А я ще морально досі в Польщі
Стільки емоцій за такий короткий час. І хочеться повернутись у місце, де ідеальні дороги, де усе чисто, класні люди, дешеві ціни і дуже крута велоінфраструктура. Так хочеться ще раз потрапити на мегакрутий по організації Sony Vaio Extreme Fest... Але буду послідовною...
Фактично через лижну травму цей дх-сезон можна порахувати як перший. Як я підписалась на цю поїздку зі своєю дубовою каталкою - пам"ятаю туманно, але я завжди легка на підйом і завжди цікава до нового експіріенсу.
Ще за місяць до поїздки намічалась величезна компанія, але бусіком до Краковця поїхало аж 8 людей: Юра, гуцули, одесити та я. Майже за тиждень до від"їзду, з"їздила на розкатку в Яремче. Закінчилось це не дуже вдало- на Довбуш-дх я впала з пулялки на голову, розломила фул і довго намагалась згадати де я є. На фест у Польщу їхала як з війни - з голови до ніг у величезних синцях.
Перетнувши кордон у середу, ми практично відразу потрапили під дощ. А дощ -це невтішно, це мокрі траси та каша. Одесити повідомили, що така погода протримається протягом усього фесту. Діставшись до Клюшковце, виявили, що з житлом проблеми. У нас не було бронювання, а місця усюди були забиті на змагання. Врешті, нам пощастило і ми поселились у місцевої медсестри-пані Данки в класних апартаментах. Щоправда, спали в 1 кімнаті на зсунутих ліжках, зате тепло
В четвер почали розкатку. Усю ніч падав дощ, зранку трішки підсохло. Оперативно поміняла педальки на хольци, які так вчасно позичила Nifle (за що їй величезне дякую, вони мені були дуже "в тему") і рушила до кріселки. Здивував підйомник, якщо не помиляюсь, лише 700 метрів заввишки. Та, незважаючи на таку малу висоту, траси виявились цікавими та технічними.
Відразу поїхали дивитись трасу дх. За кілька метрів від старту об"їжджаю стороною дропчик і вже ловлю перший рубель, подерши штани. Після падіння на Довбуш-дх, мене буквально трусить від страху. Що ж мені із цим робити? Обходжу крутий контрік, їду, знову рубель, плюю, вирішую пройти трасу пішки. Слизько, але не найгірше. У голові вирують думки типу "Якщо буде дощ, я манала це їхати", а потім "Блін, ну а нафіга долати стільки км, щоб усе банально злити?".
Спустилась, хлопці встигли обкатати трасу "A-line", кажуть класна. Їду туди і роблю там ще 8 спусків. Траса лайтова, з контріками і численними пульками. Чудова можливість відчути байк і прокачати техніку. Під кінець дня навіть пуляю.
ось відео траси, знайдене в неті
Хлопці, тим часом, встигли заїхати на слоупстайлову трасу, дехто недолетів і гепнувся з 4 метрів, але повернулись вони дуже задоволені і переповнені емоцій.
Ранок п"ятниці зустрічає дощем, ніхто не горить бажанням катати. Вдягаємось цивільно, їдемо на реєстрацію. Знайомлюсь з полькою Мартиною, вона каже, що жахливо боїться болота і мене це трішки втішає. 100 злотих і у нас є номерки, наклейки та безкоштовна каталка на 3 дні.
(фрагмент черги на підйомник)
Падає дощ, знаходимо намети з покрами. Без жодного сумніву купую максіз ветскрім. Морально відразу стає легше, тим більше я давно їх хотіла. Знову катаю "A-line", багно, покришки тримають відмінно, я безмежно задоволена. Позаду носить поляків, чую їхню лайку, а самій стає смішно. ДХ їхати не хочу, страшно. Вирішую її проїхати, як проїдеться, вже завтра, тобто в день змагань. Може і дарма...
Ось так я виглядала після спуску:
Субота. Дощ. Безмежно хвилююсь, у шлунок просто нічого не лізе. На силу заштовхую в себе бутерброд і трохи яєшні. Старт об 11. Зустрічаю дівчат-конкуренток, знайомлюсь із полькою Аньою. Дивуюсь, на фото в соцмережах дівчина навалює, а зараз каже про те, що теж боїться і дх-трасу проїхала лише раз.
з Мартиною перед підйомом
Їдемо з дівчатами на розкатку на А-лайн. Я їду впевнено другою, мене це підбадьорює. Ще підйом, знаходжу протоколи, мій заїзд об 11:25. Дівчат викликають на місток для старту. Немає нічого страшнішого в світі, як стояти перед стартовими воротами в дощ, чути своє швидке дихання і розуміти, що зараз мій пульс - під 175 і зовсім не від фізичного навантаження.
