Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Инкубатор (https://extreme.com.ua/forum/124-inkubator/)
-   -   Выбор горных лыж. Общие вопросы (https://extreme.com.ua/forum/inkubator/3693-vybor-gornyh-lyzh-obshie-voprosy.html)

Asten 29.11.2017 11:37

@Tarantello, Судя из кучи положительных отзывов в сети, лыжи достойные! Искал в прокатах, так и не нашел... может этот год будет более продуктивным)

@Rusja 29.11.2017 11:57

Цитата:

Коментар від ig0r2009 (Коментар 323581)
хтось катав на Elan Amphibio 84 XTi? хотілось би почитати відгуки від реальних людей...

Спросите у SRT
у него в профиле Elan amphibio waveflex 88XTI 2014

desperado 29.11.2017 12:34

Вітання лижникам.
Знатоки, допоможіть, будь ласка, в виборі:
1)Elan Explore Erise 72 (2016);
2)Kästle LX 72 (2013-2014);
3)Rossignol Zenith Z76 Oversize Carbon (2011).
Рівень катання - середнячок прогресуючий. На буці катаюсь з самого його відкриття, але рідко. Червоні/чорні.Стиль катання різний - як малі так і великі дуги. Минулого року сильно розтягнув зв"язки на гомілкостопі, тому не знаю чи варто витрачатись на дорожчі ЕЛАН чи взятив два рази дешевші зеніти, бо не знаю чи взагалі буду кататись через зв"язки. Елан подобається дизайном, але конкретно ця модель більше для прокатів, кастл більш технологічною здається. Зеніт чисто через те, що хоч і старічок, але дизайн ще актуальний. Якось по нубськи виходить - вибирати по дизайну, просто не знаю як жодна з них веде себе на трасі.

Наперед вдячний за відповіді.
P.S. Ще одні згадав - Elan exar erise.
Всі лижі 170-та ростовка. Мій ріст - 182 см, вага - 84

Lom 29.11.2017 13:18

Kästle LX 72 во всем супер, а виброгаситель и поведение на буграх вообще уникальны. Ростовка и жесткость Вам подойдет. В минусах только грандиозный вес и радиус 16 м, в короткую резаную дугу загнать можно, но нужно попыхтеть))

За Элан не в курсе. За россигнол.... ну, я не таком ехать не умею. Это типа такая формулировка, чтобы соблюдать приличия в почтенном обществе ))

desperado 29.11.2017 13:53

@Lom, дякую за швидку відповідь. В такому випадку Зеніти відпали) Та і не раз читав, що вони не айс. Дякую.
залишилось вибрати між:
1)Elan Explore Erise 72 (2016);
2)Kästle LX 72 (2013-2014);

Чесно, якби в кастл був радіус 15, то брав би не задумуючись Подобається , що вони досить пристойно напаковані - титанові пластини по пів міліметра зверху і знизу, сердечник з ялиці, ну і згаданий Вами "виброгаситель". А елан простішим здається, "універсальним", боюсь щоб він на трасі був "ні рибою ні м"ясом" зі своєю універсальністю. Але його плюси це радіус в 14.7 і свіжа модель (16-ий рік).

Sheridan 29.11.2017 14:12

@desperado, у вас техники не хватит правильно согнуть эти титановые пластины. Кстати, почему такие ограничения по выбору? Почему только три лыжи?

Lom 29.11.2017 15:02

Там титановых пластин сроду не валялось, почтеннейший desperado слегка ошибся в формулировке . То титанал, в смысле дюралевая бляха. Титана в ней не более 6%, где-то как в глине)) @Sheridan, эти не очень бревно, мягче чем MX. А Elan Explore Erise вроде как позиционируются производителем как прокат. Не замягко будет?

desperado 29.11.2017 15:03

@Sheridan, дякую за пораду.
Зупинив свій вибір на них, бо ціни більш-менш прийнятні за, відносно, не старих років моделі. Перелопатив багато продажників і весь сландо, зупинився на цих. Можливо є більш достойніші моделі по х-кам за таку ж ціну , але вони значно старіші, по 7-10 років, я такі сам маю, тому хочу оновити. А купляти щось значно дорожче, "свіжіше" і ще вищим класом не маю бажання, бо не знаю як піде катання через ті зв"язки.

Sheridan 29.11.2017 15:08

Цитата:

Коментар від Lom (Коментар 323862)
позиционируются производителем как прокат. Не замягко будет?

Там не пена, а какое-то спец дерево плюс фибергласс. Катал я его, он ничо так. Даже на мои 85 кило и 500 единиц агрессии :)

desperado 29.11.2017 15:52

@Sheridan, а якщо вага сотка? Як при такій вазі буде на цьому ЕЛАН?
Вирішив таки зупинитись на тих прокатних еланах. Підозрюю, що Lom правий і вони будуть зам"ягкі. Але якщо не підійдуть, то віддам батькові, він також хотів свої дрова старі поміняти) Катання в нього сині/червоні, не динамічне, то йому точно підійдуть. Так що є запасний варіант). Але вага в нього 100 кг.

Sheridan 29.11.2017 15:59

@desperado, если бы вы собрались в карвинговую школу, то я бы отговаривал, конечно. Но с такой нагрузкой и частотой катания этого Элана хватит с головой навсегда

Lom 29.11.2017 16:49

@desperado, навіть якщо у Вас збудиться нездоровий ентузіазм, і через сезон захочеться чогось на кшалт трамвайної рейки, то навряд чи буде проблемою продати того Елана з мінімальними втратами. Бренд порядний, модель нова.
P.S. Щоб надрукувати український апостроф ’ , необхідно наступити на лівий Alt, на цифровій клавіатурі набрати 0146, відпустити Alt. Як рідного прошу, бо мені вже від тих лапок посеред слів нагла кров очі заливає ))

Sumrok 29.11.2017 20:54

@Lom, А Буковеле можно взять на тест лыжи Elan?

Lom 29.11.2017 21:16

@Sumrok, не знаю. В Букопрокатах вряд ли, там преобладает перекрашеный позор Фишера RX Fire. Но вся дорога на Поляницу - один большой прокат. "Ищите и обрящете" © Матфей. Вряд ли он катал на горных лыжах. Зато знал шо делать, есть смысл прислушаться :)

desperado 30.11.2017 11:38

У темі 1 додатків
Lom, Sheridan, ще раз дякую за аргументовані поради і рекомендації. Дійсно допомогли визначитись. Таки взяв вчора ті Елан для прокату).
P.S. Lom, тонко)) , зацінив) . Самого нервують ті "даблапострофи" в тексті, просто вчора трохи поспішав, бо ті елани притримували для мене). Виправлюсь).
P.P.S. А kastlе візьму собі обов'язково, рано чи пізно) лижі цікаві, сам бренд цікавий, не такий масовий і з інтересною історією. Ще би десь знайти їх в прокаті для проби). Карвінг школа обов'язково. Мат.часть по лижах обов'язково)
Всім вдалого і приємного сезону.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 12:42.