Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Снегозависимость > Карвинговая территория > Карвинг: техника катания > Ротація чи каунтер?
Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг

Відповідь

Параметри теми Пошук у темі
Старий 04.02.2025, 19:30   #1 (посилання)
Адепт Харбариума

Зараз: поза форумом

Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
Ротація чи каунтер?

Шкода шо Скайклаб обідився. Не побачить те, шо ставить крапки - вільне катання найкращих лижників світу - рейсерів. Я не винуватий, шо по ютубу вчусь *читає us skiteam alpine coaching manual але не катає, так шо сенсу нема
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 05.02.2025, 10:50   #2 (посилання)
Парапланерюга

Снаряга: HEAD Worldcup Rebels i-Race ​​Pro
Цитата:
Коментар від Sheridan Переглянути коментар
Шкода шо Скайклаб обідився. Я не винуватий, шо по ютубу вчусь
-Якби ви вчились так, як треба, то й мудрість би була своя!
Т.Г. Шевченко

Він не "обідився", він остаточно зрозумів, що нема сенсу комусь щось тут доводити, бо все одно ніхто його опусів тут не чита( там де читають, там після публікації його опусів до нього на школу приїздять люди, у цьому сезоні вже було 3 школи по тижню, і буде ще ), а тут він лише тренується у красномовстві , бо читачі тут не читають, а мерщій біжать шукати у відповідь щось "розумне" у ютубі.
На відео прекрасна їзда, без сумнівів
Він, поки ще не "обідився", то майже кожне речення починав словами " у поворотах великого та середнього радіусу". І разів 100 транслював думку, що у різних поворотах навіть у спортсменів трохи різні приорітети. І саме тому "трохи" різна техніка. Хтось почув? Ніт

Питання до шановної аудиторії - які повороти ми бачимо на тому відео бездоганних топових дівчат?
DH
GS
SL
?
Який радіус у лиж у спортсменів у
DH
GS
SL
?

На якому радіусі зазвичай катосять карвінг пересічні і топи?

Які головні цілі переслідує спортсмен у поворотах
DH
GS
SL
?

Яка швидкість у поворотах
DH
GS
SL
?

Яким типом повороту та на якому радіусі та на якій швидкості катосять пересічні лижарі, які вважають, що вони вже доросли до карвінгу?
Які приорітети у пересічних лижарів у цих поворотах?

Ден, от просто зараз у Чеслава проходить школа на Буковелі.
Чи Чеслав з Бульдозером вже теж для тебе не гуд?
Старий 05.02.2025, 11:07   #3 (посилання)
Адепт Харбариума

Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
@Skyclub, Че ніколи не був гуд ) Бульдозер не в Україні. Іноді спортгрупи у Че ведуть наші спортсмени, але вони вчать трасу, а мені нецікаво.

Сань, я радий, шо Томмі остаточно вирішив тему, про яку ми тут сперечалися декілька сезонів. На мою користь, до речі. Тепер верхня розгрузка - моветон. Зрозуміло, шо це не категорично. Лижи це дінаміка. Період.

Перекрут закінчиться так само. Я вже пропонував спір на 500 євро. Ми тікі не вирішили дедлайн )))

Райлі!!! Самий старий ротатор!!! Вже здався. 22 секунда. Спробуй тут і далі бачити, шо саме таз показує ротацію чи каунтер. Плечі другорядне. Голова взагалі )

Томмі буде наступним. Бо судячи по англонету, ця тема зараз бісить багатьох. Його вже там питали, чого це він декларує оверротацію. А він такий - I dont suggest rotation. I suggest alignment to skis! Вже square, залишилося небагато.

Я ржу з того, шо зараз на ринку інструкторів. Це все блятський інтернет наробив. Пише любе-голубе, яке катає як каліч. Але пише добре. Всі ведуться. Фу.

Планую Бук до кінця місяця. Якщо доїду через тцк всякі. Тижні на два три.

Радий, шо ти не обідився
Старий 05.02.2025, 11:22   #4 (посилання)
Парапланерюга

Що ти бачиш на 5.42? Каунтер?
Я принципово не буду тут щось доводити, тільки питання задаю
Цей стоп ок, чи помилка?
Подивись наступну секунду
Мініатюри додатків
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  476020910_609898461736695_90365603771109594_n.jpg
Переглядів: 9
Розмір:  2,99 МБ
ID:	47909  
Старий 05.02.2025, 11:34   #5 (посилання)
Адепт Харбариума

Бро, Райлі набагато сильніший лижник, ніж Томмі. Він вміє в усе. В стопи, в флекс, в кінетік чейн, в усьо взагалі. І він науковець-практик, а не інструктор. Ладно )))

Лижи це динаміка. Я вже казав? Ти головне не забувай, шо там йде ротатор-скваре-каунтер. Скваре - нейтральне положення, коли таз тупо по лижам в апексі. Ми про апекс. Якшо в динаміці, то замахаємось взагалі.

