Деякi найяскравіші вислови державних діячів, політиків, спортсменів і знаменитостей минаючого року
"Я категорично проти цих тривалих канікул. Ні до чого хорошого вони не приводять, крім споживання алкоголю. Бо інших духовних цінностей поки обмаль".(Геннадій Онищенко, голова Росспоживнагляду, - в ефірі радіостанції "Ехо Москви".)
"Армії потрібно нарешті дати справжню роботу. "Мережевих хом'ячків" цілком можна відправити у діючі війська. Ті з них, що виживуть, напевно, стануть людьми".(Всеволод Чаплін, голова Синодального відділу із взаємин церкви і суспільства, - в ефірі радіостанції РСН.)
"Норму треба знати - випив свої три літри і вистачить".(Володимир Путін - на зустрічі з уболівальниками.)
"При Путіні ми повернулися до нормальної цивілізованої корупції".(Станіслав Говорухін, режисер, голова виборчого штабу В. Путіна, - в інтерв'ю газеті "Труд".)
"В принципі Кіров нітрохи не гірше Лондона по ряду параметрів. А по співвідношенню ціна - якість явно краще".(Микита Бєлих, губернатор Кіровської області, - радіостанції "Ехо Москви".)
"Якщо промінь сонця падає під певним кутом на напівпрозору виборчу урну, ще не сильно заповнену бюлетенями, то виходить рідкісне оптичне явище - дуже красиве. Можна зловити в художній кадр".(Володимир Чуров, голова ЦВК, - під час майстер-класу для фотокореспондентів провідних ЗМІ.)
"Роботи у вас буде достатньо".(Дмитро Медведєв, Президент Росії, - під час спілкування з ракетниками.)
"Я ось вивчився і працюю в непоганому місці".(Дмитро Медведєв, Президент Росії, - на зустрічі з учнями Чебоксарської гімназії № 5.)
"Для нашої історії характерно, що спочатку ми кілька разів наступаємо на граблі, а потім нас піднімають на вила".(Сергій Іванов, керівник адміністрації Президента Росії, виступаючи в Держдумі.)
"Те, що ми не виправдали ваших сподівань, це не наші проблеми, це ваші проблеми".(Андрій Аршавін, капітан збірної Росії з футболу, - уболівальникам.)
"У нас федеральних виборів минуло не так багато. Якщо ми звернемося до досвіду інших країн, то побачимо, що і там були порушення ... Подивимося, наприклад, фільм" Банди Нью-Йорка "...".(Андрій Ісаєв, депутат, - на засіданні Держдуми.)
"Все, що робить держава, - завжди нудно і бездарно. Ми ж з вами знаємо".(Дмитро Медведєв, прем'єр-міністр Росії, - на зустрічі з підприємцями.)
"Я добився в спорті всього, чого хотів. Думаю, необхідності продовжувати немає ... Я всього перший день на пенсії. Завжди хотів подорожувати. Басейни і готелі - ось що я бачив за 12 років у складі збірної".(Майкл Фелпс, плавець, 18-разовий олімпійський чемпіон, - на прес-конференції.)
"Вибори в тих державах, де вони проходять" нудно "і спокійно, - це щастя для народу, не кажучи вже про владу".(Олександр Лукашенко, президент Білорусі, - на виборчій дільниці.)
"Я - останній і єдиний диктатор у Європі. Так. Ви приїхали сюди і подивилися на живого диктатора. Де ще ви могли побачити ще одного? У цьому щось є".(Олександр Лукашенко, президент Білорусі, - в інтерв'ю агентству Рейтер.)
"Ми живемо в світі, де втратити мобільний телефон набагато страшніше, ніж незайманість".(Меган Фокс, актриса, - в інтерв'ю одному з американських телеканалів.)
"Планка скептичного ставлення до усталеної легендою про те, що Дід Мороз тільки що приїхав на санях з лісу, опускається до катастрофічно низького рівня".(Геннадій Онищенко - "Інтерфаксу".)