Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Другие архивы (https://extreme.com.ua/forum/88-drugie-arhivy/)
-   -   Колыба 2010 (https://extreme.com.ua/forum/drugie-arhivy/5828-kolyba-2010-a.html)

lubomyr 11.11.2010 18:34

Цитата:

Коментар від Wilson Payne (Коментар 93652)
на етикетці якого написано: винне сусло, спирт-ректифікат? :D і це на кращих сортах!

Свят свят свят. На кращих сортах такого не написано, за визначенням. Взагалі, до сухих вин спирт не додається, крім того що утворюється природнім шляхом в процесі бродіння. Зараз можна купити хороше столове вино не останніх світових виробників за ціною не набагато вищою за українські шмурдяки.

Wilson Payne 11.11.2010 18:50

Цитата:

Коментар від lubomyr (Коментар 93655)
Взагалі, до сухих вин спирт не додається, крім того що утворюється природнім шляхом в процесі бродіння.

в 2002 році я був на екскурсії на заводі Магарач в Криму. і там професор Загоруйко описував процес виготовлення вина. тоді я і дізнався, що вино - це лише перебродивший виноградний сік, а все , що продається в магазинах, вином не являються, а є "напоями типу вина" - сумішшю спеціально підготовленого винного екстракту (сусла) та спирту. але пишуть на етикетках справжній склад своїх напоїв далеко не всі виробники.

Додано через 2 хвилини

Цитата:

Коментар від lubomyr (Коментар 93649)
Молоко зараз не молоко, пиво теж щось все останнім часом стало "никакое". З соками давно все понятно.

тому що сучасні харчові технології передбачають виготовлення цих напоїв з порошкового екстракту, певного набору хімікалій та води :-,

Додано через 6 хвилин

в 2009 році я спілкувався на Ай-Петрі з місцевими продавцями "вина" на предмет чому їх продукт трохи дешевший ніж у фірмових магазинах Масандри, Інкерману чи Магарача. так от, за їх словами, вони додають виноградний спирт, який дешевше очищеного етилового спирту, який додають "гранди" винної промисловості, тому ціна нижча. виноматеріал же однаковий.

lubomyr 11.11.2010 18:52

Цитата:

Коментар від Wilson Payne (Коментар 93659)
в 2002 році я був на екскурсії на заводі Магарач в Криму. і там професор Загоруйко описував процес виготовлення вина. тоді я і дізнався, що вино - це лише перебродивший виноградний сік, а все , що продається в магазинах, вином не являються, а є "напоями типу вина" - сумішшю спеціально підготовленого винного екстракту (сусла) та спирту. але пишуть на етикетках справжній склад своїх напоїв далеко не всі виробники.

Так і є. Я про українські вин в даному контексті не говорю На Україні до останнього часу дотримувалися технології лише Інкерман і Масандра. Але зараз - це рідкісне чорнило. Щось трохи тріпається Колоніст. Але мені воно не подобається... Може ще навчаться робити добре. Звичайно, що можна нарватися на італійський, чілійський, аргентинський шмурдяк - ніхто від цього не застрахований. Але відомі виробники, які дбають про репутацію, тримають планку досить високо, бо конкуренція на глобальному ринку вина є шаленою.
Це тільки на Україні є поняття "винзавод". Іноземці дивуються цьому поняттю. Я теж мав нагоду бути не на одній виноробні в європі. Там процес виготовлення виглядає дещо інакше.
Я говорю про вино, яке є смачним, його приємно пити, і від якого голова зранку не болить. Таке вино можна зробити навіть в домашніх умовах. В мене, до речі, бродить вдома 10 літрів Ізабелли. Якщо вдасться - зустрінемося в горах, пригощу! :beer:

Константин 11.11.2010 19:07

Цитата:

без лактази, звичайно, буде :bad: але я знаю поки тільки одну таку людину :-,
Бум знакомы:beer:я и есть не переносящий молочные продукты:)

SMR 11.11.2010 19:39

Цитата:

Коментар від Wilson Payne (Коментар 93659)
...в 2009 році я спілкувався на Ай-Петрі з місцевими продавцями "вина" на предмет чому їх продукт трохи дешевший ніж у фірмових магазинах Масандри, Інкерману чи Магарача. так от, за їх словами, вони додають виноградний спирт, який дешевше очищеного етилового спирту, який додають "гранди" винної промисловості, тому ціна нижча. виноматеріал же однаковий.

Очень не хочется задеть Ваше самолюбие комментариями типа: "бредятина", "полная чушь", "ересь" и т.д..

Потому, в Ясне, я украду пару часов Вашего времени, дабы ввести Вас в курс дела и в непринуждённой атмосфере, за бокалом НАСТОЯЩЕГО вина, расскажу немного о виноделии. После этого, я Вас уверяю, Вы никогда не будете покупать НАСТОЯЩИЙ шмурдяк у Ай-Петриковских сомелье.:wink:
:beer::friends:

Sheridan 11.11.2010 22:14

SMR, я второй в очереди!

Добавлено через 28 минут

Я не знаю, почему это му место в Колыбе....

YouTube - Best Of Extreme Sports 2010 - Part 1

YouTube - Best Of Extreme Sports 2010 - Part 2

Pivoman 11.11.2010 23:11

Ого, узнал новое о молоке. Надо будет попробовать купить себе разок вместо пива :)
До этого пил его исключительно летом где-нибудь в глухом куточке Карпат проходя или проезжая на веле какое-нить глухое село... Молочко, вурда .... а кислячок ... МММ...:good::girl_cray2: И нажраться им аж шо встать не можешь. Прям на месте покупки на живописном лужке!
Из молока в пакете можно получить вкусный кислячек ?

А тем временем Поплавский в Палаце Украина дает свой очередной ПРОЩАЛЬНЫЙ концерт. У него явно склероз. Сколько можно ? :bad:
Может прийти на концерт с плакатом : "До свиданья, наш украинский Миша, улети наконец навсегда !" :)

Keks 11.11.2010 23:18

Цитата:

Коментар від SMR (Коментар 93672)
Очень не хочется задеть Ваше самолюбие комментариями типа: "бредятина", "полная чушь", "ересь" и т.д..

Потому, в Ясне, я украду пару часов Вашего времени, дабы ввести Вас в курс дела и в непринуждённой атмосфере, за бокалом НАСТОЯЩЕГО вина, расскажу немного о виноделии. После этого, я Вас уверяю, Вы никогда не будете покупать НАСТОЯЩИЙ шмурдяк у Ай-Петриковских сомелье.:wink:

А что понимается под словом "шмурдяк"?
Что понимается под "бокалом НАСТОЯЩЕГО вина"?

Wilson Payne 11.11.2010 23:50

Цитата:

Коментар від SMR (Коментар 93672)

я ж сказав "за їх словами" :-, за що купив, за те продав :wink: а їх шмурдяк я й не збирався купувати, просто поцікавився :-,

Keks 12.11.2010 00:00

При производстве сухого вина используется нормальный виноматериал. Вопрос в другом, сколько литров вина можно получить с одного литра виноматериала. Грамотные технологи используют винную подкормку и дрожжи.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 03:41.