На 5.42 ідеальний каунтер. Подивись на внутрішне стегно - таз розвернутий назовні повороту. Я нічого не довожу. Буду на буці, зніму відос і так і так. Я коли придумав термін перекрут, писав тут, що по відчуттям це допомагає робити поворот коротшим чи якимось впевненішим чи шо. Але з перекруту перекантовуватись складніше, незбалансованіше і ГОЛОВНЕ довше. А я поки що катаю на всі гроші. Поки можу. І дуже люблю короткі. І швидкі

Я придумав, я. Ти вже сперечався навіть з цим. Не варто )
Старий 05.02.2025, 11:40   #6 (посилання)
Парапланерюга

Цитата:
@Skyclub Плечі другорядне. Голова взагалі )
Та невже?
Ну, ОСОБИСТО просто зараз стань перед дзеркалом(а можна і без нього), та спробуй розвернути плечі та погляд внутрь, а таз назовні. И при цьому впертись у зовнішню ногу.
Спробуй, це прикольно.
Тільки чесно.
Зроби це, Друже!
Бо це ПЕРШЕ відбувається на школі у перший вечір, після знайомства.

Термін ПЕРЕКРУТ зазвичай вживають москалі та ті ж самі люди що вживають слова:
-шоколадний барига, грантоїди, соросята, антиваксер, рептілоїд, плоскоземельщик, ухилянт, свинарчуки, шапочка з фольги.
Ці ж люди, наприклад, бабця Дебора, для аргументації, становляться на розноси і крутять дупою.

Добавлено через 5 минут

Цитата:
Подивись на внутрішне стегно - таз розвернутий назовні повороту.
Браво! Тобто ти ЩЕ РАЗ сказав, що людина здатна прийняти позу, де голова, руки та погляд в один бік(внутрь), а таз в інший(наружу), і ця позиція дає сильну закантовану зовнішню?

Ще раз БРАВО!

Тільки не потри це, Бро
Старий 05.02.2025, 11:46   #7 (посилання)
Адепт Харбариума

@Skyclub, в Деб вже деменція, я вже її викреслив.
Цитата:
Коментар від Skyclub Переглянути коментар
Ну, ОСОБИСТО просто зараз стань перед дзеркалом
Вибач, бро, це хуєта. Про дінамику вже забули, ладно. І це єдине, до чого школа апелює про оверротацію? Все має починатися зі стоп, ало ) Які плечі, яка голова, боже )))
Цитата:
людина здатна прийняти позу
Людина може й може, за себе я не впевнений. Я вже старий так скручуватись. Але спробую. Рейсери катають каунтер. Шо мені до школьніка в дзеркалі? Авторитет якийсь?
Старий 05.02.2025, 12:02   #8 (посилання)
Парапланерюга

Цитата:
в Деб вже деменція, я вже її викреслив.

Вибач, бро, це хуєта. Все має починатися зі стоп, ало ) Які плечі, яка голова, боже )))

Людина може й може, за себе я не впевнений. Я вже старий так скручуватись. Але спробую. Рейсери катають каунтер. Шо мені до школьніка в дзеркалі?
Ден, це просто прекрасні, відповіді, до країв наповнені логікою

1.У Дебори деменція, бо вона стара. А той хлоп на Х молодий.
2. Це хуєта.., бо потомушо шож іі все тут
3. Людина може й може, за себе я не впевнений. Я вже старий так скручуватись. Але мені потрібно вчитись катосити саме так, як катосять 25 річні рейсери, не менше.
4. Все має починатися зі стоп, ало ) - оце вже це просто в десятку, БРАВО, вітаю, Бро!
5. Шо мені до школьніка в дзеркалі?
Ну, то встань біля столу, розслабь собі внутрішню ногу, упирайся у зовнішню типу у кант, і закрутись плечима і головою до столу і від столу.
І подивись, де у тебе буде таз, і шо відбувається із стопами.
Поверни таз назовні при плечах і голові внутрь( якщо зможеш, звісно, я просто пацталом від цієї позиції) і подивись на свої стопи

Якщо тобі ліньки, тримай результат
КОЛИ ТАЗ ВНУТРЬ- ОБИДВІ СТОПИ ЗАКАНТОВУЮТЬСЯ, внутрішня стає на мізинець, зовнішня на великий палець, вага автоматично переходить на зовнішню
КОЛИ ТАЗ НАРУЖУ-СТОПИ РОЗКАНТОВУЮТЬСЯ, вага переходить на внутрішню

Просто спробуй просто зараз, вибачай за тафтологію, БРО
+ Spin
Старий 05.02.2025, 12:12   #9 (посилання)
Адепт Харбариума

В нас все починається з фантому. Кантування починається з внутрішньої. З носка тільки. Важливої ваги на ній немає, якщо ти навчився. Але це тобі не треба. Питання одне бо мені тре працювать.
Цитата:
КОЛИ ТАЗ ВНУТРЬ- ОБИДВІ СТОПИ ЗАКАНТОВУЮТЬСЯ, внутрішня стає на мізинець, зовнішня на великий палець
Чому рейсери їздять таз назовні?

Додано через 4 хвилини

Нє, про рейсерів не треба. Чому в тебе каунтер після скількох? занять у Томмі?
+ Spin
Старий 05.02.2025, 12:48   #10 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Atomic D2 SL
Всім привіт!) Бодренько тут у вас)

Добавлено через 2 минуты

Про пятно опори вже було?
Відповідь Є непрочитані сторінки Головна Новi 

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today05156457146 (71%)54 (26%)7 (3%)
Yesterday10208556109 (52%)87 (42%)12 (6%)
Month93165730303113021 (52%)2630 (45%)141 (2%)