Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Правильно кататься (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/34-pravilno-katatsya.html)

Lyubomyr 06.01.2021 23:25

mansrzv,

Так, я все таки ту прокатку і мав на увазі. Може то від того дельфінчика в них такі рухи виходять.
Ти добре зауважив, Р. Бергер такого не робить, то саме P. Lorenz, R. McGlashan і інші. Бо це інший поворот.

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 348592)
браво!!! это то, что я хочу донести до УВАЖАЕМОГО mansrzv
что надо с правильного проскальзывания!!! а потом перенести на скольжение без проскальзывания!! у меня немного получалось, но более затянутой дугой на 5 ж в буке, коротко пока нет

До речі, в Харба карвінг це advanced topic і не схвалюється поки нема основних рухів, які вивчаються під час brushed, тому він би це схвалив. Хоча це нерідко розстроює учеників, які прийшли вчитися карвінгу.

З іншої сторони, рейсери по всьому світі не вчаться поворотам з проковзуванням і гарно карвлять, правда не всі і після дуже багато практики. Також, це все забирає багато часу, особливо, якщо самонавчатись. Тому, якщо хтось просто хоче гарно карвити і задоволений своїм прогресом, отримує задоволення, то це прекрасно. А в mansrzv досить добре виходить.

Добавлено через 8 минут

Цитата:

Коментар від Barkas (Коментар 348598)
Думаю сперва надо начинать с малого, чтобы понять механику.
То, что некоторым уже несколько лет твержу, хрен достучишься)

Не всі готові перевчатися. Декому просто треба окремі елементи, їх зрозуміти і інтегрувати в свою їзду. Проблема лише в тому, що деякі елементи несумісні між собою. Перевчатися важко, некомфортно, довго і дорого, не всім це підходить.

mansrzv 06.01.2021 23:43

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 348642)
Так, я все таки ту прокатку і мав на увазі. Може то від того дельфінчика в них такі рухи виходять.

я так і зрозумів
я роблю цей рух постійно, коли більше, коли менше
це робиться для розкантовки лиж при нижній розгрузці
в спорті дає прискорення на виході з повороту. В Кубку таке роблять всі, а найбільш виражено це було в Боді Міллера

у Лоренца і МакГлашана можливо і не виражений цей рух. Хтось із них казав, що на виході з повороту він розслабляє зовнішню і дозволяє їй згинатись, про виштовхування лиж вперед з під себе не згадував

і у відео з Хіршером МакГлашан розцінив позу Хіршера в перекантовці як "помилку", бо зад був позаду пяток, а типу по інструкторським поняттям задниця на перекантовці не повинна бути за пятками. Хоча абсолютно у всіх спортсменів вона далеко позаду, типу поза "на унітазі")

думаю, це просто різні погляди

а Харб це трохи не моє) але кому шо

Lyubomyr 06.01.2021 23:55

Так, в Харба, Макглашена і Лоренца дуже схоже погляд на техніку. Щодо виштовхування, на Кубку більшість тих хто добре вміє в нижню розгрузку їдуть так само, згинання і розслаблення ноги. Це виштовхування вроді як не має сенсу з точки зору фізики.

Щодо Харба, він дуже крутий тренер, варто слухати що він каже. В них в комюніті сильні лижники, той же Helluva.

SergAnt 07.01.2021 00:02

Цитата:

Коментар від Barkas (Коментар 348591)
приблизительно вот так

И даже цикл " идеального корейского" на нашем форуме :agree:
http://extreme.com.ua/forum/karving-...tml#post299584

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 348642)
mansrzv,
Р. Бергер такого не робить, то саме P. Lorenz, R. McGlashan і інші. Бо це інший поворот.

Видео короткого поворота с минимальным проскальзыванием на крутом склоне от от P. Lorenz тоже есть в этой теме. Думаю, к его комментариям тут мало кто может что-то добавить
http://extreme.com.ua/forum/karving-...tml#post344959
С точки зрения физики процесса и действующих на демонстратора сил, тоже ничего не изменилось :)
http://extreme.com.ua/forum/karving-...tml#post344999

mansrzv 07.01.2021 00:04

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 348652)
на Кубку більшість тих хто добре вміє в нижню розгрузку їдуть так само, згинання і розслаблення ноги. Це виштовхування вроді як не має сенсу з точки зору фізики.