"Kurwa, jak ja sie boje!" -говорю до дядечки, який відраховує мій час. Сміється. 5,4,3,2,1. Каміння, фак, вже за кілька метрів після старту, лечу через кермо. Сідаю, їду, виїжджаю на дропчик перед камінням. Зупиняюсь зі словами "Kurwa, strasznie!". Поляки ржуть. Збігаю по камінням, знову їду. Крутяк з контріком, моє гучне дихання, повороти, коріння з камінням, заносить, встигаю виставити ногу і зупинитись. Знову їду, падаю, багно, дерев"яний дроп сповзаю на задниці, їду, падаю, каша. Пускаю велосипед вперед, він так нормально "поплив" по грязюці. Сідаю на зад і з"їжджаю слідом зі словами "tak lepej!". Глядачі ржуть.
ось така ситуація була на трасі
Запотіла маска, ні чорта не бачу, а до сраки!!! Стала і зняла. Ще спуск на дупі і ногах, і нарешті доїзд до фінішу.
Усе як в тумані, я сміюсь, ведучий щось говорить про мій херовий спуск, який тривав аж 9 хвилин (фейспалм). Натомість, кубіти, які найбільше плакались про страх, проїхали трасу за 3-4 хвилини. Але в мене ще буде другий заїзд. Та наразі я чекаю хлопців. По черзі приїжджають Бодя, Бене і Стас. Бене впав зверху, незадоволений. Виходить сонце і стає гаряче. Щастить профікам, які зараз здійснюють свої заїзди, адже болото швидко сохне.
Між заїздами встигаю запхати в себе бутерброд і знову газую наверх, чуюсь впевненіше. Мартина і ще одна дівчинка Наталя другий раз не їдуть, вирішивши лишити перший результат. Натомість, стартую з Аньою. Знову пульс, дихання, вперед. Зі сторони долинає голос Стаса "Відпусти гальма, давай!". Не падаю! Їду! Дропчик знову сходжу, ну його в пень, я до нього не готова. Їду, пропускаю Аню, коріння, не падаю! Ще кілька метрів, фак, впала. Дропчик, не впала! Об"їхала. Болотяний крутяк, з"їхала! Болотяний поворот, впала. Майже фінішний спуск, несподівано обганяє учасник зі словами "Kurwa, ja pierdolie!". Каміння, спуск, оууєєє, з"їхала!!!
Знову голос ведучого, мовляв, молодець, на 2 хвилини краще. Якщо бути точною, то на 2 з половиною. Я остання, але я дуже втішена. Це перемога над собою, над диким страхом, це вихід за рамку. Зізнаюсь, навіть коли стрибала з парашутом, мені не було настільки дико страшно, як сьогодні. Блін, а я би ще з"їхала! Відразу прилив натхнення і бажання розвиватись далі.
Аня також не дарма здійснила другий спуск, з третього місця вона підійнялась на перше - молодець!
Чекаю на хлопців. Стасон рубанувся, але все рівно вони круті і показали гарний результат - їхні спуски зайняли близько 2:22 хв.
Стасон на другому фініші
Бодя там же
Юра і гуцули
Їду за хлопцями на А-лайн. На підйомнику зустрічаємо Сема Пілігрима - минулорічного переможця Vienna Air King, нам по дорозі, але навалює він настільки круто, що відразу зникає із поля зору. Хочу втриматись за хлопцями і мені навіть вдається проїхатись за Бене, але мене спіткає ще один рубель, підіймаюсь і їду вже сама.
Ще кілька спусків і іду на памп-трек. Усім охочим дають катати на енесках. Бодя прокотився два кола і їхати передумав, сказав, залегкий байк, як на нього, ггг) Приїжджає Сем і вже навалює тут. Ловлю його для фоточки, кул)))
Одесити тим часом стрибають на демках на подушку, судячи з відео, стрибати на підвісі туди не дуже комфортно.
Миємо байки і наступного дня виїжджаємо в Конінки. Хлопці катають, дуже задоволені. Мені трохи лінь вимащуватись в багнюці, тож апхілю траверсом з Юрою на сам верх. Дивлюсь на контрікі і старт траси та дещо жалкую, що полінувалась одягнути захист. Але нічого, я сюди неодмінно ще повернусь, це точно.
Дякую Юрі за ініціативу нашої покатушки, за те, що терпів всіх нас і за те, що цією поїздкою надихнув кататись та розвиватись далі. Я вже не можу дочекатись на вихідні, щоб взяти підвіс і знову їхати в гори. Усе було мега