Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Après Ski (https://extreme.com.ua/forum/107-apr-s-ski/)
-   -   Биатлон (https://extreme.com.ua/forum/apr-s-ski/11930-biatlon.html)

Jolie 15.11.2014 16:45

Сьогодні у норвежському Шушені в рамках турніру відбувся жіночий спринт за участю збірних світу, які на той момент тренуються у цьому регіоні.

Спринт виграла італійка Доротея Вірер, її колега по команді Карін Оберхофер стала третьою, а друге місце посіла призер ОІ в Сочі та наразі перший номер збірної Норвегії Тіріл Екхоф:

http://www.sesongstartskiskyting.no/...8/RL_WOmen.pdf

А в Тюмені пройшли контрольні гони спринт нашої збірної, результати чоловіків та жінок на сайті ФБУ:

Контрольный спринт в Тюмени. Мужчины

Контрольный спринт в Тюмени. Женщины


UPD. Тільки що з"явились результати чоловічого спринту у Шушені - норвежець Александр Ус виграв, другим став француз Сімон Фуркад (старший брат Мартена), а третім теж норвежець Ветлє Крістіансен.

Нєжданчік: Мартен Фуркад тільки 6-й, Еміль Хеглє Свендсен тільки 7-й, 4-м став норвежець Тарєй Бьо (старший із братів Бьо), а 5-м став молодий і нікому не відомий француз Квентін Мелле:

http://www.sesongstartskiskyting.no/.../11/RL_Men.pdf

Jolie 17.11.2014 20:03

Вивішу я вчорашні результати масс-стартів у Шушені (Норвегія) (взято звідси: Федерация биатлона Украины / официальный сайт).

Масс. Мужчины
1. Уле-Айнар Бьорндален (1+0+0+0) 40:06.0
2. Ларс Хельге Биркланд (0+1+0+0) +6.7
3. Эмиль Свендсен (0+0+0+1) +19.7
4. Эрленд Бьентегард (0+1+1+0) +23.4
5. Йоханнес Тингнес Бё (2+0+1+0) +28.0
6. Алексис Бёф (0+0+1+0) +36.1

Повні результати: http://www.sesongstartskiskyting.no/...L_MASS_MEN.pdf

Масс. Женщины
1. Доротея Вирер (0+0+1+1) 39:25.9
2. Тирил Экхоф (1+1+0+2) +8.3
3. Николь Гонтье (0+0+0+2) +35.2
4. Сюннёве Сулемдал (2+1+0+0) +45.9
5. Хильде Фенне (1+1+1+2) +1:12.0
6. Кайя-Вёйен Николайсен (0+0+0+1) +1:14.5

Повні результати: http://www.sesongstartskiskyting.no/...Mass_Women.pdf

Для особо страждужчіх - відеозапис гонок із норвезького телебачення (ну і звісно, коментаторство норвежською мовою, гггг :crazy: - я, чесно, ніфіга не поняла, які ж трудні ці скандинавські язики, не те що інгліш чи італьяно).

Чоловічий масс більш цікавий - там основна боротьба почалася перед 3-ю стрільбою, коли намалювалась перша десятка на чолі із норвежцями Біркландом, Свендсеном, Б"єндегардом та французами Фуркадом, Дестьє і Бефом, у яку отримали шанси вклинитися також норвежці Бьорндален, Лабе-Лунг та Бьо. А вже четверта стрільба все розставила по своїх місцях: Сведсен промахнувся, чортихнувся і погнав на штрфний круг, молоденький Біркеланд із Бьорндаленом з нулями погнали на трасу, а решта безнадійно застрелилисьта відстали. І от на останньому колі Бьорндален під горочку не те що догнав бідолаху Біркеланда, а ще й відірвався від нього, познущавшись над усіма зусиллями юнца, який так добре відпрацював усю гонку. 40 лєт і так чесати по трасі, обходячи молодих, зелених і наглих - це треба вміти і могти!

Так що, у даному випадку Короля ще рано списувати - в мене таке враження, що він із такою підготовкою здатен не те що виграти Чемпіонат світу у Контіолахті-2015, а й наступну Олімпіаду у Кореї :crazy:.

Чоловіки:
https://www.youtube.com/watch?v=RGIZHszM1hs#t=13
(відео раджу переглянути до кінця - там цікава автограф сесія норвежської збірної в кінці).

