Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Ротація чи каунтер? (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/29536-rotaciya-chi-kaunter.html)

Sheridan 05.02.2025 16:59

Дід, фільтруй базар.

Але я натягну. Відос подивись хоча б. Дрочити на фотки було модно до ютубу

Skyclub 05.02.2025 17:01

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 423127)
Каунтер чи ротація? норм буде?

Так банально і не смішно. А ми тут приколююємся, якщо хто не зрозумів.

Бо ніхто принципово "не буде пробувати", бо якщо спробувати, то щоб написати якусь маячню, то треба буде наступити собі на хфіст. До речі, подивіться, як кіт чи собака собі під хфостом вилизують, там також біомеханіка.
Праве яйце вилизується через правий бік, а не через лівий. Бо через лівий тушка не вивернеться, навіть у кицьки:ROFL:

А яка ж може бути розножка, якщо внутрішня стопа задвинута назад?

Skyclub 05.02.2025 17:06

Це все, на що ти спромігся?
Не зараховано.
Спробуй ще раз.
Лігетті, красунчик, з твого видосика та БРІНЬОНЕ З МОЄЇ ФОТКИ.
Лігетті іноді дивиться на камеру, це є. Але таз в нього гуд і руки корпус також.

mansrzv 05.02.2025 17:17

У темі 1 додатків
Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 423140)
А яка ж може бути розножка, якщо внутрішня стопа задвинута назад?

мал 1 і мал 2
і там і там внутрішня попереду зовнішньої, тобто фактично є розножка
Але на мал 1 - поганий варіант, та розножка яка є помилкою і переносить вагу на внутрішню, розкантовує її, ножниці і т.д
А на мал 2 - розножка є, але це норма, вона є абсолютно у всіх (при такому положенні ніг), нічого поганого вона не робить

Skyclub 05.02.2025 17:37

У темі 2 додатків
Ти маєш на увазі півтора черевика, чи півчеревика? Згоден.
Якщо фото зроблено точно збоку, то її взагалі майже не буде. Півчеревика.
Це я і мій учень з нуля за 6 днів.
Стопи з відео, не повіриш, карвінг, їде точно у мій слід.

Взагалі, якщо голені не параллельні, то розножка є, і це видно з любого ракурсу

Sheridan 05.02.2025 17:58

У темі 1 додатків
Вони красунчики. А ось це ад

Вкладення 47927

mansrzv 05.02.2025 18:07

це може бути просто утріроване виконання під час навчання

Sheridan 05.02.2025 18:29

@mansrzv , я б таке не виклав. Вони реально так хочуть катать. Я не розумію, на кого вони орієнтуються в світі.

Sheridan 05.02.2025 18:36

У темі 1 додатків
Ну тут гарніше, але тут досвіду вагон! Але навіщо? Шо дають ці плечі та голова? Я впевнений, шо Томмі це й сам розуміє, але схоже це головна фішка школи

Вкладення 47928

Mik 05.02.2025 18:44

Цитата:

Коментар від mansrzv (Коментар 423130)
@Sheridan,
@Skyclub,

яка тут розгрузка?

Розгрузка нейтральна. В перекантовці нога більше зігнута, ніж в апексі.

При верхній розгрузці навпаки. Апекс-зігнута, а далі випрямляється.

Sheridan 05.02.2025 19:09

@Mik , бро, там мала бути нижня. Яма на схилі, його розкрило. Я закинув кістку Скайклабу поржати

Томмі до речі не випрямляє зовнішню в повороті на камеру настікі, як це роблять профі. Ближче до снігу хоче буть напевно )

mansrzv 05.02.2025 19:12

У темі 1 додатків
@Sheridan,

Добре
Ми говоримо про положення корпуса на початку поворота, там де починають створюватися кути. Контрротація чи ротація?
Подивись на кадри 5,6,7 - початок повороту. Видно що корпус випереджає лижі по напрямку руху - він уже повернутий в майбутній поворот, а лижі ще поки ідуть в іншому напрямку
Хоча вона спеціально не закручує корпус в поворот, він у неї так орієнтований вже в кінці попереднього (кадр 4)
Але на що це більше схоже (кадр 5,6,7)? На ротацію чи контрротацію?

Mik 05.02.2025 19:14

Мова про кут, (довжину ноги). На пологих схилах достатньо трохи зігнути ноги, щоб розвантажити. З боку майже непомітний рух.

Sheridan 05.02.2025 19:15

В перекантовці шукати каунтер не буду. Цей рух корпусу називається антіципація

Skyclub 05.02.2025 19:15

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 423144)
Вони красунчики. А ось це ад

Вкладення 47927

Мені теж недобається це фотка з точки зору фото естетитки, бо сонце не так пада на куртку і сама куртка трохи корява.
І як вже написала розумна людина "вони так вчаться і роблять трохи перебор, щоб навчитись".
Те саме стосується і фото з Томасом - ти ж кращого ракурсу не знайшов, звісно ж, у Томаса його нема :ROFL:
Але це не ад, це рух туди, куди треба і по суті в мене все ок, тільки погляд на фотографа, щоб його не зачепити.
Я думаю, ти скоро Ден мені кістку смачніше покаже, не Лігетті , а себе, як треба.
Ад - це коли тіло їде вправо, а дивиться вліво, або якщо вигина копита , як резиновий. Оце точно ад, бо копитам капець.
До речі, хай буде нейтральна.
Хлопці, а яка розгрузка у Одермата, до речі?
Вам знайти фото, чи самі?:oops:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 11:51.