![]() |
Лед тронулся на Буке, но как всегда через пень колоду. Правила начали транслировать по громкоговорителям на креслах, но так как громкоговорители раставлены неудачно, то слышно кусками и то нужно прислушиваться. Боюсь это просто не сработает. Флаеры нужны однозначно.
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Додаткові заходи тільки покращать ситуацію. Між іншим, про подання голосу, коли когось об"їжджаєш. 50 % лижників дуже адекватно реагують, "посуваються" і все прекрасно получається. І натяку не залишається на ризик зіткнення. 50 % інших просто ігнорують, хоча я чітко кричу. І як з ними бути? Зупинятися і розмовляти з ними настрою не було, бо дві такі мої спроби нічого корисного не принесли - один негатив. Я так толерантно кажу, мовляв неправильно себе поводите, не дотримуєтеся правил. З дитиною чуваку порадила з 15 перебратися на синю. Бо син вапчє ніяк не катався. Перший варіан - почалася сварка, другий - відповідь "а ми там вже були" з інтонацією "чого ти, яйце, курку вчити лізеш". А ще один чувак промчався біля мене сантиметрів 30. Розбаласувався і гепнувся. Я навіть не зрозуміла чого він впав. Але зупинилася, питаю "через мене впали". Каже "так". Ну і я йому так по-доброму "чому би то не подати голос, не витримати дистанцію?" Місця було небагато, але досить. Так він образився і мої подальші питання про його самопочуття зігнорив. Мабуть не з того почала :unknown: |
Цитата:
Наверняка этот придумщик сам не катается, а "изобретает" по аналогии с автомобильными поворотниками или правилами вождения маломерных судов. Не удивляйтесь, что Вас не понимают. Не видя ситуации, не зная кто кричит и не понимая кому он кричит невозможно принять осмысленное решение по собственному движению. К тому же не факт, что кричащего слышат. Потому я на крики внимания не обращаю. И Вам рекомендую то же самое ПС. Правила никто не отменял - задний обеспечивает безопасность. |
Цитата:
Ну ... я каталася на буці. В іхніх правилах пише: Об'їжджати стоячого нижче лижника, або того який повільно рухається слід на відстані не меншій ніж 5 метрів, попереджуючи голосом про себе. Ось я і спробувала. Я не кричала весь спуск, що ось вона - я їду. Кінець 16 чи 5Н доволі вузенькі. Їду на швидкості, виїжджаю із-за повориту чи горбочка - там хтось чи то їде, чи то щось пробує, вовтузиться спиною до мене. Одним словом - непербачуваний доволі. Місцями там всього метрів 5. А він/вона по центру. І за мною ще троє теж швидко спускаються. 2 UncleStas: Що на вашу думку тут робити? |
Цитата:
Про крики и про 5 метров в Буковских правилах - имо лажа. Крики - это практически не выполнимо. А 5м - это и не контролируемо, и не нужно... самодеятельность это, аматорство Внизу 5H я бы, вероятно, прижимался к правому краю - там и снежок наверняка есть, и от столкновения в случае чего можно. Я уже где-то писал, я иногда применяю частые крики типа хоп-хоп-хоп приближаясь к кому-то в узком месте, но это больше себя встряхнуть/активизировать ;-) |
Насчет криков - присоединюсь к UncleStas несколько раз видел реакцию людей на крик едущих сверху - вертеть головой в поисках опасности или резко изменить направление движения...
Сам просто или торможу или ищу способ безопасно объехать. Кстати насчет 5Н - опытным путем выяснил что если на перегибе ехать не по центру а с какого-нибудь бока (справа лучше пожалуй) то успеваешь просмотреть весь участок и скорректировать свое движение если там стоит/лежит/едет какой-нить нежданчик.. |
пам"ятаю, мене кілька років тому, коли я вагітна сунулась, як черепаха, на вузьких ділянках обганяли лижники з криком хоп-хоп, або "об"жджаю зліва" - це працювало, правда я трохи на стрьом тоді падала, але вже вліво не давала і попри мене пролітало чиєсь лижне тіло.
|
Цитата:
А ещё мне когда-то давно запомнился товарищ, который летал по склону со свистком "ту-ту-тутуту" Был туман, плохая видимость, но я притормозил , дабы понять "что это?!". В общем, после этого вытащил свистульку из детской новогодней игрушки, когда та сломалась - и тоже использую по мере необходимости как клаксон. Очень удобно и голосовые связки не напрягаешь:) |
Цитата:
|
Цитата:
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 02:52. |