Жінки:
https://www.youtube.com/watch?v=QAJHcVcTM0I

Що цікавого ще помітила - трансляція гонок дуже професійно підготовлена та записана, камери ловлять спортсменів на трасах не чим не гірше, ніж на Кубку світу. Думаєш, якась сільськогосподарська Норвегія, а як грамотно процес зйомок організовано: показують лідерів, відставання, відеоповтор, закриті мішені і т.п. Я вражена.

І ще Шушен дуже мальовниче місце, а пейзажі із стрільбища (див. 12-ту хвилину, 22-гу та 38-му) чимось нагадують пейзажі всіма нами улюбленого "Буковеля" (плюс те ж озерце, витяги нагору, краєвиди, ех...:snezhok:). Словом, раджу глянути :good:.

П.С. А для вже зовсім особо страждущіх нагадую, що за 2 тижні, 30 листопада, розпочинається Кубок світу із біатлону - перший етап пройде у Остерзунді (Швеція), де дідько надобраніч каже :crazy:. Подробиці та розклад гонок напишу напередодні етапу :wink:.

wwa 20.11.2014 20:30

Биатлон. Кубок мира 2014/15. Гид болельщика. Инфографика | Биатлон | XSPORT.ua

http://xsport.ua/upload/news-photos/...D-01%20(1).jpg

Jolie 20.11.2014 21:28

Класна стаття :good:. Правда, деякі уточнення:

- словенки Андреа Малі та Тея Грегорін не завершили виступати, а вже заявлені на сезон як основа збірної Словенії;

- гонорар Дар"ї Домрачевої за КС, ОІ та спонсорські призові сягнув суми близько 800 тис. доларів, в євро суми не рахувала.

Щодо пейзажів та красот нинішнього КС - як на мене, найкращі пейзажі під час нинішнього сезону можна споглядати на етапах у Хохфільцені (Австрія), Поклюці (Словенія), Рупольдингу (Німеччина), Антхольці (Італія) та дещо урбаністичному Холменколлені (Норвегія). Нове Место - унило, ліс і все. У Хантах будуть кранти - там такі морози, що най Бог боронить :shock:. У Остерзунді в цей час поривистий вітер та суцільний лід на трасах - скільки дівчат минулого року покалічилось, Марі Дорен Абер з Франції саме там і зламала ногу, що поклало хрест на ОІ в Сочі (прийшлось терміново вагітніти :angel:). У Оберхофі в січні вже який рік поспіль немає снігу і весь сніг привозять із гір плюс виробляють снігомашини - навіщо і цього року наступати на ті самі граблі - незрозуміло :fool:.

А от на ЧС буде подвійна інтрига - там у Фінляндії такі вітри весною, що результати можуть бути дуже непередбачені. Будуть мазати всі, це 100% :crazy:. Пріоритет матимуть фінські біатлоністи, в тому числі й Кайса Макаряйнен, володарка цього річного ВКГ, для яких це домашня траса, на якій вони постійно тренуються :good:.

Bob_Kneissl 21.11.2014 10:14

Биатлон: Сборная Украины огласила состав на первый этап Кубка мира - Биатлон 2013 - Кубок мира - Зимние виды спорта - СПОРТ

Jolie 21.11.2014 11:44

Нарешті!

З плюсів:
- у чоловіків у першу команду потрапив наш земляк Віталій Кільчицький (родом з Новояворіська, живе у Львові :friends:) та молодий Артем Тищенко, який неодноразово був на подіумі на Юнацьких ОІ в Трентіно цього року :good:. Артем, схоже, буде новою молодою зіркою у нашій команді;
- нарешті відновився Сергій Сєднєв :good:. Його вже цього року 100%-но списували, а він таки не здався.
- у жінок у першу команду, як і Артем, потрапила Анастасія Меркушина (Тернопіль), яка теж себе показала в Трентіно. Так само й Надя Бєлкіна, Юля Журавок - це наша ще зелена молодь, для якої це будуть перші гонки в кар"єрі у Кубку світу. Тьху-тьху, аби у них все було добре.

З мінусів:
- у жінок знову пролітає Ірина Варвінець :girl_cray2:, вона знову захворіла. Дуже талановита дівчина, якій поламав кар"єру нещасний випадок - її збив на лижеролерській трасі п"яний водій, після чого вона пережила 2 операції, довге відновлення, крім того сезонні хвороби, як і всіх, донімають. А могла виступати за збірну вже 2 роки... Дуже шкода....

