Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Буковель (https://extreme.com.ua/forum/36-bukovel/)
-   -   extreme.com.ua против ломов (https://extreme.com.ua/forum/bukovel/1968-extreme-com-ua-protiv-lomov.html)

Bola 12.01.2009 22:37

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 13131)
Але починати треба НЕГАЙНО.

Згоден, підтримую, тому внеском в розповсюдження кодексу буду вважати в тому числі й ознайомлення з цим кодексом новачків, котрих приводжу на схил, а також інших знайомих та друзів, з якими вже катаю, але які не беруть участь у форумі. Наскільки я розумію, правила на форумі виставлені для узгодження не для того. щоб лише погооворити. А подальші пропозиції або кроки також будуть представлені громадськості.

Крім того, щодо Буковелі, то проведенняя будь-яких акцій, а особливо роздачу флаєрів, в будь-якому випадку необхідно узгоджувати з адміністрацією закладу, на території якого проводиться захід.

Балик 12.01.2009 22:45

Родилась еще идейка. После разработки внешнего вида "Кодекса" обязательно ссылку на JPG на форум. Мне кажется, очень эффективно если единый узнаваемый дизайн будет на всех г/л курортах Украины. Типа воздействия на подсознание :agree: как "При пожаре звоните 01".

jordik 12.01.2009 23:10

підтримую ідею з гучномовцями на підйомах: за рік-два правила мимоволі можна вивчити на пам"ять - відкладуться на рівні підсвідомості.
окупляться гучномовці(колонки, не знаю що там)доволі швидко за рахунок реклами, як в метро(головне, щоб не переборщили).
на кожній опорі можна написати (прикріпити щит)з одним пунктом правил, і так на кожному стовпі по одному пункту великими буквами, можна по кілька разів- і зорова пам"ять теж спрацює.
при видачі лиж на прокат можна давати підписувати відпочиваючим договір, який би містив кодекс з правилами, і це був би юридичний документ, а значить хитро написаний. договір відпочиваючий прочитає точно.
повністю підтримую bola стосовно позитивного звернення до відпочиваючих. коли чути таке позитивне звернення, мимоволі відчуваєш себе ЛЮДИНОЮ, ЯКУ ПОВАЖАЮТЬ, і починаєш поважати і себе, і інших. хочеться стати культурним, ввічливим.

Albertowych 12.01.2009 23:15

jordik знизу зліва є кнопочка EDIT називаєтся, можна натиснути і виправити своє повідомлення, щоб не повторювалось :)

Dimitry 12.01.2009 23:16

Думаю что правила надо раздавать всем вместе с билетами в кассе, и говорить о том что это правила поведения на склоне, за нарушение правил отбирают ски-пас. Потому как ски-пас это есть проездной документ на подъемник и без него никуда. Ну по крайней мере на Буковеле это реально сделать.

jordik 12.01.2009 23:17

стосовно договору: його можна давати підписувати і при прокаті, і при продажі абонементів. наприклад: (прокат) ми зобов"язуємось зберігати цілими і неушкодженими документи, залишені як застава ітд. , за це ви зберігаєте наші лижі і неухильно дотримуєтесь правил поведінки на схилах (кодексу). кодекс нижче. за недотримання правил поведінки ваш абонемент буде анульовано. підпис.(я з цим згоден).якщо не згоден - немає лиж.

jordik 12.01.2009 23:20

дякую, Альбертович. я ще не розібралась повністю з цим форумом. просто написала повідомлення, а воно кудитсь пропало, ото я ще раз, чортихнувшись, мусила писати. :)

Albertowych 12.01.2009 23:32

Цитата:

Коментар від Dimitry (Коментар 13158)
Думаю что правила надо раздавать всем вместе с билетами в кассе, и говорить о том что это правила поведения на склоне, за нарушение правил отбирают ски-пас. Потому как ски-пас это есть проездной документ на подъемник и без него никуда. Ну по крайней мере на Буковеле это реально сделать.

це написано на скі-пасі, для чого повторюватись. Ми повинні САМІ щось почати робити, а не примушувати Адміеів Бука робити ТЕ що МИ вважаємо за неоюхідне.

Цитата:

Коментар від jordik (Коментар 13160)
стосовно договору: його можна давати підписувати і при прокаті, і при продажі абонементів. наприклад: (прокат) ми зобов"язуємось зберігати цілими і неушкодженими документи, залишені як застава ітд. , за це ви зберігаєте наші лижі і неухильно дотримуєтесь правил поведінки на схилах (кодексу). кодекс нижче. за недотримання правил поведінки ваш абонемент буде анульовано. підпис.(я з цим згоден).якщо не згоден - немає лиж.

А Ви спробуйте переконати прокатчиків, що ВОНИ повинні це робити. Починати треба з самого себе і зі своїх близких, знайомих, друзів. Я наприклад, кожен раз піднімаючись на кріслі, розказую сусідам про небезпеку недотримання правил, на прикладах "О ДИВИ ЯК ЛОМ ПОЇХАВ", стараюсь викликати в них відразу до такого стилю каталки, і втой же час РАЗОМ з сусідами любуюсь правильною технікою катання.
Примусом зробити мало що вдастся. Треба починати з малого. Хочаби з роздачі флаєрочків. І коли Вас спитають "тобі що БАБЛО плотят за роздачу" Ви можете гордо відповісти: "Я хочу щоб ВАС не збили на трасі ті, хто не знайомий з цим КОДЕКСОМ".

jordik 12.01.2009 23:40

а що, якби цей рух отримав офіційне визнання і юридичний супровід. типу офіційна організація (партія борців з ломами :) )зі своїм статутом і певними правами і обов"язками. був би тоді керівник, проводились би з"їзди (на Буці взимку, на Дразі в травні, або коли душа забажає), нарада, постанови ітд., координація дій і велиикий гульбан!

Dimitry 12.01.2009 23:42

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 13163)
це написано на скі-пасі, для чого повторюватись. Ми повинні САМІ щось почати робити, а не примушувати Адміеів Бука робити ТЕ що МИ вважаємо за необхідне.

Якщо адміністрація курорту не вважає за потрібне навести порядок в Себе на курорті, і організувати належним чином безпеку відпочиваючим, тоді виникає законне питання: ЧИ може такий курорт називати себе №1?

В такому випадку доцільніше виловлювати ломів і роз’яснювати їм правила. Але іноді це може бути небезпечно для здоров’я...

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 16:34.