Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Как мы падаем? (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/1636-kak-my-padaem.html)

waterboy 29.11.2011 23:46

1998год.... жестко
Nickel 'N' Dime II (1998) 09 Chris Edwards Fall - YouTube

vorigg 08.12.2011 09:56

Out of the Shadows Crash Reel on Vimeo

waterboy 12.12.2011 18:04

это успех!
Sean Kennedy's Death - YouTube

Татьяна 13.12.2011 11:00

Наперед перепрошую за off, але, читаючи правило Lomа про те, що не можна падати назад, згадала один смішний для мене випадок. Ми були на Красії і поїхали в один місцевий барчик Кандагар. По дорозі в машині дивились фільм Уоррена Міллера для початківців, там голос за кадром каже: "Первое правило при катании в целине- изменить мышление". Заходимо ми в цей Кандагар, а там зібрались всі місцеві інструктори. Ми питаєм: "Яке перше правило в гірських лижах?". Вони задумались на секунду, і один каже: "Хм. Перше правило? Падати на бік!" Після таких категорій як зміна мислення це прозвучало дуже смішно, хоча це дійсно "правильне правило".

verdo 18.12.2011 19:36

"Хм. Перше правило? Падати на бік!" Після таких категорій як зміна мисленняпрозвучало дуже смішно, хоча це дійсно "правильне правил це о".[/

супер - після всього прочитаного про техніку катання та техніку падінь - це саме класне спостереження. три роки тому навчався в школі інструкторів - вчив нас словак - їздили по 8год. в плузі. я думав, що він просто сміється з нас. через рік приїхав на слідуючий курс - десь під кінець курсу зрозумів, чого від мене хочуть - поміняти мислення це дійсно тема. Взагалі після того навчання я почав розуміти наскільки в нас все запущено - ми володіємо термінологією, скаженно дорогим спорядженням і це, нажаль все. Серед інструкторів - знаю тільки Камінського - його можна назвати інструктором, а дивлячись на екзамени які проходили минулого тижня на Буковелі - навряд чи з`являться нові - сумно.

А перед тим як падати потрібно на рівному місці відвести ногу вбік і сильно вдарити об сніг - черевик повинен вискочити з кріплення - це значить, що при падінні сустав не буде травмований через скручування лижі. спортсмени про це знають, а інструктори чомусь - ні.

Витек 18.12.2011 19:45

Цитата:

Коментар від verdo (Коментар 145036)
"Хм. Перше правило? Падати на бік!" Після таких категорій як зміна мисленняпрозвучало дуже смішно, хоча це дійсно "правильне правил це о".[/

супер - після всього прочитаного про техніку катання та техніку падінь - це саме класне спостереження. три роки тому навчався в школі інструкторів - вчив нас словак - їздили по 8год. в плузі. я думав, що він просто сміється з нас. через рік приїхав на слідуючий курс - десь під кінець курсу зрозумів, чого від мене хочуть - поміняти мислення це дійсно тема. Взагалі після того навчання я почав розуміти наскільки в нас все запущено - ми володіємо термінологією, скаженно дорогим спорядженням і це, нажаль все. Серед інструкторів - знаю тільки Камінського - його можна назвати інструктором, а дивлячись на екзамени які проходили минулого тижня на Буковелі - навряд чи з`являться нові - сумно.

А перед тим як падати потрібно на рівному місці відвести ногу вбік і сильно вдарити об сніг - черевик повинен вискочити з кріплення - це значить, що при падінні сустав не буде травмований через скручування лижі. спортсмени про це знають, а інструктори чомусь - ні.

Последнее предложение ввело в ступор.
Можно подробнее для меня :)

Pivoman 18.12.2011 19:51

Инструкция для мадам-полицейских, если их поймали насильники очень подходит: " Расслабиться и попытаться получить удовольствие":) Это я про падение ...

Lom 18.12.2011 20:17

Цитата:

Перше правило? Падати на бік

хм... наверное, у него другой подход)) Все же первым правилом должно быть "не падати". Падение НЕ уменьшает скорость и НЕ меняет траекторию движения таки большое расстояние, смотря по скорости. Т.е специально падать перед препятствем - 100% способ в него впаяться.

2 Pivoman: нинада расслабляться, удовольствие все равно ниже среднего)) Там где раньше написано про группировку при падении - таки правда, я дополнительно уточнял у врачей и волейболистов, честно))

2 verdo:, и мне про маваши-гири лыжей по рельефу интересно. Инструкторов такому не учат, поэтому и не знаю....

dudunyk 18.12.2011 21:38

Цитата:

Несколько раз перечитал... Представил как я буду перед падением сначала одну лыжу отстегивать, потом вторую, потом обе сразу... Тоже вошел в ступор... Потом дошло, что это перед катанием такой вариант проверки затяжки креплений :)

verdo 18.12.2011 23:31

Цитата:

Коментар від Витек (Коментар 145039)
Последнее предложение ввело в ступор.
Можно подробнее для меня :)

Дійсно - мається наувазі перевірка спорядження перед спуском. І якби цьому вчили інструкторів було б дуже добре - менше людей вивозили з Буковелю до лікарень. Інструкторів, правда. вчать правилам безпечної поведінки на схилах ( до теми, щоб не падати взагалі), але працюючи з клієнтами з якими до мене вже хтось займався один чи два рази лише чув від них, що вони знаютьпро такі правила.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 16:31.