Bob_Kneissl 21.11.2014 14:47

Ще одна втрата нашої збірної:(
Одній з найкращих українських біатлоністок терміново потрібна операція - Korrespondent.net

Jolie 21.11.2014 15:35

Цитата:

Коментар від Bob_Kneissl (Коментар 266434)

Ужас....Це все, швидше за все, Віта у спорт не повернеться, треба бути реалістами... :girl_cray2: Навіть коментувати нічого не хочеться.... Здоров"я Віті, будем сподіватися, що ФБУ знайе гроші на її операцію та реабілітацію.

Крім того, виявляється, був скандал, коли наші повернулись із Тюмені - роз"яснення дав президент ФБУ Володимир Бринзак, на офсайті вже виклали текст його інтерв"ю: Владимир Брынзак: Мы должны нести мир и согласие между спортсменами, а не провоцировать ненависть и злобу

Через той клятий Шенген спортсмени та Федерація змушені їздити у Росію та виклянчувати у росіян місця на тренувальних базах :(. Так що нема чого винити ФБУ, вони й так із шкіри лізуть, щоб наші спортсмени мали все необхідне.

wwa 26.11.2014 09:30

На змаганнях FIS, що пройшли нещодавно в Сааріселькя, 10 км вільним (ковзанярським) стилем Катерина Сердюк подолала другою (час - 29:07.6), а Марина Анцибор – третьою (час - 29:08.7)!

Крім того, у ТОП-10 є ще 2 українки: Валентина Шевченко – на 6 місці (29:37.8), Катерина Григоренко – на 9 (29:52.9).

http://i.imgur.com/TtNq9WA.png

FIS Race - Ladies' 10 km F 23.11.2014

Jolie 26.11.2014 13:08

Цитата:

Коментар від wwa (Коментар 267060)
На змаганнях FIS, що пройшли нещодавно в Сааріселькя, 10 км вільним (ковзанярським) стилем Катерина Сердюк подолала другою (час - 29:07.6), а Марина Анцибор – третьою (час - 29:08.7)!

Крім того, у ТОП-10 є ще 2 українки: Валентина Шевченко – на 6 місці (29:37.8), Катерина Григоренко – на 9 (29:52.9).

Шкода, що у нас немає окремої гілки про класичні лижі. Правда, я сама в них не дуже орієнтуюся, знаю пару теперішніх медалістів ОІ і, крім наших, вболіваю за Юстину Ковальчик, яка лише одна може боротися проти норвежсько-шведської гегемонії.

Мене свого часу дуже вразило її інтерв"ю, яке раджу почитати всім - це приклад залізної волі, жаги до життя та перемог насамперед над собою:

Юстина Ковальчик: «Не планировала выступать в Сочи. Но случился выкидыш» - Наивно. Супер - Блоги - Sports.ru

(Соррі за тотальне сиплення ссилками на Sports.ru - насправді дуже інформативний та насичений ресурс, попри те, що російський із всіма витікаючими звідти обставинами. Деякі новини у них із заголовками аля жовта преса, однак над блогами працюють професійні журналісти, хороші переклади із норвежської, шведської, французької, німецької, яких на просторах інтернету раз, два і все).

wwa 26.11.2014 13:26

Да! Интервью сильнейшее! В человеке сразу чувствуется мощнейший стержень. Таких людей единицы.:good:
А как вот это Поступок дня. Ковальчик выиграла золото со сломанной стопой - Чемпионат мира - Live - Блоги - Sports.ru

Jolie 26.11.2014 14:57

Цитата:

Коментар від wwa (Коментар 267116)
Да! Интервью сильнейшее! В человеке сразу чувствуется мощнейший стержень. Таких людей единицы.:good:
А как вот это Поступок дня. Ковальчик выиграла золото со сломанной стопой - Чемпионат мира - Live - Блоги - Sports.ru

Загалом оте протистояння Ковальчик-Бьорген (трудолюбива полячка- королева лиж норвежка) дуже багато зробило для популяризації лижних гонок - це дві глиби сучасних лиж в світі:

Ковальчик о Бьорген: «Между нами нет дружбы» - Наивно. Супер - Блоги - Sports.ru

"Благодаря нашему соперничеству женские лыжные гонки резко поднялись на уровень, который раньше казался недостижимым. Я – специалист по выдерживанию нечеловеческих нагрузок – расправляла крылья на «Тур де Ски» и в общем зачете Кубка мира. А Марит – мастер чемпионатов мира – выигрывала там золото за золотом. Наши поединки всегда были эффектными, потому что гарантировали борьбу до самого конца. Не скрою, мы действовали друг на друга как красная тряпка на быка. Но в хорошем смысле этого слова. Мотивирующем. Мы подняли популярность женских лыжных гонок на высоту, которая раньше и не снилась. Мы умели устроить шоу и идеально знали в нем свои роли."

