Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   How to (https://extreme.com.ua/forum/99-how/)
-   -   Лавинная безопасность (https://extreme.com.ua/forum/how/955-lavinnaya-bezopasnost.html)

Pivoman 23.03.2010 01:18

Цитата:

Коментар від Osja (Коментар 67158)
В ночь выходить было нельзя и спасатели это знали. Выйти на поиски им жестко приказало начальство.

Сомневаюсь в жесткости приказов. Менталитет у нас такой. Словянский. Сам погибай, а товарища выручай.
У америкосов наверняка это все в инструкциях есть. А у нас - шапкозакидательство. Привычка. :evil: И никуда от этого не деться. Сам-бы пошел.
Цитата:

Коментар від Osja (Коментар 67158)
.. Полное впечатление, что статья написана, чтобы прикрыть жопу начальству

Не один чел ее явно писал. Мертвым уже не поможешь. А живым нужно жить.
Я знаю спасов в тех местах, которые просто не смогут прийти домой, пока кто-то не вернулся. Безрассудство, или правило ?

ёлки 23.03.2010 16:34

19 марта 2010 года на Чегете погиб гид по фрирайду, инструктор по сноуборду Михаил Кирилин (White Guides: Ассоциация горных гидов).

Он открывал склон и при входе в "Мечту..." сошла лавина. Его протащило до конца через скальный сброс "Ложной мечты". Нашли уже внизу, он еще дышал. Air-Bag раскрылся, Миша был без шлема, травмы головы были не совместимые с жизнью. Полчаса откачивали и тащили до станции МЧС. С ним все время была жена Аня, он умер у нее на руках. Никто из группы, которую он и Аня вели не пострадал. День был солнечный после снегопадов и метелей.

Re: ЛАВИНЫ - Форум - Adrenaline.in.ua

Я сначала не поверил... но нет.. это правда..
Ровно год назад он стал моим первым гидом в моих первых Больших Горах.. Очень хотел покатать с ним снова..

ev 23.03.2010 23:07

Почитайте Вадика (Goofy) откровния SKIER - ресурс для лыжников и бордеров : FORUM : Фрірайд і беккантрі
Молодец мужик - нашел в себе силы отписать как все было.

Dosker 23.03.2010 23:59

а не поехать ли нам на Чимбулак в Казахстан?
YouTube - Avalanche explosion result
а не поехать:((((

Osja 24.03.2010 00:15

Не поехать, там ежели не аваланч, то зализо-бетонч на склоне... Азия-с...

EZ 24.03.2010 11:38

Цитата:

Коментар від Dosker (Коментар 67381)
а не поехать ли нам на Чимбулак в Казахстан?
YouTube - Avalanche explosion result
а не поехать:((((

Полный пипец. Одно радует что все под контролем:evil:

Goofy 24.03.2010 22:05

YouTube - На память выжившим, в назидание другим ...

egoistk_a 24.03.2010 22:25

На Закарпатті знайшли тіло рятувальника, що загинув під сніговою лавиною
На десятий день пошуків знайшли тіло рятувальника Василя Вербищука, який загинув від снігової лавини. Хоча до пошуків були залучені фахівці із Києва та Львова з навченими собаками, та все ж роботи затягнулися.

Знайшов батька син, також рятувальник. Він працював не покладаючи рук, без перерви. І ось після дев’ятого дня йому приснилося, що батько докоряє: "Як ти не можеш мене знайти? Адже моя рука стирчить з-під снігу..." Син ледве дочекався ранку, щоб із двома помічниками продовжити пошуки. І справді помітив руку, висунуту з-під снігу.

Нагадаємо, що півтора тижня тому чотири рятувальники вирушили на пошуки заблукалих у Карпатах сноубордистів із Києва. Біля гори Високий Верх, що у Міжгірському районі на Закарпатті, рятувальники потрапили під снігову лавину. Один встиг відбігти, а трьох накрило сніговим валом. Двоє самостійно визволилися зі снігового полону, а Василя Вербищука шукали досі...

Ярослав Ядловський, УКРІНФОРМ
взято тут УЖГОРОД.net.ua - На Закарпатті знайшли тіло рятувальника, що загинув під сніговою лавиною

Paradox 25.03.2010 21:56

"На память выжившим, в назидание другим" - мурашок по тілу нагнали, бррррр!!!

Добавлено через 11 минут

Цитата:

Коментар від egoistk_a (Коментар 67532)
На Закарпатті знайшли тіло рятувальника, що загинув під сніговою лавиною
На десятий день пошуків знайшли тіло рятувальника Василя Вербищука, який загинув від снігової лавини. Хоча до пошуків були залучені фахівці із Києва та Львова з навченими собаками, та все ж роботи затягнулися.

Знайшов батька син, також рятувальник. Він працював не покладаючи рук, без перерви. І ось після дев’ятого дня йому приснилося, що батько докоряє: "Як ти не можеш мене знайти? Адже моя рука стирчить з-під снігу..." Син ледве дочекався ранку, щоб із двома помічниками продовжити пошуки. І справді помітив руку, висунуту з-під снігу.

Нагадаємо, що півтора тижня тому чотири рятувальники вирушили на пошуки заблукалих у Карпатах сноубордистів із Києва. Біля гори Високий Верх, що у Міжгірському районі на Закарпатті, рятувальники потрапили під снігову лавину. Один встиг відбігти, а трьох накрило сніговим валом. Двоє самостійно визволилися зі снігового полону, а Василя Вербищука шукали досі...

Ярослав Ядловський, УКРІНФОРМ
взято тут УЖГОРОД.net.ua - На Закарпатті знайшли тіло рятувальника, що загинув під сніговою лавиною

Земля йому хай буде пухом. Рідним і близьким співчуття.

Neon 25.03.2010 22:19

Цитата:

мурашок по тілу нагнали, бррррр!!!
тобі мурашок нагнали, а мені в гори страшно їхати поки не затарюсь лавинноюснарягою і не буду впевнений, що ті хто зімною катають в випадку чого зможуть допомогти.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 05:44.