До цього там робили траси наші райдери. Не за гроші , радше за саму їдею. Дуже вже нам хотілося зробити добрі траси для катання. Та на голому ентузіазмі далеко не заїдеш, можна зробити одну , ну, дві траси. А зараз за це взялася лижна школа Пеле, вони зїздили за кордон, побачили на якому рівні це все там і запросили Тома ПРохаскі як одного з дуже хороших шейперів. Він спроектував та розмітив дві траси, наша молодь там активно працювала на будівництві. Цього разу їм вже НАРАХУВАЛИ ( наголошую, нарахували а не заплатили) якісь гроші. Та інколи роботу починали о 6 ранку і закінчували пізно ввечері. Сам ТОМ теж активно приймав участь, я бачив як він махав бензопилою. До речі, хочу відмітити що Том проклав трасу іменно там, де ми прокладали трасу для змагань в 2006 році.
Що зараз є ? Закінчено дві траси. Перша СИНЯ, для райдерів з мінімальною підготовкою. Вона ідеально вилизана, там вирубали все коріння та збудували массу місточків для полегшення проїзду. На ній збудовано біля 80 поворотів на 180 градусів. Така собі траса для відточування техніки проходження поворотів. Цю трасу проїжжали і кантрійщики на велах з високою ростовкою , та для неї ідеально пасують агресивні хардтейли з низькою рамою та дисковими гальмами.
Другу трасу назвали ЧОРНОЮ, на ній збудовано декілька складних фігур. це волрайд, волрайд з дропом, верблюд, дроп-шор. Окрім цих фігур з коліі постійно вибиває коріння. Його дуже баагто, воно часто зустрічається в поворотах, на схилах. Якось їхав в дощ, то було дуже некомфортно. Ну і куча тих же поворотиків...
Старт обидвох трас - верхня станція 5 підйомника
Фініш - нижня станція 5 підйомника.
Особисто мені більше сподобалася ЧОРНА траса, та на ній мій двопідвіс був вже зовсім не лишнім...
По кріплення для перевозки байків.
1 варіант. Є одна франківська фірма яка готова виготовити ці кронштейни.
2 варіант. Їх можна замовити на тому ж Доппельмаєрі чи Лейтері .
це вже як Буковель вирішить.
і тут є репортаж від Тома
Tom Pro's Bike Park Report | NSMB.e.MAGAZINE - Freeride, Extreme and North Shore style Mountain Biking