![]() |
@sanyana, можу спробувати пояснити деякі деталі як сертифікований не-аматор початкового рівня кваліфікації))
Правильний карвінг - який завгодно правильний поворот, в якому використаний боковий виріз лижі. Правильність кожного типу повороту визначають певні вимоги, які суб'єктивно гарні зовні і допомагають здійснити поворот цього типу. Наприклад, для різаного повороту великого радіусу не обов'язкові "корпус в долину" і укол палицею, але є жорсткі вимоги до положення рук, ширини ведення лиж, відсутності проковзування тощо. Не всі наведені тобою аргументи насправді обов'язкові у всіх випадках. Правильно кататись - це рухатись на схилі перш за все без порушень другого правила Білого кодексу, і виконувати технічні елементи згідно певних умов. Всі люди різні. Хтось навчається починаючи з голови, хтось із м'язів, а розуміння біомеханіки процесу приходить згодом. Не суть, важливий результат. Для навчання кожному типу рухів на лижах є вправи, і правильний опис кожної з них починається з вибору схилу. Я поки що не знаю вправ, де рельеф на 2а підходив би краще, ніж 17. А от на кант ставати треба. Це наступна вправа по системі "від простого до складного" після повороту із упора. Не треба бігти перед паровозом. Але доганяти паровоз на ровері теж не треба ;) |
Лом когда-то напишет учебное пособие для СНГ 😇
|
Для начала пусть для Украины напишет. будем пиарить :)
|
Цитата:
Эпиграф уже есть: "Всі люди різні. Хтось навчається починаючи з голови..." |
друзья, есть снег. Какая в ж теория? :crazy:
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
До речі, остання цитата взята тут: http://extreme.com.ua/forum/karving-...tml#post137764. Перечитай про всяк... І все тут нібито добре, крім оцього слова "правильний". Я, як пересічний громадянин, якщо хочу щось дізнатись, то лізу в нет. І там, чорним по білому, Вікіпедія нам пише: https://en.wikipedia.org/wiki/Carve_turn А от чого вона НЕ пише, так це оте саме слово. Як ти думаєш, чому оті дядьки з імпортними призвищами, тіпа Майєр, Хіршер, Міллер... & Co? досі не відкорегували текст? Бо не одному відомому лижнику (на тверезу голову) не хочеться по своїй волі лізти в таку дупу! Що б півжиття потім пояснювати, що ж вони мали на увазі. Правильний карвінг, правильно кататься, нормальні лижі, нормальні боти, нормальний схил... Ці словосполучення край небезпечні і (на мій нескромний погляд) не мають права на існування. Занадто багато "але" і "якщо", а саме головне... Цитата:
Цитата:
Цитата:
Я хочу сказати, що "Інструкція по керуванню велосипедом" створена давно! Карвінгова геометрія, хоч і дала велосипеду карбонову раму, але колеса лишились круглими! І скільки не пишіть "Дуже Важливих Спеціальних Інструкцій" по їзді на велосипеді з карбоновою рамою... колеса будуть круглі. І на останнє. Цитата:
|
@Lom, скажи, ты с него за прошлую тренировку много денег взял?))
|
@sanyana , можно видео вашего катания в студию?
|
@sasha, так, можно. Традиційне "відеодавай!!!" А що це дасть? Бо є величезна підозра, що боги у нас різні...
Цитата:
|
Цитата:
Добавлено через 2 минуты Сорри, вырвалось.. Пятница.. Вечер ;) Добавлено через 5 минут Скажу так, когда ты пошел в школу, с тебя взяли деньги и ты ничего не понял... Ты ЛОХ Когда тебя инстуктируют бесплатно, на склоне, по дружбе, ради интереса, знающие лыжники и ты все равно ничего не понял. - ТЫ вдвойне ЛОХ))) Добавлено через 4 минуты Ни в коем случае не про sanyana речь, просто навеяло)) |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 14:55. |