на Кубку всі добре вміють) і все таки всі це роблять
з точки зору фізики я пояснювати не буду, я не фізик
але цей рух точно має сенс. якщо катаєш на велі, знаєш що таке памп трек і як пампити - втискаєш заднє колесо в яму і розгружаєш на бугрі
в лижах так само: яма - апекс, бугор - перекантовка

а ти Харба як вивчав?

igrus 07.01.2021 00:15

Цитата:

Коментар від mansrzv (Коментар 348654)
а ти Харба як вивчав?

видимо только очное знакомство или школа за океаном точно

SergAnt 07.01.2021 00:21

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 348586)
...разгрузка вверх - это процесс перемещение ЦТМТ (центра тяжести массы тела) перпендикулярно к склону вверх для освобождения от влияния сил внешних и масс для беспрепятственной перекантовки (смены канта и направления )...

Чтобы не возникло споров и недопонимания, немного уточню
"перемещение ЦТМТ (центра тяжести массы тела) перпендикулярно к склону вверх", это ускорение ЦТМТ, всегда имеющее составляюшую, направленную противоположно ускорению свободного падения g, т.е. всегда загрузка. Которая обычно заканчивается разгрузкой при "исчерпании" длины ног :)

igrus 07.01.2021 00:24

@SergAnt, мы говорим о разгрузке лыж от давления на снег

посмотри просто на след от лыж для лучшего понимания

SergAnt 07.01.2021 00:28

@igrus, неважно снег или любая другая поверхность. Если ты поднимаешь ЦТ с ускорением вверх, вес, а значит и реакция опоры увеличиваются
Аналогично, приседаешь - уменьшаешь вес, пока есть ускорение ЦТ вниз

mansrzv 07.01.2021 00:31

Цитата:

Коментар від SergAnt (Коментар 348658)
Которая обычно заканчивается разгрузкой при "исчерпании" длины ног

как если вдавить весы в пол, вес сначала увеличится, а потом уменьшится?

igrus 07.01.2021 00:40

реакция опоры увеличивается при мах загрузке !!! где вектора сил (сумм) идут по ноге вниз на стопу от центра масс
смотри на фонтан снега !!!

Добавлено через 7 минут

при разгрузке (начало) центр масс перемещается вверх и вектора сил (инерция и центробежная) тоже подымаются и уходят от линии внешней ноги вбок-перед, тем самым выстреливая лыжника вперед (инерция)-сторону (центробежная)
при дальнейшей разгрузке вверх силы внешние (на внешней лыже) все больше стремятса от центра поворота - вперед-сторону тем самым давление на снег минимально и поэтому иногда и в воздухе происходит пере кантовка

Sashko 07.01.2021 00:43

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 348664)
при разгрузке (начало) центр масс перемещается вверх и вектора сил (инерция и центробежная) тоже подымаются и уходят от линии внешней ноги вбок-перед, тем самым выстреливая лыжника вперед (инерция)-сторону (центробежная)
при дальнейшей разгрузке вверх силы внешние (на внешней лыже) все больше стремятса от центра поворота - вперед-сторону тем самым давление на снег минимально и поэтому иногда и в воздухе происходит пере кантовка

физики негодуют.

igrus 07.01.2021 00:44

Цитата:

Коментар від SergAnt (Коментар 348658)
то ускорение ЦТМТ, всегда имеющее составляюшую, направленную противоположно ускорению свободного падения g, т.е. всегда загрузка. Которая обычно заканчивается разгрузкой при "исчерпании" длины ног

пожалуйста обсуждай ЭТО где прочел!!!! это не для нормального ума и не для нормального прогрессирующего лыжника!!!

Sashko 07.01.2021 00:44

Цитата:

Коментар від mansrzv (Коментар 348663)
как если вдавить весы в пол, вес сначала увеличится, а потом уменьшится?

что бы вдавить весы в пол нужно от них оттолкнуться - встать вверх. когда человек приседает (двигается к опоре) - он уменьшает свой вес.

igrus 07.01.2021 00:46

Цитата:

Коментар від sasha (Коментар 348666)
физики негодуют.

у тебя есть что добавить?

Добавлено через 1 минуту

Цитата:

Коментар від sasha (Коментар 348668)
что бы вдавить весы в пол нужно от них оттолкнуться - встать вверх. когда человек приседает (двигается к опоре) - он уменьшает свой вес.

силы движущие лыжником во много раз мощнее массы тела иногда бывают

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 21:23.