидгрушную?

- Очень тяжело заменить сильного спортсмена и практически невозможно сделать это сразу, но это спорт, и ты должен всегда двигаться вперед. Я думаю, очень важно подтянуть молодежь. В первый год это будет нелегко. У нас было четыре спортсменки одного уровня. В этом году будет сложнее, но мы все равно будем пробовать.

Как подготовились летом? Чувствуете себя готовой к соревнованиям с самого старта сезона?

- В этом году у нас сменился тренер. Первый тренировочный выезд был нацелен на адаптацию, потому что я никогда с ним на работала, но мы сработались хорошо, надеюсь, мы сможем провести сезон на достойном уровне.

Несмотря на тяжелую ситуацию в Украине, вы хорошо подготовились к сезону?

- У нас были самые различные тренировки, и разные объемы работы. Я думаю, мы сделали все что хотели. Конечно, ситуация сложившаяся у нас дома повлияла, но Украина сильная страна, так же как и украинцы.

В этом году в основной команде есть молодые и неопытные спортсмены. Тренировки с молодежью как-то отличаются?

- Пока что я всем довольна. Я уже давно хотела, чтобы в сборную пришла молодежь. Хотелось посмотреть на тех, кто заменит нас, когда мы уйдем. Полезно и хорошо, что мы тренируемся вместе. Мы всегда можем что-то подсказать, в чем-то им помочь. Гораздо легче войти в профессиональный биатлон, когда рядом есть тот, кто тебе советует и вдохновляет.

На чем ты планируешь сфокусироваться в будущем сезоне, личных достижениях на этапах Кубка мира, эстафетах или чемпионате мира в Контиолахти?

- Для меня важно все. Это послеолимпийский сезон, и перед стартом трудно предугадать, каким он будет. Будет проще понять, в какой форме я нахожусь после первых стартов. Тогда станет ясно, на чем мне стоит сконцентрироваться.

Jolie 13.11.2014 18:46

Головна новина місяця :girl_cray2::
Андрей Дериземля: «Заканчиваю профессиональную, но не спортивную карьеру»
https://www.facebook.com/deryzemlya/...553870/?type=1

Закінчилась ціла епоха українського біатлону. Без улибчового та позитивного Андрія збірна буде вже інакшою. Хоча у нього небагато подіумів та нагород, але він знакова фігура у нашому спорті. І те, заради чого він йде із спорту, достойне поваги та підримки.

Дериземля Андрій Васильович — Вікіпедія

https://www.youtube.com/watch?v=a6j03EA8YF8

А таким ми його пам"ятаємо у спорті:

https://www.youtube.com/watch?v=U57uqaeUfYg

https://www.youtube.com/watch?v=LYTlwk98mdg

https://www.youtube.com/watch?v=ytKN40c_dFw

https://www.youtube.com/watch?v=mzMjU5TNBLk

Падіння:

https://www.youtube.com/watch?v=7PXSAK0ycks

... і перемоги:
https://www.youtube.com/watch?v=2bplhC2ZgR0

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 10:03.