Я колись читала у одному із передолімпійських інтерв"ю тренера Юстини, який розповів, що Бьорген, як і багато норвежських спортсменів лижників та біатлоністів, асматичка, причому дозвіл на прийом спеціальних засобів вона отримала у достатньо зрілому віці (до якогось моменту вона не була асматичкою). І ще він наголосив, якщо б вся польська збірна викладалась так, як Юстина, то вони б давно увійшли у еліту лижних гонок на рівні Норвегії чи Швеції.

До речі, аналогічну думку висловив і колишній тренер збірної Росії німець Вольфганг Пихлер - ті ж росіяни не використовують весь свій потенціал на тренуваннях, як інші збірні, тому-то й посередні результати на етапах Кубка світу:
«Русские спортсмены живут слишком хорошо: никакого энтузиазма, внутреннего драйва». Откровения Пихлера - Блокнот - Блоги - Sports.ru

Молода норвежська спортсменка Тіріл Екхофф, здобувши у Сочі 2 медалі, була в шоці від призових російських спортсменів - вони там у Норвегії максимум що можуть отримати, маючи медаль ОІ, це безкоштовне навчання в університеті і контракт із спонсором. Ніхто там квартири чи "Лексуси" не отримує, як у постсовку; зрештою, там і призерів ОІ маса, не те, що у нас.

Добавлено через 1 час 13 минут

Повернемось до біатлону.

Моніка Хойніш представляє нову форму збірної Польщі:
http://i.piccy.info/i9/0a666efb74c45.../57448_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-11-26-12...72x800-r/i.gif

А молода біатлоністка з Росії Ольга Якушова (Галич) представляє нову форму своєї збірної (яка практично не відрізняється від минулорічної форми):
http://i.piccy.info/i9/6a85a8efdd34c...723cf336c8.jpghttp://i.piccy.info/a3/2014-11-26-12...60x695-r/i.gif

А так у біатлонному світі зараз дві новини – це скандальна книга шведа Борна Феррі та обнажонка чешки Габріели Соукалової:

Бьорн Ферри: «Кто прочитает мою книгу целиком, поймет, что она не скандальная» - Биатлон - Sports.ru
Соукалова сфотографировалась обнаженной для чешского журнала - Биатлон - Sports.ru

wwa 26.11.2014 15:16

Цитата:

Коментар від Jolie (Коментар 267123)
А так у біатлонному світі зараз дві новини – це скандальна книга шведа Борна Феррі та обнажонка чешки Габріели Соукалової:

Бьорн Ферри: «Кто прочитает мою книгу целиком, поймет, что она не скандальная» - Биатлон - Sports.ru
Соукалова сфотографировалась обнаженной для чешского журнала - Биатлон - Sports.ru

Саукаловой отдать первое место.:mosking: Там ещё и Фуркад:)

Jolie 26.11.2014 16:26

Цитата:

Коментар від wwa (Коментар 267150)
Саукаловой отдать первое место.:mosking: Там ещё и Фуркад:)

Фуркад на бочці нєотразім :crazy:.
Однак ви ще Мірі Гьоснер не бачили :crazy:

Ну раз пошла такая п"янка і сюди навіть почав заглядати %Sheridan ,
викладу я пару ссилок із обнажонками (хай мужики потішаться):

Безоружные. Когда раздевались биатлонисты - Девушка дня - Блоги - Sports.ru

А от, власне, сама-сама обнажонка року (дивитись всім), запам"ятайте це ім"я: Міріам Гьоснер, 24 роки, Німеччина, гьолфренд відомого німецького гірськолижника Фелікса Нойройтера (https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93...%D0%B0%D0%BC):

Сексуальная Мириам Гёсснер - Таки Таки - Блоги - Sports.ru

Битчплиз #5. Мириам Гесснер х Playboy - VANITY - Блоги - Sports.ru

wwa 26.11.2014 16:57

Чувствую любителей биатлона может прибавиться!:good:


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 12:29.